Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 augusti 2013

¿Qué?


Aftonbladet bröstar sig över att vara den mest "delade" tidningen i de sociala medierna [men bara dagen därpå avslöjar SR.se vilken sorglig flockmentalitet AB skrävlar om att diktera!]

Det vill säga, tidningen driver på den DUMMIFIERING och ENVÄGSKOMMUNIKATION de nu insett är enda sättet att hålla positionen på ett nät där det finns så många kvalificerade röster. Jag tycker uppriktigt synd om skribenten och invandrarsnubben (1) som tror han har en karriär på gång på blaskan.

Han är ett offer på samma sätt som folk som trodde på Reinfeldt som bara manipulerade väljarna för att uppfylla sin ordergivares önskningar. Aftonbladet ägnar sig i stor skala åt att söka dra in invandrarna i en självisk borgerlig livsstil och där spelar snubben den nyttiga idioten.

Bloggosfären är definitivt inte längre välkommen bortom Aftonbladets lilla politiska redaktion som uppmuntrar läsarna att tänka till och skriva själva. Förklaringen är att det länknätverket ofta leder tidningsläsaren till mer intressant material än det tidningen i övrigt producerar. 

Ta bara de två bästa humorbloggarna som ofta kan ses kommentera aktualiteter i de blogglänkningstips som ännu finns kvar. Ett satiriskt inlägg från endera bjuder på mer underhållning och eftertanke än hela Aftonbladets stab (undantaget den politiska redaktionen och kultursidan) genererar under ett dygn.

Medierna insåg att de som tredje statsmakt bredvid riksdag och näringsliv tappat greppet om det skrivna ordet. Nu tar de tillbaka kontrollen över skriftspråket - detta potenta styrmedel - genom att begränsa de icke yrkesverksammas uttryck till antingen tumme upp eller tumme ner. Att gilla (eller låta bli) det, bäste svensk, är ditt enda uttryck du betros med numera. I övrigt får du hålla dig inom din kompisgrupp på FB.

Bonniers prövade att dra ner folkets uttrycksmöjligheter till ren imbecillnivå på forat Newsmill - röd eller grön blobb för "hur jag känner". Sedan lade de ner kommentarfältet helt och hållet.

Den andliga lungsoten i Sverige dödar nu.

Söndra och härska:
Placera några få insekter i en delad kokong.
Men vad är det för art som ska födas
ur denna Reinfeldts typ av drömsömn?
Vem kommer att väcka dem
och på vilket sätt?


Bakom oskadliggörandet av en hel befolknings tankeförmåga ser vi det nu skrämmande väl koordinerade näringslivet och it-fascisterna. Den här nya konstellationen (vi måste nog kalla IT-teknikerna en fjärde statsmakt) kommer inte att ha fullbordat sin mission förrän samhällsmedborgarna helt tvingats ner i oorganiserad maktlöshet, duperade att pladdra i små desarmerade klickar (nämnda grupp av "vänner" på FB) om vardagens trivialiteter - konsumtionsartiklar alltsomoftast. 

Notera hur de härskande binder massorna till Produkter och Varumärken samtidigt som de berövas möjligheten att tänka och uttrycka sig Ideologiskt. Vad gäller moderata väljare är det här inget bekymmer, de har alltid tillhört den mest obegåvade gruppen svenskar, energiska men inte intelligenta. De hade varit nazister nu, om det var en sån sång Reinfeldt och Borg sjöng för dem.

Ingen ska förvåna sig när västkulturen slutligen exploderar i våld om några år, när Reinfeldts klassamhälle satt sig. Ingen ska tro att (s) ämnar återställa ett juste - det är sjyst för dig i gettot - välfärdssamhälle.

De loja borgarna har bett om sin Domedag genom att gå in i ett cocooning-tillstånd likt det som råder i moderata Täby - platsen i Sverige där du helt enkelt inte är välkommen om du inte dyrkar Mammon. 

Hur kunde en sådan här kommun alls uppstå i det här landet? Vad är det för mentalt virus som lamslagit mänskligheten? 

Är det för mycket information att ta in i samtiden, så att folk likt Reinfeldt regredierar till spån, som bara ägnar sig åt mat och inget därutöver?


_____

1. Se den här diskussionen av Reinfeldts onda daimon för en möjlig inblick i invandrarsnubbens Mån-Skorpion vars härskaren enligt månascendenten ligger i den onda daimonens sektor - sektorn där ett reningsbad från den världsliga ambitionens förorening är påkallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

f fall jag öljer bloggen, men det verkar som 70-talisterna styr och ställer, en synnerligen tragisk generation, som trots föräldrar som verkligen ville väl, mest representerar yta, inget större djup där inte, vilket tydligt avspeglades i kommentarerna i tidigare inlägg!
Nä du, fortsätt med dina djuplodningar, ialla fall jag tycker dom har mer gemensamt med nån slags sanning, knappast det man läser i Svensk press, som verkar va en parodi på sej själv, tjäna fett på nonsens...

Seaward sa...

Tidigare kommentarer - jag tror du överskattar åldern om du syftar på inlägget om intelligensforskningen. Kommentarerna verkade rätt typiska för tolvåriga pojkar som just påbörjat sin bana som "tänkare". :-)