Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 juli 2013

Regeringen Reinfeldt generar Sverige inför världen

Regeringens Reinfeldts slappt inkompetenta sätt att sköta rikets affärer (SvD), inte minst i Vattenfalls extremt kostsamma Nuon-fiasko, förlöjligar Sverige internationellt. 

Mångmiljardären Donald Trump twittrar enligt SvD om att svenskarna är arroganta och stupida! Japp, det gamla ryktet om att svensken är dum igen. 

Givet landets interna debatt om högerns förstörelse av skolan efter att förvandlat folkets utbildningsbehov till en möjlighet för hungriga satar att tjäna pengar, skulle man kunna tro att det här olyckliga nationaldraget kommit först med Nya Moderaterna.

Men en folksjäl blir inte till över en natt. Den tretusen år gamla kinesiska furstespegeln Förvandlingarnas bok (I Ching) diskuterar fostran av folkkynnet i kapitel 53 och liknar de förebildliga ledarna vid träd på höga bergstoppar. De är landmärken för folket och i den karga miljön växer de visserligen sakta på bergstoppen men träet blir senigt och stenhårt - ledare som står pall. 

Folket emulerar dessa stabila kvaliteter och blir också de pålitliga. Jag vet inte vad en politisk filosof i det gamla Kina skulle ha tyckt om Fredrik Reinfeldt och hans mannars strategi, en grupp som vid kris satt i system att gömma sig, ljuga eller sabotera mediernas möjligheter att ställa de besvärande frågorna! (Se homo politicus förödande avslöjande blogginlägg.)

Vilka underbart fostrande signaler från dessa "träd" till svenska folket: ljug och smit. Donald Trump har rätt. Landet styrs av arroganta och stupida ledare och statliga verk gör det ena galna klavertrampet efter det anda, handlar med diktaturer och sprätter bort pengar, jagar mörkhyade i tunnelbanan. 

Vad är det i vårt nationalhoroskop som illustrerar det här sorgliga mentala tillståndet?

"Sverige under ond demon 2002-2020"! En förlorad generation, förlorade karriärer och livscykler.

Det här är inte politik, vilket plattmarksfolket tror. Det är Sveriges och mer allmänt den västeruropeiska kulturens färd mot natt. 

Det VAR politik men den svenska stupiditeten som Donald Trump kommenterar, är EFFEKTEN av dålig politik. Det här är socialdemokratins svek mot människans andliga sida och deras materialistiska värderingar. Arbete och Konsumtion. Eftergiften till de gamla härskare, Storfinansen, redan i socialdemokratins ungdom, har nu kommit tillbaka som en ond ande genom det hyperaggressiva Svenskt Näringsliv (arbetsgivarna), vilkas köpta lakejer hela regeringen Reinfeldt är. 

Tro inte på skenbart smågnabb där närighetslivet låtsas ondgöra sig över att Reinfeldt kallat dem ett "särintresse" - de skyldiga vet alla att sitter i samma båt och har samma mål - att flytta över så mycket rikedomar det producerande folket skapar till sig själva som möjligt.

Förutan sveket från socialdemokraterna mot den kompletta människan och hennes många skilda  behov, hade vi inte kunnat få sådana horder av moderata rötägg som vi nu ser klunga sig runt Stockholm i Mälardalen. Anticimex borde sända upp helikoptrar och spreja hela området, så att landets tankeklimat blir ner normalt. 

Se bara kulturhatet i dagens Sverige. Vd är det för stupida lortfläckar spridda över landet som har tillägnat sig näringslivets galna tankar att verksamheter som inte bär sig ekonomiskt kan lägga sig ner och självdö? 

Kulturarbetare behövs även om de inte säljer Lady Gaga-monstrositet i miljoner kopior eller uttrycker dansbands-Sveriges credo: dansa och knulla som kaniner, för det är vad våra fäder lärde oss om livet. 

En stat borde ha som primär uppgift att stötta värdefulla minoritetsuttryck, inte som Reinfeldts regering skrota hela kulturpolitiken och reducera den till fotboll och lotto. Trump har så rätt, det här landet har en tydligt stupid och självgod arrogant ton.

Måste vi tolka om hela Sverigehoroskopet igen, yrvaket och skamset?


Nej, bildningsföraktet som resulterar i stupiditet, har berörts tillräckligt ofta. Det är Månen i Väduren som gör det här folket till naturliga egoister. De söker sina egna personliga uttryck och tänker inte kollektivt. De är som vilket naturligt barn som helst. Förmågan att se till både individen och kollektivet är en talang som kommer långt senare i zodiakens berättelse över hur människosjälen blommar ut och blir alltmer gudalik. 

Den svenska folksjälen bottnar vidare i en problematisk bindning till jorden, till marken, till det egna ägandet. Vädurens härskare står i Oxen i ett fixerade och vanemässigt hus, åttonde korruptionshuset. Den svenska folksjälen var redan vid Regeringsformen 1974 svårt angripen av materialism och andlig likgiltighet. Det är frukterna av detta förfall som blev helt tydligt med Nya Moderaternas maktövertagande 2006. 

(Se även: Den svenska kollektivismens inre mörker)

Men nu kommer en ny och spännande observation:

Det var som sagt girighetens demon Rahu som jag lokaliserade en vecka före förra valet (sep 2010). Enligt bloggens förslag om att Sverige spelar Vågens roll utåt (ascendenttecknet) - så mycket ordande om jämlikhet i det här landet! - är det Rahu som förklarar att den dumhet som följer på obildning just nu maximerad. Rahu låg ju i tredje huset för grundläggande skolgång (grundskola och gymnasium) och som en ond kraft är det uppenbart under Rahus "planetära 18-årsperiod" det tredje huset för slug handelsmannaverksamhet som Sverige spårat ut. 

Det nya ligger i att den ytterst ansvariga för Sveriges ve och väl sedan 2006 är Fredrik Reinfeldt, han som en gång fåfängt odlade fantasin om att vara landets fader vars folks förtroende han bar, eller hur den ovanligt knöliga formuleringen nu gick. 

I föregående inlägg konstaterades hur fasaväckande uselt Reinfeldts andra ekonomihus för tillfället ser ut. Liemannen Saturnus tynger och kväver huset maximalt samtidigt som "zoomlinsen" och demonen Rahu är där. "Extra starka dödsimpulser" för frågor om resurser? 

Givet Saturnus och Rahus långsamma omloppsbanor är deras möte i ett givet zodiaktecken en sällsynthet. Av nedanstående sökning ser man hur de bara mötts tre gånger i Vågens tecken sedan början av 1800-talet:
Range of search: 1.01.1800 - 1.01.2050
In steps of: 168h 0m
Search for...:
sa.lib & nod.lib

Realization intervals (begin - end):
25.05.1808  - 12.10.1808
26.10.1864  - 20.09.1865
26.12.2012  -  9.07.2014
Fredrik Reinfeldts horoskop - i egenskap av statschefen - har nu drabbats av den onda demonen Rahu som började förgifta Sverige under de år då i hemlighet Storfinansens drog upp riktlinjerna för sitt bluffparti Nya Moderaterna - notera hur Arbetsgivarföreningen bytte namn till "folkliga" Svenskt Näringsliv under samma period, faktiskt bara ett år före Moderata samlingspartiet gjorde sin makeover. Det är reklambyråfolk som ligger bakom båda fabrikationerna.

Genom att Reinfeldt med sin vinstorienterade Jungfruascendent föddes med "ond förmögenhet" (verksamt ond Jupiter) och därtill i kombination med giriga Rahu som sin gud (9e huset = Gudens hus), ser vi den kanske mest tragiska gestalt som möjlig är. En som ser Jupiter-i-Oxen - materiell förmögenhet som det högsta goda! Och inte nöjer sig med att vara den simplaste tänkbara människa - mycket snarlik nationalhoroskopets simpla folksjälsindikation! - utan därtill har hybris via den ambitiösa norra månnoden Rahu! 

Vi har med andra ord en statsminister med så sjuka värderingar att jag inte är säker på att Svenskt Näringsliv riktigt visste vilken affischpojke de satsade på. Det kanske finns en äkta animositet ändå, när Svenskt Näringsliv förebrår Reinfeldt för hans hispiga utfall om att de skulle vara "särintressen". Reinfeldts födelsehoroskop är skadat från början och genom att han nådde makt kom storhetsvansinnet på rekordtid. Svenska folket har en ledare motsvarande en helgalen Nero! Ser ni inte hur han bränner Rom mitt inför era ögon?

Och nu har som sagt planeterna i systemet samlats i galningens egen plånbok - en plånbok som är Sveriges egen eftersom han bara är den representant folket valde åt sig själv.

Det rörde sig i byken redan tidigare, men Nuon-skandalen tog alltså skruv i februari 2013 tack vare SvD (en så märkligt dubbelsidig tidning, både mer radikal än dummerjönsarnas val Aftonbladet och samtidigt med en ledarredaktion av djupblått och patenterat arrogant slag).

Reinfeldt hade alltså oturen att vara just den han är. Nu markerar Liemannen och Rahu en "förstärkt gräns" eller "överhängande död" i hans - och Sveriges - ekonomihus. Sådant är ansvaret för den som söker ära och makt, att hans eget horoskop involveras så här intimt med nationens öde. Det är helt enkelt delar av samma OUNDVIKLIGA ÖDESVÄV. 

Det var för denna nesa Reinfeldt föddes - jag har tidigare noterat att Gud sanktionerad hans onda böjelse mot världsliga rikedomar. Han var, redan då han föddes, förutbestämd att bli en "fall guy" för att den gudomliga planen skulle kunna hjälpa den svenska nationalsjälen att vakna och se sin korkade materialism. I den meningen var ändå Reinfeldt och Schlingmann något på spåren när de skrev sin föraktfulla bok om "det sovande folket" 1993. 

Vad Reinfeldt och Schlingmann inte förstod vid den tiden var att de själva var en del av sömnen. Att deras "slutgiltiga lösning" - krossandet av svenskarnas grundtrygghet - var Satans schackdrag bakom vilket i själva verket Gud hade ett gott syfte. 

Svenskarna drabbas nu likt Bibelns Job av svåra förluster, den svenska folksjälen prövas av Satan/Nya Moderaterna - men i hoppet att ny förståelse ska födas om vad det goda samhället är. Högern har nämligen inte en suck, dessa habituerade profitjägare.

Därför är det i själva verket inte Nya Moderaterna - denna ihåliga och genomfalska pr-produkt - vi ska banna. Det är istället socialdemokraterna som står anklagade - via Guds onda verktyg Fredrik Reinfeldt och hans demonhorder. (Mycket mörker har visat sig i viktiga moderata politikers horoskop som bloggen granskat! Reinfeldts järngäng under råbuseåren, män som Littorin och Borg, bär t.ex. båda på skrämmande mörka hemligheter i Underjordens tecken Oxen.)

Som synes kommer Saturnus och Rahu att förbli i Reinfeldts andra ekonomihus fram till i juli 2014 - Konstitutionsutskottet kommer att kalla honom angående Vattenfalls galna affärer under denna tid. 

Det är mer än troligt att den här långa perioden av fullständigt vanvettigt dödshot då har nött ut honom helt. Han kommer att tyst och utan ett ord till förklaring att kasta in handsken, vad det lider.


*****


Se också: Så här möter Reinfeldt sitt bittra slut. I detta inlägg konstateras att "frågans slut" (bl.a. livets slut, eller delslut, som ett karriärslut, en skilsmässa och liknande) i Reinfeldts fall ägs av hans onda Jupiter, som vi sett kombinerad med Rahu. 

Genom att notera att Jupiter ("frågans slut") är avhängig av vad som händer Rahu genom åren, kan vi alltså se när det dras gränser i Reinfeldts öde. Ett sätt att studera effekter av Saturnus, gränsdragaren, utan att ens observera Saturnus direkt.

Men i föregående och detta inlägg har vi faktiskt observerat Saturnus direkt och den angriper sedan en tid Rahu!  

Reinfeldt har redan under Saturnus/Liemannens strypgrepp om Rahu hunnit skilja sig från den lika omdömeslösa politikern Filippa Reinfeldt, men uppenbart finns det mer kvar i Ödets pipeline. Eller som Neil Young sjöng i "Barstool Blues" 1975:
"He trusted in a woman
And on her he made his bets
Once there was a friend of mine
Who died a thousand deaths"
Kvinnan Reinfeldt chansade på var förstås den Stora Horan, USA, och hennes enfaldiga drömmar om privat rikedom. USA-horoskopet och Reinfeldts har betydande tematiska överlappningar i via det sammansatta budskap Jungfruns privatism och Kräftans vilja att bura in sig bakom en tryggad mur. Jag har tidigare uttryckt misstankar om att man kommer att tvingas hacka loss Reinfeldt med spett ur Rosenbad, hans naglar djupt ingrävda i väggstenen...

Inga kommentarer: