Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 augusti 2013

P-automattjuven & Ulf Kristersson

Parkeringsvakten som tömde 1,3 småmynt i sina egna fickor (AB) har ett horoskop som liknar den ohederliga kommunikatören Ulf Kristersson - han som hanterar regeringen Reinfeldts trakasserier mot de sjuka. 

Det är lustigt att James Bagarozzo just skyller på att han trodde sig vara obotligt sjuk och denne obehagliga moderat som jag först noterat eftersom han skaffat sig en Stockholmslägenhet på mystiska vägar, en lägenhet som var reserverad för att hjälpa kvinnor med problem. 

Sådana är de moderaterna, likt själviska fågelungar tippar de ut andra ur boet för att själva få mer komfort. Tänk på det nästa gång Reinfeldt försöker få det att låta som att de bra svenskarna "väljer jobb" framför att vara bidragsberoende.

Det är, tror jag, spänningen mellan expansionslystna Skytten och desinformatören Tvillingarna när girighetens Drakhuvud ingår i oppositionen som bäst förklarar den moraliska defekten hos Kristersson och och p-vakten Bagarozzo (Bag-a-Rosso, "sno åt dig en flaska rödtjut" - ett så passande namn på en ren tjuv).




Bidrar gör säkert också den hopplöst materialistiska Mars-i-Oxen - pengarnas tecken - i närheten av den korrumperande Satansstjärnan. Minns Mona Sahlins ännu mer exakta konjunktion och problemen med att hålla isär riksdagens kontokort och sin privatekonomi.

Det går aldrig att peka på bara en indikation och Bagarozzos karta är bara en i mängden som till sist kanske leder fram till en omvärdering av just polariteten Skytten/Tvillingarna. 

Den presterade fula saker även i ett annat inlägg den senaste månaden, men vilket har jag redan glömt. Kanske var det en fastighets-vd som pratade falskspråk istället för att säga rakt ut att han vill ha marknadshyror för att hans sort vill ha en större del av kakan. Det är Skyttens dåliga sida: expandera gränslöst eller göra sig vinster på det lätta sättet. 

Eller tänker jag på "Strategen som planterade en lögn"? Där nämndes Kristersson.

Inga kommentarer: