Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 juli 2013

Skoj som moderat politik inbjuder till

DN berättar om hur osundheten i Stockholm bara djupnar för var månad moderaterna fortsätter inneha makten. (En arabisk vår på Sergels torg kanske skulle behövas?)

Nu avslöjas att det här partiets naivt rosafärgade syn på fri företagsamhet hur kriminaliteten inom taxinäringen frodas om turister blir grundlurade på snordyra kortare taxiresor.

DN publicerar nyheten 16.07 på fredagseftermiddagen och horoskopet är verkligen talande för det problem som det I PRINCIP lyfter fram.




Med reservation för de många ärliga människor med samma problem på sin himmel, vill jag ändå påpeka att det här är bedragaren Fredrik Reinfeldts kombination av girig Kräfta och slirigt sol-och-vårande i kontakten och kontrakten med andra i Vågens tecken.

Inkommande turism tecknas väl av högtrycket i nionde huset för långväga resor. Stockholms (och Sveriges) anseende sorterar som alltid under det tionde "officiella" huset - en individs eller stats yttre anseende. 

Tar vi taxinäringens tilltagande tendens att blåsa turisterna har vi egentligen bara en variant på vad de moderata kommunpolitikerna själva sysslar med - minns någon SL-kortets skenande prissättning på senare år?

Mycket riktigt släpps nyheten i DN då vi har programmatisk eller kroniskt girighet skriven över hela himmelen. Den kan ses genom de planeter som är hörnplacerade, dvs. har ökad dignitet och som uttrycker sig i konkreta handlingar.

Venus "är" pengar och Kräftan är alltid om sig och kring sig, ett hushållande och ekonomiskt tecken. Turistens första möte med Stockholm blir alltså hur egentjänande och själviska människor staden verkar vara - de tar hutlösa summor för sina transportmedel.

I själva verket är det inte Venus i tionde som berättar detta ensam. Tagen för sig kan detta lika gärna läsas som "den sköna staden på vattnet"!

Men försök nu väga ihop den här attraktiva bilden med vad som händer i Stockholms östra horisont, där den stora illgöraren Saturnus stiger i det tecken som är kanske mest känsligt för "fair play" - rättvisans Vågen. Som inte minst högerpolitikern Margaret Thatcher med samma Saturnus i Vågen i första huset visade, ger Saturnus en egoistisk och kallsinnig mentalitet i denna zon. 

Första huset är förknippat med egenintresse och Saturnus borde verka från en klokare nivå än vad egot representerar. Jag vill inte kalla ALLA som fötts med Saturnus i första huset patologiska och kroniska självtjänare som söker vrida allt till sin egen fördel, men på den här kartan finns ett ytterligare missljud.

Det är Venus i giriga och kalla Vattenelementet som "äger" denna egocentriska Saturnus. Och Luft och Vatten fungerar inte väl tillsammans, Venus/Saturnus degraderas båda till följd av elementens omaka naturer. Detta har inte minst Fredrik Reinfeldts horoskop visat, med en drivkrafterna till självtillfredsställelse, Solen i Kräftan, baserat på en komfortsökande och lättjefull Måne i Vågen. 

Det är en grumlig kombination av Sol och Måne som perfekt förklarar varför Reinfeldt - den late - anklagat socialdemokratin för att producera lata bidragstagande soffliggare medan hans egen politik bara förvärrat nationens tillstånd för alla. Inte ens den skenbara finansiella förbättringen för medelklassen kommer att visa sig vara något värd den dagen man upptäcker den verkliga kostnaden för samhällets nedmontering à la Reinfeldt.

Det ständigt näriga Vattnet utnyttjar i taxibedragarhoroskopet Luftelementet för att tillfredsställa sina egna behov. Vågen som den sjysta förbindelsen mellan människor blir här ett falskskyltande Stockholm som chockar besökarna. Stockholm, mytomaniskt döpt till "Skandinavien huvudstad" av moderater och näringslivsfolk visar sig vara en bedragarnas stad.

Men det visste vi ju redan... För vad annat är att vänta i ett land vars statsminister och regering söker förvandla sin befolkning till låglåneslavar (SvD)? 
 

Anmärkning

Venus i Kräftan ger här en ovanligt pengakåt och självisk Stockholmsfasad eftersom pengarnas (Venus) ägare är Månen som ligger i anspråksfulla och storvulna Lejonet, därtill belägen i förmögenhetsansamlandets elfte hus.

Månen, på den än djupare nivå, är i sin tur ägd av Solen som här ligger i turismens nionde hus. Så det är inte svårt att se en bild framtona av turisterna som Solen - motorn - som skänker energi åt Stockholms parasitiska utnyttjande av både turister (men naturligtvis också sina egna invånare - minns moderaternas kriminella bortslumpande av stadens tillgångar till sina vänner i lummiga och välmående villakvarter...)



Lustigt nog påminner taxibedragarhoroskopet en del om Filippa Reinfeldts, sjukvårdslandstingsrådet i Stockholm. Det är hon som ger all bra sjukvård till de rika och låter förorternas sjukstugor försmäkta i sina ekonomiska problem - tills bilarna börjar brinna nästa gång.

(I en olustig DN-artikel berättas om en 30%-ig ökning av självmordsförsöken i Stockholm de senaste moderata åren. Den långa Västerbron har försetts med högt staket. Jag har gått där och sett hur förfärande många emblem som låsts fast vid räcket som minne av de avlidna, troligen nästan alla offer för vår nya svenska själviskhet. Det intressanta är att självmordshopparna har favoriserat vyn MOT den stad som svek dem som sista bild i livet, med Stockholms statshus i blickfånget. Med ett högt staket tvingas de nu ta livet av sig med ryggen vänd mot de moderata kommunpolitikernas näste.)

Filippas "naturliga horoskop" visar tydligt hur "naturlig egoism" ser ut - en karta för en människa som aldrig borde ha fått bli politiker. Solen i materialistiska pengatecknet Oxen i andra pengahuset för "min ekonomi är mig kärast". 

(Notera att den "naturliga" zodiaken här skapar ett extremt primitivt budskap eftersom Oxen kopplas till Oxens hus och intressen. Det är bara en chans på tolv att Filippa verkligen är en så här lågt utvecklad individ, och t.o.m. om någon skulle vara född just Sol-Oxe i andra huset, kan man alltid hoppas att andra planeter söker lyfta individen bortom materialism och upp till verklig mänsklighet.)

Slängd i käften och slirig som få är hon genom kommunikatören Merkurius i tredje informations- (och desinformations-) huset. Hennes sinne (Månen) älskar som Lejonet lyx och prakt och befinner sig i nöjets hus. 

En så här nöjeslysten människa tär enligt horoskopet på det andra ekonomihuset. Hon bränner pengar! Och det är omoralens Mars i självtjänande Jungfrun som hon delar med sin ex-make som genom Olyckans sjätte hus och i opposition med den korrekta gränsdragningens Saturnus tecknar omdömeslöshet.

Till råga på allt har hon - precis som taxibedragarhoroskopet - en starkt närig sida där både Venus och "stora och lätta pengars" Jupiter i Kräftan tillfredsställs genom den brinnande Lejonet som dock, som vi såg, tärde på Oxen och ekonomin. Kvinnan är en osund sekulär konsumtionsmissbrukare från början till slut. 

Svenskt Närighetsliv är i själva verket en ostyrig best som svenska politiker är för ointelligenta eller veka eller korrupta för att hantera. Det är ju av närighetslivet de hoppas bli mottagna efter de politiska åren, så landet är i själva verket kidnappat av dess mest ohyggligt omoraliska medborgare.

Därför blir landets huvudstad också dess värsta skamfläck. Ingen tar efter stockholmspolitikernas galna idéer. Borde det inte vara en allvarlig tankeställare? 

Och även om Filippas horoskop ser ut som sju svåra år, GÅR det att via disciplin och bildning höja sig bortom den dräggiga livsstilsnivå där hon och så många andra stockholmare fastnat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

...och kraven på avreglering fortsätter stilenligt då lyxtaxibolaget Uber i Stockholm går ett steg längre och kräver undantag för taxameter av Transportstyrelsen då bolaget vill erbjuda sina kunder en diskret och exklusiv taxiservice utan vare sig prisskyltar eller taxameter. Kunden laddar ner en app och registrerar ett konto från vilket kostnaden för resorna dras automatiskt. Enda möjligheten till detta är att transporten klassas som statsbesök eller liknande och det är väl det allt handlar om i den självkonstruerade uppblåsta samhällsklass som snart spricker av dumhet och storhetsvansinne. Företaget Uber har i alla fall lyckats samla in 2800 underskrifter till en protestlista till Transportstyrelsen. Kan man hoppas på att någon olydig publicerar namnen på samtliga. Inte helt oväntat har Transportstyrelsens generaldirektör Staffan Widlert svarat att affärsidén är intressant och kan bana väg för att man måste titta på en förändring av regleringen. Färden mot bergväggen fortsätter.
Nu på morgonsidan, ett par minuter framför Tv4´s program God Morgon där ett trädgårdsinslag fick titeln "Trädgårdstips för lata och fattiga"!
Medvetet eller ej, men så långt har det gått!
God natt Tv4!
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Det måste först bli riktigt mörkt innan det kan bli ljusare... Den här pendeln går inte att stoppa när den väl är i rörelse.

Svenska folket måste först klyvas djupt och kännbart av högerkrafterna i en grupp av dem som har och en växande grupp som inget har - och sedan genuint klasshat och fler brända bilar.

Reinfeldts hela plan är regisserad från den Mörka och Destruktiva Sidan, men de som drivs av Satan vet det aldrig själva. De är bara spelbrickor i ett sammanhang som går bortom den sekulära människans hela kartritning. Reinfeldts ondska, har jag ju hävdat utifrån hans horoskop med tidsangivelse, är det mandat han har från himmelen att utföra: att sprida den den onda marknadsliberalismen.

Jupiter = liberalism och välstånd, vilket för Jungfrun i öster är en ond kraft, och för Reinfeldt hans "heliga plikt": Jupiter i pengarnas tecken i nionde huset för andlig plikt. Gud har genom Satan valt ut honom för att föra landet till bristningsgränsen för att "väcka" de apatiska svenskarna.

Näringslivet byter nu ut Reinfeldt och låter Löfvens typ av socialdemokrati driva in ytterligare spik i köttet på folket. För arbete - träldom - är vad Storfinansen anser att massorna behöver.

Men de gamla kineserna visste. Den konfucianska klassikern I Ching, hexagram 59, fjärde linjeomdömet, fritt och ungefärligt ur minnet:

"Förskingring föregår ackumulation / återintegration. Långt bortom den lilla människans fattningsförmåga."

Detta Förskingringens tema har sin motbild i tema 55 Överflödet som visar hur de privilegierade med historisk nödvändighet isolerar sig från folket tills de gjort sig själva helt irrelevanta, och andra krafter tar över...

Kineserna hade troligen sett några revolutioner innan de satte ihop det här principschemat för i vilken ordning man kan räkna med att en civilisation faller sönder pga. elitens inneboende korruption.

Att den kinesiska texten tjänade som en furstespegel, för att förhindra vanstyre, var nog mest en from förhoppning. Världen är inte bättre än så här för en materialist, rik eller fattig lever han de facto i helvetet.