Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 juli 2013

Vem kokar offer levande i olja?



Nyss gripna (AB, SvD) mexikanska drogbaronen Miguel Morales stämmer tyvärr bara alltför väl in på det moraliskt (!) störda mönster som senast Jennifer Lopez gav prov på i sin vilja att vicka på rumpan och sjunga för diktatorer, bara de betalar henne tillräckligt bra.

Det är faktiskt skrämmande, när man börjar se sig omkring i världen, hur Fredrik Reinfeldts horoskoptyp beter sig! Många i medelklassen förstår inte vad de bejakar eftersom de själva saknar intellektuella verktyg att avgöra om de lever ljuva livet eller just nu håller på att bygga sig en säker plats i helvetet!

Varför inte bara skjuta sina meningsfiender? Varför skulle Morales nödvändigtvis låta koka dem levande i olja? Sadism, visst. Men också så grova störningar kan härledas tillbaka till stjärnorna, eller egentligen, till den andliga värld med dess lika kuperade terräng som någonsin den jordiska. Det är själens landskap astrologin i antiken synliggjorde - innan människan i väst blev så moraliskt degraderad att hon inte ens förstod ens de mest elementära sammanhang.

Vi har ett tecken som redan från början släpar på ett dåligt rykte, och där hittas sadistens Sol: Skorpionen. Drogbaronen har dessutom både Sol och Måne i Vattenelementet och eftersom Månen i Kräftan är sin egen, i härskarläge, är det här ett nyckfullt och oförutsägbart tecken. 


En bra Sol kan emellertid ge ett direktiv som den här typen av känsloliv förstår och följer. Men hur bra är knarkbaronens Sol-Skorpion med den gradexakt opposition från den onda stjärnan Algol? 

Eller med en ömsesidig reception mellan härskarna över den självtjänande och profitlystna Jungfruns tecken och den hatiska och djupt attitydstyrda Skorpionen? 

Det finns som sagt paralleller mellan Morales karta och den svenska samhällsförstöraren Fredrik Reinfeldts. Svenskens likgiltighet för människor som kommit i kläm under hans privatiseringsraseri har väl t.o.m. medelklassen anat. Men bryr sig gjorde de inte, inte förrän de själva började drabbas. Genom sämre apotek, sämre skolor, sämre tåg - sämre allting. Så är en defekt människa konstruerad, och givet ett födelseklockslag vågar astrologer sig faktiskt på att avgöra vilka som aldrig i helvetet borde få leda ett land. 

Det är ytterst få människor som bär på en själ mogen att ta ansvar, färre än man kunde tro. Alla som tror materialismen är en hållbar grund för beslutsfattande, eller ännu värre, Reinfeldts "ekonomism", går bort direkt. De är direkt farliga för projektet mänskligheten.

Det senaste testet med 205 mördarhoroskop, bestyrkte den tydliga tendensen från det första (161 horoskop) med den fallna Månen i Skorpionen. Att ha Solen i Skorpionen gav dock inga tecken på störningar, men det intressanta är naturligtvis hur bloggen, med den ursprungliga sideriska zodiaken från Babylon äntligen kan visa att Månen verkligen "faller" i detta svarta tecken. 

Knarkbaronens Måne i Kräftan var INTE i sig någon källa till så allvarliga psykiska störningar att mord resulterar, men bloggen har tidigare noterat att Vatten generellt, drar mot missbrukstyper av olika slag och i den meningen är hela knarkbaronens karta en enda beskrivning av en som PROFITERAR på den svaga Vattensjälen.

Det är förstås Jungfru-Mars som manövrerar giftets tecken Skorpionen, enligt denna månkarta från det tredje merkuriska huset för handelsmannaverksamhet och transport (tredje husets luftblå kommunikationsnatur bortfaller till stor del när Jordelementet intar livsområdet).

Inga kommentarer: