Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 juli 2013

Nuon-skandalen & Reinfeldts horoskop

SvD:s uppgift om ett möte på Vattenfall tidigt på morgonen är inte så exakt, men jag sätter klockan nio och placerar katastrofbudskapet om nedskrivningen med 30 miljarder utanför kartan för den högst ansvarige, Fredrik Reinfeldts karta.




Då uppstår dels ett ögonblicks livlig aktivitet på Reinfeldts till brakförlust destinerade pengaplanet i Venus i just förlustens, exilens eller fängelsestraffets tolfte hus. 

Jag utgår här från att meddelandet gjordes i Vattenfalls lokaler i Stockholmstrakten och om mötet började klockan nio är Stockholmsascendenten nästan gradexakt med Reinfeldts (o)förmåga att bedöma pengar - så civilekonom han en gång utbildade sig till.

Det stigande tecknet vid Stockholms östra horisont kan man ha eller mista, det intressanta är snarare att det pågår en enorm kris i Reinfeldts andra ekonomihus för tillfället. Visserligen tecknar huset egna pengar, men nu studerar vi horoskopet ur perspektivet av landets statschef!  Landets huvud!

Att hans karriär dör (Saturnus = Döden) av pengar är ren poetisk rättvisa. Mannen som stal från de sjuka och arbetslösa framstår nu som en som silar mygg och sväljer kameler.

Intressant är den uppblåsande och förstorande girighetsdemonen Rahu på sin ständiga baklängesfärd genom Reinfeldts andra hus. Här kan man fråga sig varför norra månnoden redan med en grad passerat förbi Reinfeldts planet för hans personliga slut (Månen). 

Min enda förklaring är att Reinfeldt precis som Norman redan var informerad om bolagsuppstyckningen (fast Norman på sedvanligt moderat lögnaktigt vis förnekat kännedom). För "en till två månader sedan" sedan var norra månnoden på ingång mot Reinfeldts Måne! T.ex. befinner sig Rahu 30 dagar tidigare just en grad före Reinfeldts Måne, ett vanligt "triggeravstånd". Reinfeldt visste, han med.

I ett nästa steg kan man studera den giriga demonen Rahus förehavanden i Reinfeldts födelsehoroskop - det bör finnas ett sammanhang mellan startpositionen och den hybrisframkallande demonens nuvarande passage genom "landsfaderns" ekonomisektor... 

Och visst gör det! Reinfeldts ONDA förmögenhetsplanet Jupiter och hans onda materialistiska religion (9e huset) har bloggen tidigare analyserat. Och här ligger alltså hybrisskaparen Rahu som nu exploderar i just ekonomihuset, samtidigt som Liemannen Saturnus står där. Så riggar Ödet statister för att lära folket vad Godhet och Ondska är. 

Reinfeldt har givit Sverige det bästa tänkbara exempel på onda och själviska ledare - människor utan vare sig sann religion eller filosofi. Nu har skiten träffat fläkten.


*****


Se även: Medierna måste ta sitt ansvar och gå till botten med skandalen! (SvD)

Och: Högerministrarna ljuger om Nuon-affären

En vidareutveckling av inlägget som tajtar till oklarheter och tydliggör: Regeringen Reinfeldt genererar Sverige inför världen

Inga kommentarer: