Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 juli 2013

Ett kluster av tåg- och flygolyckor 2013

Rent spontant tycker jag det varit väldigt mycket olyckor med transportmedel den här sommaren. Det enda som saknas är någon överfylld passagerarfärja i ett land med eftersatt säkerhet... 

Men det är alltså katastrofer i de högteknologiska västerlandet som duggar tätt: USA, Kanada, Frankrike och nu Spanien... Samtidigt söker den store Satan USA få hjälten Snowden utlämnad från Sovjet där han sitter fast på - just det - en flygplats. Ser vi här LIVET måla ett stort sammanhang som ingen kan se som inte behärskar den himmelska skriften, astrologin?

Västerlandet ser naturligtvis inget, för enligt dess skeva zodiak pågår inte alls något speciellt i transportmedlens tecken Tvillingarna för närvarande...

Men den sideriska zodiaken pekar, helt rätt verkar det, på en extrem aktivitet - olycksbenägen aktivitet - i kommunikationsmedlens tecken just nu. Och det innefattar förstås också Snowden själv (Solen i Tvillingarna) och hela frågan om kommunikationsteknologin USA använder för att i sin paranoia spionera på resten av världen...




Snowden/The Guardian visslade medan Solen passerade stabila och trygga Oxen, och det var först därefter serien av olyckor satte igång, med en Sol i passage genom Tvillingarna (och f.n. genom Kräftan).

Man tänker inte på sammanhanget förrän hela serien börjat utveckla sig, men jag gissar att olycksplaneten Mars ankomst till Tvillingarna på kvällen den 4 juli (UT) kan ha triggat den här symbolen. 

Eftersom "välgöraren" Jupiter, som förmerar allt den rör vid (kung Midas beröring), kan man tänka sig att mängden stora fordonsolyckor har med kombinationen Mars/Jupiter i tecknet att göra. Sist men inte minst, är ju kommunikationsmedlens Merkurius hemma i sitt eget positiva tecken.

Inga kommentarer: