Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 juli 2013

Moderata finanser. Ren dårskap.

Moderata finansmarknadsministern Peter Norman - han som i sann profitjägaranda gjorde om 7e AP-fonden till en högriskfond - skräms av att reduceras en pajas i samband med Vattenfall-skandalen (SvD). Sent påtänkt.

Regeringen Reinfeldts påtagliga nervositet (AB) över vad Vattenfall-skandalen kommer att leda till gav mig idén att titta på tre moderater med "finanser" på sitt bord.

Dels Norman, dels Anders Borg och inte minst Stockholms stads förfärliga finansborgarråd Torbjörn Rosdahl som vill använda stockholmarnas skattepengar för att bygga en tågbana ända fram till den fascistoida kommunen Täby - där människor inte ens tillåts flytta in om de inte kan KÖPA SIN EGEN BOSTAD!

Sade Rosdahl: "Jag har högre ambitioner ... Jag vill bygga mer än en station, jag vill bygga till Täby." (källa) Så låter galenskapens röst - sjuka politiker som försöker gå till historien som de vräkigaste Byggherrarna! 

(Se Stockholm: TVÅ FÖRLUSTBRINGANDE SUPERARENOR - moderat vansinne som inte något väsentligt sätt skiljer sig från det som ligger bakom Vattenfalls volta.)

Med lite god vilja kan man i alla tre horoskopen se den korruption som utmärker den moderata egoistiska mentaliteten. Se här: 

Norman:
Borg:
Rosdahl:


Med sinnelagets Måne i öster, som ställföreträdande ascendent eller persona där födelsetimman är okänd, ser vi Norman och Borg dela ett pragmatiskt och nyttoinriktat sinne i Jordelementet. Särskilt hos Norman har Borgs generella identifikation (Oxen) med ägande övergått i Jungfruns jakt på vinster. Jungfrun är, som bloggen upptäckt genom sina studier, långt värre än Oxen eftersom den inte längre som Disneys tjuren Ferdinand nöjer sig med att göra ägaranspråk på den jordplätt där den råkat sätta sig utan nu börjar skyffla i jorden, ofreda den - enbart i syfte att berika sig själv.

Rosdahls sinne i Lufttecknet slår an en helt annan ton, det är samma Måne i Vågen som Fredrik Reinfeldt föddes under och Vågen söker som bäst samförstånd. Således pudlade Rosdahl också inför SL:s horribla prisökningar som han avfärdat som merkostnaden för några chipspåsar. Moderaten saknade helt känsla för hur små människor verkligen lever på marginalen i ett samhälle där moderaterna stjäl från de fattiga och ger till sig själva. 

(Reinfeldts oförmåga att pudla, hans ljugande och moltystnad när det inte passar beror på särskilda problem med Mån-Vågen. Tekniskt grundar sig hans Måne i 2a ekonomihuset på en Venus i 12e förlusthuset: "landsfadern" är absolut livrädd för att bli associerad med "smuts" eller aktiviteter som inte har "vinst" och "framgång" kopplade till sig! Hans 9e samvetshus är också tvivelaktigt medan hans 1a egohus drar valser, hårklyver och söker ständigt avvärja berättigad kritik. Det är kanske det fegaste horoskop som skådats i samband med en statsledare.)

Det intressanta är nu att alla de tre finansorienterade moderaterna har sinnen som på ett negativt sätt involveras med "onda" hus. Norman och Borg är riktigt illa ute, med det åttonde korruptions- och dödshuset. De målar båda fan på väggen alternativt har en grumlig och förvriden verklighetsuppfattning. 

Särskilt Normans psyke måste ifrågasättas eftersom hans månhärskare Merkurius just befinner sig i åttonde korruptionshuset och skapar en negativ feedback som förvärrar den Måne som bloggen redan upptäckt är överrepresenterad brand brottsdömda människor. Det är naturligtvis den jordbrukande Jungfruns vinstlystnad som ligger bakom den toppen i statistiken. Babylonierna kallade Jungfruns tecken "Plogfåran", så att symbolen från äldsta tid haft med tankar om sådd och skörd (vinst) att göra, kan inte betvivlas. Och med vinsttänkandet kom också kriminaliteten till världen...

Borgs Måne är eventuellt infekterad av Satans stjärna Algol för en allmänt vrångskallig attityd och kanhända en ovanligt stor del motgångar i livet (Gud använder Satan för att testa själen). Att dels ha ett problematiskt sinne och sedan utifrån detta beslöjade sinne se sin egen framåt Sol-i-Skytten falla in i åttonde korruptionshuset, det är sannerligen ett omen om en fördärvad natur eller en människa som misstror sig själv totalt. 

Borg tycks bära på någon kolsvart luthersk grundsyn på människan som en ond syndare, och har en sadistisk grundton som bidragit till att partiets ekonomiska politik så har trampat på de svaga och belönat de "duktiga och flitiga". 

Man får inte underskatta Martin Luthers bidrag, judehatare och allt, till den tyska nazismen och mordet på allt och alla den generationens tyskar ansåg vara svagt och värdelöst. Moderaterna - med så många tyska namn bland topparna - verkar nästan som en efterdyning av tyskarnas judeutrotning. Reinfeldt sade kallsinnigt i DN att folk som inte klarar sig i hans samhället "väl" fick söka hjälp hos anhöriga. Den mannens horoskop har vridits ut och in på den här bloggen, men det är inte bra!

Rosdahls månhoroskop saknar planeter i åttonde, men kompenserar sig mer än väl genom att likt Borg ha framåtdrivets Sol i det onda sjätte huset, profitmentalitetens (Jungfruns) hemvist. Det är ett olyckans hus och olycksplaneten i de materiella förlusternas tecken Fiskarna ligger också här. Hela chips-föraktarens handlingsorienterade solsida ger ett miserabelt intryck och då 6e kallats "Fiendens hus" är det inte utan att man börjar misstänka att Rosdahl faktiskt föraktar svaghet. Hans största ambition för stockholmarna är att bygga en kungsväg fram till den obehagliga kommunen Täby!

Med den här bara lätt skruvande tolkningen ser vi alltså att frågan om finanser enligt moderat mentalitet utmärkts av korruption, dårskap och dåliga prioriteringar. Inte konstigt med en sådan högsta ledning att svenska folket nu serveras en 30 miljarders skuldnota av regeringen Reinfeldt.

Kommer de undan det här utan åtal, är det bara att ge upp hoppet om svenskarna. Då är det här folket värt all den skit överheten kastar på det.

Inga kommentarer: