Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 juli 2013

Utøya: Norge, ett jävla rövarband

Två år efter massmordet i Norge skriver en av de överlevande en nedstämmande rapport om "the state of the union" (även SvD, DN). Ja unionen Sverige-Norge är upplöst och det är just det ögonblicket som bildar Norges groteska nationalhoroskop. I frigörelsen från svenskarna bara väntade en sjuk beröringsskräck inför främmande folk på att börja galoppera vilt.

Det tycks som om den norska nationalsjälen permanent har brutit samman i några steg. Att bli bästa polare med USA - den Stora Satan och en mördarnation världen aldrig sett make till - var naturligtvis ett tidigt varningstecken och när norrmännen hittade det förgiftande svarta guldet - olja - var nästsista spiken inslagen i kistan. 

Nu behövdes bara några års inkubationstid då landets grundlösa storhetsvansinne - Lejonet stiger i öster - svällde. Och sedan det nödvändiga sista steget för att gå helt överstyr: norrmännens demoniserandet av andra folk för att kunna bli ytterligare lite mer uppblåsta och toknationalistiska. 

Minns satirserien Mosebacke monarki från 60-70-talet och visan om norrmännen - ett jävla folk. Djävulens stjärna Algol bekräftar detta perfekt i deras horoskop:




Allt är skrämmande tydligt skrivet på himmelen i det norska nationalhoroskopet. Lejonet i öster leder i det här fallet till en olycklig identifikation med marknivån (Oxen) och naturen som något gott i sig men också som en förrådsbod att hämta från. Oxen som simpel nationalism är välkänd - Oxen lever för att konsumera och tänker ogärna stora och korrekta tankar. 

Oxen bygger kraftfulla emotionella band med den mark där den är född kan bara reagerar med furiös ilska på förändringar i den miljö där den först PRÄGLADES. För detta är inte ett mänskligt zodiaktecken och "prägling" är precis vad det handlar om i det tröga Jordelementet. Av de fyra elementen är Jord det som är hart när omöjligt att reformera. Det är vad det är, en död slutprodukt av tidigare formativa krafter (som börjar i den andliga världen).

Psykologen Sigmund Freud var en buffel, en så brutal och ond människa att det egentligen är häpnadsväckande att han (felaktigt) kallats psykologins fader (det finns ett antal namn, bl.a. franska som föregick plagiatören Freud). Hans verbala våld mot sina lärjungar slutade med att en man begick självmord och hans mest berömda elev, Carl-Gustav Jung, bröt ihop mentalt och hamnade i en "infernoperiod" (ett långt deliriskt tillstånd då han skrev sin "Röda bok"). 

Det kan tyckas som en mild första återbetalning av sitt missbruk av ordet att storrökaren Freud på äldre dagar drog på sig cancer i just Oxens område hals och strupe, och dog av åkomman. Precis som Norge-horoskopet hade han kommunikationens Merkurius och Satans stjärna Algol i tät konjunktion.

Intressant är hur horoskopets tolv hus (eller tempel) i många fall kan betyda diametralt motsatta saker. Ta t.ex. det tionde huset för karriär, offentlighet och ära. Efter Norska Nobelpriskommitténs fredspris till Obama och Breiviks massmord har Norge blivit ett av Europas mest generande länder - fullständigt ärelöst! Det måste alltså finnas ett grundläggande problem med det tionde huset i detta horoskop. 

Att entiteten Norge inte bara är oskyldigt drabbad av Breivik och i övrigt gör så gott den kan, kan ses i den grasserande främlingsfientligheten och väljarstödet för vissa partier. Det finns f.n. mer än dubbelt så många rasister i Norge som i Sverige. Hur kan ett folk vara så obildat och inskränkt?

*****

Det leder oss direkt till nästa nyckel. Om Solen i Oxen står för intelligentian, som sannerligen inte är mycket att hänga upp i julgranen med den primitiva fixering vid pengar och ägande (och natur) som det här tecknet signalerar, så är det än jämmerligare i de breda folklagrens Måne - de sublunära människorna, de som inte nått högre än till att cirkulera kring basala frågor som att mätta sina magar och stimulera sina yttre sinnen. Den norska nationalsjälen (på dess lägsta nivå) visar genom Månen i sitt härskarläge i näringslärans Kräftan att folket är helt ouppfostrat! Ett helt land av white trash!

Men det är inte Kräftan som ska skyllas utan kombinationen av tecknets egen begränsande intressehorisont OCH dess världsliga placering. När bloggen startade och nämnde att 12e huset står för själens rening och befrielse i indisk astrologi, syntes först den antika hellenistiska traditionen märklig. Vad då "den onda demonens hus"? Men logiken är ju glasklar: den onda demonen är ett smutsigt undermedvetet och det är just därför indiska astrologer tagit insikten ett steg längre och föreslår tolfte som en karantän, en plats dit man hänvisar kriminella, dårar och smittsamt sjuka. 


Det norska folket är alltså en svårt sjuk population som hålls i karantän för att de inte ska förstöra för resten av världen! Här kan de rasa och hata allt och alla. Norge har en plats på Ödets karta i Himmelen: till norrmän föds de själar som har så mycket skit i bagaget att högre utvecklade kulturer och folkslag (t.ex. en arabiska kulturen) inte ens vill ta emot dem. De själar som "är" norska i detta liv SKULLE INTE ENS KUNNA FÖDAS I ARABIEN. 

Deras "svängningsfrekvens" är så låg - så av Djävulen nerdragna i ytlig gränsande till medvetslös materialism - att de inte ens skulle kunna tillägna sig t.ex. den genuina hederskänsla som odlats bland arabiska folk (reservation här för att det finns oskick även i vissa kulturer och här och var över världen perverterat förtryck av kvinnor.)

Statsminister Stoltenberg talar om att möta extremismen med tolerans (DN). Han är troligen medveten om att när en så stor del av folkdjupet sitter fast i en psykos, är det lönlöst att ta till hårdhandskarna. Folket presterar intellektuellt UNDER den nivå där det är möjligt att varken straffa eller tala dem tillrätta. Man måste låta Månen och tiden ha sin gång. 

Sinnessjukdom som den norska, tillhör tidvattenfenomenet - det kommer och går. Så är det med alla som inte brytt sig om att fostra sitt folk i rationellt tänkande.  (Sveriges horoskop uppvisar intressant besläktade problem.)

Månen i Kräftan - folkdjupets stämningar - är i sig en neutral influens när det stolta och dominanta Lejonet stiger i öster, men här är det således dess beklagliga tolftehusplacering som gör norrmännen till patologiskt rädda för "smitta" - Kräftan är redan i sig ett "karantäntecken" som söker avgränsa sig från hot av alla de slag. När Månen ligger i tolfte måste man räkna med en norsk allmänhet som är lika inbillningssjuka som deras bundsförvant USA, med vilka de just delar Kräftans tecken som en ledande princip: försvarsinstinkt gränsande till paranoia.

Se: USA:s rasism och "stå stadigt på din jordlott" - den rubriken skulle lika gärna kunna ha satts för Norge, Solen i Oxen (jordlott) och Månen i Kräftan. Den senare indikerar svajigt och lynnigt vatten och blir ofta lika överkompenserande som de veka Sol-Kräftorna Fredrik Reinfeldt och Alfred Hitchcock, som båda anlade en diktatorisk stil inåt, mot sina underlydande.

Förutom Breivik seglade morddömde främlingshataren Varg Vikernes nyligen upp som en representant för den sjuka norska folksjälen. Den mannens koppling till Norgehoroskopets solsida kan ingen missa.

*****

Men den överlevande från Utøya-massakern nämner också ett för bloggen nytt namn, den främlingshatiske affärsmannen Christian Tybring-Gjedde. Och vad finner man om inte ännu en tydligt utväxt ur vårt psykiskt sjuka grannland? Den här gången är det Norges ovanligt skuggiga skuggsida - den demonanfäktade Månen som matchar affärsmannens Sol i Kräftan. 


Kräftan anses för övrigt redan av den antika astrologen Ptolemaios vara ett girigt tecken (se: Fredrik Reinfeldts extrema själviskhet), detta trots att okontrollerbar girighet normalt sorterar under handelsmannen Merkurius, när denna är helt ur styr i horoskopet. Förklaringen ligger i att Kräftan lever hela sitt liv bara för att mätta magen och den som blivit slav under kroppens system känner aldrig någon ro i livet. 

Reinfeldt drivs bokstavligen av Djävulen och försöker (med Närighetslivet) skapa ett samhälle där alla arbetar tills de stupar just före den manliga svenska medellivslängden! Reinfeldts politik är att införa helvetet på jorden! Just för att han själv inte lyckas tänka bortom mat (5 miljarder till hans skötebarn restaurangnäringen - och inte ett nytt jobb blev det...).

Norske rasisten och affärsmannen Tybring-Gjedde har ett horoskop som troligen har två Jord/Vatten-axlar för en som tänker djupt nerifrån materialismens lergegga. Varför jag misstänker en Måne i Fiskarna hellre än morgontimmarnas Måne i Vattumannen beror på att sinnet i Fiskarna är så vanligt bland framgångsrika företagsledare och att just axeln Fiskar/Jungfru är typiskt för livsöden där man måste ta ställning till invandringsfrågan. Jungfrun är inbyggaren på sin jordlott som möter "faran" från havet - låt oss likna fiskarna vid ett lass båtflyktingar. 

Fiskarna triggar det allra sämsta med Jungfrun, dess själviska vägran att betala skatt till det allmänna goda. Jungfrun är trots allt den zodiakprincip som likt merkantilismen (Merkurius är dess härskare) sysslar med ett ständigt lönsamhetstänkande. Det gör att Jungfrun ter sig som en ständigt småbedräglig typ för den som har andlig kontakt och ser att alla små manövrer och piruetter till sist ändå bara handlar om personen själv. Hela Sveriges nedgång de senaste sju åren måste ytterst skyllas på att vi valde ett högsta huvud med en precis lika ond och självtjänande krigare (Mars) i Jungfrun som den vi ser i den norske affärsmannens horoskop!

Eftersom vi är hänvisade till enbart månhoroskopet för Tybring-Gjedde blir Mars dessutom den viktigaste planeten, vid sidan av den stigande rikedomsbringaren Jupiter. Naturligtvis hamnar den här nyliberalismen i exakt det problem som skisserats: jävla typer som kommer här och vill ta av min vinst. Norrmannen är ett typiskt äckel, en självisk liten typ. 

Samma horoskop koinciderade naturligtvis med mängder av födslar även i arabvärlden. Vet ni vilka dessa var? Jo, skumraskaraber, fanatiska västhatare! Kanske mordiska terrorister. Så låter Ödet det sämsta patrasket bland själarna ta plats under samma horoskoptyper för att rasa av sig sina medvetandestörningar - mot en fiende tror dem men egentligen bara mot sig själva. På sikt kan se sedan anträda en mer begåvad väg och skapa sig bättre framtida liv... Den här vägen är enormt lång, sträcker sig över årtiotusenden. En del har knappt ens börjat resan, andra har varit här mycket, mycket länge... Gissa om Fredrik Reinfeldt och norska folket är nybörjare på Jorden!

Den norske affärsmannens första efternamn är förresten intressant och påminner om kopplingarna mellan det konservativa England och Skandinavien (premiärminister Cameron är naturligtvis också född i Kräftan). TYBRING är så uppenbart ålderdomligt språk. 

Mannen är en "tybringare" - en som binder eller förtöjer bringan på ett arbetsdjur. Hen som tar andra i anspråk för att själv tjäna på det! "Ty" är förstås besläktat med engelskans "tie", binda och hur "bring" kan kopplas till bålen eller bringan kräver heller inte mycket eftertanke. "Carry go bring come", "bär och bringa hit" är titeln på en jamaicansk hitlåt från 1964. Hur bär man vanligen ett kärl eller en låda? Jo, i armarna och med stöd mot bringan.

Notera främlingshatarens Mars/plogen i Jungfrun - allt som saknas den här farmaren är Oxens tecken, det "tyade" dragardjuret. (Här är förstås Norges nationalhoroskop i Oxens tecken ett perfekt komplement som en fond till det individuella horoskopets ambition!) 

Men i linje med mannens främlingshat och paranoida rädsla för att inte tjäna storkovan (Jupiter) på precis varje steg han tar i livet blir TYBRING också ett skärrat utrop: "bringa bojorna, någon! Vi har inkräktare på våra marker!" 

T.o.m. namnet avslöjar vilket litet as den här är. Och snart kan han sitta i Norges regering, konstaterar överlevaren från Utøya...


Inga kommentarer: