Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 juli 2013

Mat-Tina & varumärket utan egen substans


Kvällsposten / Aftonbladet

Snacka om att korttänkt sticka hål på sitt eget uppblåsta varumärke. Med Mat-Tinas ungdomliga frisk och fläkt-mentalitet följer tydligen också samma huvudlöshet som man så ofta förknippar med SE MEJ-tecknet Väduren, zodiakens lilla barn och linslus. 

Här är det helt klart den otåliga Mars-i-Väduren som skenar och tar genvägar och rubbar omdömet eller sinnelaget i Vågen.


Soltecknet Kräftan är känd som lite av en copycat - det är ju Månens tecken och Månen är den som reflekterar Solen, här går således hela solenergin åt till att hålla Kräftans grundläggande tendens vid liv och Kräftan är Månens eller återspeglingens tecken. När man hittar Månen i behagsjuka Vågen så har vi plötsligt två av pusselbitarna till Fredrik Reinfeldts horoskop, också en man utan annan kultur än matkulturen och gräslig på att stjäla från andra och låtsas att det är hans. Ett sammanträffande?

Tror inte det. En Sol i Vatten, baserad på Månen i Luft ger "dissociationsfenomenet" som bloggen tidigt liknade vid en illusionist som finurligt viftat lite extra med ena handen så att publiken tittar på fel sak medan han gör sitt fusk med den andra handen. Så lyckades Fredrik Reinfeldt i flera år lura svenska folket medan han slussade mer och mer av skattebetalarnas pengar ner i moderata vänners privata kassakistor. Ett särdeles skrämmande exempel på dynghög. Mat-Tina sprudlar åtminstone av passion och liv - det är inte ofta man hittar ett storkors i just Rajas kvalitet - passionens kvalitet. En lustig kontrast just till den surmulne Reinfeldt som har ett lika ovanligt storkors i Mörkrets kvalitet (Tamas guna).

Beträffande den kulinariska konsten tror jag Mat-Tinas märkligt lyckosamma tringeldrama mellan Venus (konst, behag), Solen och Månen har med saken att göra. Kräftan/Vatten indikerar förstås den obotliga hunger som en människa som fallit under kroppens våld aldrig kan befria sig från. 

Om man dessutom älskar (Venus) att glänsa och showa som ett Lejon med sitt slaveri under magen och tarmsystemet (Kräftan) och kärleken (Venus) står till matens estetiska yta (Venus i visuella Lejonet verkar genom esteticerande Vågen), då har Mat-Tina verkligen fötts under rätt himmel.

Faktum är att en annan kvinna utan någon som helst verklig talang har samma "trippel" mellan samma planeter: Filippa Reinfeldt som håller på att skapa ett monster till sjukvårdssystem i Stockholm med fin vård för de rika och vad som helst för de fattiga. Hon, ni vet, som är ytterst ansvarig för att några kvartersläkare plötsligt fick ett helt sjukhus nästan gratis av Stockholms skattebetalare, och blev mångmiljonärer på det. Så titta en gång till på planeterna: Solen, Venus, Månen. 

Det här stavas i nio fall av tio: "Jag vill tillhöra Solsidan och tänker jobba för min egen framgång (men inte för någon annans)." 

De här till synes så trevliga och vinnande personligheterna (Venus sockrar alltid) är bara harmlösa så långe man själv missat den skada de har i sig att vålla andra i jakten på egna privilegier. Man står alltså inför den jobbiga sanningen att personer kan upplevas vara behagliga som personer men att de samtidigt är ren röta om man ser till vad deras ideologi resulterar i för omgivningarna. 

Filippa Reinfeldts fördelning av de här planeterna sker istället över Oxen, Kräftan och Lejonet men det är fortfarande samma primitivism och brist social medvetenhet. Hos Filippa försvinner Vågens estetiska talang och Oxen visar att vi har med simpla pengar att göra. Jag och min monetära Solsida, vi som har råd med den dyra friskvården... I Stockholms apotek är det munskölj, tuggummi och halstabletter i sådant överflöd att man undrar om stockholmsmoderaterna någonstans vet att de har en ond ande inombords och som sinnesjuka människor brukar göra, försöker skyla över detta symboliskt genom försöka förbättra andens dräkt - andedräkten. Ytliga nollor.

Inga kommentarer: