Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 augusti 2013

Borgarna knäcker sina barn



SvD visar den iskalla statistiken: röstar du borgerligt och väljer att bo i en högerdominerad kommun och skaffar barn, har du i okunskap och girighet valt bort din barns framtid och bidragit till ännu ett varv på den nedåtgående spiral av svensk fördumning.(Några dagar senare läsvärt även från Eva Franchell i AB.)

Det blir allt tydligare vem Fredrik Reinfeldt är, mannen som skulle sälja sin egen mor om någon viftade med löftet om skattesänkning framför näsan på honom. 

Han är en frukt av högerkommunernas sämre förutsättningar, vilket inte minst har hörts i hans hafsiga och slängiga stil, dåliga ordförråd och oförmåga att tänka tankar som kräver en grammatiskt korrekt mening på mer än sex sju ord. 

Bäva Sverige för vilka fler politiker som kan komma från Reinfeldts moderata Täby, kommunen med det mest obegåvat ekonomistiska perspektiv på livet som världen skadat. Har du inte rätt pengar får du inte ens bosätta dig där!





Klen utbildning ger människor benägna till kompensatoriska beteenden och en så rudimentär karaktär att de inte håller sig för goda för lögn och desinformation. Det visade tidningen Dagens ETC tydligt för några år sedan i en sammanställning dussinet rena lögner från vår paradigmatiska underklassmänniska och alldeles för dyr kostym. Reinfeldts är ytterligt opålitlig när det gäller att korrekt presentera siffror, så civilekonom han ska föreställa.

I samband med sitt sommartal hände det igen - lögnandens notoriska tendens att leva i och presentera en falsk verklighetsuppfattning och klä vanvett i falska problembeskrivningar:
– Alla livsval vi gör, när vi ska välja mellan arbete och fritid, påverkas av drivkrafter. När fler väljer jobb blir de arbetade timmarna fler, vilket stärker de offentliga finanserna. Det leder till tillväxt och i en starkare ekonomi blir jobben fler. (DN, min emfas)
Så här låter en satan som frestar väljarna att tänka falska tankar. Reinfeldt försöker få svensken att tro att han själv har förmågan att välja jobb. Men så är det inte, eftersom det system Reinfeldt propagerar för har som målsättning att hålla delar av folket utanför arbetsmarknaden. 

En variant på den urgamla "söndra och härska"-taktiken för att inte minst hålla de anställda lugna och kravlösa. Allt Reinfeldt gör att söka mobba dessa ynkliga och maktlösa människor som har jobb och skapa en lynchstämning mot dem som hans egen den oreglerade marknadens politik tränger ut. 

Det är går bortom en låg utbildning, här blir politiken en fråga om vad individerna är gjorda av. Reinfeldt är verkligen inte "the right stuff".

De borgerliga kommunernas låga lärartäthet är därför inte hela förklaringen till att högern framstår som så mycket dummare. Det verkar som om den människa som söker sig till en borgerlig livsstil och inte utvecklar några andra nämnvärda attribut faktiskt är sämre rustad att möta livet. Det är väl därför de söker sig in bakom Stora Stadens skyddande ringmur.

Jämför t.ex. vänsterbloggares (om det nu finns några kvar sedan högertidningarna stängt dörrarna till bloggosfären för att inte borgaren ska vakna ur sin sömn). Då nästan varje artikel i nättidningarna ännu dignade av blogglänkar för några år sedan, slog det mig hur mycket vassare och mer brett insatta vänsteranalyserna var. 

Högerbloggare lät alla exakt likadant, som räknenissar med trångt mellan pannbenen och en total avsaknad av ytterligare perspektiv. Jo, "valfrihet", var faktiskt ett ord de lyckats lära sig. Den byggde de hela sin falska argumentation kring. Men efter de havererade apoteken, tågen, skolhelvetet (AB, DN) och vinstdrivna vanvården av samhällets gamla, har svenskarna nu förstått att "valfrihet" bara är ännu en dimslöja för rovkapitalism, denna mentala sjukdom bloggen faktiskt inte förknippar med det antika Jordelementet utan med Vattenelementet.

I Vattens kretslopp mellan atmosfär och jord har vi det förödande kretslopp som hinduismen och buddhismen varnat för. Att reducera sig till bara ett offer för sin mage, och som Reinfeldt (soltecken Kräftan = magens tecken), det är det som får en människa att sluta tänka och bara producera floskler som hans svammel om "drivkrafter". 

Reinfeldt säger i själva verket: "Kom högermänniskor, låt oss NÄSTINTILL SVÄLTA IHJÄL människor som inte är som oss själva, vi etniska och lyckade arbetshjon. Vår HERRE, Satans Rovkapital, vill nämligen att vi kämpar för hans ofattbara förmögenhetsansamling. Och vi gör Hans vilja även fast vi tvingas banta bort våra skolbarns bildningskvalitet eftersom vi dyrkan Hans vinsthunger, Hans enda drivdraft, vår Herre, sjukdomen Cancer!)

Men vem skulle rösta på en politiker som berättade den sanningen?


Se även: Fruktan sitter mellan benen




PS. "Lögnens ande" är en teknisk term från Dödahavsrullarna. Se etiketten esséer / ebioniter / judekristna (samt esséer på min avsomnade blogg).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är om det inte är rovkapitalismens dödsryckningar vi numera kan ana på SVD´s ledarsida. Det nya "stjärnskottet" Siri Steijer, "gick i taket" när Jonas Sjöstedt lovade att jobba för borttagande av vinstuttag i den skattefinansierade välfärden. Inte blev hon mindre upprörd när regeringen panikartat i dagenefter utspel föreslog att fristående friskolor ska betala en försäkringsavgift för att eleverna garanterat skall kunna avsluta sin utbildning. Steijer uppmanade regeringen att akta sig för förhastade lösningar bara för att Sjöstedt inte gillar vad han ser. Dessutom skickar Steijer en varning om att denne inte kommer att ge sig förrän alla 160000 elever i vinstdrivna friskolor blivit av med sina platser. Bara en ideologiskt korrumperad hjärna kan stapla sådana katastrofala tankevurpor. Inte blev det bättre när hon dagarna därefter bemöter Konsumentverkets kritik mot att telefonsäljare ska få börja ringa till mobiltelefoner med att just den branschen riskerar att överregleras.
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Noterar Månen i vinstprincipen Jungfrun hos denna Siri, ett sinne "välsignat" av förmögenheternas Jupiter i pengarnas Oxe och själv på rak linje med korruptionens Algol, Satans stjärna!

Namnet SS låter som landets gamla pengar, godsägare och adel som vill ha sin syn framlagd i tidningen.

När du likställer all ideologi med korruption av hjärnan blir jag dock lite brydd, men jag förstår förstås att du menar "viss" ideologi.

Havsörnen sa...

Affärsmän är bundna vid sin status och sin förmögenhet. Politker är bundna vid sina ledare och sina ideologier. Detta illustrerar begär. Båda ska renas i eld och svavel när jorden förgås inom ett par hundra år. Vi andra djävlar och demoner som också missar tåget kan åtminstone skratta åt de falskt religiösa som i sin ynkliga enfald trodde att deras tro och grupptillhörighet skulle frälsa dem.

Seaward sa...

Ja, det kommer att osa bränt människokött där nere!
:-)

Men vad händer här uppe på den dagen? Har den "enda procenten", som just nu lossar förtöjningarna från "dödköttet" (inklusive medelklassen), fullbordat sin DNA-förbättrade människa på den dagen?

Scenario: fördömda själar puttrar i helvetets grytor och hoppas på vinstlott så att just de får chansen att återfödas till planeten Jorden ännu en gång. Tyvärr blir möjligheterna till återfödelse få eftersom de framtida supermänniskorna lever flera hundra år och noga reglerar befolkningsmängden.

Däri består syndarnas straff i helvetet: deras lust är det som håller grytorna kokande som bränner dem, men den åtråvärda återfödelsen till njutningarnas rike Jorden förblir närmast oåtkomlig.

(Scenariot har säkert redan setts på film i någon form!)