Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 juli 2013

Vattenfalls Josefsson & biblisk falskhet


Josefsson Burns

Efter stormarna över Vattenfalls och ytterst högerregeringens kapitalförstörning låter DN förre chefen Lars G. Josefsson ge sin version - för säkerhets skulle utan vare sig möjligheter för svenskarna att vare sig kommentera eller blogga.

Josefsson, mannen som gav svenskarna dyr-el genom sina onödigt många reaktorreparationer lagom till vintern, tycker att hans fallskärm/pension på 62 miljoner är okej för ett företag i den storleken.

Det finns ett sinnelagshoroskop (måntecknet som första hus) som verkar mer problematiskt än andra och det är den statiska Oxen eller materialistiska identifikationen som bas för hela sinnet och dess tänkande. 

Det är gissningsvis den här sinnelagstypen Jesus anser extra lovvärd i berättelsen om de svartsjuka manliga lärjungarna som irriterar sig över att den före detta prostituerade Maria från Magdala får mer undervisning än de själva. Läraren svarar då att hon är väl värd det eftersom hon gör en dubbel ansträngning: att delvis lösgöra sig från sin blinda identifikation med kvinnokönet och söker anamma den dolda lära Jesus lär ut till den inre kretsen.

Man kan inte undgå att påminna sig Månens "upphöjelse" i tredje graden av Oxens tecken - just det tecken där den onda stjärnan Algol - Satans huvud - lever rullan! 

Kan det faktiskt vara så att angreppet från den store korrumperaren faktiskt är en möjlighet för sinnet att genom "all världens djävelskap" vakna upp till högre sanningar, där annars Oxen är en enda loj trasportsträcka fram till döden/Skorpionen, knegande och ätande, sovande och skitande och knegande ännu en dag? I så fall måste vi, med judendomen, betrakta Satans stjärna som Guds verktyg i försöken att väcka en djupt fallen själ. 

Här blir dock det historiska underlaget alltför tunt. Från de judiska Dödahavsrullarna kan man bara ana att den kommunistiska och nationalistiska sekten undvek att ge medlemskap till folk födda i "Oxens fot" (de första graderna av Oxen, just i stjärnan Algols närhet?) för att de ansågs ha en alltför tydlig disposition mot det onda, vilket sammanfattades som "suktande efter det lena och medhårs" - fadd konsumism skulle vi säga idag (se föregående inlägg om antikexperten Peder Lamm). 

Det finns texter bland rullarna som förklarar att samfundet var så heligt att t.o.m. "änglar gick i deras led". Det var en grupp utvald för deras förmåga att fokusera och disciplinera själens lägre och irrationella böjelser och kanhända var en Algol-drabbad människa alltför turbulent för att fungera med de syftemål rörelsens innersta kärna hade. Indisk astrologi instämmer också i att det blir bättre synergi i en grupp om deras horoskop liknar varandra.

Denna innersta kärna måste således hållas åtskild från de lägre renhetsgrader som räckte för medlemskap ute i landets byar, och det är här LÄRAREN Jesus kommer in. HAN kunde sitta bland syndare och horor eftersom han ändå inte tillhörde den innersta kretsen. Det är i minnet av honom kristendomen uppstår och förklarar rörelsens remarkabla likhet med Dödahavsrullarnas upphovsmän, esséerna. De delar i stort sett samma grundsyn, om att vara de enda som håller sikte på det rätta i ett i övrigt depraverat land.

Josefsson har samma Måne i Oxen som finansminister Anders Borg och den indiska astrologin finner alltså problem med den här statiska grundattityden. Månen är i vissa tecken mer attitydmässig och instinktiv i andra tecken mer upplyst av rationalitet - vilketdera beror på elementet och om Solen matchar Månen.

Problemen ligger i att sinnet identifierar sig med dem som Äger (eller ägandet i sig), med pengar och andra uttryck för ett sinne som frusit fast i konventionalitet och inte längre kan tänka självständigt. (Ifrågasättandet formligen exploderar i nästa tecken Tvillingarna, när Månen plötsligt porträtteras som varande i det högre Luftelementet och därtill i dess merkuriala eller tänkande fas.)

Med Månen i Oxen finns det skäl att tittar närmare på de tolv jordiska husen, så jag färgar dem här i linje med deras naturliga disposition enligt de fyra elementen:




Josefsson har hela fyra planeter i Luft, och en otroligt tursam Luft dessutom! Förmögenhetsplaneten Jupiter välsignar hans livsvandring (Solen), hans intellekt (Merkurius) och hans tendens mot pengar och komfort (Venus).

Men månascendenten som exponerar hans sinnes inre önskningar och fantasier resulterar därtill i att all denna lyckosamma rationalitet hamnar i två av de tre artha- eller resurshusen. Notera att Oxen i öster är det tredje resurs- eller penninghuset!

Horoskopet antyder således en "tänkare kring resurser" och Jupiter i tionde huset för ära och social status tyder definitivt på att hans extremt jordnära sinne, hans lunära fantasier helt fokuserat temat "rikedomar finns på toppen".

Vattenfall är ett statligt bolag och Josefssons horoskop vävs inte otippat samman med nationalhoroskopet - hans Jupiter i Vattumannens 5e grad matchar på graden Sveriges Jupiter i Vattumannen! (Nationalhoroskopet har sedan också Merkurius i 10e graden och Solen i 16e graden.)

Här har vi med andra ord en av männen som ligger bakom Sveriges skendemokrati, en i den lilla elit av privilegierade män som skildras i vårt extremt hycklande nationalhoroskop, där bara den goda lyckans femtehus-elit berikar sig meden Månens breda folkmassa är dömda till simpel och lågutbildad materialism och oförmåga att alls delta i det större skeendet.

Det är svårt att ta sig ur den här rävsaxen eftersom folkkynnet (Månen i Väduren, fördunklad av problemen i materialistiska Oxen), knappt går att skola. Det blir istället så att lilla Sverige är landet på jorden där de smarta och det uppblåste mediefolket drar ihop sig till små fascistoida samhällen typ moderata Täby eller villaförorten Bromma och där minglar och skapar landets agenda, avsätter en Håkan Juholt genom drev där ett genuint socialt tänkande får en röst och hotar att påverka folk i någon större utsträckning. Det är ingen slump att DN knäpper av kommentarfunktionerna just till den här intervjun!

Det här är den anti-demokratiska plutokratin som uttalar sig. Jag tror inte ens Josefsson krävde att få uttala sig utan kommentarmöjligheter - DN är drillat och spelar spelat och vet instinktivt när envägskommunikation gäller. Så darrig som Reinfeldt varit som statschef skulle man ev. kunna tänka sig en liten styrning från Rosenbad i sådana här lägen... 

Nya Moderaterna har många gånger avslöjat att de egentligen bara är PR-verksamhet förklädd till politiskt parti och de har tidigare ertappats med att söka styra medierna. Jag har glömt detaljerna nu, men tänk Reinfeldts rådliga presschef Roberta Alenius - händelsevis också hon med sinnelaget tecknet som identifierar sig med pengarna.

Problemet med detta sinnelag är alltså att det likt kreaturet är helt beroende av att ständigt idissla gräs för sin överlevnad. Oxen vet ofta inte om några högre nöjen i livet än mat - se Reinfeldts Jupiter i Oxen i nionde religionshuset - så ser det ut om man vill kasta 5 miljarder till sin gud, matkonsumtionen. Det går att bryta den naturliga tendensen men ofta tycks inte Oxen ha den minsta lust att ens fundera över sitt förhållande till "the creature comforts" - detta är ett kreatur om inget annat i horoskopet verkligen lyfter naturen till nästa nivå.

I Indien är visserligen kon helig, men dess astrologi avslöjar en annan syn: Kreaturet som ägare av första huset leder till att en serie viktiga planeter blir otjänliga, nämligen alla planeter som är eller i vissa lägen har ett "kvinnligt" uttryckssätt. Månen, Venus och Jupiter. Alla tre är "verksamma illgörare"!

Att "vara" Moder Jord är verkligen inte en höjdare för en själ född i människokropp. Följande anekdotiska berättelse bekräftar perfekt den indiska varningen.

En kvinna med Ox-ascendent föddes med någon deformation i benen så att de var orörliga vid födelsen. Operationer tidigt i barndomen åtgärdade detta. I tonåren sprack psyket och resulterade i en tids vistelse på sluten psykiatrisk vård. Kvinnan var aldrig på god fot med sin mor (som var en exceptionellt vacker fotomodell, kvinnan/dottern själv hade ärvt möjligen en tredjedel av skönheten men det räckte för att göra också henne tilltalande). 

Det statiska och orörliga i detta tecken ledde också till att kvinnans (vackra men depressiva) mor begick självmord när hon nådde sitt första Saturnusvarv - 30-årskrisen. 

I detta fall stod alla involverade planeter i Tamas guna, den mörka och oförståndiga kvaliteten: Månen i Lejonet och Ox-ascendentens ägare Venus i Vattumannen, och Måne och Venus således i opposition!

En födelse när den materialistiska identifikationens Oxe stiger i öster stavas alltså "trubbel" och inte sällan kommer problemen via just kroppen. Det här är "dålig karma" från tidigare liv, som nu sipprat ända ner till den somatiska nivån (Jordelementet) och tar sin maximalt konkreta och objektiva gestalt: i handikapp, missbildningar eller konkreta händelser. Själen måste nu gå utanför sig själv och signalera via yttre "objektiva" förhållanden. 

Själen har tappat förmågan att leda sig själv. Den har blivit en sekulär materialist. (Som religiös drar den istället mot fundamentalism och tar alla dogmer rent bokstavligt. Som religionskritiker ser den inte att vissa av jesusberättelserna är dramatiserad ideologi, skapad av anhängarna, medan andra historier faktiskt är historiskt stoff.) Fallet ner till Jorden och identifikation med denna leder till hårda tag innan själen lyckas höja sin vibrationsnivå...

Vad innebär detta nu för Vattenfalls före detta chef? Jo, att Josefsson drömmer en OND DRÖM OM OND FÖRMÖGENHET. Hans sinne är orent och hans Jupiter en "verksam illgärningsman"! När han tycker en fallskärm på 62 mille är anständigt, JÄMFÖRT med andra företagsledare, avslöjar han sin totala omdömesbrist.

Det leder oss till en ännu värre insikt: Den verksamt onda Venus ÄGER ju hans Sol i Vågen - känd för att balansera och avge goda omdömen (lite av ett visdomstecken, faktiskt). Oxen i första huset skapar nu den svåra gåtan där Solen är en verksam välgörare medan dess bakomliggande disponent (och ordergivare) är en av de onda! Och det är just denna falska Våg vi hör i intervjun, en man som vågigt stannar vid jämförelsen med andra företagsledare och smiter från den verkliga frågan, som ju definitivt är en moralisk eller en samvetsfråga.

Vi kan därför klassificera detta som ett horoskop som tillhör Satans armé, som en av Egyptens gräshoppar som föröder landet. (Så slugt och skickligt Kerstin Gezelius i DN exponerade stockholmsborgarnas livsmönster för dem själva häromdagen!) 

När Josefsson försvarar sig och talar om hur mycket pengar Vattenfall drar in, är detta inte pengar som svenska folket får någon nytta av, inte med högerregeringen i sätet. Svindyr el fick vi av högerns avregleringar och fallskärmar som den lilla svenska plutokratiska eliten söker öka på år efter år för att lite mer efterlikna storförbrytarna i övriga västvärlden. 

Och så till sist den enorma Nuon-skandalen där hela Josefssons onda horoskop tycks ha förgiftat Vattenfall, precis som statschefen Reinfeldts lika onda horoskop sprider sin natur genom hela Rosenbad: 69 nya sekretesslagar under Reinfeldt för att hålla medierna ovetande om vad de sysslar med därinne! Jodå, presschefen Roberta Alenius om inte Reinfeldt själv har med  Josefsson sett till att operation snygga till historieskrivningen nu startar på allvar i DN.



Tillägg. 

Vem är den här bloggaren att uttala sig, själv född under en verksamt ond förmögenhets-Jupiter? Här är dock klockslaget känt och sista ordet ges av den fysiska och inte bara lunära föreställningens ascendent. Undertecknads Tvilling i öster placerar den onda rikedomens Jupiter-i-Skorpionen i fiendens sjätte hus, så att en fullt rimlig läsart blir: "de som söker rikedomar in i dödens Skorpion är mina fiender i denna värld". (Husen hänför sig inte till Platons eviga idévärld utan till deras temporala manifestationer i denna värld.)

Men vad om Josefssons alla planeter i sjätte fiendehuset då? Borde de inte också i hans fall varit något att ta avstånd från och förklara för sin fiende? Varför ägnar han sig åt den falska människans relativisering av den omoraliska rikedomen? 

Här måste man minnas att vi tittat på Chandra lagna, en ascendent baserad på Månen. Och eftersom redan psyket färgats som en illgörare, färgar det i sin tur en verksamts onda Venus i det onda sjätte fiendehuset.

Här kan man tänka sig att den förråade materialistiska instinkten helt mörklagt den högintelligenta kombination som Solen välsignad av en prominent men ond Jupiter tecknar. Som bäst kanske Josefsson dunkelt vet att den solära figur han tecknar, badande i fallskärmsmiljoner, är en vidrig uppenbarelse, men tafatt och med rätt till sista ordet ger han sin allt förakt värda ramsa om att "rikedom, det är relativt"...

Det kan t.o.m. vara så illa att Vågens kända förkärlek för att dela med sig av allt här är Josefssons fiende, så att Solen och välmående Venus i fiendehuset i själva verket ser den värsta tänkbara fienden till hans egen Jupiter/förmögenhet i en rättvis (Vågen) fördelning av de materiella resurserna. 

Månen i Oxen har precis som med finansminister Borg fördunklat förståndet helt och hållet och Oxens giriga vilja att hålla i och äga har givit en finansminister som inte kan sköta statskassen eftersom Oxens instinkt är att aldrig släppa greppet! 

Jämför Borgs hållande på det obsoleta överskottsmålet, jämför Borgs önskan att behålla tv-licenssystemet, vilket resulterar i det värsta nyspråk Sverige utsatts för: 

en dator, av hela världen definierad som "en generisk apparat för räkneoperationer" har av svenska Radiotjänst AB (som förstås söker maximera sina vinster för Borgs statskassas skull) omdefinierats som "tv-apparat". Allt för att INGEN svensk ska "slippa" betala tv-licens, vare sig man tar del av SVT:s utbud eller ej. Eva Hamiltons dum-tv med bögig schlager och annat innehållslöst är påbjudet det svenska folket från den dolda Plutokratin som vill hålla folket kvar i stupid konsumism!

Må fallet Radiotjänst snart hamna hos Europadomstolen. Svensk girighet på högerkanten är nu så sjuk att man undrar när nationen ska explodera i uppror!

Inga kommentarer: