Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 augusti 2013

Reinfeldts egen dårskap i "Det sovande folket"

Jag måste erkänna att jag inte klarade av att läsa den 27-årige Reinfeldts "vision" om det svenska sovande folket. Eftersom moderaterna i smyg tycks ha avlägsnat den från Sveriges alla stadsbibliotek efter att Reinfeldt kom till makten laddade någon förtjänstfullt upp den på nätet. Men jag orkade inte läsa längre än några stycken och har nöjt mig med spridda citat från andra som verkligen plågade sig igenom denna svagsinta smörja.

Nu har den politiska smutskastningen av välfärdsmodellen blivit till teater i Stockholm och Karin Pettersson levererar i AB ytterligare några citat ur boken. De måtte vara väl valda, för de blottlägger viktiga delar av Reinfeldts djupt dysfunktionella horoskop, delar som jag flera gånger kommenterat tidigare.

Men vem är en bättre berättarröst om vad sjuka som pågår i det tolfte huset för den "onda daimonen" än personens egen berättarröst?

En liten poäng måste ändå författaren Reinfeldt få som klarar av att använda luftmetaforen (Tomas Ledin: "å å det ligger i luften" eller "politiska vindar") i sin satir. Men som en primitiv själ kan han bara förgrova och prylifiera ämnet: socialdemokraterna har byggt "klimatologiska anläggningar" (med vilka de kan styra de politiska vindarna)! Ljuvligt. Såna här berättelser skrev jag nio år gammal, innan jag tröttnade på att rita och berätta på pojkrummet! Reinfeldt tycks ha suttit kvar där till närmare trettio!




Reinfeldt är född i Vattentecknet Kräftan, men det är intressant att han ändå snappar luftsymboliken och det kanske för att han föddes med ett sinnelag i Luft. Det är Månen i Vågens tecken som disponerar över hans födelsedag i instinktivt och närigt Vatten och sinnet ligger djupt begravet i horoskopets andra "grovfysiska" hus för pengar. 

Vad än Reinfeldt hör i den "politiska vinden" eller i nyhetsutsändningarna reducerar han till en fråga om pengar. Inte konstigt att den stackars fan blev civilekonom. Vissa klarar inte mer avancerade mentala operationer än att flytta pengar mellan två kolumner tillgångar och skulder eller två myntstaplar. Som vi alla sett flyttar Reinfeldt mynten från de fattigas stapel till de rikas, från den skatteinkomstbaserade välfärdsstaten till hans och ex-hustruns privata umgängeskretsar, läkare och andra med akut behov att bli miljonärer på folkets bekostnad.

Nästa citat Pettersson ger, är ännu mer illustrativt: Reinfeldt anser att sossesamhället infört beröringsskräck eftersom beröring avslöjar olikheter. Detta är naturligtvis Reinfeldts egen beröringsskräck inför de andra - de som t.ex. inte längre kan bo i hans hemkommun, det moderata Täby, eftersom man måste kunna KÖPA sin bostad för att ha tillträde till denna naziexperimentella verkstad (nazismen omgjord till ekonomism). 

Beröringsskräcken kan direkt kopplats till Reinfeldts stigande tecken: Jungfrun i öster då han föds. Det är Jungfrun som Greta Garbo så tyckligt (med sin Sol i Jungfrun) uttryckt flera gånger på vita duken som hennes önskan om "att få bli lämnad i fred" - så vill Reinfeldt vara ifred från den obehagliga känsla som det innebär att bli berörd av orättvisor i samhället. Han blir så illa till mods den lilla människan, att han hellre stänger ute och söker eliminera dem som gör honom illa till mods. Om någon saknar logik här, stämmer det. Reinfeldt är djupt ologisk och han har verkligen lyckats flumma till sin skildring av välfärdssamhället. Det går inte att bena ut en galnings föreställningar.

Pettersson definierar narcissismen som "en extrem känsla av självhävdelse, bristande verklighetsuppfattning och brist på empati".

Detta stämmer med den man svenskarna via mördande reklam upplevde som sin "landsfader" och naturliga efterträdare till högervridaren Persson.

För är inte horoskopets förstahus - jagupplevelsens sektor - i farozonen om dess planetära ägare själv halkat in i det omedvetna tolfte huset och därmed kontrolleras av "den onda daimonen" - exakt som det ser ut då Reinfeldt föddes? Hos honom ligger också den adaptiva och sällskapliga Venus instängd och utan effektivitet - här således narcissistens brist på empati. Lägg till detta den dissociativa störning som råder mellan en Sol (intelligens) i instinktiva och näriga Vattenelementet och det sinne (Månen) som söker rationalisera sin egen brits på klokskap och vi har receptet för en tvättäkta galning. 


Det är tid nu att svenskarna slutar upp att vara så här aningslösa i när de väljer ledare! Den är bloggen har hunnit bli svartlistad av både AB (sanktionen lyftes efter några veckor) och DN (permanent, vilket krävde en teknisk lösning för att komma runt). Detta för att den som första blogg i Sverige tog upp det faktum att vi har en regering som helt enkelt inte är riktigt frisk. 

Att t.ex. Borg kunnat rankas som EU:s bästa finansminister (fast här ljög svenska medier, det var bara i en del av rankningen han kom ut som etta), det beror på att EKONOMISMENS VANSINNE är så normaliserat i västvärlden att folk inte ens förstår längre vilket brott mot mänskligheten dessa räknenissar stundligen begår. 

Den ekonomismen slavar också Löfven och Andersson under, så räkna inte med någon förändring när du väl kastat ut moderaterna genom din efterkloka röst i valet 2014...


Tillägg. 

Den onda daimonen kan personifieras som tolfte husets tillfälliga ägare, i Reinfeldts fall är det Solen. Eftersom Solen också indikerar människans innersta motivation, hennes själ och livsuppdrag och Reinfeldt har Solen i elfte idealhuset ser vi att det är direkt ondska som han upphöjer till ett ideal. Det är därför han utan samvetsförebråelse kan ta pengar från de nödlidande och ge till "sin sort" - medelklassen. 

Kräftan kan urarta till ett vidrigt tecken på det sättet att de sätter sina sympatier sjukt snävt. I enkla befattningar märks aldrig detta - ingen förebrår modern för att hon tycker sina barn är de bästa och vackraste... Men nu har vi sett hur det här privatistiska tecknet beter sig i sin värsta och ondaste form...

Och missa inte hur den onda daimonen (Solen) i sin tur ägs av en Måne stadigt förankrad i pengatänkets andra hus. Det går runt, runt i det här horoskopet och ju mer man betraktar kartan, desto tydligare blir det att svenskarna valt en ledare som inte står Adolf Hitler efter i galenskap. Bara att han maskerar sin ondska i falskt språk om ekonomi.

Inga kommentarer: