Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 juli 2013

Talförmågans avveckling


De extremt verbosa britterna varnar för att barn och läsplattor kommer att skapa en generation av språkfattig underklass (SvD). 

Det har också den här bloggen hävdat: utan att någon märker det pågår i vår tid en omstöpning av de breda folklagren i syfte att begränsa och isolera under- och medelklass från de snuskigt rika. Genom t.ex. ökad lönespridning har Storfinansen givit medelklassen ett ekorrhjul de kan strebra i hela livet utan att komma nämnvärt längre! 

Fursteslickande IT-ingenjörer var de första att göra gemensam sak med Storfinansen för den härskarklass som formligen spottar ur sig den ena intellektsförstörande uppfinningen efter den andra. Det började med SMS och är nu nere i twitters 140 ord. 

Pekplattan är, enligt SvD - som i sin tur skriver av en engelsk tidning - inte alls någon återhämtning från sagda lågvattenmärken - att bara glo på ord leder inte till samma cerebrala tillväxt som att höra och ljuda dem.

Men det här har konstnärliga människor sedan länge förutsett. Snart varenda bild på en utomjording innehåller ju den helt oproportionerliga snedvridningen mellan öga och mun. En främling stirrar storögt på världen men kan inte längre kommunicera effektivt med den! 

IT-fascismen har introducerat en ny variant av analfabetism - se svenskarnas kriminella nerladdning av gratis filmer. Ett helt folk som passivt sitter och absorberar flimmer på sina näthinnor - den ultimata, underkuvade underklassen. 

Intressant nog visade The Guardians Topp 25-lista på science fiction-filmer för några år sedan att den enda intellektuella rullen i genren, Stanley Kubricks "2001, ett rymdäventyr" inte bara knep förstaplatsen utan också var den enda som INTE lett till en "franchise" - detta sorgliga krämarbeteende som dagens människor inte längre ser, eftersom de blinda och mentalt avstängda lapar i sig den enda fristående fortsättningen efter den andra och inte vaknar upp förrän uppföljarna är så himla dåliga att tarmarna knyter sig. 

Så mjölkar den vinstjägande Storfinansen den mentalt snöpta folkmassan. Och det sker varje dag, på nästan alla livets områden. Den här Ordningen tänker Stefan Löfven och socialdemokraterna att ge sitt fortsatta stöd efter valsegern 2014, genom en falsk diskurs om människans behov av "arbete och åter arbete". Det är samma lögn som Fredrik Reinfeldt lyckades fixa sig en karriär med och astrologiskt sprids den från Storfinansen på toppen.




Ett av de tre jordbruna resurshusen (artha på sanskrit - som i engelskans artisan, hantverkare) var aktivt på ett intressant sätt då prinsen av England föddes och regeringen Reinfeldt återigen konstaterades som ytterst ansvarig för den katastrofala Nuonaffären - en sanslös resursförstörning som svenska folket nu får betala (AB, DN)

Som bloggen kommenterat är statschefen personligen ansvarig för ett en nations väl och ve. Det var kanske därför den brittiska astrologen John Dee arbetade så hårt på att hitta det bästa datumet för kröningen av Elisabet den första. Med en kvinna under många årtionden som absolut makthavare (tyrann) måste man säga att kartografen Dee gjorde ett bra jobb!

Statliga Vattenfalls gigantiska förlust meddelas således under samma soltecken som Reinfeldts föddes under och under en nymåne som ser den nye brittiska prinsen födas. Jag kommenterade igår prinsens besynnerliga karma - något lurt kröp i det åttonde komposthuset...

Samtidigt var hans Måne i Stenbocken en välgörare, dvs. hans modershägn ges goda betyg. Givet den "naturliga zodiaken" (se bild) kan man säga att prinsen föddes till en hemmiljö (Månen) som har TOTAL KONTROLL ÖVER SINA MATERIELLA RESURSER. Likt Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt kan nu prinsen i princip bara slappa och "vila" sig igenom sitt liv, i känslan av att resursfrågan är ordnad. 

Gud, vad Reinfeldt ville vinna också valet 2014 för att säkra en säker politikerpension! Det hade också konsoliderat hans prestige i fascistkommunen Täby, där man inte ens får bo om man inte är tillräckligt tät! Sådan är livsfilosofin enligt det avföringsbruna Jordelementet - smörjan som blir kvar att knåda eller söka göra något av sedan de högre elementen redan praktiserat sin kreativitet.

Det är med andra ord en satanisk falsk bild astrologer presterar genom att sätta "kontrollen över resurserna" på högsta tiondehusposition i det västerländska horoskopet (jfr kartan för Svenska Arbetsgivarförening när de mörkade sin identitet genom namnbyte till Svenskt Näringsliv).

Jag har mött mer än en person som naivt trott att "högst är bäst". Att strebra sig upp till toppen av stengetens berg är i själva verket Lucifers fall ner i Helvetets djupaste avgrund och gradvisa omvandling från en ljusängel till Satan själv! Kontrollen över materien är i själva verket slaveri under materien, det är vad zodiken lär männsikan. 

Men motsatta Kräftan ger ingen lösning för den har redan underordnad sig slaveriets herre Stenbocken/10e. Det här hjälper oss förstå att "godheten" jag såg här och var  i nye engelske prinsens horoskop är högst relativ!

Men hur skulle småfolket runt Satan kunna uppfatta dessa djupa ting och ändra livsorientering till värdigare ämnen? Det är ingen slump att andra rersurshuset kallades "Dödsrikets port" i det senantika Alexandria och sjätte resursskaparhuset (träldomens och flitens hus) ansågs vara en direkt "olycka"!

Hela den "arbetslinje" Reinfeldt lurade på svenskarna - egentligen bara ett system för överföra statens resurser och de sämst ställdas pengar mot de redan rika, en "arbetslinje" som nu Stefan Löfven lovar att förverkliga, hade direkt genomskådats av antikens folk som det slavdriveri det är.

Idag duperas underklassen med smartphones och läsplattor och klarar inte längre att se hur ett värdigt - och vettigt - liv skulle kunna gestaltas. Det är inte ens längre möjligt att göra uppror mot ett system när massorna resignerat så till den grad och accepterat ett liv som passiva materialister som det svenska folket. Ska världen förbättras får det bli att något folk som fått i uppdrag att bära den olympiska elden vidare.

*****

Boktips: Den judiska grupp som förvaltade traditionerna om Enok, människan som inte dog utan upplyftes långt över "artha-tänkandet", till gudomlighet, har i vår tid (de yttersta dagarna) sent omsider kommenterats i två tjocka volymer. Här är den första.


Inga kommentarer: