Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 juli 2013

Maud pekar ut Reinfeldt - igen


Bilden är ännu bara ett montage

Jag måste säga att f.d. näringsministern Maud Olofsson är mer skärpt än jag tidigare velat ge henne kredd för! (SvD)

När nu de livrädda höjdarna i regeringen gör allt de kan för att distansera sig från och undvika sitt yttersta ansvar för den okejade skandalaffären, avböjer Olofsson att ännu en gång förklara att beslutet att köpa Nuon togs av hela högerregeringen. Och hon gör det med följande fullständigt briljanta formulering:
"Jag överlåter alla kommentarer till de efterklokas förening. Dom är rätt många vid det här laget har jag noterat."
Det här är ord vägda på guldvåg, tro inget annat. Och det krävs bara lite "judisk skriftlärdhet" för att komma utsagans själ inpå livet.

Vilka är de talrika efterkloka som Olofsson nämner? Det svenska folket naturligtvis, vars växande efterklokhet genom flera opinionsundersökningar där oppositionen bara växer har visat att de erkänner sitt misstag. 

De skäms att de valde en högerregering som försnillar och privatiserar och i största allmänhet missköter landet därför att en stor del av dem är fullständigt rabiata skattesänkarfanatiker. Med så liten hjärna och en sådan ensidighet i politiken blir det inget annat än en katastrof. Under tiden jobbar de här dubiösa krabaterna på högvarv för att få de arbetslösa att se lata och "bidragstagande" ut! Världens äldsta trick: flytta ner systemfelet och gör den som är drabbade till bovarna.

De efterkloka är också historikerna och analytikerna - och SvD:s många artiklar som avslöjat regeringen Reinfeldts verkliga del i det här. Alla dessa "efterkloka" kommer att döma regeringen Reinfeldt stenhårt - ja dömer den redan i detta ögonblick! 

Och med det här fega slingrandet som Reinfeldt, Norman och anhang ger prov på är frågan om de inte borde införa ytterligare säkerhetsrutiner runt sina hem. När människor nått den urbota avgrund av lögnaktighet som de här människorna uppvisar, då skyddas de inte längre av några moraliska lagar, bara de världsliga vilka som bekant alltid ligger steget efter Ödet. De har med andra ord bäddat för sin gudomliga vedergällning redan i detta liv. 

Läs historiens gång och "visa mig den onde man som nått ett gott slut". Jag tror det var Konfucius som sade det, eller möjligen Lao-tse.

Se också den antika kinesiska statsfilosofin om revolutioners legitimitet i

The Stockholm Suburb Riots for Dummies

samt

The Stockholm Riots and the Accountability of the Head of State


Se också: Vilddjurets tecken: M från 2009, vars lek med en text av Peps Persson nu stämmer bättre än någonsin.

På deras panna ser jag vilddjurets tecken
å där de samlas växer hatet och skräcken
för dessa snea figurer som styr vår värld
ja dessa snea figurer i Babylon
det e snea figurer, se upp för dom
Dessa snea figurer



Inga kommentarer: