Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 juli 2013

Hjälplöst offer för sin mytomani

Söker en annan politisk debattör och hamnar via en länk på detta:




Vem försöker Centerns Hanna Wagenius övertyga? Det svenska folkets motstånd mot att profitera på människors vårdbehov är kompakt - alla vet det. Och ändå håller hon på så här.

Det verkar verkligen sant, det jag sade i ett tidigare inlägg. Med en Sol och en Måne som lever i skilda världar i Vatten och Luft uppvisar hon samma bräckliga verklighetskontakt som Fredrik Reinfeldt. Det ena elementet fantiserar fritt, ibland helt utan verklighetsförankring, och det andra jobbar häcken av sig för att försöka rationalisera och grunda vad som nu blivit ren mytomani och tankevirus varmed man söker smitta andra. 

Så här låga och usla är borgare. Det är troligen reklambranschen i väst som degenererat människor till den här nivån. Alla leker reklammän och lögnen galopperar genom hela samhället. Det är rent nedslående att lyssna till dagens förljugna dårar. Jag ser faktiskt inte debattörer på vänsterkanten någonsin sänka sig ner till den rena dyngans nivå, men det är regel hos högern. 

Läs t.ex. den aparta krönikan av DN:s Maria Schottenius där hon tar popkulturen till hjälp för att veva mot vänstern medan hon anklagar dem för att HA GJORT det hon själv NU GÖR! Är det debilt eller? 

Hennes argument för att locka oss till Abbamuseet är att, eftersom gruppen varit populär och tack vare kontinuerliga reklaminsatser fortsätter åtnjuta popularitet, måste det ju vara bra kultur - även om den är populär!

Jag tror faktiskt skivbolaget RCA hade mer självironi än SvD:s kulturchef när de använde det intellektuellt inkorrekta kvantitetsargumentet: "50 miljoner Elvis-fans kan väl inte ha fel..."



Naturligtvis kan de - om det är smörja som sålts med mördande reklam. Elvis konkurrent Fabian var t.ex. en sådan idol, han sålde enormt bra i några år tack vare körarrangemang som dolde det faktum att snyggingen var i princip tondöv!  

Schottenius första argument är verkligen en syn som får gudarna att le:

"Tänk, Abba som oomstridd storhet, kult och kultur. Det hade man inte trott för trettiofem år sedan när Abba var ett avhånat och bespottat band... "

Det roliga med den här upptakten är att hon återigen använder kvantitetsargumentet - 80.000 besökare på Abbamuseet så här långt - för att förklara Abbas s "oomstridda" storhet. 

Hade hon gått in på ABBA:s onekligen finurliga arrangemang och melodier istället för att bara hänvisa till Bennys geni lite längre fram, hade texten inte framstått som fullt så naiv. Jag tror det är farligt att gå på det där museet, man verkar regrediera till en åttaårings nivå när man sedan ska till att skriva om upplevelsen!

*****

Wegelius, för att återvända till en mytomani som inte ens försöker argumentera för sig utan utgår från en direkt osanning ("vinster i välfärden självklart för de unga"), har t.o.m. samma opålitliga käkparti som hennes partisyster, den extrema lögnerskan Annie Lööf. 

Det finns människor som är födda med den förstulna minen, och det finns en möjlighet att själen har "somatiserat" en del av sina inre problem - ungefär som trädet växer från centrum och pressar ut barken allt längre. 

Den mest opålitliga kvinna jag någonsin träffat hade exakt samma strama sätt att låsa munnen och en något bakåtsluttande haka (man talar egentligen lika mycket psykiska tillstånd här som ren fysionomi för psyket kontrollerar omedvetet muskulaturen). Aldrig ett rakt svar från den människan, men hur mycket slingrande som helst. Månen stod i Jungfrun. Ibland är de här personerna sockrade med skönhet, ibland kan inget dölja att deras kommunikationsredskap är märkt med lögnens och svekets linjeföring. 

Jag har identifierat Jungfruns tecken som en vanlig bärare av den här typen av lägre ansiktshalva och det stämmer på båda centerpartisterna. Lööf har Månen i Jungfrun medan Wagenius har Venus fallen i tecknet. Fastän en obetydlig planet blir Venus viktig här då den disponerar och subtilt influerar Solen i Vågen. Det finns också någon omistligt "sött" hos Wagenius som påminner om att själens karaktärsdrag inte har med upplevd skönhet att göra.



Men låt oss inte gå för djupt in i "rasbiologin". Antikens folk trodde sig veta hur karaktär och ansiktsdrag hängde ihop, men det har ingenting med så kallade raskaraktäristika att göra utan är en betydligt mer subtil anatomi. Judendomen, vars bärare så grymt utsattes för massutrotning av nazisterna, hade en väl utvecklad frenologi redan under medeltiden.

Dödahavsrullarna (cirka 3a årh. fvt t.o.m. 1 årh.) indikerar att kunskapen fanns med det judiska folket redan i antiken och vem vet hur långt tillbaka i historien människan sökt förstå det dunkla själslivet via yttre markörer!  Relationen karaktär och fysionomi studeras också i astrologin, men med varierande framgång (omvittnat av den här bloggens enkla look-alike-jämförelser). 

Helt klart var det här ett ömtåligt ämne i den tidigaste kyrkans historia. Varför skulle någon annars ha lagt ett doktrinärt påstående i Jesus mun (i Johannesevangeliet), att Gud inte delar ut anden "efter mått"? Det intressanta var att de heliga munkar som tog fram honom och skänkte honom evig berömmelse använde just sådana metoder för att identifiera "den utvalde". 

Synske Edgar Cayce (1877-1945) som dog innan Dödahavsrullarna hittades, skulle ha glatt sig åt den förvisso kontroversiella text som inte alla accepterar som Messias horoskop. Likväl innehåller det lilla textfragmentet t.ex. hänvisningar till speciella födelsemärken och genast känner man igen vad som är minst en 2.000 årig ockult tradition om att ödet lämnar subtila signaler i kroppshyddan. 

Man kan också fråga sig om aposteln Paulus trotsiga hänvisning till att hans kropp bär vissa auktoritativa märken verkligen var ärr efter piskrapp han ådragit sig för sitt enträgna missionerande. Kristendomen har knappt ens börjat förstå hur deras religion via Jesus var fortsättningen på Dödahavsrullarnas folk, astrologer, siare och profeter. Judiska mystiker.

Men vad karaktär och fysionomi beträffar, har nazismens brott mot mänskligheten gjort ämnet politiskt inkorrekt. Likväl, hycklande västerlänningar, jobbas det frenetiskt inom biologin med att skapa en Övermänniska i linje med Adolf Hitlers bisarra drömmar om en överlägsen ras. Får människor som Filippa Reinfeldt bestämma kommer dessutom bara de rika att kunna köpa långt och vackert liv åt sin avkomma. Sådan är högerns ondska.

Inga kommentarer: