Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 augusti 2013

Vera Farmiga, psykopater och synskhet




The Guardian intervjuar den ukrainsk-amerikanska karaktärsskådespelerskan Vera Farmiga apropå en ny rollinsats. Hon är nog mest känd för rollen där hon, gift hemmafru och karriärkvinna, och George Clooney har en lös sexuell förbindelse över hela USA där deras flygresor kan bokas om en smula.

Enligt intervjun finns ett mönster i hennes rollval som hon är medveten om: "Jag utforskar ständigt moderskapsångesten", bland annat genom intriger som innefattar galna barn. Nu gör hon dessutom en prequel till Hitchcocks legendariska Psycho och spelar Norman Bates galna mor före det uttorkade men alltjämt dominanta lik som blivit filmhistoria.

Med grekisk-ortodox katolicism i bakgrunden har hon också gjorde en filmroll om en klärvoajant katolsk kvinna som involverades i ett drama med mörkrets makter.

Nu blir frågan vilket sinnelag en människa kan tänkas ha som uttryckligt söker mörkret genom valen av rollgestalter. Vera Farmigas födelsetid är inte känd och det här dygnet byter Månen tacken under eftermiddagen. När Farmiga tittade fram i ett look-alike-inlägg utgick jag från Månen i Vågen, men efter att ha läst om hennes många formidabelt mörka roller börjar jag undra om hon inte kan ha "modersplaneten" Månen i sitt fallna tecken i Skorpionen! Som härskare över Kräftan kan Månen teckna en kycklingmamma, alltid på spänn inför misstänkte eller inbillade foror för sin avkomma. När Månen "faller" i Skorpionen djupnar den vegetativa själen och vi hamnar i skräckfilmsbranschen och ord som "fas" och "terror".

Det vore verkligt passande om Vera Farmiga har både Sol och Måne i Vattenelementet för en människa helt utan inre ro! Att hon nu gör Hitchcocks onda och dominanta mamma Bates passar perfekt eftersom också den kvinnokladdande regissören hade Solen i Kräftan. Män med Kräfta i horoskopet och deras kladdiga stil illustrerades ogenontänkt i skrytboken om "presidentparet Reinfeldt", innan den pr-bilden sprack (blir nog aldrig någon andra upplaga där). Någon stor svensk tidning publicerade från bilderboken bild ifrån en flygplanskupé där Fredde Allfader satt och knådade sjukvårdskorruptionens urmoder Filippas ena fot. 

En bild på en kladdig statschef vill ingen se, men publiceringen var typisk den omdömesbrist som inskränkta högerpolitiker ständigt uttrycker. De är som den del av underklassen som fått möjligheten att armbåga sig fram i livet och när de väl kommer upp i rampljuset syns deras totala brist på kultur och begåvning smärtsamt tydligt. Och detta trots att de har pr-gurus runt sig som stajlar vartenda steg. Pr-folk, som Schlingmann saknar tydligen själva väsentliga grundkunskaper.

Det lustiga är nu att i frågan om moderskap och bekymmersamma barn spelar det för indisk astrologi ingen roll om Månen står i Vågen eller i Skorpionen för aktrisen föddes med brutala Mars i Barnets tecken Väduren, och därifrån kan olycksplaneten aspektera modersmånen i både 180 och 210 grader! Med en sinnelagsascendent av typen Skorpion blir också det arketypiska Barnets emblem uttryck för Fienden (6e huset) eller Olyckan - åtminstone i det svarta och av fasa anfäktade moderspsyket.




I intervjun rör Vera (sanningen) Farmiga flyktigt vid sina far-/morföräldrar som "gick igenom helvetet och såg saker ingen kan föreställa sig - saker som ingen borde behöva utstå". Jag kan bara tolka detta som att hon är av judisk börd och att katolicismen som så ofta var judarnas förklädningsknep för att rädda sig från den djävulska vita rasen med dess blodtörst och begär att mobba och diskriminera. 

Skulle Farmiga ha sinnet i Skorpionen innebär det dygnet, mellan klockan 15.00 och fram till midnatt har en mycket starkt förbannelse från Satans huvud - stjärnan som kastar käppar i hjulen på människornas väg.

Bloggen befinner sig flera år i "observationsfasen" och jag har ännu ingen klar uppfattning om när Satan gått in i en individ och styr från insidan och när den onda stjärnan snarast skall läsas som vedervärdiga förhållanden eller "saker som ingen borde behöva utstå" som Farmiga beskriver det som drabbat hennes släkt (Algol mot Månen skulle kunna tyda att det är på mödernet hon har des här upplevelserna - engelskans "grand parent" säger inte vilket.)

Farmiga gillar roller som skarpt ställer tro mot tvivel (skepticism) mot varandra, och om nu Satan berövar människan förmågan att tro (eller invaggar henne i falsk tro), och till fördel för Månen i Skorpionen uppstår nu just en sådan axel mellan självtillitens Sol och den allmänna tillitens (och religionens) Jupiter. 

Men oppositionen befinner sig i den fallna och lägre sinnesvärlden (den negativa polariteten) där andligt förblindade människor trevar genom sina yttre sinnen och antingen inte hittar några tecken på gudomlig närvaro alls eller också, om deras intelligens är hög, kan sluta sig av det de ser spåren av en högre verklighet.

Om vi antar en månascendent i Skorpionens tecken blir den här symboliken urstark eftersom Solen också fyller en funktion som andesjälens markör och den här ockuperar Guds hus (samvete, högre paranormalt vetande). Skeptikern i henne är förstås den veka placeringen för Jupiter, inte tekniskt fallen men knappast någon genomlyst religion i det totalt världsliga tecknet Stenbocken.

Frågan hur hopkrympt och ytlig samvetets planet Jupiter kan inte besvaras. Alla födda runt 1973 svarar inte likadant på den här placeringen enligt den indiska astrologin. Men framförallt disponeras religionen det här året från det kritiska tecknet Tvillingarna där Jupiters "ägare" Saturnus befinner sig. 

Saturnus står i den mänskliga världen för sunt förnuft men representerar också den organisation av förnuftsprinciperna som ligger bakom ett människoöde. De flesta människor kan inte komma åt kartritningen till sina egna liv och för dem blir Saturnus bara omvärldens kontroll och upplevs då som en ond planet, en illgörare. I bästa fall faller de in med Saturnus "odemokratiska" och tvingande natur och väljer ett yrke som har med papperssortering, organisation eller kraftkrävande fysiskt monteringsarbete att göra. Organisation utifrån en plan, är grundidén. Och Saturnus som "själens form" kan, i kombination med den snabba skytteln Merkurius - minneskonstruktionens planet, ge t.ex. tidigare liv-minnen.

Det är därför inte förvånande att Vera Farmiga i intervjun verkar uppriktigt attraherad av sin filmroll som klärvoajant. Jord "inifrån" styrd av Luft, religionen som ett strukturerat/formellt uttryck för eviga principer.

Edgar Cayces extrema klärvoajans motsvaras av det kanske mest extrema horoskop jag någonsin stött på (och jag har räknat ut drygt 7.000 nu). AstroDatabank ger bara födelsetiden en C-rankning men givet mannens extremt korrekta uppgifter i trans föredrar jag det hans undermedvetna sade framför en "vakenuppgift"!


Här dyker återigen "strukturering av minne" upp men den här gången via Saturnus och Merkurius i exakt konjunktion och Saturnus "hemma" i Lufttecknet Vattumannen - platsen där Ordet konceptualiseras. Men Ordet kommer ur Etern och Etern tecknas av Jupiter. Cayce har Jupiter i härskarläge i det femte huset för andligt seende.

Jag har tidigare begrundat det utflöde som symboliseras av Vattumannen som häller ur sin urna. Om Eter föregår Luft (och de tre andra manifesta elementen) blir det i Vattumannen den gudomliga verkligheten äger medveten om sig själv, före något - i evigheten - går fel och Vattumannen kastar vattnet ifrån sig som grund för en ännu lägre formation. Det kunde förefalla som om det är Vattumannen som förorsakar syndafallet men symboler har så många in- och utgångar att man kan resonera fram en lösning. 

Enligt Plotinus nya läsning av Platon KAN INTE skapelsen stanna av förrän saker och ting har fallit så lågt som till den absoluta Negativiteten. "Luft" är således ännu inte det sista ordet och därför "dissocieras" Vattenelementet och intar en plats lägre än andarnas dimension. I Vatten hittar vi Plotinus "Inkräktaren", med vilket han menar den vegetativa själen och ytterst sett hela det förakt värda biologiska livet. Detta är dock inte andevarelsernas verkliga hem, vilket om inte annat de borde lära sig genom att de om och om igen skördar döden när de tillåter sig att sjunka så lågt som till materialism.

Fallet från till Luft och vidare ner i avvikelsens element Vatten blir en koncentrerad skiss av hur förnuftsprinciperna formar det som blir världen. Dramat är som sagt evigt och pågår som förebildligt i himmelen. 

Cayces synförmåga verkar helt obegränsad av horoskopet att döma. Hans Sol i mörklagda åttonde huset påminner här distinkt om att det också är ett "ockult hus". Först när han släcker sin dagaktiva sol i självinducerad hypnos kan något bortom dag-solen kicka in: Fisk-Solens ägare Jupiter!

Jupiter ingår i en närmast ofattbar gudomlig Eld-triangel som inbegriper båda dharma-husen (vad du är skyldig din själ för att ha uppfyllt målsättningen med detta liv). Inte minst iögonenfallande är den alltigenom positiva aktiviteten i det femte huset för "inre syn", kreativitet och individens goda karma från tidigare liv. 

Cayce besatt astronomiska och astrologiska kunskaper i trans men jag har aldrig sett att han kommenterat det faktum att hans födelseuppgift ger konungens stjärna Regulus stigande i öster precis när han föddes på en liten bondgård i Kentucky. Det är som jesusberättelsen och "kungens stjärna" i repris! Edgar Cayce var över 60 år gammal - och med bara några år kvar att leva, så hans transinformation avslöjade hans kanske mest kända liv. 

Som den romesk-judiske Lucius som var en ung äventyrare som mest av nyfikenhet anslöt sig till den populära jesusrörelsen och hittade stadga genom den. Han steg i tank och slutade sina dagar som kyrkoherde över en församling och är i dag känd som Lukas, "läkaren" som skrev Lukasevangeliet! Enligt bibelforskning och blotta ögat baserar sig Lukas, Markus och Matteus på gemensamma källor, så det vore kanske bättre att säga att Lukas satte sin prägel på ett material som redan cirkulerade och som han skrev om en smula...

På den här himmelen vilar som synes inget inflytande från Satan och hans förmåga att begränsa människan till en skeptiker eller tvivlare. Edgar Cayces horoskop är en illustration på vad alla människor har det i sig att bli och genom att säga det, antyder jag förstås att astrologin verkligen objektivt antyder hur urspårad en själ faktiskt är, i förhållande till "den gudomliga planen". Det var därför den grupp som fostrade Jesus inte bara använda astrologi för att gallra bland medlemsaspiranterna utan dessutom kastade lott - dvs. lät Gud avgöra om personen skulle antas i rörelsen eller ej. 

Att kasta lott indikerade något helt annat för den tidens människor än dagens sekularister vars intellekt är helt förstörda av sin ytlighet. Att VÅGA släppa kontrollen till det vi kallar slumpen vittnar om vilket allvar som låg i den tidens tro. De gamla kineserna ägde samma andliga visshet och "slumpen" användes på regeringsnivå vid orakelkonsultationer. Men det är värt att noterat hur människan FÖRST applicerat all sin logik på ämnet innan man överlämnar åt "universum" att ge sista ordet.

Det här förhållningssättet hos människor som vunnit sin själ åter från Djävulen påminner om ett kort anförande Edgar Cayce själv författade (i vaket tillstånd) apropå sin förmåga att gå ner i trans och bli ett verktyg för människor som sökte hjälp eller problemlösningar: "Skulle du vara villig ens en enda gång på ett år att helt lägga ner och lämna din personlighet?" Egot och dess fruktan är stark pga. den vegetativa själen!

I en metafysisk transföreläsning sade han också följande utifrån sin egen själs bana genom tid och rum som exempel, vilket kan vara illustrativt med hans sideriska horoskop för ögonen:

The birth of the entity into Uranus was not from the earth into Uranus, but from those stages of consciousness through which each entity or soul passes. It passes into oblivion as it were, save for understanding. There have been failures and there are needs for help. Then help CONSCIOUSLY is sought!

Hence the entity passes along those stages that some have seen as phases, some have seen as steps, some have seen as cycles and some have experiences as places.

How far? How far is tomorrow to any soul? How far is yesterday from thy consciousness?

You are IN same - that is, all time is one time - yet gradually becoming aware of it. Passing through, then, as it were, God's record of book of consciousness or rememberance. For meeting, being measured out, as it were, that to which thou hast attained."

Tänkvärt: Allt utom det du förstår kommer att tas ifrån dig när du dör. Så dö inte som en okunnig hund! Och vet att det är skillnad på falsk förståelse (moderata självlögner t.ex.) och gnosis - vetande i harmoni med sanningen. Edgar Cayces själ hade gjort rejäla snedsteg i sitt förflutna men också levt några liv så perfekt rätt att hans nya horoskop tecknade näranog fulländning i flera avseenden. 

(Man även kan ha bra horoskop i Vatten och Jord även om dessa element representerar "andra faser" av resan.)

Not. Cayce-citat från Jeffrey Furst - Edgar Cayce's Story of Jesus (1968, s. 16 resp. s. 398)

Inga kommentarer: