Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 maj 2013

Varför AB:s kult av moderater?


Obs. Rekonstruktion. Varför klipper
alla tidningar huvudet av folk?

Aftonbladet (oberoende socialdemokratisk) publicerar ett nästan beundrande porträtt av en up-and-coming moderat politiker vid namn Carl-Oskar Bohlin. Det är så mycket pro-moderat material i tidningen att bara en väldigt obegåvad människa skulle kunna ta tidningen för att vara socialdemokratisk (vilket inte hindrar det skrämmande intellektuella proletariatet som tjattrar i Facebook-kolumnen att ständigt kalla tidningen eller dess skribenter för "vänster").

Men varför en artikel om Bohlin istället för de tunga aktörerna? Bedömdes det nyhetsvärdigt att en moderat riksdagsledamot gnetat sig upp lite på en lista till nästa lass EU-politiker? Eller är detta åter vänskapskorruptionen mellan makt och medier vi ser exempel på? Är det här t.o.m. månne Nya Moderaternas nästa påläggskalv efter Reinfeldt som mjuklanseras?

Mannens något obehagliga blick har jag sett förr hos dels en man med pedofila böjelser och dels hos en medicinerad kvinna  och den (ett galet öga, ett sömnigt) och kunna härledas till samma fallna Måne i Skorpionen som hos båda dessa! Mannen växte upp med enbart en mor men jag vet inte mycket mer och kvinnan misshandlades psykiskt och fysiskt av en styvfar. Men ingen skulle påstå att Månen i Skorpionen alltid ger samma barndomsöde, lika lite som att alla är mördare bara för att just den här svarta månplaceringen utmärkte sig i bloggens test av 161 horoskop för mördare.

Men att det är en negativ nej-sägare framgår redan av artikeln i AB. Hur sund är då Bohlins konservatism?



Utifrån månascendentens perspektiv skulle det här mycket väl kunna vara en av de återfödda tyska nazister från Andra världskriget bloggen hävdat valt att återfödas i stora lass till Sverige.

Vi har den paradoxalt miltanta önskan till fred (Mars i Vågen) undertryckt i tolfte huset så att harmoni med sin omvärld är det sista den här själen önskar sig. Eftersom Mars är sinnelagets (Månens) disponent är det här ett bekymmersamt omen som tyder på en labil gränslinje mellan sinnet och det omedvetna (skildrat som "den onda daimonen" med antikens protopsykologiska terminologi).

Skärningen mellan det omedvetna tolfte och det jag-medvetna första huset kan vara det sämsta stället i ett horoskop att råka ut för "dissociationsfenomenet", där visst material tenderar att bortträngas och individerna blir antingen mentalt debila eller också lysande desinformatörer. Nya Moderaterna har ju redan blivit kända för att handskas med fakta precis hur som helst, så här kommer nästa generation med samma tillverkningsdefekt.

Att Bohlin har Margaret Thatchers härsklystna och diktatoriska Saturnus med Månen får närmast blodet att frysa till is, givet att basen (Mars) redan är så skadad. Mars har dessutom halshuggna Draksvansen vid sin sida vilket ytterligare stärker min misstanke om att det här är ett av Andra världskrigets alla krigsoffer som nu är tillbaka med ett trauma just under medvetandetröskeln.

Allt detta såriga spacklas nu över av Saturnus hårdföra och uniformskåta böjelse. No surrender!

Så illa som horoskopet redan ser ut, börjar det nu bli viktigt att åtminstone någon indikation om välvilja fungerar. Annars får vi den mest fasansfulla typen av militant moderat - partiet har några riktigt förvridna själar inom sina led. Vi har alla hört och sett vilken sorts politik de beslutar om - så dåligt genomtänkta beslut att man kunde tro de är fascister om man inte visste att det vet exakt vad de gör i sitt hat mot staten och "skattepålagor".

En fallen Måne i hatiska Skorpionen och med en skadad disponent och en störning mellan instinkt (Vatten) och intellekt (Luft) och i samma tecken som den absoluta maktens Saturnus, är sannerligen ingen snygg början. 

Men hur bra mår då Saturnus själv året 1986? Hur sund är den här extremt negativa gränsdragaren-i-Skorpionens tecken? Inte alls sund då den också disponeras av den uruselt placerade Mars i Vågen. 

Med bara Månen som tidsangivelse måste man här tala om att universum tippade ut ett helt lass svårt störda själar över Jorden under de två dygn då också själens form (Saturnus) har skurit sig mot Jordens sensibilitet och där den sunda balansen (Vågen) satts på undantag, som något ont man vill frigöra sig från. 

Notera: Vågen eller kompromissförmågan anser Bohlin vara något dåligt! Han har blivit "mer" EU-kritisk på sistone säger han, och låter i princip som en inskränkt nationalistisk sverigedemokrat som har fastnad i ett vi/dom-tänkande. Han har faktiskt alla rasistens markörer som bloggen lyckats identifiera dem genom många horoskopstudier.

Vad om. t.ex. moderata främlingshataren Tobias Billströms störning mellan expansiva Skytten och tillslutna och regimentära Stenbocken? Välviljans Jupiter är otroligt klen 1986 eftersom den passerar genom det ekonomiska gränsande till snåla Stenbocken ("onkel Scrooge"-tecknet). Välviljan dör sedan totalt genom att Saturnus - Jupiters disponent - står i dödens tecken. Och under de få dygn detta år då Månen passerar syndarens Skorpionen hamnar Mars dessutom i offrets tolfte hus och jag ser här kosmos själv sprinkla världen av störda nazioffer från Andra världskriget. Det finns ingen som helst generositet i den här människan. Varför i helvetet blev han politiker? 

Inte ens den generösa Skytten gör någon nytta när dess disponent Jupiter bor så trångt. Med Mån-Skorpionen i första huset landar Skytten dessutom i 2a huset för "min ekonomi" - den privategoism som i antiken kallades för "dörren till Dödsriket". Här, mellan Skytten och Stenbocken och 2a huset dyker således Eld/Jord-konflikten upp flera gånger om och indikerar en förråad natur av samma typ som jag nyligen skrev om i samband med Cleveland-mannen som höll de tre kvinnorna fångar i tio år. Var han också ett reinkarnerat offer för krigets gruvligheter?


Se: Kidnapparen Castro - rena Billström-horoskopet

Så, har generation 1986 hunnit sätta några avtryck i världshistorien ännu? Eller mer specifikt, hur är det med folk födda då Månen och Saturnus möttes i syndens tecken och disponenten Mars stod svag i mentalbalansens tecken och dessutom halshöggs av demonen Ketu? Med så många urvalskriterier hittades inga fall till jämförelse bland mina 7.500 sparade horoskop. Om man släpper kravet på demonen Ketu då? att ha Månen angripen av Saturnus och disponenten "fängslad" i den onda daimonens sektor måste väl vara nästan lika illa?

Ett märkligt fall har jag tagit notis om (via medierna), travtränaren och kusken Stefan Melander (23/11 1957) som "köper billiga hästar utifrån deras utseende". Det är naturligtvis nazistisk rasideologi så det skriker fast ingen bryr sig så länge man talar om djur och inte människor. Det är absolut klart att denna fixering vid ytans form ses genom "det fallna sinnet" i Vatten och själens form. Saturnus i Vatten anser själen för att vara just bara det som blicken möter. Jupiter i Stenbocken uttrycker också viljan (och kanske förmågan) att vinna genom helt och hållet fysiologiska betraktelser. 

Som sagt, djuravel ÄR rasbiologi och Jord och Vatten är uppenbarligen de element som man tydligast kan förknippa med en själsdöd "verklighetsnära" materialist. Glöm inte att också moderaternas partiledare har Jord som fysisk ascendent och Solen i Vatten som 11e husets högsta ideal. Dessa människor tycks predisponerade att bara se sig själva som fysisk kropp och sedan inte ha några högre ambitioner i livet än att hålla kroppen mätt och belåten.

*****

Inga kommentarer: