Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 juli 2013

Jennifer Lopez och moraliskt tondövt självtjänande


Tydligen har Jennifer Lopez satt i system att uppträda privat ("Private Dancer") för diktatorer bara pengarna är rätt (Expr). 

Hennes horoskop är identiskt med vad man i Sverige kan beteckna som den typiska själviska moderaten. Kartan gör henne till Fredrik Reinfeldts perfekta partner - eller till affischflicka för Nya Moderaterna.

Det är under regeringen Reinfeldt vi har fått alla dessa skandaler med svensk export till och svenska affärsavtal med diktaturer. Det finns ett tecken som låter moralen gå så fort det luktar förtjänst: Jungfruns tecken.



Likt det moderata partihoroskopet och partiledaren har Lopez Jungfrun stigande i öster. Tecknet blir riktigt kritiskt när deras "verksamma illgörare" är viktiga planeter i i horoskopet och den kritiska yttringen hos Jungfrun är dess samvetslösa jakt på monetär vinst.

Jupiter är en verksam illgörare och precis som i moderathoroskopet stiger den här hycklande profitjägaren i öster! Glöm kvinnans väna uppsyn, det är en kallhamrad guldgrävare och har alltid varit. Likt Reinfeldt är hon dessutom född i Kräftan så att jakten på egen trygghet blir ett osedvanligt ynkligt budskap för elfte idealhuset. 

Varje horoskop har flera svaga punkter, men egentjänandets Jungfru ger ett av de svagaste elftehusen och när det dessutom härbärgerar soltecknet - den egna ambitionen - då kan det krisa...

En fallen Måne i Skorpionen är alltid kritiskt och när den står konjunkt med tecknets härskare som OCKSÅ är en såväl naturlig som verksam illgärningsman, då har vi en ren katastrof till soldisponent. Ett instinktsdrivet intellekt - mer djur än människa och så Skorpionens magnetiska förmåga att binda allt till sig själv som en bas för Solen i Kräftan. Här är J.Lo:s sexighet som hon vet att använda för att mjölka livet på små mycket fördelar åt sig själv som hon någonsin förmår. 

Tolfte husets hot om materiella förluster verkar avvärjt genom att dess ägare Solen själv befinner sig i det lyckosamma elfte huset för ideal och förmögenhet via karriär. Men, som sagt, Solens disponent är i det här fallet den fallna Månen, skadad av en Mars som bara kämpar för sig själv.

Horoskopet är faktiskt i klart sämre kondition än Reinfeldts men troligen på nya med Nya Moderaterna som uttryck för en ideologi. Likt partihoroskopet har J.Lo också en viktig planet i åttonde huset för synd och korruption och här är den moraliska ryggradens Saturnus som är dåligt placerad för att dra en gräns för när nog är nog. J.Lo kan inte sluta "unna sig det goda". 

Venus, harmoni och komfort, är förvisso en välgörare för Jungfrun i öster, men den så att säga bara förstärker den GESTALT som redan börjat växa fram ur den här himmelen. Venus påverkas dessutom i omoralisk riktning av en ond Mars-Skorpion. En formidabel femme fatale som signalerar mycket men inte levererar.

Hur man ska tolka den "onda stjärnan" i början av Oxen är en öppen fråga. Den opponerar den "dubbelt onda" Mars och sprider sig därifrån till sinnelagets Måne via Mars konjunktion med denna. Vi har således en extremt "förgiftad" satanisk axel (Oxe/Skorpion) och det samlade intrycket av det här horoskopets extreme betoning på Jord och Vatten är en ren puta. Hollywoods egen lilla älskling eftersom alla är av samma sort där.

Anmärkning. Jennifer Lopez har sorgligt dåliga kinesiska födelseomen enligt Ho Lo Li Shu-metoden från Mingdynastin. Hexagram 35 på baslinjen liknar henne vid en fattig människa som inget hellre vill än bli rik och favoriserad, men varnar för att söka pusha sig upp på karriärstegen.

Och födelsen ligger i skärningen mellan två teman och det andra är hexagram 21, topplinjen som beskriver det straff som till sist drabbar en ohörsam och förbätterlig kriminell! 

Så mycket för den ljuva ytan. Kineserna, med sin metod, "ser" således samma sak som den sideriska zodiaken avslöjar genom ett flertal budskap som alla talar om den extrema underklassen i kombination med lycksökarmentalitet. Nya Moderaternas väljare med andra ord.


Se också: Ett tidigare inlägg om Lopez horoskop - långt ifrån lika kritiskt!

Inga kommentarer: