Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 september 2013

Bankfifflaren Wallenberg


Sveriges mest skamlösa tjuv?

Pressen, den tredje statsmakten, hade sånär glömt sin självpåtagna roll och återtar den efter sitt första och tydligen inte tillräckligt affärsmässiga förhållningssätt till nätet.

Även Schibsted-ägda Svenska Dagbladet, likt sin systertidning Aftonbladet, har nu börjat avhysa bloggosfären som en oönskad tiggare från Östeuropa, en vagel i ögat som enbart distraherar läsaren från den dag-till-dag-affär tidningens söker bygga, distraherar från den världsbild tidningen subtilt söker ingjuta i läsaren: att bli en duktig konsumtionsslav för det utbud av smörja som SvD:s skrämmande falska nya chefredaktör söker kränga.

Hennes söndagskrönika (blogglänkbar) är det sämst genomförda bedrägeriförsök jag läst på länge. Så utstuderat lömsk! Den börjar med att locka in läsaren i en igenkänningens vi-känsla i ämnet braskande tidningsrubriker. Men som det är med manipulativa sociopater glömmer hon snart vem hennes text tilltalar och kallar några rader senare samma läsare vars sympatier hon just vunnit för en mobb som "drar vidare och konsumerar nya rubriker att uppröras av". Snygg urspårning!

Sedan kommer hon till hjärteämnet, att vårdskandalrubriker varit ack så orättvisa och menligt påverkat "mobbens" inställning mot profitörsråttor inom vård- och skolväsende. Hon skriver för att rädda vinsterna åt asätarna som lever på att vinstmaximera genom galen kontroll på vad en sjuk människa får "kosta". Lustigt nog avslöjar fd TV4-medarbetare i Bonnier-DN samma söndag exakta samma tokkontroll på kostnaderna vid dess rätta namn: kvalitetsdestruktion. Det finns inget försvar för människor som begagnar Råkapitalistiskt tänkande på skolbarn och sjuka och svaga.

Att bloggar existerar tränar nu Schibsted-AB sina läsare att glömma eftersom Jan Helin vill sälja fejkad humanitet men framför allt sex och penningfixering. SvD har nyss gjort en ny design (säkert koordinerad med systertidningen) och det gav en perfekt ursäkt att eliminera blogglänkningssystemet och återvända till gamla tiders envägskommunikation: "Det här vill vi att du passiva läsare ska ta med dig. Inget annat." Demokratin i tar sjumilasteg bakåt i Reinfeldts Sverige.

I fallet med den kriminella bank-vd:n Knut Wallenberg behövs kanske inga externa bloggkommentarer. Uppgiften Schibsted-SvD ger är i sig häpnadsväckande. Knut Wallenberg byggde upp familjeförmögenheten genom att fejka förlustsiffror för att kunna köpa billiga bankaktier åt sig själv.

För den här bloggens vidkommande är horoskopet för bankmannens födelse ett "kvalitetsförvärv", ett av landets mest "signifikativa" horoskop. Och hur påminner inte den arketypiska Wallenbergarens himmel om alla de mönster som löst kunnat knyta till en självisk gangstermentalitet! 


Det finns ingen demokrati i Sverige (och västvärlden) längre. Det är Storfinansen som via VARUMÄRKEN bryter sönder människors tankeförmåga och reducerar den till konsumtionsslavar, ängsliga att "vara med" och därför identifierar sig med simpla konsumtionsartiklar.

Fatta! Redan barn hjärntvättas att gå med i typ Cloetta kexchoklad-klubben. Så bygger Storfinansen nyttiga slavar redan från unga år. Mediernas punkvisa larm om t.ex. sexualisering av småflickor genom raffset (eller åtminstone behåar) för 5-åringar är egentligen bara nödvändiga medgivanden från tredje statsmakten - Storfinansens verktyg - för att kunna mörklägga den större och än mer fasaväckande bilden av hur medborgarna inte ens ges en verklig chans att växa intellektuellt i en värld där marknadskrafterna styr.

Bankvärlden är en del av Satan, som i rollen av Frestare har besatt alla de reklambyråmänniskor som arbetar för Storfinansen. Det är inte få människor verksamma i Mälardalen som kommer att brinna hårt i helvetet för att de valde väg så illa under sina korta och fitnessbesatta jordeliv i Sverige tidigt på 2000-talet. 

Men i Knut Wallenbergs fifflarhoroskop har vi början på det som i en samordnad pr-styrd makeover förvandlades från det frånstötande namnet Svenska Arbetsgivarföreningen till mjukare Svenskt Näringsliv och de gamla Moderaterna med dess nazianstrykning relanserades som en självgod och präktigt men ack så dumfolkliga Nya Moderaterna. 

Jag har tidigare pekat på att de båda nylanseringarna följde så tätt inpå varandra att t.o.m. byfånar borde fatta att Nya Moderaterna bara var den senaste frontmannen för Rovkapitalismens svenska gren. (Rovkapitalism = den 1% av världens befolkning som känner sympati för varandra och kallar de övriga en sensationslysten mobb - se SvD:s nya chefredaktör om alla utom hennes läsare.)

Nu jobbar Schibsted-Aftonbladet stenhårt på att legitimera kåtheten i pengar för en ny ung och obeskrivligt obildad generation svenskar. Pengar och jogging för en omedveten och post-politisk skock arbetsslavar. Kan en civilisation sjunka lägre? Beröva dem bara språket och ge dem flimrande bilder på små handhållna manicker, och vi är i princip tillbaka i en stenåldersgrotta!

Knut Wallenbergs horoskop är självförklarande för dem som läst tillräckligt mycket på den här bloggen. För alla andra: enbart födelsedagen ger inte full precision men genom att använda bankchefens Måne i Jungfrun som en "sinnelagsascendent" har vi etablerat den första vagt kriminell tendens. I testet av 402 horoskop för brottsdömda visade sig nämligen sinnelaget i vinstjägarprincipens tecken vara mer benäget till kriminalitet (eller åtminstone att dömas) än andra typer av sinne.

Såväl Nya Moderaterna som dess förste och nuvarande ledare Fredrik Reinfeldt har Jungfrun som sin fysiska ascendent vilket väl illustrerar Jungfruns antisociala tendenser och Stockholmsmoderaternas envetna ansträngningar att göra om Stockholm till ett rikemansgetto (likt Täby). Allt som retar upp den nervösa Jungfrun (och det är inte lite) förbjuds eller visas på porten. 

Således har stadens fattiga inte längre tillträde till centrum - deras dagcenter har utlokaliserats i fjärran förstäder. Bara ett exempel på att den här typen av borgaren är en ren fascist. Dyrkar det "fina", det starka eller framgångsrika (Reinfeldt: "etniska svenskar är problemfria") och gör sitt bästa för att skapa Slutgiltiga Lösningar för det som stör deras nervösa magtrakt. 

En livsfarlig människotyp att ge makten till. Jungfruns harmlösa beteckning mörkar det faktum att det är en av zodiakens värsta tecken. Kombinationen av Jord (materialism) själviskhet (den kooperativa Venus "faller" eller kommer till korta i detta tecken) och krämarmentalitetens Merkurius som härskare berövar den här symbolen nästan all charm! Mycket riktigt kallar indisk astrologi dess motsvarande sjätte hus för Fiendens sektor och egyptierna såg Olyckan häri. Självtjänandet, åkerbrukaren som plöjer sin åker bara för sin egen vinning, är verkligen mänsklighetens fiende nummer ett.

Knut Wallenbergs fifflande med siffrorna för att sedan kunna köpa bankaktier billigt, är en slående illustration av sekreterar- och räknenissetecknet Jungfruns sämsta sida!

Men därtill har han, också likt Fredrik Reinfeldt, en dominant och dubbelt ont Mars. Dels är Mars astrologins personifiering av Olyckan där Mars som krig bara är ett uttryck för SPLIT eller splittring vilket kan förklara varför indisk astrologi anser Mars vara en karaka (signifikator) för just Jungfruns olycksaliga sjätte hus. Jungfrun splittrar själv jorden för i sin sluga instrumentalism kunna avlocka Moder Jord mer än vad hon naturligen producerar. 

Jungfrun bokstavligen DYRKAR bördigheten om det är detta som är mänsklighetens Olycka och källan till jakten på en jordlott och till split, diskriminering och krig. Mars och Jungfrun HAR kopplingar, inte minst för att Merkurius klyver tillvaron i för/emot likt svärdet eller yxan klyver offret i två delar.

Det är när Jungfrun ockuperar första huset som Mars går över gränsen och inte bara är en naturlig illgörare utan också tar på sig den aktiva eller verksamma rollen som hämningslös profitör, våldtäktsman, våldsman eller mördare.  Har man som Reinfeldt Mars i första egohuset är det svårt att dra en annan slutsats än att det är "landsfadern" själv som agerar ut det sämsta i tecknet och det är i Jungfruns tecken vi har våldtäkten som Hades begår på jordens dotter Persefone, en antydan om det mörker som bor i det här tecknet. Därför har Reinfeldt varit Rovkapitalismens perfekta verktyg för att driva in en kil mellan en allt räddare medelklass och en ökande mängd fattiga. 

Det är Jungfruns PLOGFÅRA i bemärkelsen UTDIKAT OMRÅDE, den diskriminerande mentalitetens avsiktliga försök att skapa nyfattigdom i Sverige och sedan - lika Tysklands nazister - peka finger mot dem och anklaga dem för att antingen vara undermänniskor eller inte ta sitt ansvar för sin egen "lönsamhet". Den räddhågsna medelklassen är nu återigen så obildad att den inte annat kan än stämma in i denna skorrande falska berättelse. Det är Jungfru-Mars som verksam illgörare som producerar sådan skit.

I Knut Wallenbergs sinnelagshoroskop gör Månen i Jungfrun Mars till en dubbelt ond och genuint omoralisk faktor. Och Nya Moderaternas horoskop (se tidigare tolkningar) anknyter på ett avslöjande sätt till sitt historiska förflutna, som vi ser det via myglaren Knut Wallenbergs himmel. "Djup ropar till djup" - här pågår en meningsfull resonans mellan bankchefens födelse 1853 och nymoderaternas 2005).



Nymoderaterna har samma traditionellt ostyriga och kriminella Mars i utbrytaren Väduren som Wallenberg och båda har den i åttonde korruptions- och dödshuset. Den dubbelt onda och djupt omoraliska Mars är visserligen därmed DOLD FRÅN INSYN - jämför nymoderaternas vägran att avslöja vilka som finansierar denna fasad! Knut Wallenberg lyckades också mörka Enskilda bankens verkliga resultat för att därigenom kunna köpa undervärderade aktier.

Och bankchefen Wallenbergs SATAN ska vi bara inte tala om! I just föregående inlägg kommenterade jag på en läsarkommentar frågan om när Satan kan sägas verka genom människan själv eller när individen konfronteras med djävulska förhållanden och rättrådigt motsätter sig Frestaren och Korrumperaren. Eftersom jag f.n. samlar material om den onda stjärnan (och kommenterar på bloggen) har jag ännu inte nått stadiet för någon verklig hypotes på den här punkten.

Men Wallenbergs facit föreligger redan och här ser vi en man som gick i döden som en framgångsrik fifflare och först med Göran Häggs bok avslöjas som den ynkliga skit han var.

Det är fascinerande att finna soltecknet i pengarnas och ägandets tecken Oxen - Moder Jord/Tellus/Gaia och hennes naturliga fruktsamhet. Och ganska talande att Månen - sinnet som reflekterar det inkommande solljuset ("det givna nuet", "dagen att gripa") - ser på Oxen som något att likt en Jungfru söka profitera på.

När man sedan förstår hur Jungfrusinnets intellektuella disponent Merkurius är svårt skadad av omoralens Mars, då spårar berättelsen ur. För Solen - den dagaktiva handlingsmänniskan är enormt beroende av en fungerande Måne för att få bra feedback. (Se massmördaren Anders Breiviks fullständigt urspårade Måne - bloggens kanske mest angripna Måne.)

Knut Wallenberg hade, precis som omsminkade Svenska Arbetsgivarföreningens horoskop SATAN kopplad till den onda härskaren Saturnus. Det inläggets ursprungliga rubrik "Svenskt Näringsliv är Djävulen" var kanske inte optimalt. Djävulen som Frestaren hade varit bättre - en illvillig röst som söker inympa falska behov i människors sinnen. 

Satan själv tjänar inget på det, för ren Ondska är enbart Negation. Det är hopplöshetens barn som står för de anpassade budskapen. De klär denna intighet i olika färgglada förpackningar fyllda av näring som ingen näring ger. Det är Svenskt Näringsliv som via Nya Moderaterna så gärna vill att vi ska äta fuskmat på restauranger - så gärna att nymoderaterna fick mandat att sänka krogmomsen med 5,4 miljarder. Bara en i raden av högerregeringens alla skandaler som man i framtiden kommer att häpna över: "Hur kunde svenska folket vara så dumma att de lät allt detta hända med sitt land? Hade det folket ingen som helst koll på något?"

Men tydligen har den svenska dumheten uråldriga rötter. Redan stockholmaren Knut Wallenberg lyckades effektivt trixa sig till en förmögenhet och lade grunden till en av Rovkapitalismens svenska bläckfiskarmar.

Ska man vara riktigt noggrann mildrar Wallenbergs Jungfru i första huset den Stora Illgöraren Saturnus. Jungfrun strävar efter vinst och för att tjäna på sitt arbete måste man kunna organisera och sortera bort de ruttna äpplena ur fruktkorgen. Saturnus är en hackordningsplanet och i själva verket den som ger order till Jungfrun att utmärka sig som den främlingsfientliga rasist den är. Jag har tidigare kommenterat det lustiga i att främlingsfientligheten blir synlig i Jungfrun (via tester av främlingsfientliga horoskop) medan det egentligen är Stenbocken som står för hackordningsprincipen. 

Men säg så här: det är i TILLÄMPNINGEN av ett hackordningstänkande Jungfrun kombinerar detta med sitt bidrag: den självtjänande vinstorienteringen. DÄR uppstår den usla och gemena främlingsfientlighet som egentligen bara är kräkets ovilja att betala skatt för att stötta människor i nöd - Jungfrun ser inte längre än till sin omedelbara vinst (agrara Jungfrun motsvarar den begränsande tankekapacitet som yttrar sig via t.ex. "kvartalskapitalism"). 

Reinfeldt är en sådan usling som gärna krymper staten (=dess kostnader) eftersom sjuka och svaga inte ingår i hans världsbild, inte behöver finnas till punkt slut. En verkligt ond människa som bara kan tänka på "bra" siffror men tycks sakna anlag för de stora och viktiga frågorna, som vad som gör en människa till människa och inte bara ett närigt djur med simpla "drivkrafter" att överleva för egen del. Reinfeldt tycks se människor som råttor, han kan inte ha lyckats särskilt väl i skolan.

Att Saturnus var en tillgång för Wallenbergs kriminella Jungfru-sinne kan man lugnt säga. Ackumulatorn och kvarhållaren Saturnus hade producerat en ansenlig förmögenhet när han dog och lade som den Patriark Saturnus är grunden till nuvarande Wallenberg-imperium. Men vad hjälper det att ha Saturnus på sin sida, när DESSFÖRINNAN Satan tagit kontroll över planeten? Den onda demonstjärnan och Saturnus ligger nästan på exakt rak linje och på detta bygger sedan Venus (pengar) sitt privata ägande. 

Notera hur patetisk låga ideal Wallenberg har: likt Fredrik Reinfeldts fysiska Jungfruascendent förvandlas Oxen i nionde huset, samvetets och Guds hus, till en avgud. "Mina pengar/mitt ägande" är den högsta gud Jungfrun kan föreställa sig. Inte konstigt att Jungfrun i första huset omvandlar Guds planet Jupiter till en ond välgörare! Dvs. Jupiter älskar alltjämt frihet och expansion (liberalism) men det är på olika sätt perverterade uttryck för Jupiter som individen uppvisar.

Wallenbergs Sol korrumperas också av Frestaren (Algol) och historien spikas slutgiltigt genom att 1853 också såg den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet) i det egna ägandets tecken!

Här kan man notera en sjuklig feedback-loop. Norra månnoden fungerar som en förstärkare av den planet som disponerar över de. Här således välmåendets Venus i Oxen, en Venus som förvisso är "bränd" av Solen, så att individen inte alls är värst kooperativ utan går sina egna vägar... På insidan lever dock Venus vidare och påverkar Wallenbergs tankemönster och solära vision. Hur kunde en människa med så här mycket Oxe undgå att hamna i ett yrke som direkt har med pengar och ägande att göra?

Jungfrun i första huset har sin egen härskare Merkurius som verksam välgörare. Det är dock inget fel i att vilja effektivisera och förbättra lönsamhet via skickligt tänkande och smarta uppfinningar. Samarbetets och kooperationens Venus är också en verksam välgörare när Jungfrun stiger i öster - den antisociala Jungfrun tycks nästan uppmuntrad att våga sig på kooperation och tänka lite mindre på att maximera bara sina egna vinster!

Problemet med Knut Wallenbergs horoskop är att båda välgörarna är utslagna! Merkurius är som vi sett reducerad till en falsk kommunikatör eller en tjuv genom dubbelt onda Mars i det onda åttonde huset. (Att "ont med ont fördrivs" är en tes jag inte riktigt litar på. I det här sinnelagshoroskopet tycks det mörklagda åttonde knappast ha tagit udden av Mars omoral utan enbart dolt den från insyn!)

Venus hemma i härskarläge i Oxen och en välgörare för Jungfruns utblick (här: sinnelagets disposition) ser ut som ett mycket starkt budskap. Men Venus är som sagt bränd av en autokrata Solen och den av Satanstjärnan perverterade Saturnus skapar också ett osund kontrollbehov som den kulminerande Rahu i Oxen hjälper till att hålla levande, trots att det egentligen var en varning i Oxens fot (inledning) som sedan modifieras av de längre komna planeterna. Hela OXEN är en enda låst feedback-loop! SATAN har första ordet och girighetens demon Rahu ser till att koppla åter till Venus och förstärka denna, så att horoskopet verkligen har en låsning till ett enda tecken.

Sinnelagets Måne är själv perverterad och omoralisk och soltecknet är inte i bättre skick, det. 

Så här har vi samma sanning än gång till: Sverige styrs verkligen av finansmän från Helvetet, Satans egna små underhuggare. Hur många ytterligare horoskop behövs innan detta faktum sjunker in? I fyra år har den här bloggen hittat karta efter karta som hela tiden pekar i samma riktning. 


Och det började förstås med 1809 års svenska nationalhoroskop, FattigSverige och den lilla klicken av rika landägare (Oxen = äga, t.ex. landägor):

Svenska fattigdomens historia för dummies


*****

Ska Knut Wallenbergs födelsedag sammanfattas, är det ganska lätt. Från sjunde himmelen och ner i den giriga vegetativa själen råder omoral och perversion! Redan Saturnus som Själens Form är lika skadad av Satan som Svenskt Näringsliv och det sublunära sinnet är helt knäckt av att dess disponent står under attack från den essentiellt och verksamt onda Mars. 

Från himmelen till jorden - här är en en man som kom till världen för att sprida en sketen livsfilosofi, EXAKT samma som båda mediehusen Bonniers och Schibsted ("tredje statsmakten") sprider via ekonomism och skamlösa uppmaningar till medvetenhet men bara inom ramen för en konsumistisk mentalitet. (Ja, upprepningen av statsmaktlänken ÄR en uppmaning att också väga in det horoskopet i den helhetsbild som det här inlägget relaterar och vidareutvecklar genom bankfifflarhoroskopet.)

Det är också belysande frångå läran om planeters verksamma naturer och enbart se den naturliga zodiaken och dess gamla grekiska husbetydelser.



Wallenbergs dygn står stadigt förankrat i den sataniska axeln ("Pytons axel" enligt romaren Manilius) - platsen för döda själar som helt tappat sikte på högre värderingar - och hur Wallenbergs sinnelag associerar med olyckans barn - världslighetens och profitinstinktens ängsliga inbyggare. 

För den som "vaknat upp" blir det som sovande människor tror är livets högsta goda i själva verket bedövningsmedel som Parasiten Jorden och deras tillskyndare injicerar i våra sinnen för att vi aldrig någonsin ska vakna upp och börja ställa de korrekta frågorna om våra liv och vårt samhälle.

1 kommentar:

Anonym sa...

Människan har gått vilse i pannkakan.