Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 augusti 2013

Homosexuella mord - "pojkvän" mördar "pojkvän"

Den mer än lovligt obegåvade pojkvän som mördade sin tio år yngre partner och försökte fejka att de var på utlandssemester kommer som en besk eftersmak efter årets Pride-festival i Stockholm där jag åter uttryckte misstanken att läkarvetenskapen borde ha insisterat på att detta är en sinnessjukdom och stått emot marknadskrafter och allmän lobbyism.

Med både en homo mördare och hans homo mordoffer kanske man kan våga sig på en liten gissning om motivet. Den homosexuella undertyp som kan kallas "dramadrottning" och dess notoriska promiskuitet.

Båda horoskopet har Liemannen i det kalla och "upplösande" Vattenelementet och i båda fallen angriper den livsglad Eld - mörkret omsluter livsglädjen och förintar den. 

Det här är två i grunden sjuka människor som försöker fjärma sig från sitt eget mönster genom excessiva åtbörder i den utagerande Eldens tecken - "sensationalister" har bloggen kallat fenomenet. I en del fall tar Eld/Vatten-kriget över horoskopet helt och hållet och då har vi verkligen att göra med "shit for brains" - överexalterade människor med usel logik. Farliga för sig själva och andra för att de just bara är vandrande emotionella överhettningar.

Mördarens horoskop:



Mordoffrets horoskop:



Mördarens Måne kan mycket väl befinna sig i Väduren (en födelse inte så långt efter lunch). Det skulle ge en grotesk horbockssignatur: Mars och Venus i överhettad och totalt egocentrisk Vädur. En typ som har nära till vredesutbrott och där ett sinne/Måne i samma tecken naturligtvis inte är lyckat.

Här syns också den förödande ÖMSESIDIGA ATTACKEN där de båda naturliga illgörarna Saturnus och Mars jagar varandras svansar. Saturnus söker "strypa" eldiga Mars, som i sin tur söker angripa Saturnus. Den här aspekten har setts tidigare på bloggen i samband med stor tragik.

Den onda stjärnan Algol (Satanshuvudet) angriper intellektets Merkurius i rigida Oxen. Den här kombinationen är inte nödvändigtvis ond. Jag har tidigare återgivit det sorgliga fallet där flickan med signaturen föddes lungsjuk (Merkurius) i TBC, modern dog i samma sjukdom och barnet växte upp med en iskall styvmor som hatade barnets andfådda andning (pga. lungornas skadade tillstånd). 

Å andra sidan har det också förekommit fall där Algol bidrar till ren och skär ondska. Den här planeten behöver en livstids observation. Den används inte i astrologin längre. Judarna kände till den och det är troligt att babylonierna innan dem höll noga koll på den.

Mordoffret har lustigt nog också Algol aktiverad, men nu via opposition och från Dödaren Saturnus i dödens tecken Skorpionen. Det är som om hans "själs form" (Saturnus) har ett budskap inskrivet från början. I det här horoskopet dubbleras dessutom Eld/Vatten-kriget så att vi får sensationalism i två riktningar. En kamp för att undfly det dödande kalla Vattnet och en annan kamp för att värja sig mot en aggressiv het Eld.

Född gay och mördad redan vid 27. Tittar man noga på Gränsdragaren Saturnus och hur den angriper den heterosexuella relationens Venus - som i sig står välsignad av kungavärdighetens Regulus - valde den här själen tydligen fel som gick den homo vägen. 

Men bloggen har redan upptäckt att den formalistiska, hämmande och tvingande Saturnus OFTA grusar Venus i horoskop för homo människor. (Hos straighta måste man likväl tänka sig en "styvmoderlig" och formalistiskt syn på relationer, inte sällan kallt statuskalkylerande).

För testet som avslöjade en signifikant förhöjd strypning från Saturnus av Venus i horoskop för homosexuella, se "Livet roligare om man är bara kropp".

Också den onda och korrumperande stjärnan Algol har ett extra finger med i spelet i homosexuella horoskop. Men den, närmast förutsägbara, indikationen av Algol drabbar Venus fanns inte i någon av dessa två kartor.



Anm. En diskussionstråd på Flashback anger ett namn och horoskopet är ställd för den enda i Värmland med det namnet och den ålder som Aftonbladet nämner. Horoskopet är så extremt att det bara måste tillhör mördaren som nu erkänt. Om mordet också i SvD och SR.



Inga kommentarer: