Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 augusti 2013

Djävulens advokat - ett referenshoroskop




Den Siamfödde försvarsadvokaten Jacques Vergès har avlidit (AB, SvD). Före han gjorde sig ett namn för att ha försvarat åtalade naziförbrytare, serbiske folkmördaren Slobodan Milosevic, två gånger filmatiserade yrkesmördaren Schakalen och andra högprofil-kriminella, var han under 1950-talet känd som en kommunistisk ANTIKOLONIALISTISK aktivist. 

Kan det vara den lilla människans protest (låt vara här som en förnäm parisisk jurist) mot de verkliga förbrytarna, som förklarar varför han senare försvarat kriminella? I en del fall kan Vergès säkert själv ha sympatiserat med det som maktens oreflekterade lakejer måste stämpla som kriminella illdåd. Orättfärdiga förtryckarsystem är själva Brottslingen före det uppstår en reaktion som stämplas som terrorism. Se bara mördarnationen USA, Reinfeldts och många hjärntvättade svenskars favoritland!

Franska AstroTheme har verkligen koll på sina celebriteter, det är påfallande hur vital Frankrikes astrologi förefaller. Här finns födelseklockslaget 6.00 för juristen, men datats trovärdighet naggas i kanten av uppgiften om en födelseort i Kambodja som inte går att lokalisera. Förhoppningsvis är det här bara ett missförstånd för det som förr hette Siam är idag Thailand. De som matar in data hos AstroTheme konsulterar tydligen inte Wikipedia.

För denna blogg är horoskopet ytterst spännande. "Djävulens advokat" ger en chans att åtminstone i ett enstaka fall testa diverse teoretiska utsagor. Till exempel den om att vissa själar skulle ha "rätt" eller gudomligt mandat att göra vad ont är.

Tanken uppstod på allvar med den onde svenske statsministern Fredrik Reinfeldt, som bland ett otal karaktärssvagheter enligt horoskopet också hade en ond längtan efter stora pengar - Jupiter i Oxen, som pga. ascendenttecknet Jungfrun förvandlas till en "verksam illgörare". (Sensmoral: låt Jungfrun vara den lilla träl eller tjänare hon är i zodiakens helhet, men börjar hon gapa efter stora eller lätta pengar degraderar hon fullständigt som människa.)

Problemet här är att Reinfeldts Jupiter ockuperar det nionde huset för det du väljer som ditt högsta goda, din Gud. Reinfeldt känner således inte till något annat än jakten på stora summor pengar - ett tankemönster eller snarare fixering som man vanligen associerar med ett fattighjon i något underutvecklat land. Inte i det som innan Reinfeldt började sitt förrädiska våld mot välfärdssamhället var ett både välmående och ganska rättvist land.

Det här visar att själar kommer med eget bagage - Reinfeldt är en mycket fattig själ och bör ha varit extrem underklass i ett tidigare liv. När han återföds till ett välmående Sverige tar han nu ut sitt abnorma hat i själen till den kultur som höll honom i fattigdom i sitt tidigare liv. Nu vill Fredde göra andra svenskar fattiga, som han själv varit, genom att bekriga hela tanken på en välfärdsstat! Han är helt enkelt lika galen som världshistoriens värre diktatorer - alla män som kämpat mot sina hjärnspöken - inte mot den rätt harmlösa socialdemokratiska välfärdsstaten!

Jupiter - den stora rikedomen - är inte något Reinfeldt borde ha rört sin hand vid, men när han nu gjorde det uppstår ont och inte gott för alla dem som drabbas av hans politiska manövrer. Jag diskuterar inte här hans lögnmentalitet som är ett problem i hans första egohus utan enbart hans dyrkan av Storfinansen - att han låtsas tala om den lilla egenföretagaren är också lögn, det är den onda Jupiter som är hans Gud som han tjänar.

Ändå har jag på sistone vägt in den sista och kanske viktigaste faktorn: HUSET vari denna onda Jupiter driver sitt sketna spel. Nionde, och femte huset representerar själens dharma och jag kan inte i detalj redogöra för på vad sätt "själens plikt" skiljer sig från karma. En själs plikt mot sitt verkliga jag, dess dharma, är ju faktiskt samtidigt dess karma! 

Eftersom femte och nionde husen, som naturligen korresponderar till Eldtecken och med ascendenten bildar Jupiter (Guds) TRIANGEL, blir en dharmisk planet som ett inre nödtvång. Individen är driven av den här planeten och han upplever som sin andliga plikt att följa den. Därför har jag föreslagit att Reinfeldt måste förlåtas för sitt hat mot svaga och sjuka, för "han vet inte vad han gör" han är ett blint redskap för en högre herre. 

Herren är förstås Storfinansen som använder den falska moderata propagandan som lurar småborgaren att hon också vinner på nedbrytningen av staten, och som tjänar de stora pengarna på att privatisera och produktifiera t.o.m. verksamheter som skadas av att närigt vinstintresse och konkurrens introduceras - som om sjukvård lyder under brutala djungellagar! 

Små blinda borgare lever i sådan lögn att de tror de sysslar med något individuellt medan de i själva verket har sålt sig till ett stort kollektivt monster som vi har ett namn på : penningens demon Mammon eller t.o.m. Djävulen själv om man penningen som bara ett speciellt område som är särdeles effektivt för att få människosjälen att degradera sig och börja tänka bort helhetens bästa.

Hur väl stämmer tanken på ett dharma in på nyss avlidne skurkförsvararen Jacques Vergès? Hade Vergès födelse EXAKT koinciderat med soluppgången kunde man ha misstänkt ett fabricerat data, men "6.00" antyder "minnesbild" och Vattumannen är ett perfekt tecken för en stor, global medvetenhet som förmår se västerlänningens kolonialism för det tidlösa brott den är. 

Vattumannen är symbol för det civiliserade samhället, så det är inte så märkligt att Reinfeldt, en cancersjuk och närig Kräfta försöker bryta sönder det svenska välfärdssamhället och skapa små privata kräftceller (massor av små egoistiska självtjänare där alla stänger in sig i privata hem och misstror varandra och de öppna och laglösa områden som tar vid när samhället bryter ihop till följd av deras ynkedom). Sveriges nationalhoroskop går ju i Vattumannens tecken, den Stora Tänkaren som Reinfeldt bara kan hata eftersom han själv är för liten och snål för att förstå poängen med skattefinansierad allmän välfärd.

Vargès horoskop är mer spännande än jag vågade tro! Här är en själsvän till bloggaren, en födelse som indikerar att man fått en temporär frisedel från Jordelementet (slaveri under det materiella) eller möjligen redan övervunnit Världen (tänk det sista Tarotkortet med en själ som bär en lagerkrans och där de fyra "fasta" tecknen, bl.a. Vattumannen, bildar den kubisk-materiella världens fyra hörn) .




I flera notabla horoskop har den onda Satans stjärna påverkat olycksaliga horoskop från väster, inte minst horoskopet för polislarmet i i Norge om att Breivik massavrättade oskyldiga socialdemokratiska ungdomar på Utøya. Lite knepigare var Bob Dylans Oxe med Algol i väster, men jag har föreslagit att hans album "Infidels" var ett bittert och nästan självhatiskt uppvaknande efter några års förvirring som "pånyttfödd kristen". Hans sång "Joker Man" är säkerligen självbiografisk och i Gycklaren identifierar man direkt Satans hångrin!

Den goda stjärnan, kungamakaren Regulus, verkar enklare. Behöver man ens använda den? Den påminner ju så mycket om Lejonet (eller Solen) det stora och generösa hjärtat, den gode konungen. Här sträcker Regulus ut sin välsignelse till kärleken till den civiliserade människan Vattumannen och därmed juristens egen ascendent och självbild. Han såg sig som en förkämpe för det mänskliga och kanske därför rätten för även förbrytare att få bli hörda om motiven för deras handlingar.

Men nej, detta är inte en ond människa som Fredrik Reinfeldt som Gud planterat som en spelpjäs i det mänskliga dramat för att väcka den mentalt handikappade svensken till förnyad omsorg om sitt avancerade samhällssystem. Reinfeldt är förbrukat bränsle nu och Storfinansen har redan utvalt Löfven och hans räknenissa Andersson som valsegrare 2014 i vår fabulösa skendemokrati (folk tror verkligen de röstar fram SIN vilja men de märker inte hur Storfinansen via medierna manipulerar deras tänkande i god tid före valet).

Jämför man t.ex. Reinfeldts nionde hus med Vargès är skillnaden uppenbar. Svensken har som sin gud en verksamt ond Jupiter i den simpla materialismens tecken Oxen. Vargès har sin egen ascendenthärskare Saturnus i dess upphöjda och extra rättvisesträvande läge i rättvisans Vågskålar som sin högsta gud. Hur vackert och närmast fulländat är inte detta budskap? Det är en Jesus Kristus som t.o.m. tar horan Maria Magdalena i försvar : för den begåvade människan finns det alltid en berättelse och en förklaring till att kvinnan fallit eller att Schakalen blev mördare. 

Den historien är juristen intresserad av  - till skillnad från kräk som Reinfeldt, Borg och Littorin - männen som gav Sverige en pennalistisk "arbetslinje" som ingen ska missa vad den egentligen är: den sociopatiska människans isande brist på medkänsla med dem som drabbats av ödes onådiga kastvindar. 

Moderaterna kommer i sitt nästa jordeliv att vara tillbaka i det getto de befann sig innan de föddes som svenskar. De fick komma upp i LJUSET och visa vilka de är, SÅ ATT VI ANDRA SKULLE SE OCH LÄRA OSS NÅGOT. Sedan skickas dessa själar ner till botten igen.

Juristen Vargès har ett spektakulärt perfekt horoskop, och går man till den kinesiska Ho Lo Li Shi-metoden (Mingdynastin) för en diffus "ödesbild", beskrivs hans födelse som just en man som handskas varsamt med den "fallna kvinnan" för att genom sitt personliga exempel omforma hennes sinnelag. 

Den fallna kvinnan är här "mörkrets princip" YIN (bruten linje) som med ont uppsåt tränger in och naggar det som dessförinnan var ren HIMMEL, ren YANG i nederkanten (yang = obruten linje, systemet medger 64 unika situationstyper och sedan sex stadier inom grundtemat - vissa faller offer för situationen, andra hanterar den). 

Det kinesiska bildtecknet KOU betyder "frivolt komma till mötes"
men jag tolkar "talvärde nio/Yang på femte linjen" som
den korrekta RE-aktionen på KOU/"sexsäljerskan".
Se långsiktigheten/överblicken:
Köpa sex=kortsiktigt. Gifta sig=långsiktigt.
Lyckade KOU-individer har MÄKTIGA INTELLEKT,
intellekt med sanktion från den gudomliga Himmelen.
"KOU" är händelsevis också Mao Zedongs födelsehoroskop (som om kvinnorna sade att "revolutionen behöver både män och kvinnor" = social jämlikhet). Det är således ett omen om att Kina aldrig kommer att bli en korrupt självtjänande stat som västerlänningens värld eller USA. 

Den som "omformar horan" och vänder hennes sinne mot Himmelen är definitivt en människa med en andlig mission här på Jorden. Kommunism (Vattumannen) är Himmelriket på Jorden. Men så lågt utvecklade som människor genomsnittligt är, och så de degraderar om de utsätts för borgerlig propaganda, ser inte EN NY HIMMEL OCH EN NY JORD ut att vara på väg ännu på en tid. Tydligen måste planeten Jorden gå under först, innan Vattumannens tidsålder kan börja. 

Vi är just i början på den undergången och det märks på Rovkapitalismens - bankernas med fleras - allt mer besinningslösa girighet. De skyldiga individerna snor åt sig som bara nihilisten kan: "Låt oss själviskt frossa i vårt överflöd idag, för i morgon ska vi ändå dö." 

Vad de inte räknat med är att de inte kommer att dö! Skulden de hopat under falsk privatistisk ideolog lyser som en fruktansvärt andlig varböld så fort själen går ur tid och rum. De kommer att vara så fula i Himmelen att de i skam sjunker ner mot Mörkrets kvalitet - helvetesvärldarna - där ingen märker vilka de är. Lika barn leker bäst även i den mörka zonen. Slutligen återföds de ur Hades tillbaka till Jorden och något eländigt, rättslöst och utfattigt samhälle. 

Men det är ingen idé att tala om en centerpartist eller moderat om det här långsiktiga effekterna av deras syn på samhället - deras Intelligens är alltför förtvinad. Vi vet redan vilka som kommer kommer att få "känna" eftersom de vägrat "tänka". När man stänger av den positiva polariteten, tar den negativa över hanteringen av den gudomliga rättvisan.

Under loppet av bloggens mördarstudier minns jag hur Vattumannen tenderade mot en lätt förhöjning av "mordiskhet" - det är dock det sociala tecknet som väger in människans kollektiva aspekt och sociopati är bara att räkna med där det här temat smutsas av särskilt Skorpionens hatiska typ av privatism och ovilja att dela med sig. Vattuman OCH Skorpion kan ge så dramatiska effekter att individer helt förkastar samhället och flyttar ut i en koja i skogen. Ibland blir de en Osama bin Ladin...

Skorpionen är på visst sätt helt oförenlig med den sociala människan. Exempel: arvtagaren till SIBA, myspys-vd:n Fabian kidnappades - om jag hörde rätt på radion för några veckor sedan - för att förövaren upptäckt att företagaren var en snål typ som inte gav ett korvöre till goda ändamål. Kidnapparen tog på sig rollen som "Guds straffängel". 

VD:n uppvisar Solen och handelsmannen Merkurius i Skorpionen, men också Månen i Kräftan som sätter sin egen allmänna och finansiella trygghet främst. Det är ett horoskop som drivs av kallt Vatten, den oandliga Naturens blinda instinkt om att se till sin egen överlevnad. Ibland kommer det här elementet aldrig över oron och har därför inget överskott att bjussa på, hur rika de än är! (Se Annika "Fallkskärm" Falkengrens hopplösa Vatten-horoskop - jättegenerös med bankkundernas pengar, men bara till den egna gruppen!)



Pengarnas planet Venus bildar också en övertaggad  "horbockssignatur" i Vågen medan Saturnus ("karma") står i venusianska pengatecknet Oxen. Sammantaget visar de här indikationerna - särskilt Skorpionen som har oerhört svårt att tänka bortom sin egen överlevnad - paradoxalt nog berättar företagets reklam en djup sanning: mannen är alltid ensam och i centrum och fast han går runt och "glädjer sig" åt sitt företag känns välmenandet oerhört påklistrat.

Under ytan förnimmer man en iskall skorpion som gömmer sig och bara tänker på sin egen överlevnad. Jag ser inte den i och för sig generösa Jupiter i Skytten tränga igenom här, annars än kanske som ett falskt sken. SIBA är dock ett företag som regelbundet avslöjas med manipulerade priser under mellandagsrean.

Det är värt att notera att Sol-Skorpionen i närigt Vatten "drivs" av sin härskare Mars i dissociativt tillstånd i Luft. Notera hur utstuderat emotionell rösten är som t-a-l-a-r  t-y-d-l-i-g-t det reklambyråskrivna budskapet. Det är Luft/Vattnets värsta sida i DESINFORMATION så man nästan spyr över den fejkade yta av den lyckliga direktören. Kan ingen föreslå honom att fortsätta den terapi som han säkerligen gick i efter två veckor som kidnappningsoffer? Han har alltjämt Skorpionens synd inom sig!

Den närige vd:ns horoskop tjänar som en effektiv kontrast till Jacques Vargès som så trodde på sina ideal att han till och med var beredd att försvara medmänniskor som begått brott. Det är mycket lyckosamt att hitta Vargès födelsetimma och se att UPPHÖJD SATURNUS I VÅGSKÅLARNA faktiskt är en enorm placering, förutsatt att han får en chans att uttrycka sin nobless. 

Jämför t.ex. med den själviska högerkvinnan Margaret Thatcher. Också hon med upphöjd Saturnus men nu "bara" i första huset, ett snävt och egocentriskt perspektiv och därmed livsfarligt för en så maktorienterad planet som Saturnus. Vargès å andra sidan har Saturnus i en förnämlig husplacering, och som ägare till det onda tolfte huset (inspärrade syndare) neutraliseras dess dåliga sidor i viss mån. 

Saturnus i Vågen, i teorin en fenomenal "kung Salomon" (vis och rättrådig), har i praktiken givit sådana stolpskott som Thatcher och den ljugande och korrupta Annie Lööf, den senare Storfinansens och den godsägande klassens kandidat när Reinfeldt började tecken på att inte sälja de ondas önskan om ett nytt klassamhälle i Sverige.

Min enda förklaring är att Saturnus verkan suddas ut av lägre planeter så att "själens form" bara går att ana under vissa omständigheter. Den här bloggaren menar sig ha SETT små glimtar av tidigare liv och mycket riktigt ÄGER Saturnus det nionde klärvoajanta gudshuset och befinner sig själv i VISUELL ELD (Skytten) i direkt opposition mot det mottagande sinnets Måne på ego-ascendenten. Det tillfälliga engångsegot kan alltså ta emot glimtar från den pågående komposition som är en själ.

Saturnus teoretiska upphöjelse i rättvisans Våg är bara att glömma om den som i Thatchers fall kopplas till första huset och egot. Den faller ner till markhöjd och en subjektiv människa har inte det som en upphöjd Saturnus i Luftelementet har i sig att teckna.

Jacques Vargès Saturnus är visserligen ägare till hans egosektor (samt det "omedvetna" tolfte huset, och det man inte är medveten om är en "ond daimon"). Men hans horoskop förbinder egots utblick med det nionde husets överlägset universalistiska utblick! "Det bästa huset" hjälper således den upphöjda Saturnus i Vågen att visa sin bästa sida, och den knyts sedan in i mannens egen personlighet och livsverk. Det här budskapet är så starkt den blixtrande klarsyn som hela horoskopet i övrigt antyder kan få vara överkurs för den som verkligen vill studera en av de höga själar som de dödliga brukar kalla avatarer, de går ner på Jorden fast de egentligen inte behöver det. De är här enbart för att GE inte att som en moderat TA.

Inga kommentarer: