Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 juli 2013

Ansvarstagande riskkapitalist - ett skämt?

En kvinnlig VD bereds i DN plats att medge att det nog är problematiskt med riskkapitalister som sviker sitt uppdrag inom skola och vård, men bara hennes företag får ägna sig åt verksamheten blir det mycket bättre! Det här företaget lyckas tydligen med det logiskt oförenliga konststycket att både ta ansvar och jaga vinster!

Här flög genast en liten djävul in i huvudet vid åsynen av månhoroskopet: "Jösses, kvinnan ägnar sig åt pengatvätt!"

Jordens smuts placerat i vattenhusen där egentligen själens synder ska tvättas bort. Här försöker någon istället tvätta bort den smuts som vidhäftar de materiella resurserna. 

I så fall är vd:n lika insyltad i maffian av Rovkapitalister som alla andra, med eller utan Liiidingö-dialektens klang av snobbistiskt herrefolk.


Energiskt sinne typ rationaliserande (Luft), drivet
av begäret att kontrollera pengar (Saturnus-Oxen)
och förmera (Jupiter) dem i hemlighet (12e).

Nu är det här bara Månen eller sinnelagets utblick - men i kvinnans drömmar har det alltid föresvävat henne att hålla sig på hemmaplan (4e huset) och njuta det goda livet. Sinnet i Vattumannen skulle vara ett socialt och folkligt sinne om det inte vore för att Solen samtidigt söker sig mot skyddade områden där man kan tjäna stora pengar. 

Notera hur rikedomens Jupiter lockas av tolfte huset eller skyddad verkstad, t.ex. vård och sjukhus. Här är med andra ord samma fula kapitalist vi så ofta sett: de som inte tar några risker alls utan snattar av svenska folkets skattemedel. Att kvinnan är medveten om branschbeteendet och tänker sig lite mer ansvar (Saturnus ledar dock vägen i Oxens 28e grad) innebär alltjämt att hon fortfarande är totalt blind för det snusk hon sysslar med. Man profiterar inte på sjuka och barns behov av kunskaper!

Enligt bloggens framväxande tes, att Satans stjärna i Oxens 3e grad faktiskt kan antyda "elände i syfte att väcka" själen ur Oxens materialism, missar den här vd:n tåget. Solen har just tagit sig bortom et område där Algol är affektiv och vi kan alltså här se en extremt materialistisk version av Oxen, extrem för att årgången också innehåller Saturnus, vilket antyder en låsning vid äganderättsliga frågor. Om detta resulterar i stenhård moderatmentalitet eller ren kommunism kan variera från fall till fall, men gemensamt är att resonemanget inte lyfter över just det materiella.

När befolkade Jordtecken hamnar i fjärde, sjätte eller tolfte huset, som indikerar arbetet på att rentvå själen från dess materialistiska besmittelse, kan nästan vad som helst hända. Jag tror egentligen bara det är tolfte som är den plats där det finns möjlighet till ett andligt uppvaknande. 

Det fjärde, så tungt betonad här, har jag exempel på som motsvarat extremt materialistiska och t.o.m. parasiterande människor. Det är något med det till Kräftan (egen trygghet) motsvarande huset som tycks göra de här individerna obotligt hungrande efter mer, mer känslor, mer materiell trygghet. 

(Jfr Fredrik Reinfelldts horsokop där istället Solen i Kräftan upphöjs till högsta ideal i elfte huset samtidigt som förmögenhetsplaneten Jupiter i pengarnas tecken Oxen verkar som en ond avgud i nionde samvetshuset. Ett mardrömshoroskop som perfekt förklarar eller går sida vid sida med den sjukliga monetära mentaliteten i landet sedan flera år.)

Månhoroskopet vittnar således om en spektakulärt illa rustad människa för att leda andra i varje vettig civilisation förutom den där folk blåser varandra för att gynna sitt eget hus. VD:n borde lägga ner och ägna tio år av sitt liv som vårdbiträde. Då skulle hon få en aning om hur ett bra samhället - utan näriga riskkapitalister - skulle kunna se ut. Där hon satt sig, är hela det här livet förspillt. Man parasiterar inte på sjuka och barn som behöver utbildning, svårare är det inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Från Lidingös groggverandor till den inre skärgården .., tyvärr har riskkapitalisterna upptäckt ett nytt skyddat område, nämligen den av Stockholms landsting subventionerade skärgårdstrafiken som landstinget nu håller på att auktionera ut, från Arholma o norr, till Utö i söder. Enligt Bengt Adamsson, ordförande i Skärgårdens trafikantförening har den nuvarande skärgårdstrafiken 93% kundnöjdhet. Med indragna turer och övrig ändring i båtturscheman m.m, kommer skärgården att drabbas hårt. Vilket låter som en tanke.., när dessutom skärgårdsbornas turistpengatillskott minskar, blir många kåkar snart lediga och kan övertas av etablissemanget efter att fördelningsöverenskommelse skett.., två flugor i en smäll!
Klubbning av anbuden blir den 28 augusti. Rör sig om miljarder kronor, kanske kontrakt på femton år. Sedan mycket mygel och strul med tiden när omförhandlingsklausuler som anbudsgivarna lagt i sina anbud skall omförhandlas. För att inte tala om advokatkostnaderna när de skall reda ut tidsfällor som finns inlagda i kontrakten son politiker B-laget kommer att underteckna. Naturligtvis måste det införas en spärr för hur långa kontrakt som kan skrivas när det gäller skötsel av allmän egendom samt skötsel av samhälleliga intressen I det här fallet berör besluten drygt 1.8 miljoner passagerare per år.
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Analys i flera steg, där... Samhällets parasiter är bara förnamnet.