Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 augusti 2013

Skulle Reinfeldt strimla dokument åt Obama?



David Camerons högerregering har hotat engelska tidningen The Guardian och tvingat dem förstöra dokument med uppgifter från samvetet och visselblåsaren Snowden (AB, AB 2). Världens värsta mördarnation USA har vinkat med lillfingret och den fege Cameron sätter direkt de mänskliga värderingarna ur spel.

Om Obama visade något i Fredrik Reinfeldts öra, skulle också den svenska högerregeringen börja förfölja människor som vittnar om sanningen? 

Men vänta, det gör den ju redan! I T-banan mot papperslösa som vittnar om världens tillstånd, bland sjuka som genom osmaken att bli sjuka misshagar arbetsfascisten Reinfeldt och bland den värsta sorten av dem alla: de långtidsarbetslösa som kan kastas in i ett Fas 3-fängelse utan tidsgräns för straffet. Där får man antingen göra riktigt jobb men utan lön (istället är det arbetsgivaren som får 5000 i månaden som "tack" för att han får en gratis personal!), eller också utföra förnedrande nonsensjobb så att de arbetslösa till slut ska förväntas ge upp och accepterar högerns försök att omvandla fler medborgare i västvärlden till låglöneslavar.

Tänk: Amazons gigantiska lagerhangarer i England där bokstavliga slavar kutar runt med datateknik som kontrollerar deras effektivitet och förehavanden. Där har du också kärnan i Reinfeldts "arbetslinje". Han kan naturligtvis inte berätta för den svenska medelklassen som stött honom hur hans vision för merparten av svenska folket egentligen ser ut, för den är ju helt vidrig!

Svaret på frågan är naturligtvis Ja. Camerons och Reinfeldts horoskop är så till förvillelse lika och de delar samma problem och ärthjärneattityd att man lugnt kan förutsäga ett mesigt jamsande också från den svenske "landsfadern" när Obama knackar på. 

Men frågan var hypotetisk eftersom alla svenska tidningar redan är högervridna och ingen vågar sig på den journalistiska heroism som folket på The Guardian kommer att hyllas i livet efter detta för, om inte förr.



Prova tanken att det är LEDARSKAPET i fångenskapens tolfte hus som förklarar varför de här båda männen är sådana ynkryggar.

Astrologin kan ibland berätta viktiga saker genom DET SOM INTE ÄR i ett horoskop. Nu råkar Lejonet vara starkt aktiverat i båda horoskopen och det är det faktum att den är undanröjd som gör att just självständighet (gentemot Obama, mördaren) som man kan misstänka saknas i båda dessa fall.

Det är i vilket fall en tanke värd att ta med sig och pröva mot andra horoskop!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett litet inpass bara.., och bakom kulisserna trampar säkert en del svenska myndigheter med sin informationsmassa, i synnerhet Skatteverket som tydligen hittat en nisch och nu lämnar ut listor med namn på personer som t.ex. fått hjälp av kvinnojouren eller är intagna på rättspsykiatrisk avdelning. Kreditupplysningsföretaget Ratsit säljer, i sann "lööfsk" entreprenörsanda, uppgifterna vidare till hugade spekulanter. Vilken informationsmix kan inte ett myndighetssamarbete erbjuda. Skatteverket, anser bara att de följt lagen. Psykopater eller helt enkelt dumma i huvudet? Papperstigern Datainspektionen sover än så länge.
Pärlfiskaren.