Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 augusti 2013

Närig usling i Reinfeldts anda

Jag börjar faktiskt själv bli skakad av den GAMLA ZODIAKENS skrämmande precision och förmåga att i samband med samma socipoatiska tankar och beteenden trolla fram samma symboler. Om och om igen.

Här behöver jag bara läsa några meningar i DN innan jag förstår att det handlar om en vd av lästa sort som vill införa marknadshyror för att tjäna mer och bidra till att klyftorna i landet ökar. 

Han skriver dessutom galet långt för att vara en svensk dagstidning. Så jag chansar på en bra summering på någon blogg - den här - som sammanfattar väl. Men bloggaren är alltför vänlig. Den girige DN-debattören är inte värd att leva som använder ett så genomfalskt språk för att diskriminera mot dem som inte har det tillräckligt gott ställt för att fungera i hans - det simpla djurets - värld. Läs bloggaren och se hur lögnens barn tricksar med orden för att inte framstå fullt så fula som de faktiskt är.

Den som är född Kräfta eller Jungfru kanske har slutat läsa den här bloggen redan. Det är inte smickrande det som har hittats! Nu kommer via fastighets-vd:n ytterligare ett exempel på hur simpla och giriga människor tenderar att bli om de enbart drivs av Kräftan - "trygghet för mig och min maffiafamilj" - och Jungfrun - den princip i zodiaken som fokuserar sin egen vinst till och med på bekostnad av mänskliga relationer. 


Det är samma Sol i Kräftan som hos Fredrik Reinfeldt och samma omoraliska krigare Mars i Jungfrun. Det är med andra ord samma skitstövel som inte bryr sig om något annat i världen än hur han själv ska lyckas säkra så mycket för sig själv PÅ ANDRAS BEKOSTNAD.

Det här falska spelupplägget där en måste förlora för att en annan ska vinna är typiskt de negativa zodiaktecknen. Och en värre diskriminerare än Jungfrun och Kräftan i kombination finns inte. Jag har hittat de här tecknen i samband med främlingsfientlighet och det står allt klarare att fientligheten bara ibland kan förklaras med Kräftans tendens mot feghet och instinktiva skyddsbeteenden (vilken paradox att krypet heter Modig i efternamn när han föddes med nymånen i rädslans zodiaktecken).

En mer trolig förklaring till främlingsfientligheten är att den här teckenkombinationen helt enkelt befordrar sjuklig snålhet. 

SJUKLIG SNÅLHET. 

Den snålaste människa jag någonsin mött hade Solen i Jungfrun och Månen i Kräftan. I ungdomen såg jag flera gånger hur personen i en kö inte "unnade" världen att kika in i hans plånbok när han skulle betala på någon offentlig plats. Han öppnade plånboken några få centimeter och höll den tätt intill sitt ansikte (som för att lukta på lädret). Sedan plirade han in i plånbokens innanmäte och petade efter jämna pengar (aldrig en krona dricks på något hak). Det var det mest bisarra beteende jag någonsin sett - kroppsspråket var en blivande onkel Scrooge. Han måste ha övertagit maneren från någon förälder.

Rasister är nog i själva verket bara snåla - de ser invandringen enbart i fasansfulla mardrömmar om skattekronor som inte kommer dem själva till någon direkt nytta. Reinfeldt och hans typ tillhör verkligen inte den del av mänskligheten som behövs. De är ohyra i sitt ointresse av att förstå att människan egentligen är något större och ädlare än så här.

Men märk väl: även om bloggen hittat ett tydligt beteendemönster i termer av två zodiaktecken, finns det fortfarande hopp. Man kan t.ex. ha bättre tur med sin Mars än Reinfeldt som föddes med den onda Mars stigande i öster i Jungfrun, vilket är en "dubbel-ond" version av både Mars och Jungfrun. En rent omoralisk sadist som njuter av att sätta åt andra. Den här fastighets-vd:n är född under nymånen i Kräftan så vi har fullt blås i det girigaste och närigaste av tecken, Vattenelementet i dess rajasiska eller passionerade tillstånd.

Nymånen är en så kraftfull tid att horoskopet är rejält personligt även om pricken över i - födelsetimman och den fysiska ascendenten - saknas. Det upplevs därför helt korrekt att vi har den snåla onkel Scrooge - Saturnus - i andra huset för egen ekonomi. Saturnus står illa i Lejonet eftersom den är fiende till sin disponent, den generösa Solen. 

Solen är för övrigt "felkopplad" även den, eftersom Kräftan inte är ett generöst tecken utan ett som oroligt söker täppa till läckor och hot mot den egna säkerheten. Generositet kan aldrig uppstå ur en sådan grundläggande orientering. (Bara Skorpionen är om möjligt mindre generös än Jungfrun och Kräftan, och den här mannen har minsann välviljans Jupiter i Skorpionen.)

Saturnus tidigt i 2a ekonomihuset skapar dessutom en rejäl blockering mot den välvilliga konungen Regulus som verkar påminna om Lejonet självt. Vi har således på punkt efter punkt tecken på en människa som inte vill någon annan något gott utan bara tänker i termer av ängsligt privat vinstmaximerande.

*****

När SvD skriver om att Björn Ulvaeus härva av bolag gjort hela 100 mille i vinst (en Ulvaeus vars försök till skattefusk för några år sedan vi inte pratar så mycket om längre), då är hans komplicerade affärsupplägg naturligtvis uttrycket för det hungriga sinnet (Månen) i profitprincipen Jungfrun, den hårklyvande som söndrar för att kunna härska. 

Eller i företagsekonomiska termer: han stoppar in varenda förbenade en av de tre musikaler han har gjort i sitt liv i ett eget "skalbolag" - för sprida den ekonomiska risken. Bara utifall...  Månen i Jungfrun uppvisade en signifikant högre tendens till att dömas för brott, för den som minns det testet. Det måste vara tecknets agrara kärna - att jaga vinster/skördar - som förklarar detta.

Ulvaeus är ytterligare en man som inte världen behöver längre. Han förstår troligen inte ett ord om vad världens rikaste man Warren Buffett sagt om att de rika måste börja göra rätt för sig. Hur länge ska Ulvaeus bygga nya kassavalv typ Joakim von Anka åt sina växande pengar? Kommer han någonsin att gå från kryp till hjälte och göra något gott? Istället för att bygga ett Abbamuseum som vägrar cash eftersom de giriga VILL tjäna mer på att vägra hantera kontanter. Vill påstå att det är Ulvaeus personliga girighet som förklarar varför Abbamuseet vägrar cash.

Landsförvisa sådana här svenskar som fastighets-vd:n "Modig". Ge Sverige åter positiva mänskliga förebilder. Vad vi får oss serverat i pressen är ynkryggar som Reinfeldt som tar emot den fege Obama, två män som ingen av dem tål visselblåsare eller sanningen.

Reinfeldt har skapat 69 nya lagar för att mörka sitt jobb i Rosenbad - inte konstigt att spion- och sekretessdåren och storbombaren Obama väljer att hälsa på honom för att knäppa Putin på näsan.

Bra uppmaning, förresten, av (s) och (v) apropå Obamas besök i det friktionsfyllda moderatlandet Sverige (SvD). 

Reinfeldt och Obama två Solen i Kräftan till - födda på samma dag dessutom, även om det inte har någon betydelse för den sideriska zodiaken. Om hundra år motsvarar de här prakttorskarnas födelsedag (4 augusti) ett annat gradtal i zodiaken.

Fjärde i åttonde = 12 = 1+2 = 3. Var är numerologerna? Vad betyder talet 3? 

I gammal kinesisk tankevärld är det med tretalet man tappar kontrollen och störtar ner i "de tiotusen tingens värld", dvs den valfria värld som knäcker svenssons intelligens totalt. Dvs. exakt vad högern vill - att vi ska välja mellan strunt och strunt från morgon till kväll, så att regeringen Reinfeldt och de ful-rika i lugn och ro kan fotsätta plundra landet och späda på orättvisorna. Sonny Modig-tänkande.

6 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag noterar ordet "särintressen" i Modigs debattinlägg.

Ser också att Nelson Mandelas horoskop inte finns med på bloggen. Han har samma sol-, merkurius- och marsplaceringar som Modig, samt även Saturnus i Kräftan. Samtliga kräftplaneter ligger i Åttonde dödshuset. Rahu 29 grader Skorpionen/Venus 29 graden Oxen, sataniska axeln. Rahu i Skorpionen = "aktiv dödsdrift/svart själ" enligt bloggen.

Nå, vad räddar horoskopet här då, är det Månen i Vågen och Asc i Skytten?

Se Mandelas sideriska horoskop här:

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=l1ffilePJtFgH-u1375965492&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=8&smon=8&syr=2013&hsy=12&zod=-s1&orbp=&rs=0&ast=

Under googlandet dök det upp en nyhetsnotis från 2009, om en sydafrikansk polisman på vaktpass utanför Mandelas bostad som tog livet av sig med sitt tjänstevapen. "Police said there was no apparent reason for the suicide." Samma sak inträffade utanför Kräftan Reinfeldts bostad.

Seaward sa...

Någon annan av den här bloggens få återkommande kommentatörer har sagt att Mandelas horoskop är dubiöst och att inte ens födelsedagen är särskilt säker, och än mindre ett uppenbart efterhandskonstruerat klockslag så exakt som 14.54 - detta skulle alltså ha noterats i den afrikanska "bushen"?)
Den definitivt trovärdiga källan AstroDatabank ger mycket riktigt Mandelas data DD – dirty data – som ingen bör bekymra sig över.
http://www.astro.com/astro-databank/Mandela,_Nelson
Leker man ändå med tanken på den sideriska Skyttascendenten är vi tillbaka till en fråga du redan ställt, har jag för mig, apropå din egen Mars-i-Jungfrun. Indisk astrologi omvandlar Mars till en VERKSAM VÄLGÖRARE när Skytten stiger (baserat på bl.a. vilka hus Mars nu tillfälligt bossar över).
Det är för att Reinfeldts Jungfru stigande i öster inkluderar en både naturligt och verksamt illvillig Mars som mannens egoism, snarhet till lögnen och illvilja mot dem som inte är lika präktiga som han själv är en så tacksam bekräftelse på att indierna har en poäng med sitt "tweakande" av planeterna. Beträffande Modig och dagens inlägg om moderaten Abrahamsson med samma nymåne i Kräftan och med Mars i Jungfrun slår jag mig i backen på att ingen av dem har den universalistiska välviljans Skytten stigande i öster.
I sanningens namn blir Mars verksam välgörare utifrån Kräftan som sol- och månascendent, men det är förstås det exakta klockslaget som väger tyngst eftersom planeternas verksamma natur är intimt förknippad med vilka hus de världsligt äger. Sådana här inlägg, som bara studerar zodiaktecknens djupa tendenser och ser en allmänt inskränkt klanmentalitet, sorterar under Platons halva av astrologin: uttrycken för eviga idéer.
Nere i ”vardandet som likväl aldrig blir till ett äkta vara” – dvs. i den jordiska verkligheten, kommer planeterna kanske att berätta om helt andra saker. Men den ”platoniska nivån” har visat sig ytterst tacksam för politiska hugg (ett privat nöje som troligen få ens av bloggens läsare fullt ut kan ta del av, eftersom man måste ha fått in känslan för rollerna i zodiaken – karaktärer som naturligtvis bara i sällsynta fall omodifierade verkar genom de mest besatta människorna. Intressant nog verkar folk på högerkanten oerhört ofärdiga som människor och mer eller mindre ”drivna” av sina dominanta stjärntecken. Ett tydligt tecken på omogna själar, att som Carl Bildt tala om ”den enda vägens politik”).
Men missa inte det gamla inlägget om reggaeartisten Yabby You (Vivian Jackson) – Kräfta och Jungfru. En fattiglapp hela sitt liv som slogs för sin överlevnad. Det kanske bara är här i rika Sverige som moderater som går på som om de var hotade till livet är en så patetisk syn att man verkligen ser de här två tecknens snäva utblickar på livet... Yabby You hade verkligen ett strävsamt liv och där förstår man Kräftan som blind instinkt att vilja överleva en dag till.

Självmordet är naturligtvis kuriöst, men inte mer så än att ungdom hoppar strömhopp mot sin död från Västerbron i Stockholm med ansiktena vända mot Stadshuset - i självmordet i en stad som inte ger dem någon chans blir deras sista vy moderaternas näste med tre kronor på tornet.

Havsörnen sa...

Ang. Västerbron:

Sideriska Siktet 2013-07-13:

"Jag har gått där och sett hur förfärande många emblem som låsts fast vid räcket som minne av de avlidna, troligen nästan alla offer för vår nya svenska själviskhet."

Wikipedia:

"På Västerbron har flera par låst fast sina kärlekslås efter en österländsk tradition. Det började 12 januari 2009 när ett par låste fast ett hänglås med sina initialer på Västerbrons högsta ställe och sedan kastade nyckeln över axeln ner i Riddarfjärden."

DN 2012-07-05:

"– Nästan alla väljer att hoppa från mitten av bron på östsidan. Det finns hänglås på det nuvarande räcket där, de sätts upp av par och symboliserar fastlåst kärlek. Därifrån hoppar man, med utsikt mot staden och ljuset, säger han."

Att hundratals skulle ha hoppat från Västerbron och att alla deras anhöriga eller vänner dessutom tagit sig besväret att gå dit med hänglås lät lite för otroligt. Men kanske har någon av låsägarna hoppat efter att kärleken tagit slut?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/46/K%C3%A4rleksl%C3%A5s_V%C3%A4sterbron_2013a.jpg/800px-K%C3%A4rleksl%C3%A5s_V%C3%A4sterbron_2013a.jpg

Havsörnen sa...

Just ja, på bilden ovan ser man texten "Håll hårt i den du älskar. Allt handlar om att våga." Minns att jag har sett den textraden när jag gått förbi där. Den andra delen av strofen blir ju helt obegriplig om det skulle röra sig om "självmordslås". Våga hoppa? :)

Seaward sa...

En bekant rättade mig i fråga om låsens syfte, som jag trodde var minnen från de efterlevande om att deras minne av den som hoppat var orubbligt "fastlåst".

Här slank ändå min gamla förställning igenom, en tanke som rotat sig hårt! (Jag trodde faktiskt inte på hans uppgift, för han slirar rätt ofta, moderat som han är.)

Kanske fortsatte min missuppfattning att dominera över en (riktig) sakuppgift pga. bibelstället där Jesus anförtror Simon Klippan ”nycklarna” till himmelriket (konsten att nå högre medvetande genom att passera de sju planeternas låga takhöjd). Läraren säger där att "allt eleven Simon BINDER (låser) på jorden ska vara bundet i himmelen och allt han LÖSER på jorden ska vara löst även i himmelen.” (Matt 16)

Simon Petrus får man andra ord möjligheten att SKAPA FRAMTIDA KARMA genom att förlåta eller förbanna människors själar. Den obegripliga texten kan ha handlat om exorcism (driva ut och binda onda andar), men det är en helt annan historia.

Ett LÅS är som symbol är för mig så dubbelsidig att jag har svårt att se hur den kan ha blivit uttryck för ett kärleksband. Men ett bräckligt tygband räcker tydligen inte längre i MASKINERNAS TIDSÅLDER.

Havsörnen sa...

Här är bilden i större format:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/K%C3%A4rleksl%C3%A5s_V%C3%A4sterbron_2013a.jpg

Det står visst "Håll hårt i DOM SOM älskar."

Kärlekslås vid Ponte Milvio i Rom:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ponte_Milvio_-_Lucchetti_2.JPG