Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juli 2013

Nio otrogna hundar i Lund och De fyras gäng


De nio trolösa hundarna

En liten lek med hunden som skällsord här och särskilt islams sätt att beteckna sekulära och materialistiska människor som otrogna hundar.

Det var den 31 oktober 2012 nio Lundaprofessorer markerade mot ämnet parapsykologi i SvD. Jag noterade deras födelsedagar utan att det resulterade i något inlägg. Men här kommer en enkel illustration som fastän knappast ett robust underlag ger vatten på kvarnen för den som tagit del av den här bloggens åtskilliga kvantitativa undersökningar. 




Den som är observant inser förstås att professorerna grupperat sig besynnerligt. Men den här spridningen - eller bristen på spridning - är i sig intressant.

Dominerar gör Rädslans princip, Kräftan, och jag har tidigare citerat den brittiske läkaren Arthur Guirdham och hans mångåriga undersökningar av parapsykologiska fenomen i samband med en "psykisk" eller "telepatisk epidemi" bland byar på den engelska landsbygden. 

Hans slutsats är att det som skiljer psykisk sjukdom från transparent medialitet är just Rädsla. Människor i fruktan förtränger "andra sidans" verklighet och det resulterar i stället i psykiska sjukdomar av olika slag. Vattenelementet har mycket med psykiska eller emotionella tillstånd att göra och kan liknas vid den senantika nyplatonismens tankar om den "vegetativa själen".

Vågen representeras här dubbelt, vilket kanske lämnar någon med ett frågetecken. Men i bloggens "stora ateisttest" visade sig den sociala balansens princip - fokus på samförstånd och rättvisa mellan människor - indikerar en motsvarande antipati mot andlighet. Det är som om Vågens tecken redan har händerna fulla med den vågräta relationen (och kanske att hålla den egocentriska Väduren mittemot i schack) och inte har något till övers för livets lodräta Djupdimension.

Stenbocken representeras också dubbelt, och även om det här Jordtecknet placeras i den lodräta axeln i en naturlig zodiak, innebär det inte att det är ett andligt tecken. Tvärtom representerar den kulminationen av världslighet och materialistiska (naturalistiska) betraktelsesätt. 

Lufttecknet Vattumannen och Vattentecknet Skorpionen får en placering vardera och om Vågen representerar den intellektuella och relationsbyggande människan, kulminerar den tendens som började i Tvillingarna med den sociala människan, Vattumannen. Skorpionen kan sägas vara en intensifiering av Kräftans biologiskt nedlagda alarmism, dödens tecken befinner sig i akut försvarsläge mot alla hot mot det biologiska livet. Läkaren är det kanske bästa exemplet på ett yrke som använder Skorpionens princip för att värna det biologiska livet. 

Återigen således Guirdhams varning för en förhöjd attitydlåsning mot "det okända" (livet bortom döden) att psyket klappar ihop i anfäktelser. Å andra sidan: "still waters run deep" - Skorpionen är också den dödskuggans dal som det är fullt möjligt att passera redan i detta liv och genombrottet till "andra sidan" placerar oss direkt i Skådarens och klärvoajantens tecken Skytten! Pånyttfödd och kanske med "övernaturliga" förmågor!

Som sagt, nio horoskop är väldigt lite och ger medelvärdet 2,25 födslar till vart av de fyra elementen tecken. Fast det kan vara en slumpvariation måste man le åt det ominösa att just ELD - klarsyn - är det som saknas hos de här ateistiska professorerna som grupp! Eldelementet hyllades av den romerske filosofen Plotinus som det som stod närmast den gudomliga verkligheten, och i astrologin är Solen en platshållare för ögat, både de yttre ögonen generellt och också kroppens inre lampa (det tredje ögat), som läraren Jesus kallade det. 

Om den lampan inre lyser, hur mörkt är det inte inom den människan! Den här gruppen opinionsbildare kan således som grupp betecknas som Satans pack, mörkermän som söker sprida sin egen okunskap (och åtskilliga fruktan för det okända, att döma av det dominanta tecknet Kräftan och dess förmåga att sluta sig och gå på ren instinkt när inte landskapet känns tryggt och säkert längre).

Än mer intressant blir den här lilla gruppen ur perspektiv av den indiska kosmologins lära om de tre gunas, de tre kvaliteter som alla kroppar tillhör. De tre kvaliteterna har enligt de gamla källorna tydliga psykologiska effekter, där Tamas (mörkret) förtätar och förgrovar individen och Sattva (ljuset) glesar ut och gör psyket mer transparent och rörligt. 

Tamas och Sattva kan beskrivas som omedveten attitydlåsning kontra intellektuell vighet, respektive. Den här bloggen har inte kunnat hitta belägg för några moraliska skillnader, annat än att den mörka människan inte verkar förstå vad moral är och den vägen lätt hamnar snett i livet. 

Mellan Ljus och Mörker oscillerar inte bara mellankvaliteten utan också människornas "mellanvärld" (placerad mellan de himmelska och helvetiska världarna eller dimensionerna i det antika kosmos).

Som synes uppvisar de nio Lundaprofessorerna som kollektiv röst just den vacklande människan i mitten, helt utan vägledning från fri och rörlig intellektualitet (Ljuset) men tydligt underminerad av det som är helvetet för människosläktet: att fastna i omedvetna attityder!

Men detta visste vi väl redan om materialister och ateister. De är, trots all sin logik och vältalighet, ett skadat släkte, lite mindre människa än genomsnittsindividen och lite mer "helvetesdemon". 

Tydligast har det kunnat ses av svenska folket under de senaste sju åren genom fyra ledande högerpolitiker - de som är mest ansvariga för det mesta som skurit ihop i landet och som sent omsider fått det "sovande folket" (Reinfeldts formulering) att fatta att något saknas den sittande regeringen Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt själv, obalanserad bisarro-individualist och manisk skattesänkare med i princip bara de ekonomiska eller rikedomssuktande husen som det drivande i sitt horoskop. De moderata partikollegorna Anders Borg och ex-ministern Sven-Otto Littorin som arbetat hårt på att krossa den allmänna välfärden i Sverige (tills dess att Stockholms förorter sommaren 2013 drabbades av ett förskalv i formen av en veckas turbulens och allmän skadegörelse). 

Och så den falska "kristne" Göran Hägglund (kd) som arbetat hårt på privatiseringen av Apoteken i Sverige med de katastrofala resultat alla känner till. Jag var inne på ett i kedjan Medstop nyligen, för första gången på ett år. Jag har tillräckligt gott bildminne för att se hur urartningen fortskridit från vad jag noterade då: stegräknare och andra oviktiga tillbehör för borgerliga hälsofreaks över hela lokalen. 

Den snedvridna stockholmsmoderaten har anammat devisen att "kroppen är själens tempel" och tar putsandet av ytan på största allvar, samtidigt som en sådan här tragisk nedgraderad människotyp inte ens tror på anden i flaskan. Det är synd om stockholmarna, ett mer vilselett släkte står inte att finna i hela landet.

Vad som inte fanns förra året vid kassan men tillkommit nu - och som visar apotekens totala förfall in i jakt på enkla inkomster - var samma hyllor med Läkerol, tuggummin och smått och gott som man hittar i vilken livsmedelsbutik som helst. Där, häromdagen, insåg jag vilken demon från helvetet Göran Hägglund är, han också. Sjuka hittar inte sina mediciner längre, men de där fula joggarna på gatorna, de behöver verkligen Läkerol-pastiller mot sin ångande och dåliga andedräkt (orena andar som de är).

Den minsta gemensamma nämnaren i "de fyras gäng" - privatiseringens och den groteska arbetslinjens arkitekter - är förstås deras katastrofala överdrift av Sattva guna, Mörkrets kvalitet, på födelsehimlarna. 

Alla utom Littorin hade dessutom Mörkret arrangerat via två oppositioner som ett stort kors över hela himmelen - likt Jesus fastspikade på den grova ignoransens kors! Dummerjönsar fastlåsta i stocken för den medeltida pöbeln att skratta och kasta ruttna rotfrukter på. 

Slaveriets eller "arbetslinjens" arkitekt Littorins har å andra sidan ett horoskop så illa skadat i arbets-Oxens och äganderättsbegärets tecken att det inte förvånar att han lämnat regeringen i en sexköpsskandal. (Och se hans comeback: med en kvartseklet yngre kvinna. Vissa är så djupt fallna i Mörkret och viljan att äga det goda köttet att det är lönlöst att tala förstånd med dem.)

För till och med folk i allmänhet ser nu bättre än dessa privatiserings- och valfrihetsfanatiker: politikerna sitter fast i en ideologisk attitydlåsning. De är i praktiken galna, exakt som den gamla indiska texten Bhagadvad Gita säger om folk som hamnar för djupt under Mörkrets inflytande. Det är dags att bättre förstå galenskapens väsen. Folk kan låta hur resonliga som helst och utbyta vänliga och förtroliga blickar och fortfarande drivas inifrån och ren och skär ondska!

*****


Sideriska siktet ger: 

De fyras gäng 
- Männen som sökte ödelägga Sverige och förvandla det till en slavfabrik med sänkta löner, fattigdom och allmän otrygghet. 

Allt medan de, likt Djävulen själv lekte bakvända ord-leken och lovade ökat välstånd och mer i den enskildes plånbok. Djävulen stjäl också lagom utspädda vänsterståndpunkter, dvs. humanistiska ståndpunkter, för att förvirra naiva väljare!

Men om människan väljer egoperspektivet, då ser man väldigt lite av vad som egentligen pågår. Därför behövs astrologin som kan ge denna översiktsbild. Ta inte detta personligt, det är ett kosmiskt spel och den antika zodiaken visar vilka områden vi valde eller pga. av våra synder anvisades att orientera oss mot i detta liv.


Klicka för bättre läsbarhet

Apropå "moderaternas dag" i Almedalen (SvD, AB)


Naturligtvis sorterar också "mattanten i skolbespisningen"  under orala Oxen (eller Kräftan), så det gäller att förstå vilka som är Principernas legitima och vanartiga uttryck. Att upphöja Djävulens andra sektor, Helvetets (Hades) Port till människans högsta mål, det är inget annat än ren jävelskap. Ett helt liv kan gå till spillo utan att man växer en millimeter som människa! Och det kommer surt efter när det är dags för återfödelse. Vad som kommer att hända med "de fyras gäng" i nästa liv, vill nog ingen tänka på. De har hopat mycket dålig karma i detta, det är då säkert.

Inga kommentarer: