Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 augusti 2013

Tryggare kan ingen vara...

...än den gentrifierade lillsvenskens barnaskara...

"Sociala kontrollen har ökat"

Där t.ex. brittiska medier ofta är underfundiga utmärker sig de svenska oftast för sin oavsiktliga humor. Efter lite slagsmål ute i landet - inte minst några fotbollssupporters som pucklade på varandra - blir alla med intresse i svensk handel helt skärrade och en motpropaganda med syfte att lugna den förmodat fega svensken formar sig spontant. 

Den här gången blev SvD "kanalen" för dessa transpersonella psykologiska processer. 

[Av någon anledning byts rubrikerna under förmiddagen. Frågan är om inte alternativet känns lika otympligt som den tidigare rubriken var melodramatisk...]

"Fall av misshandel utomhus har minskat"

Horoskopet för 22.30 på lördagskvällen, då artikeln publiceras, tillhör den "radikala" typen, dvs. symboliken är stark och tydlig.



Det valium-lugnande budskapet till alla läsare att svenska köpgator och torg i själva verket blir allt tryggare publiceras passande nog med den våldsamma och bångstyriga Väduren stigande över Stockholms östra horisont.

Men titta nu noga på hur Vädurens härskare, Mars, omoralens och krigets herre, fungerar på kartan. Blomstringens och vålmåendets Jupiter står i nära förening med den. Betyder det att den Stora Välgöraren tar udden av Mars socialt turbulenta natur?

Ja. Väduren i öster har sin härskare med sig och enligt indisk astrologi är den VERKSAM som en välgörare. Väduren är en lyckosam ascendent och den naturliga välgöraren Jupiter fungerar också verksamt som en sådan. Detta alltigenom lyckobådande budskap om våldets Mars kablas nu ut genom det tredje huset för kommunikéer, medier, med mera.

Så långt själva sakfrågan.

 Men roligare är nästan makthavarna och undersåtarna, Solen och Månen.

Makthavarna tecknas av Solen i Kräftan - zodiakens mest räddhågsna och hariga. Kräftan bygger Hemmet med starka murar och kraftig dörr. Här sitter makthavaren - Solen i Kräftan - tryggt och säkert i det fjärde huset för hem och trygghet. Ah! Så det är den stackars Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt som SvD talar till här, mannen som är så rädd för den skröpliga verkligheten att han t.o.m. sökt plocka en politisk poäng i riksdagen genom att beskriva hur han faktiskt HAR åkt i Stockholms tunnelbana! 

Undersåtarna då? Månen står för den ansiktslösa massan och den beskrivs här som en annan potentiell nervig grupp. Månen i Jungfrun indikerar förstås den arketypiska våldtäkten mot jungfruelig mark när den plöjs för första gången och reduceras till en slavinna. 

Profitören/bonden vill nu se rik avkastning av sin nya åker, sin nya hora - Venus är "fallen" i Jungfrun och kärleken mellan människor har underordnats Merkurius, den profiterande krämarens tendens.

Visserligen står Venus ännu i Lejonets 30e och sist grad men kallas här "död" - det är närmast egalt om man ser kärleken som den sista dagen i härskarens liv eller första dagen i den livegna slavinnans/horans. 

Månen (folkmassan) i vinsttänkandets Jungfru är i vilket fall den huvudsakliga adressaten för det här betryggande budskapet: Ut och shoppa gott folk, var inte rädda fast ni står rakt i fiendens och olyckans sjätte hus. Räds inte Fiendens anklagande blick för er själviska vilja att tjäna på allt och gå skadelösa ur varje situation Ingen kommer att råna er på gatan, Sverige är lugnt och tryggt. 

(Jfr horoskopet med Fredrik Reinfeldts karta som domineras av BÅDE Kräftan och Jungfrun - den präktiga lilla människan som fruktar sjuka och arbetslösa så till den grad att han söker svälta bort dem från sin flummiga världskarta, alternativt skänka bort dem - via arbetslinjen - som slavar till ett rovdjursliknande näringsliv. )

Inga kommentarer: