Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 juli 2013

Hemligt horoskop samt: Reinfeldt var utvald

Lördagen den 27 juli 2013, en dag jag tänkt viga åt läsning, ledde istället till fyra inlägg på raken som alla utgår från Dödahavsrullarna. Så starkt reagerar bloggaren så fort han tar i en bok (här en faktabok om den judiska sektens texter). Efter tre inlägg började jag läsa men kom bara några meningar in i handlingen förrän det blev nödvändigt att rusa till datorn och sprätta iväg det fjärde och sista inlägget.

Frågan man måste ställa sig då är, vad är det här för dag, astrologiskt? Med så många inlägg och publiceringsögonblick verkar det klokast att bara studera dagens himmel som sådan - Platons eviga "idéer" som de just nu konstellerat sig.

Och då ser jag genast något fascinerande. Det är samma grundidé på himmelen idag som redovisas i det första av inläggen, En liten snobb - den andra kartan för bokinköpet av min första översättning av Dödahavsrullarna. 


Ett dygn då Jupiter står trygg med Intellektet i Tvillingarna och
förnekar Månen möjligheten att sona synden i Fiskarnas hus.
Det är sent på Jorden. Chansen fanns men togs inte.
Fyra inlägg vinklar denna insikt på olika sätt.

I både det horoskopet och i det för detta dygn spelar Jupiter en viktig roll som spindeln i nätet. Titta på båda och följ de grå pilarna för disposition (någon äger någon annan) i båda kartorna. 

Den viktiga texten i morgonens första inlägg är att det är LUFT som dissocierar sig från den basala och fallna VATTEN-nivån. Tanken formulerar sig via dissociation från Syndens element och den fallna arten av människa som ännu biologiskt driver släktet vidare. Tills dess att hela mänskligheten vaknat ur sin blindhet kommer inte själavandringen att kunna brytas, för alla har "karma" med varandra. 

De som redan genomskådat "uppdrag Jorden" tvingas alltjämt återfödas pga. de sovande själarna och har som sitt enda uppdrag att antingen bidra till upplysning eller också, som Guds "hämndänglar" göra livet så jävligt som möjligt för borgarna - den ljumma skocken i mitten som försöker undvika att engagera sig. I den meningen är faktiskt Fredrik Reinfeldt skickad från Gud och har gudomlig sanktion för allt han hittar på (SvD). 

För även om han började med att ge de sjuka och fattiga helvete, skulle han naturligtvis inte ge sig förrän även medelklassen slåss för livet för att undvika att rasa ner i det svarta hål som nu utvidgar sig i väst. Gud har bestämt sig för att förinta västerlänningen via deras egen marknadsliberalism. Och för det använder han utvalda spjutspetsar, så kallade satans, djävlar i människokropp. 



Reinfeldts legitima ondska (ond Jupiter i Guds nionde hus) visar att han är en satan Gud utvalt för att rena svenskarnas själar och få dem att vakna till insikt om vad mänsklig godhet är. Reinfeldt vet naturligtvis inget om den saken, för då skulle han inte fungera som Guds verktyg.

Låt oss vara verkligt klara om hur det fungerar. Reinfeldts Jungfruascedent placerar Venus som nionde husets ägare. Det tror jag aldrig att jag har nämnt, men Venus är för Jungfrun i öster både en essentiell och verksam välgörare. Men för Reinfeldt är Venus bortplockad från spelbrädet genom dess exil i tolfte huset. 

Han KUNDE ha varit världens godaste ledare med kärlek till nionde husets alla goda ting, Gud, filosofi och religion - även om Oxens primitiva och materialistiska tendens kanske skulle gjort honom till en praktisk välgörare, en moder Teresa som delade ut pengar till de sjuka och fattiga istället för att stjäla från dem och ge till medelklassen och hamburgerkedjorna. 

Men Reinfeldts Venus i Lejonet har alltså flyttats av spelbrädet och står i den onda daimonens hus, Venus i Lejonet älskar ju prakt och lyx, så istället för en filosofisk välvilja tycks vi få en människa i paranoid rädsla att tappa Lejonets guldkant i livet. Och då skjuter ödet in nästa knäckande stöt: den lägger in en faktiskt OND planet i detta goda hus. 

Jungfrun i öster har ingen nytta av förmögenhetens, filosofins och religionens Jupiter - den verkar ont för en Jungfru vars enkla nyttomentalitet och flit på åkern inte kan hantera så stora frågor som Jupiter representerar. Förmögenhet är för mycket för en Jungfru att hantera (vilket Reinfeldt visat i Nuon-affären där svenskarna nu får betala 30 miljarder för att de inte kunde välja ledare med lite större intelligens). 

Jupiter blir således en verksamt ond faktor i det här horoskopet MEN den ockuperar Guds hus så att Reinfeldt blir det ONDA STORKAPITALETS legitima springpojke. Därför kan man säga att han är Guds redskap för att smiska svenska folket på fingrarna för deras skrämmande egoism och korttänkthet. 

30 miljarder i prygel kan tyckas ett lindrigt pris för den ondska som bor i den svenska nationalsjälen vid denna tid i världshistorien. Landet består till inte liten del av återfödda nazityskar från Andra världskriget. Det är dessa som härjar mot araberna nu. Judarna kan pusta ut för stunden, de är bara i skottgluggen här och var. (Kanske vi har tyska nassesvin återfödda som en och annan grupp arabiska rötägg nere i Skåne?) 

Väger man in själavandring är ingenting längre vad det synes vara, och vänsterideologier räcker inte bättre som förklaring än den vidriga lutheranska kapitalism som särskilt pennalisterna och moderaterna Anders Borg och "arbetslinjens" chefsarkitekt Sven-Otto Littorin representerar.

Jag är mer övertygad än någonsin om att den indiska eller sideriska zodiaken kickat igång astrologin. Den fungerar återigen utmärkt att bollplanka mot.

Rubrikens "hemliga horoskop" syftar förstås inte på Reinfeldts, utan dagens himmel. Den kanske går de flesta spårlöst förbi, men bloggaren föddes med Månen och Tvillingarna i öster och den massiva laddningen i tecknet just nu tycks påverka honom. Därtill dök den här boken upp i brevlådan häromdagen (den 24) och den har också påfallande "merkuriska" kopplingar:




Boken söker avslöja den brittiska turistindustri namnet Shakespeare blivit genom att visa hur Stratford-teorin helt enkelt är bondfångeri. 

Redan stavningen på författarens tidiga utgåvor, "Shake-Speare", borde leda till att man anar ugglor i mossen. Ockult kan man lära av den indiska astrologin, som kopplar samman skrivspråkliga Merkurius tredje hus med just spjut och andra vassa krigsredskap. Det "skakande spjutet" var alltså inte en fysisk person i Stratford. Någon annan gömde sig bakom den fabrikationen.

(Om bokens innehåll kan jag inte uttala mig. Men den verkar en hastigt gjord kompilation av redan insamlad evidens, en önskan att snabbast möjligt tillbakavisa en annan bok i ämnet (samma titel men utan frågetecknet). Typografi och sidsättningen vittnar inte om någon större talang och print-on-demand-pappret håller så låg kvalitet att boken, som färdades till Sverige i fuktigt väder, är permanent vågig som en berg-och-dalbana.)

En period med förhöjd aktivitet i Tvillingarna kan således ge ett förhöjd läs- eller kommunikationsintresse. Eller kanhända våldsamma fordonsolyckor som dem som med korta mellanrum inträffade i Spanien, Frankrike och Kanada.

Inga kommentarer: