Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 augusti 2013

Arlanda utslaget dagen för Reinfeldts sommartal

Medan flaggor vajar utanför moderata stockholmares stadshus och försäkrar dem (och turisterna) att de befinner sig i Skandinaviens huvudstad kraschar flygtrafiken i denna gigantiska metropol på grund av kommunikationsproblem vid Arlanda flygplats (AB, SvD, SR, DN). 

Det tål att upprepas: Hela Skandinaviens huvudstad, om man ska tro moderata närighetsidkare, har lidit ett kommunikationssammanbrott i själva navet av det oansvariga konsumtionssamhället, och dessutom i ett land som skryter över att ha kommit så långt i IT-utvecklingen att man t.o.m. bjuder in spionföretag från USA (Facebook) att ställa sina datorer på svensk mark.

Och detta samma dag "landsfadern" Reinfeldt ska adressera folket, en man vars opinionssiffror drastiskt sjunkit enligt ny undersökning samma dag som Arlanda klappar ihop.

Finns det någon mer som tror att Livet självt ger oss omen och små humoristiska vinkar?

Bomblarmet mot Stockholms tågcentral igår visade sig vara falskt, resultatet av någon mentalt instabil typ. Åtminstone skrev medierna så efter att den här bloggen förklarat att horoskopet för hotet mest tecknade psykiska störningar.

Dagens Arlanda-sammanbrott faller lustigt nog också under samma merkuriska kommunikationstecken som i horoskopet för bombhotet igår, men "i morgon är en annan dag" och den dagen är här nu och ser ut så här:



Den fallna Venus stiger i öster (precis som i moderaternas horoskop) och stämmer klockslaget 9.00 har vi en närmast exakt illustration av "sambandscentralens" sammanbrott - Venus står ju för förbindelser och i Jungfrun särskilt merkuriska förbindelser, dvs kommunikation. (-Vad är ett judiskt förspel? -30 minuters argumenterande.)

Det intressanta jämfört med gårdagens tomma hot är att Månen nu hunnit flytta sig in i direkt opposition till Mars och Jupiter som under Jungfruns tid i öster båda har rollerna av verksamma illgörare. Vi är således fortfarande nära Twin tower-horoskopet som jag nämnde som parallell till (det tomma) bombhotet mot tågcentralen.

Idag är också första dagen för Solen i sideriska Lejonet, stor och stark och till synes oövervinnelig. Men Arlanda klappar ihop vid en tidpunkt då både Sol och Måne ligger i Eld men når Vatten-hus, och Vattenelementet (och dess motsvarande hus) representerar ju "upplösning". Man skulle kunna säga att både Sol och Måne negeras av sina husplaceringar under den här perioden av dagen.

Mest prominent är förstås Månen i ett hus som är både hörnplacerat, dvs. världsligt framträdande och lustigt nog skyggande på en och samma gång. Finns det något mer samtidigt framträdande och tillslutna i ett samhälle än den enskilda medborgarens HEM? 

Fjärde huset representerar också KOMFORT och störningar mot fjärde huset blir alltså ett generellt omen om BESVÄR. Här attackerar två verksamma problemskapare fjärde huset uppifrån Luften, från resandets tecken Tvillingarna. Eftersom motsatta Skytten står för långväga resande blir det här sammanbrottet på Arlanda en större skamfläck för Sverige
än kommunikatörerna låter påskina. I AB säger en presschef att det "inte är jättemycket trafik på Arlanda en lördagsmorgon". 


Notera den oefterlikneliga drängmentaliteten som drabbat svenska folket på senare år: "inte jättemycket" säger en officiell talesperson. Med högervindarna försvann professionalismen ut genom bakdörren. 

Inget fungerar i det här landet längre, det är, som jag skrev i "ond demon i Sverige 2002-2020" ett enda långt intellektuellt sammanbrott det här landet genomlever. En förlorad ungdomsgeneration som högerns marknadsliberalistiska experiment förstört karriärmöjligheterna för och som (s) söker lura i väljarna att de ska fixa genom mer föråldrad politik som kretsar kring att arbeta och konsumera. Världen är mogen för nästa nivå, men tydligen inte Sverige.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var intressant att bekänna sig med lite sidereal/vedic astrologi.

Vad säger du om den där artikeln http://www.astrograph.com/free-horoscope/have-the-horoscope-signs-changed.php

Jag tror det stämmer bra eftersom Vedic astro har svårt att bestämma sig var det börjar när Västerländsk har sitt början vid Aries. Sen är vetenskapen välutvecklat i astronomi vilket gör lättare för astrologer att förbättra sina kunskap.

Varför är allt sånt intensiv hat mot Sverige och människor? Är det något som har med göra i din bakgrund? Är du ryss?

mvh Tomas

Seaward sa...

Jag är en fri tyckare. Läste du fler av den här bloggens vid pass tiotusen (!) sidor skulle du se att ingen går säker för en sarkstisk kommentar.

Fixstjärnan Spica exakt i gränsen mellan Jungfrun och Väduren är ett gott argument för att den sideriska zodiaken hade placerat sitt symboliska universum där det ligger långt innan den västerländska med dess "syndafall" ner till "bara" jordens fyra årstider.

Den himmelska astrologin är naturligtvis den som västerlandets "förste tänkare" Platon syftar till. Det som hände sedan är inte värt att kommentera. Den här bloggen har statistiska indicier på att den österländska zodiaken stämmer men inte den västerländska.