Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 juli 2013

Kommunikatörens uppdrag: ljuga sig moderatblå

Läsvärt: Aftonbladets intervju med kommunikationschefen på Strålskyddsverket som trots en duglig fotograf "in-house" anlitade en extern byrå för tre oansenliga utomhusfoton. Kostnad: "bara" 70.000 av skattebetalarnas kronor!

Det är läsvärt eftersom kvinnans tragiskt genomskinliga försök att motivera verkets ekonomiska (eller vänskapskorrupta) dårskap påminner om astrologins syn på KOMMUNIKATÖREN.

Merkurius ska ju vara neutral och inte förvränga budskapet. Men problemet med ett sändebud är ju att det till att börja med valt att tjäna den Herre som väljer att uttala sig. Anneli Hällgren är dock kommunikationschef, så här är hon faktiskt både den som formulerar lögnen och den som uttalar den i en och samma person. 

Det finns således ingen anledning till medkänsla. Hon har valt att bli en dyngspridare av den typ vi så väl lärt känna genom i synnerhet Stockholms "nya" moderater de senaste åren. (Kvinnan bor dessutom i en av dessa förljugna moderata medelklassidyller - på behörigt avstånd från brinnande bilar och underklassens uppror över de ovärdiga överherrarna.)

Horoskopet ser dessutom verkligen ut som en dyngspridares karta! Hur mycket bättre skulle den här stjärnhimmelen inte fungerat som bokstavlig dyngspridare, dvs. jordbrukare.





Med Månen (sinnelaget) som ascendent får vi just åkerbrukets tecken Jungfrun - principen som jagar vinster för egen del i allt den gör. Men här flåsar nederlag och förluster Jungfrun i nacken på grund av inte mindre än två illgärningsmän i opposition. Hur kan ett sinnelag förbli opåverkad av så fula fiskar? Svar: det blir det inte. Det här är en klassisk moderat lögnmentalitet, och vi har sett horoskoptypen SÅ MÅNGA GÅNGER tidigare.

Som synes är det verksamt onda Jungfrusinnet förutbestämt en riktig kölhalning eftersom Månen delar tecken med halshuggna demonen Ketu. Kanske kan det här personliga nederlaget förklaras av Aftonbladets avslöjande? Den är här uthängningen förbättrar heller inte saken.

Som med den kroniskt ljugande och faktaglidande Fredrik Reinfeldts fysiska Jungfruascendent förvärrar detta "gatsmarta" tecken olycksplaneten Mars till en formidbabel black om foten. Så långt man kan förutsäga saker utifrån ett månhoroskop har vi här att göra med en cynisk lögnare, en som vrider och vänder ord helt utan koppling till sanningen, en dyngspridare och mörkläggare.

Det bästa som kan sägas om "naturliga illgärningsmannen" Saturnus är väl att den som uttryck för traditionell moral, kontroll och övervakning, till sist sätter punkt för kvinnans falska sinnelag.

Kommunikatören Merkurius är själv en bra planet för Jungfrun i öster, konstigt vore annars. Men här händer det maximalt olyckliga att Merkurius står i absolut sämsta position att stödja sinnelaget från dess tendenser till självtjänande falskhet, Merkurius är bränd av Solen och befinner sig i Olyckans sjätte hus - ett hus som påminner om Jungfruns sämre karaktärsegenskaper (dess vilja att själv tjäna på varje situation vilket utlöser fiendskap och diskriminering).

Slutligen ger månascendenten ett högst fascinerande omen om kommunikationschefens undermedvetna. I det tolfte "dolda" huset, grekernas plats för "den onda daimonen" (att vara omedveten eller agera från det undermedvetna är sällan ett bra beslut), verkar Jupiter i Lejonet, en slags ond och febrig dröm om att bli en stor och framgångsrik chef eller härskare. Jag kallar det en febrig dröm eftersom Lejonet är ett Eldtecken men tolfte huset ett av de drömmande Vattenhusen. Illusionens eller Mayas värsta sektorer och därför vänligt omskrivet som "frigörelsens hus" i indisk astrologi. Den välsignande stjärnan Regulus stöttar här en ond tendens, eftersom Jupiter (stor rikedom) INTE är vad Jungfrun i öster behöver lära sig i detta liv.

Vad indierna menar är att girighetens drivkrafter är så starka i dessa hus att själen bör söka rena sig från sina dunkla drifter innan det går riktigt illa. Själen har hamnat helt under den irrationella växtsjälens inflytande och människan låter det simpla djurets begär styra alltmedan man kanske försöker rationalisera bort detta sorgliga motiv. 

Troligen söker kommunikationschefen mörka en vänskapskorruption med någon på den byrå som fick ta de tre fotografierna! Det är bara att gräva, så dyker samma skit upp som den mellan Filippa Reinfeldts moderata sjukvårdspolitiker och läkarna på Serafens sjukhus (det där som slumpades bort bl.a. till en läkare i samma område där kommunikationschefen bor).

Så här beter sig moderaterna åt i Stockholm nuförtiden. Det är som vi fått galna löss över hela staden! Det är svårt att undvika nazismens termer, men nog är det väl tid för Anticimex att rycka ut och utrota de här skadedjuren? Deras giriga grabbande efter fördelar bryter ju ner hela samhället!

Så här fula blir sekulära människor eftersom de inte har någon Gud och inga värderingar och ingen ryggrad kvar. När deras världsbild verkat tillräckligt länge på deras inre återstår bara ett as.

PS. Det finns två jämngamla kvinnor i Stockholm med samma namn med det sökta försöket att skapa originalitet genom en ändring av efternamnets stavning. Men den ena är vd vilket lämnar oss med just den som bor i det korrumperade högerträsk där en förbluffande andel av Stockholms högerjournalister och mediefolk bor.


Inga kommentarer: