Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 juli 2013

Samma zodiak både i gatuslum och borgarkvarter


Kisa med blicken och se vad Platon menade med
FORMER som från himmelen designar jordelivet

Den här illustrationen är instruktiv för Bob Dylans text: "Stjäl en smula och dom kastar dig i fängelse, stjäl en hel massa och du blir kallad kung." ("Sweetheart Like You" från albumet "Infidels").

Jag säger inte att borgerlighetens ledarskribent Maria Ludvigsson själv stjäl. Men hon tror verkligen hon stöttar en bra och rättfärdig ordning, som den regeringen Reinfeldt under sju år förött landet med. "Ta från de fattigaste och strössla tunt över medelklassen för att köpa de tankedödas stöd." Men allt syftar ju till att berika det tunna toppskiktet - stortjuvarna som högermedierna samfällt hyllar som det sekulära samhällets kungar. 

Tragiken i dramat Sverige är medelklassen, så obildad och korttänkt att den faktiskt gick på "jobbskatteavdraget" - dessa små mutor för att möjliggöra deras eget haveri på ålderdomen. Ingen av dem kommer att ha råd med det boende och den sjukvård som pga. allas rövslickande mot toppen och försök att tjäna en dusör extra resulterar i kusliga och ständigt pågående prisökningar i bransch efter bransch. 

(Se bara hur kräken i Stockholm direkt skruvat upp hyrespriserna för andrahandskontrakt sedan högern öppnade på att profitera på sitt eget bostadsägande. Var och en sin fejkade "byggherre". Vilket storhetsvansinne som strömmar genom högerråttornas förkrympta hjärnor! De känner verkligen inte till något annat än det materiella perspektivet och det gör deras tänkande skevt och perspektivlöst och många gånger rent ondskefullt eftersom de tycks sakna intelligens att överblicka konsekvenserna av sin egen kortsiktighet)

Medelklassen kommer inte - trots sänkta skatter - att kunna hänga med i statusracet. De får finna sig i att köpa sämre och sämre kvalitet. Medelklassen är i själva verket på väg nedåt mot underklass (vilket de bildningsmässigt redan är), men oförmågan till konsekvensanalys förblindar dem alltså för deras egen framtid!

Mest synd är det om de som idag är fattiga som trängs ut ur den här konsumtionskarusellen helt och hållet. (Eller är det deras lycka, deras chans att se dårskapen i ekorrhjulet?)

Nere på de kriminella gängens nivå verkar naturligtvis samma astrologiska krafter som i övre medelklassen och uppåt, vilket den av Interpol efterspanade skåningen Arton Qupeva illustrerar. Hans horoskop har många beröringspunkter med Ludvigssons. Den borgerliga ledarskribentens dyrkan av köttätande (och säkert varm anhängare intill DN:s generande rapport av regeringens fiaskobetonade skatterabatt åt krogbranschen)







Fastän oddsen talar för en alert men subjektiv Måne i Väduren hos den borgerliga desinformatören (i fråga om vad som är en god världsbild), skulle jag vilja föreslå en födelse om kvällen för Ludvigsson, så att Månen hinner in i Oxen. 

Ett sinne i Oxen skulle ge den matfixering flera av hennes ledarkrönikor så tydligt omvittnar. (Jag har bara läst några få, tröttnade snart.) 

Nog för att båda horoskopvarianterna ur det fördolda styrs från äganderättsfixeringens Oxe (pengar, grödor, resurser i största allmänhet), men med Månen och den onda stjärnan Algol skulle hennes fysionomiska likhet med gatugangstern matchas av en astrologisk korrespondens.

För det är en variant av Oxens tecken båda dessa ansikten omvittnar snarare än soltecknet Väduren. Båda har ju Solens disponent Mars i Oxen, och jag läste någonstans att det är planetens planetära ägare som är hemligheten. Hela det "ytliga" horoskopet - det som inte kräver någon tankeförmåga alls att peka på och identifiera i dess beståndsdelare - är bara preliminära pusselbitar, INNAN det verkliga arbetet på att förstå kartan vidtar! Populärastrologin tilltalar därför med rätta små barn men inte intellektuella. De tänkande människorna tror inte det finns något mer att hämta i den här gamla konsten än några stjärntecken hämtade från småbarnets "titta och peka"-bok.

En Vädur "besatt" av den underjordiska Oxen är en farlig Vädur. Dels är det här två zodiakens mest kriminellt belastade som soltecken och om Väduren är bunden vid Oxen uppstår en brutalisering av naturen, en hätskt önskan om att bevisa sig genom ägande, genom pengar, genom föda. Det är som om den här själen inte passerat spädbarnets orala fas - där allt i livet handlar om att fingra på och avsmaka. Det är symptomatiskt att både gatugangstern och högerideologen helt saknar placeringar i det intellektualiserande Luftelementet, för ett minimalt intresse av att VERKLIGEN tänka igenom saker i grunden. 

Jordelementet i synnerhet, tenderar att stanna vid kommentarer kring det objektivt givna och vid inblandning av Väduren, också ett egocentriskt perspektiv - detta ständiga tyckande som svenska folket som Vattuman-folk till dels vänder sig så skarpt mot. Notera att Sveriges horoskop faller i två delar, en lunär del av just den här oreflekterande åsiktstypen och en solär del som söker rationella argument för allting. 

Regeringen Reinfeldts oerhörda brott mot svenska folket var att söka förvandla detta till ett låglöneland, dvs. spinna på den obildade delen av nationalkynnet. När den köpte Reinfeldt positivt omnämner hamburgerkedjan McDonalds i ett tal samtidigt som kedjan kör en kampanj om ungdomsjobb, inser man snart vilka som ger Moderaterna hemliga bidrag för att köpa sig matmomssänkningar! 

Man fattar överhuvudtaget hur näringslivet nästlat sig in i regeringsarbetet och köper sig politik som enbart syftar till att ge cheferna högre levnadsstandard. För tro inte att ungdomsjobbarna på McDonalds ser en skymt av regeringen Reinfeldts riktade branschstöd på 5 miljarder! Bara ett exempel på hur mästerlögnaren Reinfeldt pratar om en sak inför folket men i verkligheten gynnar små utvalda grupper, de som ser till att finansiera hans fortsatta maktposition.

Allt det här vet troligen Maria Ludvigsson på ett dunkelt sätt men tycker det är okej. Skulle hon vara född med sinnelaget i Oxen i närheten av den korrumperande stjärnan Algol (Satans huvud), då påminner hon om Anders Borg, som sannolikhet har ett stort mörker i sitt sinne. 

För den här typen av horoskop, där Oxen inte ens är ett tänkande utan bara kännande tecken - den relaterar alla upplevelser i termerna "bereder detta mig njutning eller smärta?" - finns egentligen bara ett reaktionssätt och det är att välja minsta motståndets lag och undvika det obehagliga och smärtframkallade. Så enkelt fångar Satan in sina medlöpare, genom mjuka och silkeslena ting!  (Det är därför asketen och esséermedlemmen Johannes Döparen, Jesus polare, bär stickiga kläder av kamelhår och äter obehagliga ting (gräshoppor) han hittar i "öknen". Det judiska esséersamfundet hade helt klart för med vilka "fångstnät" Satan lurade till sig människors själar.)

Horoskop som på liknande sätt innehåller en planet i närheten av Den Onde, har uppenbarligen fötts för att tvingas ta ställning. "Är du inte för mig är du emot mig." Detta är ett formidabelt "antingen/eller"-alstrande läge. Oxen vet ingenting om de mer avancerade tecknens analyser och att livet är en gråskala av avvägningar och Vågens tagande och givande. Som politiker blir de "enfrågedårar" som kan ses av Sol/Algol-Oxen Jimmie Åkesson och indirekt genom Fredrik Reinfeldt.


Det här är en, tror jag, viktig läsning av Reinfeldts Jupiter i Oxen i nionde huset: "den onda rikedomens universalisering", dvs. marknadsliberalism. Läsarten hänger på att Jupiter inte gör Reinfeldt något gott eftersom hans ascendent är Jungfrun, den profitsökande. Jupiter (stora pengar) blir därför det som får Jungfrun att tappa perspektivet och börja sukta efter Storfräsarens livsstil istället för att göra det Jungfrun - zodiakens träl - har att göra: fokusera på sina händers arbete!


SKULLE en individ vakna upp och känna Djävulen flåsa en i nacken på det sätt som gäller för gatugangstern och kanhända Ludvigsson, då är sannolikheten att de blir en lika svart-vit missionär för den motsatta åskådningen. Oxen styr fortfarande en "omvänd" människor, för det är alltjämt polariteten "njutning/smärta" som driver den här psykologiska instinkten. F.d. socialdemokratiska partiordföranden Mona Sahlins horoskop illustrerar perfekt Satans förmåga att korrumpera en människa så att hon lever ett totalt högerborgerligt liv och bara i inbillningen är en socialist. 

