Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 augusti 2013

Girighetens nav i Rosenbad



Det är kanske ett lovande tecken i tiden att t.o.m. en tidning som SvD kallar landsbygdsministern för den VÄRSTA börshajen i hela Reinfeldts regering. Vanligen är värstingar människor som förstör stämningen i en grupp eller i landet.

De tär därför inte förvånande att upptäcka den monstruösa materialism som genomsyrar den här mannen från den dolda Storfinansen som styr Sverige utöver stupet meden den dumma medelklassen ser på utan att förstå att rovkapitalisterna bara utnyttjar dem! 

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har t.ex. sprätt bort stora pengar på en helt värdelös kampanj om "svensk mat" och sågat ner skyddade träd. Det är Sveriges svar på JR i Dallas, en primitiv best som anser sig stå över lagen. Och minns: mannen som givit svenskarna en ändlös rad av misslyckade ministrar, skandalministrar, är Fredrik Reinfeldt. Måttet på en människas egen korruption är kanske hur oseende hon är inför samma problem hos andra...

Horoskopet upprepar exakt ett mönster i ett tidigare inlägg (vilket har jag glömt) där jag påpekade att Stenbocken, tecknet för kontroll av resurser, blandar sig på att motbjudande sätt med galna Skorpionen, tecknet som stinger sig själv till döds i kampen för sin överlevnad. Jord och Vatten bildar här en annan sorts solkig lergegga än den sataniska axeln (Skorpionen och ägandets Oxe). Men tänka sig, landsbygdsministern har också Satan djupt planterad i sin jord!


Sinnelagshoroskopet röjer ett 2a ekonomihus med
handelns Merkurius och pengarnas Venus -  båda
disponerade av förmögenhetens Jupiter i 11e
ideal- och förmögenhetshuset. En över-
betoning liknande statsministerns och troligen
samma oförmåga att förstå andra språk än "ekonomiska".
Se även Nicholas Cage som förköpte sig på slott.

Som slumpen (Ödet?) ibland vill ha det följer den här kartan naturligt efter Kristdemokraten som hatar skatter och allmän välfärd. Se hur Mars i Eld i fiendens hus i båda fallen får det näriga Vatten-sinnet att frukta uttorkning och död, vilket alltså gör alla planeter i Vattentecknet till vandartiga. 

Här har vi dessutom Erlandssons solära disponent Saturnus - den aktiva handlingsmänniskans disponent - placerad i den akuta dödsskräckens Skorpion och eftersom Saturnus också har rollen som just Döden skapas den värsta sortens rovdjur som symboliskt försöker mota Döden ur hemmet genom att samla ihop så mycket jordiska rikedomar som någonsin är möjligt.

Dessa är tragiska horoskop, de påminner om lägre stående livsarter. Har bloggens läsare märkt hur ofta den här typen av giriga, materialistiska borgarhoroskop ofta saknar Luftelementet. Enligt romaren Manilius är det bara Tvillingarna, Vågen och Vattumannen som markerar att man nått mänsklig mognad. Det är därför bloggen använder märkligt språk som "bara ett djur i människokropp". 

Även en välvillig individ som saknar Luft, är således mindre än en människa. Eller mer, eftersom man kan fråga sig om Eld möjligen antyder nästa evolutionssteg bortom människan. Renässanshumanisten Pico della Mirandola dog redan i 30-årsåldern men redan bildad och fylld av övertygelsen att människans nästa mål var att bli en seraf, en änglavarelse, ett brinnande eldväsen - en varelse av enbart ljus!


Tjock JORD där transparent LJUS/ELD borde råda
BLÅTT RATIONALISERANDE i förhållande
till 2a och 6e resurshusen (det materiella)
.

En första blick på Picos horoskop (på den här bloggen) avslöjar genast att pratet om att bli en eldängel bara var en boklärd materialists torra repeterande av vad han läst i böckerna.

Horoskopet ger faktiskt misstankar om ett kort liv, helt utan Eld, helt utan Vatten och med Luft illa placerad under de materiella faktorernas kontroll (resurshusen två, sex och tio). Särskilt livskraftens Sol med dödens Saturnus i det onda sjätte huset för olyckor ser kritiskt ut, och "livets utgång", Månen, befinner sig här i Oxen och anfäktas av Satans huvud, ännu en problemskapare.

Kanske visste den här själen att han bara skulle få trettioett år på Jorden orienterade sig bort från det Jordelement som förefaller kväva det här livsödet. Man kan jämföra med Fredrik Reinfeldt som också föddes då självtjänandets Jungfru steg i öster och fundera över varför inte han utan Pico skrev en hyllning över MÄNNISKANS STORHET, att vi var mer än bara en fråga om materiella resurser.

Jag skulle preliminärt vilja påstå att det är Picos brist på närigt, vegetativt Vatten som räddar honom och låter Människans tecken Vattumannen verka gott på den intellektuella nivån, trots sin belägenhet i olyckans dystra sjättehus. Reinfeldt drivs aktivt ner i Vatten och närigt billigt tänkande via Solen i Vatten (i 11e idealhuset). 

Ser man till Picos 11e husideal är det naturligtvis månstyrt också det, men här befinner sig Månen - förstärkt av det ambitiösa Drakhuvudet i det nionde huset för religion och filosofi och i förlängningen till "gudomlighet" eller änglalikhet". 

Men Satan eller Frestaren står i religionens hus och Oxen målar en ekonomisk spelplan.... Är det möjligt att Pico bara ägnade sig åt materialistiskt pladder, själv ekonomiskt välmående via kontakter med handelsfamiljen Medici? Jag har noterat de mest andligt likgiltiga ändå ägna sig åt kulturhistoria och t.o.m. religiösa spörsmål. Frågor som rör människans inre kan alltså "flyttas ut" och bli rent teoretiska nöjen eller hobbies. (Och de förvandlas då till "negativ karma" som drabbar själen i senare liv...)


Var den här italienaren i själva verket en andlig fejk, fast han i vår tid lyfts fram som den verkliga humanismens portalfigur? (Jämför med de svenska Humanisternas gudlösa falska humanism där allt tal om sefariska eldänglar skulle hånas av ordföranden Christer Sturmark som inte kan föreställa sig någon livsform högre än människan).

Picos mor dog när han var bara 16 och detta är naturligtvis ett tydligt uttryck för en "verksamt" ond Måne i Oxen i kontakt med Satans prövningar som potentiell blockering mot den goda guden Jupiter - den som för Jungfrun i öster själv är en illgörare och här dessutom står klen i den saturniskt snåla Stenbocken!

Den ytterst välbärgade familjen Pico bar tydligen till del på ett ont öde.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett så exakt födelseklockslag för någon som föddes 1463... fascinerande... varifrån kommer den uppgiften? Man undrar förstås om den kan vara tillförlitlig...
S

Seaward sa...

Italienaren Luca Gaurico och hans ”Tractatus astrologiae iudiciariae de nativitatibus virorum et mulierum”, utgiven 1539.

Trovärdighet? Astrologi var hetast tänkbart ämne under renässansen och Ficini skrev t.ex. utförligt om skillnaden mellan den astrologi han trodde på, astrologi + fri mänsklig vilja, och "ödesastrologi", som han inte trodde på. Välbeställda människor kände till sina födelseklockslag eftersom de var just bildade.

Det minutexakta födelseklockslaget är baserat på en modern rekonstruktion av illustrationen i boken från 1539. Jag gissar att den bara visade gradtal för ascendent och planeter.

Min källa till uppgiften är tidigare nämnde Geoffrey Cornelius, fd. ordförande i The Astrological Lodge of London, och hans monografi ”The Moment of Astrology” (2003).

Cornelius har ett helt kapitel om Pico och hur häcklande astrologer genom sina prognoser med hög precision tycks ha framkallat hans tidiga död – om det inte bara var så att också astrologer är Ödets verktyg...

Seaward sa...

PS. Se skillnaden mellan den svenska förkrympta nyttomentaliteten i synen på kunskap och den här Masters-utbildningen i kulturlandet England:

http://www.astrodivination.com/mcs/index.htm

(Cornelius en av lärarna)