Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 juli 2013

Den svenska kollektivismens inre mörker

Två statsvetare presenterar i DN det utmärkta förslaget att SCB ska sluta etikettera medborgarna som etniska eller med utländsk härkomst. Det här landets obegåvade klassificeringsiver må ha fått sin senaste olyckliga formulering 1998 men går i allt väsentligt tillbaka till Carl von Linné, vars hackordningsfixerade horoskop redan diskuterats (2010) som ett "blueprint" till den svenska kontrollmentaliteten.

Linné trodde för all del på en Gud och imitation sägs ju vara den högsta formen av smicker. Om Gud inrättat skapelsens ordningar, borde då inte människan själv sträva att skapa analoga strukturer åt sig själv?

Nu är det skillnad på struktur och struktur. I "Kungablod är Jordelementets fiktionalisering" nuddades vid österländsk yoga och den subtila fysiologi som berättar oändligt mycket mer om människans plats i världen än ytliga betraktelser av hudfärg och liknande. Österlandet tycks på ett tidigt historiskt stadium ha funnit vägar (via meditation) att öppna upp hela människan och skåda djupt in i hennes väsen. 


Introspektionen ledde också till en struktur eller klassificering av sju dominanta väsensled av vilka den sekulära människan bara erkänner det lägsta i sin världsbild. Det lägsta energitillstånd en inkarnerad själ på den här planeten kan inta är den av totalt andligt utslocknande - total identifikation med sin fysiska värdkropp och en materialistisk utblick som dömer saker och ting efter deras yta. Detta förknippas i bl.a. tibetansk yoga med individer vars medvetandenivå sjunkit ända ner till skrevet, till "rot-hjulets" energiläge. 

I termer av de antika fyra elementen motsvarar detta Jordelementet och bland planeterna är den materiella sömnen liktydigt med ett liv under dubbelsystemet Månen/Jorden. Det är knappast en slump att Månen kallas "upphöjd" i det första av de tre Jordtecknen, Oxen. Ordet "upphöjelse" för tankarna till något nobelt och i en fördunklad kultur som den västerländska konsumtionskulturen skildras därför Månen i Oxen som en rofylld och stabil position. Det är orwellskt och moderat nyspråk. 

Faktum är att Fredrik Reinfeldt formulerade saken bättre i sin hatbok från 1993 mot det svenska välfärdsamhället, "Det sovande folket". Månens upphöjelse i Oxen (Jord) indikerar en själ som invaggats i ett permanent tillstånd av sömn eller andlig apati. (Paradoxalt nog rekommenderar Reinfeldt något ännu värre än andlig sömn, nämligen nästa Jordteckens flit och iver att gynna bara sig själv. Jungfruns tecken representerar den till riklig skörd motiverade åkerbrukaren - som likt moderater ständigt gnäller över att staten kräver in för mycket spannmål / skatt till det gemensamma goda. 

Samtliga tre Jordtecken är tecken på låst energiläge själen snarast måste höja sig över. Detta är den lägsta formen av att sitta fast i ekorrhjulet eller illusionens kretslopp.

Men, "den som på 'här' och 'där' gör en åtskillnad, en sådan går från död till död", sade en gammal indisk text. Och det är exakt vad regeringen Reinfeldts separatistiska politik gjort under sju år, spätt på den alltid närvarande svenska tendensen att diskriminera på basis av låga "jord-betraktelser".

Statsvetarnas förslag är utmärkt eftersom ett upphörande av denna dokumentation av "vi" och "dom" från statens sida över tid kommer att erodera nationalhoroskopets allra fulaste skönhetsfläck, och dessvärre också den som beskriver den svenska folksjälen: vårt kollektiva sinnes fixering vid det egna jaget (och dess intressen) - snacka om att högerregeringens prat om den egna plånboken funkar med en befolkning på denna primitiva nivå, där precis allting sätts i relation till det egna jaget även om ämnet är sakrelaterat. 

Annorlunda uttryckt: svensken tolkar omvärlden som Fan läser Bibeln, förvränger allting som sägs för att kunna relatera det till sin egen rådande utblick. Men den som på det här sättet korrumperar - nonstop! - all indata lär sig aldrig något nytt utan bygger bara upp en mer och mer bisarr världsbild. 

I moderat medelklass kan vi studera hur vansinnig en sådan här kollektiv människa blir. Dessa individer förstår inte längre den extrema inhumanitet, nej, smygnazism som t.ex. moderata kommunen Täby visar genom att försåtligt eliminera möjligheten att bara hyra en lägenhet inom kommungränsen. Utan att behöva gasa ihjäl en enda jude har dessa moderater - med Reinfeldtarna som kommunens ledande maffiaklan - lyckats eliminera "lägre" och fattigare människor från sina marker. En undersökning för en tid sedan avslöjade också att moderata kommuner i allmän tar emot färre flyktingar än socialt demokratiska.

Men den moderata rötan är således historiskt betingad och illustreras av sinnets eller Månens belägenhet i nationalhoroskopet från 1974:
 


Den astrologiska traditionen om fixstjärnorna tycks aldrig ha tagit riktig fart. Claudius Ptolemaios i 100-talets Alexandria listar oinspirerat en lång rad stjärnor och reducerar deras karaktäristiska bidrag till kombinationer av planeternas förmodat välkända effekter: "...som Saturnus och Venus kombinerade". Bruket av fixstjärnor tycks ha varit på utdöende fram mot senantiken och hade troligen sin glansperiod längre tillbaka, i Babylon och i Persien.

Min löst grundade tanke är att de judiska fragment från Dödahavsrullarna som tyder på att den "onda stjärnan" Algol användes astrologiskt i Palestina, var en följd av den judiska fångenskapen i Babylon varunder den judiska intelligentian absorberade sina herrars astronomi och astrologi. Judarna hade alltså ett flerhundraårigt försprång gentemot väst och mottog därför inte astrologin först sedan den nått grekerna, som del av den allmänna hellenistiska kulturen. Ett annat tecken på det är att den judiska kalendern använder exakt samma namn på årets månader som i Babylon.

När araberna övertog mycket av den judiska och även kristna kulturen följde astrologin med. Det är därför som Algol - arabiskans al-Ghul passar så väl med stjärnans judiska namn Rosh ha-Satan, Satans huvud. Det finns inget belägg för att judarna kallade stjärnan Satans huvud redan i antiken, men Dödahavsrullarnas fixering vid Mörkrets eller Lögnens ande och Belial eller "Den Värdelöse", en djävulsliknande figur som troligen är densamma Jesus kallar "denna världens herre" gör det sannolikt. 

Man skulle spekulativt kunna säga att eftersom varje själ har en stjärna i skyn som sin sanna rot (ett emblem för sin sanna andliga natur) men också en lägre manifestation i denna värld, är Belial den lägre manifestationen av Satans stjärna. Eftersom Satan är ren negation, Gud använder sig av Satan som en Åklagare med uppgift att söka sticka hål på den anfäktade själen, faller det sig naturligt att också hans lägre manifestation som "denna världens herre" måste vara helt utan något eget värde - han blir en "belial" - en utan något positivt att själv bidra med.  Gud och Satan/Djävulen - total affirmation/total negation.

Som nämnt många gånger bär den svenska nationalsjälen (Månen i Väduren) på en mörk hemlighet. Indisk astrologi gör det tydligt att ingen naivt får stirra bara på ytan - svenskhetens barnalika naivitet i Barnets tecken Väduren, svenskhetens tendens att ta allt personligt och ibland helt missa sakfrågan. Bakom varje manifest stjärna i skyn finns också dess osynliga själ, och här har indierna den intressanta metoden att tillmäta den planetära härskaren till det tecken t.ex. sinnets Måne gästar. 

För den svenska nationalsjälen får det resonemanget förödande konsekvenser eftersom det är krigaren Mars som styr Väduren, krigaren som driver Barnet att separera sig från modern och bli en egen person i världen. (Att bottna i sin individualitet är emellertid överkurs för Väduren, det kommer med Lejonet - Väduren är nöjd med att dekorera sin person med kläder och sin garageuppfart med en lämplig bil för att markera att man är "sin egen".)

Problemet är att det personfixerade svenska folkkynnet drivs inifrån av Satan själv - krigaren Mars står på hyggligt rak linje med den onda stjärnan Algol. Man skulle kunna säga att Den Onde valt ut detta folk för att driva sitt gäckande spel med dem. 

I linje med den bibliska Jobs bok har Gud givit Satan fria tyglar att trakassera det svenska folket med politiker som dem i regeringen Reinfeldt tills dess att "det sovande folket" vaknar upp och börjar förstå åtminstone politikens elementa. Tills det på allvar inser tanken bakom devisen, "en för alla, alla för en" - mottot på den tredje greven av Southamptons vapensköld, en adelsman som överlevde den despotiska drottning Elisabets nyckfulla regim.

En av Dödahavsrullarna, Församlingsregeln, som Jesus lär ha lusläst många gånger under utbildningsåren, beskriver svenskarnas tillstånd på detta sätt:

"Jag ämnar inte trösta de förtryckta tills deras väg blivit perfekt. Jag kommer inte att kvarhålla Belial i mitt hjärta."
 
(Se även: Tillägg om Saturnus / Satan)
Gud släpper alltså ondskan fri att driva de svenska själarna i någon riktning, längre in i mörkret eller mot ljuset, allt beroende på själarnas förutbestämda del i ljus eller mörker. (Den är extremt fatalistiska doktrinen säger alltså att vi är förutbestämda att bli onda eller goda i detta liv, och att "stjärnorna" arbetar på att förverkliga vår lott i detta liv. 

De judiska mystiker-astrologerna tycks ha sett jordelivet som ett väldigt slag mellan Ljuset och Mörkret, författat av ingen annan än Gud själv. På frågan varför vissa tillhör Satan, svarar en text trubbigt att, "därför att Han valde dem inte". Dödahavsrullarna skrevs av bildade människor som djupt studerat astrologin och kommit fram till att "det som sker, det sker". Den här ödmjukheten inför ett större spel än det trams människorna tror de kontrollerar, ledde över i arabernas kända, "Om Allah så önskar" - en insikt om att det finns faktorer bortom människans kunskap, en större spelplan.

Det är för att svenskarna förfallit till ren och skär sekularism Satan har släppts loss i det här folket, och det otäcka är alltså att ren Negativitet verkar inifrån alla dessa människors innersta. Studera din moderata granne och försök få kontakt med dennes själ. Det går inte. Negativiteten suger allt liv ur individen och kvar blir bara en yta som rör sig, attribut i kläder, bil och livsstil. Men det är ingen hemma längre. En stor intighet har ersatt själen i den svenska folkkroppen. 

Inte undra på att rasism, åldersdiskriminering på arbetsmarknaden och tusen och ett andra uttryck för Djävulens korrumperande spel hörs i det svenska samhället av idag. Inte minst den av Satan ingivna doktrinen att allt bara ska handla om arbete, arbete, arbete (socialdemokratin) eller vinst, vinst, vinst (högern). Som vi såg tidigare är detta bara rundgång i det mest fördunklade av kognitiva tillstånd - Jordelementet.

Och tror någon att högersossarna eller ens vänstern har någon lösning? Satan har släppts loss inuti den svenska folksjälen och Negativismen kommer inte att upphöra förrän majoriteten av folkkroppen vaknat till insikt om hur infekterad av mörkrets makter den är.

Det går att avmytologisera den här texten och ändå inse hur korrekt det antika tänkandet var och hur uträknat ett folk blir, om det inte vårdar sin inre ande och tankemässiga takhöjd. Men vad ger Sveriges största tidning Aftonbladet folkmassorna? Jo, oavbrutet prat om pengar, spel & dobbel. Den patetiska reflexen från de fina kvarteren där bankdirektörer och företagare bor och deras huggsexa om samma Satans pengar, fast på en större magnitud.

"Jag kommer inte att trösta de förtryckta förrän de själva fixar till sin väg."


Jfr. "Petrus Uppenbarelse" från Nag Hammadi-fyndet, löst daterad till 200-talet. Det andliga väsendet Frälsaren (inkarnerad i Jesus kropp) säger till sin främsta lärjunge:
"Du ska presentera det du sett (i denna uppenbarelse) till dem som är Främlingar, de som inte tillhör denna tidsålder. För det kommer inte att bjudas någon nåd för dem som inte tillhör de odödliga, utan bara till dem som utvaldes på grund av deras odödliga natur, de som visat att de kan motta Den Ene som skänker i överflöd."