Toblerone- och kontokortsaffären var "Oxen som pengar" ut i fingerspetsarna, och Sahlins Mars/Algol visar hur insidiös korruptionen var. "Handväskan" (en senare och mycket mindre affär) påminner också om Oxen som det simpla tecken som identifierar sig själv via INNEHAV av föremål. 

Jag känner en brutalt ointellektuell Oxe som aldrig säger att han läst en bok utan att han äger den. Med den sliriga formuleringen söker han, utan att direkt behöva ljuga, slå i sin omgivning att tillägnat sig dess innehåll och samtidigt påskina sin intellektualitet. Halvlögnen, värdig ett småbarn, avslöjar sig i samma ögonblick han försöker formulera en analys som går bortom naivt prat om den formala ytan... 

I själva verket är de anslående bokhylleväggarna i hans hem till största delen ett skådebröd, en inredningsdetalj i en typisk stockholmsbaserad högersosses livsstil. Jag skulle tror att han läst mindre än en hundradedel av alla de böcker som tapetserar väggarna. Och ja, personen har Solen med korrupta Algol i Oxen..."Min identitet" - förfalskat via ägande. (I själva verket är hela hans liv förfalskat och bygger på kontakter med dem som har resurser, men det är en annan historia.)

Vad den onda Algol bidrar med är således ett karaktärsdrag så vanligt att man kanske aldrig tänkt på det. Alla har skrävlare i sin närhet och man tänker sällan på skrytets djupa rötter. Men det är Djävulen som får en människa att söka förställa sig och spela upp konstgjorda roller, särskilt de som bygger på MATERIELLT INNEHAV. Därför är horoskopet för Svenskt Näringsliv så instruktivt - "satanismen" är här så stark att den inte går att missa.

Den efterlysta gängmedlemmen håller i sin kriminalitet alltså på med precis samma fejkade skådespel som borgaren. Gängidentiteten är bara en krum estetisk yta han använder för att dölja vilken rädd människa han är. Gänggangsterns Måne i Kräftan är en symbol för just överlevnadsinstinkten eller fruktan. Den ligger bakom mycket överspel och uppblåsta fjäderdräkter! Känner de sig bara trygga, är Mån-Kräftorna lika vänliga som vem som helst.

Jag skulle tro att en ansenlig mängd av alla biffiga tatuerade gangsters en gång var rädda små barn, sedan länge dolda och gömda under alla oskick de lagt sig till med för att skydda sig själva från livet. De är som borgarna, fast några pinnhål längre ner på samhällsstegen. 

Gemensamt för båda dessa sociala grupper att de faktiskt lever i helvetet redan nu på jorden. Antik astrologi knyter ju Oxens andra pengahus till Hades eller Dödsriket! Och några steg ner i Dödsriket (ett liv på den här planeten) tonar gradvis över i Tartatos eller helvetet. Längst ner i helvetet ligger Satan nedstörtad och bunden. Om det kommer nästa inlägg att handla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

... vet Maria Ludvigsson på ett dunkelt sätt men ... . Ja, det dunkelt tänkta är det luddigt skrivna, vilket ofta blir upplevelsen när man läser hennes artiklar på ledarsidorna i SvD. Artiklar jag numera slutat läsa. Men som sagt, luddiga formuleringar, tappar spåret och inte sällan finns en avsaknad av vettig avslutande värdering av det som tidigare nämnts i artikeln. Som om hon försöker hänga med de andra ledarskribenterna, men inte riktigt förstår vad håller på med. Definitivt förstår hon inte de verkliga konsekvenserna av sina egna resonemang. Det här är inte intellektuell ohederlighet, det liknar mer en mild form av förståndshandikapp. Vid en första tanke närmast ofattbart att hon får medverka på ledarsidan.
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Jag ser att du gjort en tajtare innehållsanalys än jag av ledarskribentens alster! :-)

Det du beskriver än ML i så fall inte ensam om. Det måste vara svårt att få till en snärtig slutknorr i det jolmiga självgodhetens universum de bebor som lever enbart för att konsumera vis ytterändan av sina fem sinnen, utan inre centrering.

Samvetet sitter i centrum, så det finns ett skäl att hålla sig ute i det diffusa - annars kommer det där obehaget som njutningsprincipen så fruktar. (Skorpionen är visserligen inte samvetets tecken, men det bär likväl på den skörd som väntar Oxen, i kraft av opposit princip.)