Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 juli 2013

Naziskuggor bakom "Stockholm - The Capital of Scandinavia"

Så fattade jag äntligen - via en kulturhistorisk artikel i SvD - grejen med den generande desinformation turisterna vid Stockholms stadshus reser hem med - informationen på flaggorna som säger att de befinner sig i Skandinaviens huvudstad. (Intressant att gayrörelsen i vår tid kastat sig i armarna på den nye "kapo" - kapotalet - som de tror ska rädda dem till ett bättre liv..)

Adolf Hitler, läser jag, utförde samma "reklambyråkupp" när han i sitt första tal i Österrike 1938 som dess Führer stöpte om landet till Östmark - en hållpunkt i ett visualiserat framväxande Stortyskland, den galne diktatorns mäktiga tusenårsrike.

Vissa artister är bara för usla
andra kan det där med logotyper -
vad det än är för rävgift de kränger

Den här gången är Djävulen naturligtvis inte en nationalist - den lätta går inte människorna på så snart efter Hitlers försök att skapa en arbetande och prydlig mänsklighet. Nej, nu är det Storfinansen som i den avgörande slutstriden mot alla goda människor söker lägga alla världens länder under sig och för detta tillämpar precis samma metod som tidningarna i Stockholm, där varje stadsdel får en anpassad löpsedel som inviterar grobianerna som bor här att nyfiket läsa om vem som tjänar mest i deras kvarter. 

Härska genom att söndra, härskar genom att göra medelsvensson till en ärthjärna. Det pågår säker andra kampanjer i det marknadsliberala väst som påminner om den här desinformativa skandinaviengrejen - fula sätt att söka kollra bort medborgarna i de olika länderna att de ingår i något lite större, lite bättre. EU har ju inte funkat, men världens alla krämare - Satans horder - har många sätt att maskera sig själva och vad de egentligen är ute efter.

*****

Det är mycket riktigt näringslivet som ligger bakom den historieförfalskande parollen om Stockholm som Skandinaviens huvudstad. Det svenska näringslivet ska tilläggas; hemsidans information är skriven på så dålig engelska att utlänningar rimligen måste rycka till och undra över ofärdigheten i det här landet.


"Stockholm - The Capital of Scandinavia" is the shared brand name for the Stockholm region. The brand may be used by all who wish to work together to promote the development of Stockholm as a region for new business and tourism.

Notera hur i krämardjävlarnas händer hela Mälardalen reducerats till en företagsangelägenhet och försetts med ett "varumärke" som säger att detta är hela Skandinaviens centrum. Redan första meningen är usel pedagogik och kass svengelska är, eftersom utlänningar kanske inte förstår vad "the Stockholm region" är för något. De får gissa att det har att göra med landets indelning i, ja vad nu Sverige använder för metod för att dela sig själv regionalt...

I ingressens andra mening klappar kommunikationen ihop helt. Är det utländska företag man söker locka till sig? Varför skulle de vara intresserade av att promovera Stockholm som en region för nyetableringar inom affärslivet och turistnäringen? "What's in it for me?" Om det är svenskar andra än stockholmarna, norrmän eller danskar man adresserar är idén fortfarande lika usel och hade lika gärna kunnat skrivas på svenska.

Arrogansen i den här stan märks på att texten börjar med att antagonisera läsare i övriga Skandinavien, som lär fråga "varför ska Stockholm vara nummer ett?" INNAN man anger (de veka) skälen. Givet den provocerande rubriken borde informationen ha stuvats om rejält för de skandinaviska grannarnas skull.


****

Texten som följer på ingressen är inte lång men särskilt avslutningen är bland det värsta jag sett. Svenskt Näringsliv hävdar då och då att de har mismatch-problem med rekryteringen på arbetsmarknaden men sanningen är att arbetsgivarna själva håller så katastrofalt låg nivå att de inte kan bedöma vad de släpper ur sina händer när det väl tillverkats. Jfr hur Carl Bildt med sitt twittrande håller på att skämma ut Sverige internationellt.

Textens avslutning är ett av dessa grötmyndiga svensk påpekanden som visar hur låg vår intellektuella självkänsla är eftersom vi måste rätta varandra på varje upptänklig punkt. Här serveras det svenska förmynderiet  - i borgerlig version - dessutom på språklig och idiomatisk engelska som håller låg nivå:

A message – not a sender
"Stockholm - The Capital of Scandinavia" is a message – not the sender of a message. When you use the shared logo in your communications, it’s important that this is clear. So always try to separate the Stockholm brand from your own organisation or company logo.
"Communications" ska förstås skrivas i singular om man anser att den egna kommunikationen uttrycker att samlat grepp om verksamheten och inte bara består av strödda utskick. Och vilken begåvning bor hos den som sedan skriver,  "it's important that this is clear"? 

Så skulle ingen engelskspråkig formulera sig, det är mästrande och otrevligt trots den opersonliga formuleringen som på fegsvenskt sätt pratar rakt i rummet utan att egentligen tilltala någon: "det är viktigt att detta är klart".

Men Reinfeldts och Mälardalens söner förstår inte vilka obildade tölpar de är och därför slinker sånt här med - sida vid sida med Bildts olämpliga tvittranden - och passerar språk- och kommunikationskontrollen. Ja, någon kvalitetskontroll har uppenbarligen inte högermänniskor i Sverige.

Och för att understryka vilka idioter man anser att sajtens besökare är, upprepar man för säkerhets skull samma sak en gång till, och nu på den skrämmande svenska mesproppens sätt: 

"Så försök alltid att hålla Stockholms varumärke åtskilt från ..." Här tog kunskaperna i engelsk grammatik slut och blandningen av äpplen och päron blev vild. "that of" har trillat bort ur vilket gör att parallelledet inte fungerar.

Med denna smörja försöker alltså finansiella intressen som säkert sträcker sig in i regeringen Reinfeldt locka till sig utländskt kapital - genom att förolämpa och fördumma dem som besöker kampanjsajten. Grattis.


*****

Stockholm Business Region is a company wholly owned by the City of Stockholm, and is part of the Stockholms Stadshus AB Corporation. 
Företaget bakom hemsidan "ägs" Stockholms stad vilket är lika bisarrt och arrogant som någon annat i dessa dumskallarnas sammansvärning mot Sveriges folk (och vi låter dem göra detta?), men korrekt är förstås att det är aktiebolaget Stockholms stadshus som lurar i bakgrunden.

Det företagets vd hade jag tillfälle att nämna i inlägget Moderata finanser, ren dårskap, men inte trodde jag att cirkeln så snabbt skulle slutas mellan den vedervärdiga och nazi-influerade PAROLLEN (och inte "brand" som den korkade texten säger) och företagets vd Torbjörn Rosdahl.


Eftersom klockslaget är okänt kan inte Månen placeras med någon precision. Den odemokratiska nedmonteraren av Stockholms välfärd skulle t.o.m. kunna vara född under den sjukligt själviska Månen i Skorpionen (gäller inte alla, men det finns en tendens till överdriven själviskhet i detta tecken). Detta om han är född under dygnets sista fyra timmar.

Men för at parallellen mellan Stortyskland och utfästelserna om vad Stockholm bossar över och bloggens misstanke att vi har själar som var nazityskar återfödda i Sverige just nu, passar det bra om Rosdahl delar Fredrik Reinfeldts Måne i Vågen. Det är nämligen Adolf Hitlers personlighetstecken och när inte Vågens balans fungerar får vi fortfarande samma strävan att skapa ett vackert och idealiserat samhälle - bara att individerna här helt sinnessjuka och har åsikter om vad som är balans som ingen frisk människa skulle skriva under på. 

Reinfeldt sade lite för mycket i DN för några år sedan när han hänvisade dem som slogs ut av hans "ta från de fattiga och ge till de rika" och sa att de kanske hade anhöriga eller bekanta som kunde hjälpa dem. Reinfeldt ämnade nämligen inte med sin politik hjälpa en fallen broder eller syster en meter framåt. Bara en djävul tänker i de banorna - eller en återfödd nazist som fortfarande innerst inne anser sig tillhöra en bättre "ras" eller sort än andra.

Att Reinfeldt har lite nergerblod i sig i detta liv tycks inte ha lärt honom ett dugg - han flyttar bara sin nazifierade vilja att diskriminera till en annan sorts syndabockar: hans sjuka fantasi om ett samhället, ett folk som består av socialdemokratiska bidragstagare! 

Han och "Arbetslinjens" designer, Sven-Otto Littorin har båda nazismens arbetsläger och förintelseläger liggande just under medvetandetröskeln. 

Adolf Hitlers födelseklockslag var oklart i äldre astrologiböcker, men AstroDatabanks redogörelse för källorna gör att man vågar lita på Hitlers ascendent i sideriska Vågens 3e grad. Den halshuggna och bestraffade södra månnoden - Draksvansen - befinner sig nära nog hos den moderata vd:n för Stockholms stad AB, i Vågens 5e grad.

Hur mår då Venus, ägare av Hitlers personlighet och Rosdahls psyke (Månen)? Den mår skit i båda fallen! Jag har tidigare varit inne på "Hitler som Nya Moderaternas skugga", och det kan räcka med att här kort kommentera just Venus i de båda fallen. 

Hitlers karismatiska horoskop är dock så fascinerande att jag bara måste påpeka hur hans sinnessjuka rasism och inbilska myt om "ariska människor" av högre typ kunde förlama hans intellekt med så förödande konsekvenser.

Det är samma tecken som Reinfeldt idealiserar och verkar för - Kräftan "vi som håller oss duktiga och vid liv och som fruktar och hatar packet där ute" - bloggen insåg redan i första granskningen av något dussin gamla svenska rasbiologer att det var Kräftan som var deras minsta gemensamma nämnare och Hitlers maktfullkomliga tionde hus går just i någon slags smutsvattenkulör. 


Hitler tar Jordelementets och herraväldets rent mekaniska hackordningstänk i det tionde huset och vattnar hierarkimentaliteten med den folkliga och irrationella Kräftans rädsla för det "smutsiga" och "avvikande". 

Sen formulerar eller formaliserar hans härsklystna tiondehus-Saturnus denna lära om herrefolket (Saturnus) och förstör via Saturnus 270-graders aspekt alla unga sinnen i landet (Väduren) att tro att de är arier (Aries=Väduren). (Attacken från Saturnus mot sjunde huset visar också vilken svekfull och bedräglig partner han var och mycket har skrivit om kvinnorna - Hitlers "partners" - som sökte ta livet av sig. Det har spekulerats i om han pissade och sket på dem under sexakten och förnedrade dem intill vansinnets gräns.)

Hitler var samtidigt djävulskt smart, med ungdomsrörelsen Hitlerjugend gjorde han exakt vad Svenskt Näringsliv och hela den globala marknadskapitalismen ägnar sig åt just nu: att hjärntvätta barn redan från unga år att bli varumärkeslojala konsumister (konsumist: en som inte längre kan tänka utan bara lever för att konsumera).

Det är därför det är så tragikomiskt att hitta Stockholm förolämpa sina arbetspartners med en skitstövels attityd och dåliga engelska!

Nå, tillbaka till frågan om hur duktig Torbjörn Rosdahl och Hitler var på att samarbeta eller "nätverka" (Venus). Hitlers Venus i egocentrerade Väduren är naturligtvis redan genom tecknet kass på den saken. Det är självtillfredsställelse en Venus-Vädur jagar efter och i Hitlers fall avslöjar den gradexakta konjunktionen med våldsverkaren Mars att misstankarna om vad han gjorde med sina kvinnor har fog för sig. Det är en sadist ut i fingerspetsarna. 

Bloggen kallade Mars och Venus i konjunktion för "horbockssyndromet" en tid men valde bort benämningen - det är fullt möjligt att sublimera den här extremt överdrivna lidelsen och kanalisera den i mer värdefulla riktningar än som sexmissbruk (eller som hos Hitler, trolig sadism eller förnedringssex).

Indisk astrologi förklarar Saturnus för att tekniskt vara en verksam välgörare närhelst Vågen stiger i öster. men här är det uppenbart att planeten inte fungerar i den sjaviga och grumligt irrationella Kräftans tecken och placeringen i ett så mäktigt hus som det tionde (han blev för några år en extrem maktfaktor i världshistorien) tycks göra hans biologiska och protektionistiska svammel så mycket tydligare. Kanske är det för att han i övrigt är en sådan typisk eldsjäl - vissa skulle säga extremist. 

Men framgör allt stör Saturnus aspekt mot Väduren horoskopet enormt - särskilt på dess överemotionella Mars/Venus-nivå (tänk Hitler vrålande som en stucken gris i talarstolen - Saturnus försöker strypa honom "uppifrån" och samtidigt är Väduren uppvarvad till maximal krigiskhet.) Saturnus tekniskt välgörande inverkan förstörs helt av det egenmäktiga i aspekten. När sedan Mars/Venus givit ett så sjukt känsloliv där allt verkar handla om att härska eller bli underkastad och "horbocken" kastar sin överhettning mot Vågskålarna i öster, då är den mentala galenskapen ett faktum. Det görs försök att friskförklara Hitler numera, men det finns ingen möjlighet att anse det här vara en mentalt balanserad människa, hur skicklig han än var som strateg.

Venus fungerar överhuvudtaget inte och Hitler var en genuin sociopat.

Moderaten Torbjörn Rosdahl då? Vad om hans förmåga till kärlek? Den ser först rätt bra ut. Med sinnelaget i Vågen som söker estetiska och snygga lösningar har den här teoretisk-abstrakta sidan i naturen ett generellt bra stöd eftersom Månens disponent Venus OCKSÅ ligger i det rationella Luftelementet.

Samtidigt antyder Draksvansen att Rosdahl tenderar att inte lyssna på sitt eget sinne och understundom tappar förmågan att reflektera. Det gör en människa farlig eftersom enbart Solen är en manisk galning som bara gör saker utan att tänka igenom frågan (Nike: Just do it). Månnoderna skulle i det här horoskopet kunna tjäna som varningssignaler är högermannen faktiskt går in i omdömeslösa faser och inte borde syssla med ansvarsfulla ärenden alls. Men sånt finlir kräver exakt födelsetid, så man vet vilka "verkliga" hus saker rör. 

Det här horoskopet visar bara sinnelagets fantasi om livets områden. I sin Månes föreställning anser sig Rosdahl vara en stor älskare och människovän: Venus i den goda lyckans femte hus, också ett hus för yrken som bygger på spekulation och chanstagning. Jupiter färgar det här huset i lika hög grad som Solen.

Nu vill jag gå emot den indiska traditionen som är så uppenbart patriarkal när den hävdar att Saturnus och Venus är planetära vänner. I praktiken har inte patriarkala Saturnus en vänskaplig eller ens oproblematisk relation med Venus! Rosdahl har dem i opposition och det här läser jag som att han är extremt socialt inkompetent, alternativt en nästan psykopatisk fejk som spelar medgörlig så långt det passar hans egna planer. Saturnus i Lejonet är inte en vacker grundposition för makthavande, för här stämmer indisk tradition bättre: Solen (Lejonet) och Saturnus (Vattumannen) tål varandra inte. Lejonet vill vara kung och ha hela folket (Vattumannen) framför sig. Folket å sin sida har väl sina idoler (Lejonkungar) men brukar i allmänhet anse att de klarar jobbet lika bra utan någon upphöjd ledare. 

Hos vd:n för Stockholms stad AB möts nu diktatorns Saturnus i Solens eget tecken och genast uppstår något krampaktigt i ledarskapet. (Det här kommer inte att märkas om inte individen faktiskt uppnår en chefsposition.) Särskilt kommer det att krampa och knyta sig i Venus förmåga att knyta an. Jag skulle t.o.m. kunna tänka mig att det är Rosdahl själv som skrivit det skräp vi ser på sajten. Åtminstone går textens ofärdighet helt i samma anda som hans horoskop. 

Arrogansen märks tydligt i båda uttrycken (horoskop och text). Minns att det var den här mannen som avfärdade chockhöjningen av månadskortet för Stockholms lokaltrafik med att folk väl fick vräka i sig nån chipspåse mindre. Det doftar samma vonOben-svin om texten som med ena handen bjuder in företagare att hjälpa Stockholm att berika sig (inget sagt om något win-win!) och samtidigt behandlar potentiella partners som vore de lite dumma i huvudet.

Varför den här mannens Våg - sensibilitet - är helt utslagen beror säkert också på att omoralens Mars kastar sin märkliga indiska 210-gradersvinkel. Detta ger en djupt girig och irrationell hungersjäl, en vattensjäl, som derangerar och förstör Vågens förmåga till intellektuell balans. I så måtto liknar Rosdahls Mån-Våg Reinfeldts dito. Den är också skadad men inte av någon olycksplanet utan underminerad: "landsfaderns" sinne ständigt jobbar med att söka balansera upp och efterhandsrationalisera den blinda instinkt som Sol-Kräftan - ännu ett vinstjagande tecken - gör sig skyldigt till. 

Att ha fastnat i ett tema om att ständigt verka för att skydda sina egna intressen och att dikta upp svepskäl som döljer att politiken bara handlar om själviska manövrer, det kostar på. Till sist står man där som en pajas som allt fler bloggar numera kallar Reinfeldt parodi på statsmannaskap. Och vad säga om Stockholms stad aktiebolag? Tänk att det gått så här långt med kungliga huvudstaden.


Men kontakta gärna experterna om du vill investera i det här råtthålet:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med om det där med "Capitla of Scandinavia". Stockholms styrandes storhetsvansinne och arrogans. Både mot omvärlden och de egna medborgarna. Men de har fått mycket mothugg. T ex här: http://blogg.dn.se/epstein/2013/03/27/oslo-the-capital-of-scandinavia/
Finansborgarrådet Sten Nordin (vars horoskop du skrivit om här) låter underhuggare producera totalt intetsägande och meningslösa svar på brev som kritiserar devisen. Citat: "Det finns många skäl till varför Stockholm är Skandinaviens naturliga huvudstad. Stockholm är den största staden i det största landet och ligger mitt i hjärtat av Skandinavien med kommunikationer i världsklass. Stockholm är också Skandinaviens ekonomiska centrum med den största bruttoregionalprodukten och flest multinationella företag. Här finns också ett av världens största ICT-kluster, ett av Europas största bioteknikkluster och norra Europas finansiella centrum. Dessutom är Stockholm Skandinaviens tongivande kulturstad med ett unikt utbud av gallerier och museer, en internationell matkultur och ett centrum för musikproduktion."
(Inte jag som var mottagaren av brevet, det finns utlagt som pdf på nätet.)
S

Seaward sa...

Tack för den roliga länken! Nordinstabens motiveringar liknar dem som finns på den märkliga sajten, så det är väl samma hatt med lappar de ansvariga blundar och drar sina fraser från.

Anonym sa...

Vad är det egentligen som inte stämmer med citatet ovan, "Det finns många skäl till varför Stockholm..."
All information är ju korrekt, men jag kanske har missat ngt?
För övrigt är jag en robot, men säg inget till någon.