Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 juni 2013

När Jungfruns nit leder helt fel

Kvartersboende George Zimmerman, som sköt ihjäl den färgade grabben Trayvon Martin för att han "såg misstänkt" ut, bekräftar perfekt en serie observationer kring zodiakens tolv tecken och i synnerhet urskillningens, precisionens och detaljfokusets princip Jungfrun.

Nu heter det i AB att Trayvon Martin hade en mobiltelefon i handen och just vid dödsskjutningen talade med ett (telefon-)vittne om att han var förföljd av den nitiska typ borgaren. När det här rasistmordet senast var aktuellt i medierna sades det att Martin hållit en godispåse i handen som Zimmerman misstagit för en pistol.

I en grundkurs i psykologi figurerar väl alltid det klassiska exemplet på skillnaden mellan perception och kognition. I skymningen ligger ett rep på marken men när intrycket noteras av betraktaren är det istället en orm man ser.

Hur kom idén om en orm att kidnappa observatören och stjäla showen? Hur kom rasisten Zimmerman (själv latinamerikan och med låg status i USA) att se ett livsfarligt vapen istället för en påse godis? För att offret hade mörk hy förstås. 

Detta faktum förvred huvudet på fege borgaren med hans förkärlek för ett "gated community" i Florida. Den separatistiska Jungfrun är lika intensiv i Zimmermans horoskop som i Fredrik Reinfeldts, vars hemkommun Täby hittat på ett rasistiskt sätt att hålla oönskade människor utanför: "Är du inte rik nog att köpa ditt boende har du inget här att göra - vi moderata kommunalpolitikern har nämligen krossat allmännyttan i Täby." Sveriges skamligaste kommun?

Astrologins svar på repet som blir en orm är: "den onda ängelns hus". I ett naturalistiskt försök att förklara varför hellenistisk astrologi döpte det 12e huset på detta sätt, har pekats på att stjärnorna såg suddiga ut just då de steg i öster pga. ljusets brytning i atmosfären. 

Jag känner inte till varför inte samma resonemang anförs för det 7e huset vid västra horisonten! Troligen för att det är en efterhandskonstruktion som egentligen inte alls förklarar "den onda daimonen". 

Emellertid har "låga luftlager" mycket med onda andar eller psykiska störningar att göra - i dessa regioner tänktes döda själar som "fastnat" hålla till. (Titta på vilket ockult tv-program som helst där medier och exorcister "renar" den låga atmosfären - som sträcker sig ända ner till jordytan och våra byggnader - för att se hur denna gamla tanke lever och har hälsan.)

Ibland korrumperar en tradition, ibland blir den klarare. Modern astrologi kopplar gärna 12e huset med det omedvetna, den "onda daimonen" är således bara ond för den som saknar medvetenhet och istället låter det omedvetnas strukturer omforma repet på marken till en livsfarlig orm.


Titta nu på Zimmermans horoskop, med dess extrema överbetoning av Jungfrun, tecknet som så gärna berömmer sig av sin urskillningsförmåga, de kan bli riktiga felfinnare utan att själva tillföra ett dugg till den fråga de söker grusa med sitt söndrande och analytiska intellekt, en riktig petimäter. Ordets ursprungliga betydelse "snobb" rimmar perfekt med den överdrivet självmedvetna Jungfrun. 

Merkurius ständigt vandrande intellekt, negativ polaritet och det kroppsliga Jordelementet bildar tillsammans en "om sig och kring sig"-orientering - zodiaktecknets själva konstruktion vittnar om detta och det är inte mycket att säga om den saken. Annat än att antikens astrologer såg detta egenintresse som horoskopets "Olycka" och t.o.m. som "Fienden" (hellenistisk resp. indisk tradition). 

Egenintresset är alltid det gemensamma bästas fiende så det är inte att undra på att Nya Moderaternas horoskop utmärks av denna privatistiska symbol i öster. Nya Moderaterna är samhällets fiende nummer ett och hade Sveriges tid varit ute hade inte opinionen vänt utan moderaterna vuxit till sig, tills samhället helt rasat sönder i inbördeskrig och Zimmermans som sköt ner varandra för att de befanns sig i "fel" kvarter... 

Zimmermans nymåne i Jungfrun MED härskaren Merkurius i sitt hemmatecken ger just en akut risk att lita för mycket på sin egen analys. 

Den som stänger sig inne i ett privat tänkande om det sinnena registrerar, har begränsat sig på ett farligt sätt löper akut risk att om och om i gen göra felslut av typen repet/ormen. Jag har tidigare som exempel på den här alienerade och ensamma tokindividualismen singlat ut ateisten Dilsa Demirbag-Sten, en ledarskribent i religionshatiska Stockholmstidningen DN - en tidning för dem som i sin sekulära och anti-intellektuella degeneration desperat söker fylla sina liv med alla de "livsstilsaktiviteter" storstaden erbjuder och DN skyltar med. 

För några år sedan återkom jag gärna till Sol-Jungfrun Greta Garbo och hennes berömda fras om att få bli lämnad ifred och bara vara för sig själv. Vara för sig själv - det är Guds tillstånd eftersom det i verkligheten inte finns någon andre. Men när Jungfrun upprepar samma sak, då är det "Olyckan", dvs. Syndens ankomst och nu kan bara vattendopet i Fiskarnas tecken - mittemot Jungfrun - rentvå den felvända själen. Märkligt nog överlappar Fiskarnas reningsbad också den onda daimonens hus. Man kanske kan säga att ett konstant egenintresse så har drivit Jungfrun till ett jagande efter vinster i det materiella, att det undermedvetna nu har format en lika ful inre människa som Jungfrun ofta till det yttre har väldigt välformade kroppar och ansikten.

Jordelementet ägnar sig enbart åt konkreta, förhandenvarande ting eller företeelser - det är sällan man hör Jungfru-intensiva horoskop diskutera abstrakta ting. Se t.ex. Expressens chefredaktör Mattsson som erkänt i sin egen tidning hur ointresserad han är av kultur, Solen i Jungfrun och Månen i lika jord-karga Stenbocken. Obs. Konstnärer som jobbar med just fysiska material rundar den här generella reservationen! I gengäld kan man säga att dessa just valt att knåda i lera eller sticka tröjor just för att de är så ointresserade av det abstrakta.

George Zimmermans Jungfru är således en ensam och otrygg figur, väldigt likt den panikrädde Fredrik Reinfeldt i skydda av Rosenbads väggar eller Täbys ekonomiska diskriminering. Skulle en zigenare vandra på Täbys gator och Täby låg i USA ("Taby"), då hade Reinfeldt inte tvekat ett ögonblick utan skjutit patrasket på öppen gata. 

Sedan hade USA-Reinfeldt med hjälp av USA-Täbys alla tillgängliga PR-byråer hävdat att det var en av "det sovande folket" som bara parasiterade på hans egen goda vilja och alldeles för höga skatteinbetalningar. USA-Reinfeldt hade i själva verket gjort en god gärning. Sannerligen, inte ens Sverige-Täby och dess store son befinner sig värst många steg från nazismens radikala metoder för att rensa bort sånt som sticker dem i ögonen. 

Och den själviska diskriminerings princip Jungfrun LEVER för att reta upp sig! Det är den här principens funktion: att identifiera, isolera och eliminera. Jungfrun gör ett fantastiskt jobb när den sitter vid löpande bandet och med vaket öga observerar förbipasserande frukt och raskt plockar bort de ruttna äpplena. Frågan är bara hur mycket makt man bör ge Jungfruns princip. Jag har på bloggen föreslagit att man tar de tolv principerna på allvar och inser att alla inte har det allmänna bästa för sina ögon. Dessa borde på typiskt Jungfrumaner kunna sorteras bort tidigt och uppmuntras till en annan gärning än den politiska.

Inget av sagda förklarar emellertid varför George Zimmerman gick från att vara en observant borgare (till städer flyttar alla som på något sätt har Jungfruns vilja till avskild individualism inom sig. Det är ett extremläge, vars motpol är som grodor som parar sig sammanklumpade i stora köttberg - en naturens motbjudande bild av liv på en extremt lågintelligent nivå (ät den, gruppsexanhängare).

Men Zimmermans "onda daimon" röjer honom totalt! Notera att nymånen på en och samma gång ger både mån- och solascendenten och allt som saknas här är således den fysiska ascendenten (baserad på exakt födelsetid). Ur både sinnelagets och handlingsmänniskans perspektiv är Zimmerman således en privat individ som skyggar från socialt liv och likt Greta Garbo vill vara i fred och bara sköta sitt. (För Jungfruns orientering mot vinster eller avkastning på nedlagt arbete på åkerfältet, notera hur Garbo lyckades höja sina gager i Hollywood till högre nivåer än kvinnor kunnat drömma om vid denna tid! Jag vill minnas att hon också skaffade sig rätten att få hålla sig avsides under filminspelningarna.)

Med Zimmermans grad av "tokindividualism" kan minsta lilla störning få honom att segla snett. Och i tolfte huset, "den världsliga förlustens hus" eller "huset för saker man gör till sitt eget förfång" befinner sig nu en majestätiskt stark önskan om att spela hjälte. En överdriven latinsk macho som skjuter helt snett illustreras på ett underbart sätt av den libidinösa kombinationen Mars och Venus krönt av "kejsarvärdighetens" stjärna Regulus. Men detta är alltså den onda daimonens röst! "Var hjälte! Bevisa dig". Onda andar drev honom att mörda, men det var förstås den naturligt rasistiska Jungfrun som agerade på det medvetna planet.

Som synes kröns hans aggressor Mars av framgång: Mars kastar sitt onda öga 90 grader framåt och framgångens Jupiter i dödens tecken Skorpionen gör att hans macho omedvetna driftsliv placerar honom i kategorin "framgång genom döden" (Jupiter i Skorpionen). 

Och, som upprepats i samband med fysiska Jungfruascendenten hos Fredrik Reinfeldt, är framgångens Jupiter en OND framgång. För hur kan man önska framgång till den princip som bara hackar och finfördelar, kritiserar, avskiljer och isolerar? (Klyvande svärdet Mars i Jungfrun i öster hos Fredrik Reinfeldt ser aldrig några sammanhang, all kritik mot hans politik besvarar han med att det är "isolerade företeelser". Han har också Venus, förmågan att göra avvägningar, i den onda daimonens hus!) 

Denna ändlösa upplösning av sammanhang, förstörelsen av den stora Berättelsen, är ju dödens väg! Nilhilisten, som förnekar att det finns några objektiva värden eftersom nihilisten strävar mot den Ultimata Förnekelsen. (Total Negation = Satan). 

Självklart blir för en sådan orientering framgångens Jupiter också en Ondskans seger och extra tydlig i dödens tecken Skorpionen. För Jungfruns förmåga att identifiera problem gäller som vanligt Oraklet i Delfi som uppmande: "Känn dig själv." När man riktar sig mot sina flera zodiaktecken i horoskopet istället för att medvetslöst agerar ut dem, då börjar det hända saker.

*****


Håll ögonen öppna. En fortsatt diskussion om Jungfruns urskillingsförmåga som ett problem eller t.o.m. hennes egen värsta fiende kommer att diskuteras i ett kommande, nytt inlägg om Lasermannen.




Och ja, alla som tycker Zimmerman liknar den vänlige actionhjälten The Rock, ser helt rätt. Dwayne Johnson har en känd födelsetid och ascendenten, omräknad till den verkliga zodiaken, låg i Jungfruns 27 grad. En Fredrik Reinfeldt, fast på de godas sida? 

Jag är inte helt säker, tror The Rock är i branschen bara för att tjäna pengar. Han har gradvis förstört sitt varumärke genom att pröva på att göra alla möjliga filmer och har därför alienerat de primitiva biobesökare (piratnerladdare) som först gillade honom, utan att egentligen lyckas vinna nya anhängare till sina inte-roliga familjekomedier. Han blev kort sagt aldrig en ny Schwarzenegger som mer framgångsrikt lyckades med samma cross-over.

Inga kommentarer: