Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 september 2013

Konstant verklighetsfalsarium

"Chefsekonom Annika Winsth ansåg ett ytterligare jobbskatteavdrag nog inte kommer att göra lika stor nytta som de tidigare." (SvD)

När SvD/Ekonomi rapporterar om hur Borgs högra hand Susanne Ackum försvarar mer pengar till dem som redan har och ökande armod för dem som inget har - mildras kritiken mot högerregeringens dårskap med väl valda citat som ovanstående. 

Men ekonomen Annika Winsth (profit - vilket lustigt efternamn!) förefaller leva i en typisk borgerlig självlögn och tror att den borgerliga murbräckans första fyra krosskador mot det skattefinansierade välfärdssamhället "gjort stor nytta"! Det här kan beskrivas som en människa som lever i livslögn till följd av ett extremt partiskt och själviskt perspektiv.

Mer än Profit intresserade mig Anders Borgs vapendragare Ackum (som i materialistisk Ackum-ulation), statsekreterare på Finanspartiet. När utgår från att hon är moderat och en beräkning av horoskopet ger inget som motsäger det antagandet. 

Tvärtom, här är YTTERLIGARE ett av de degraderade födelseögonblick när materialistisk gyttja tillåts styra precis alla instinkter. Hur kunde en sådan här människa bli annat än en kvinnlig version på Fredrik Reinfeldt eller någon annan av dem som dras till PENGAR som flugor till ljuset?




Den som följd den växande serien stickprov på svenska högerpolitiker på bloggen kan inte annat än undra om även en vänsterseger i valet 2014 skulle resultera i samma övervikt på materialism och närighet, samma sorts regering med Fattig-Sveriges enfaldiga verklighetsbild och där bristvarorna Eld och Luft tecknar svenskens typiska - och av marknadskrafterna väl underblåsta infantilitet. 


Konsumism är nyckelordet, medan Eld och Luft är dumdryghetens dödsfiende. De positiva elementen öppnar nämligen upp en förbindelse till människans inre ande - en "fakultet" den låga människan inte ens bryr sig om huruvida hon bär på eller inte när hon är så uppslukad av materialistiska betraktelser som Susanne Ackums horoskop antyder.

Finansministerns högra hand har närighet som sitt livsuppdrag, precis som Fredrik Reinfeldt. Inget fel att födas under Kräftans symbol, bara närigheten hålls i schack. Se Stephen Kings horoskop för ett intressant sätt att "dra nytta" av den markanta betoning på den vegetativa eller irrationella och näriga delen i människan. 

Märk hur också Fredrik Reinfeldt, likt King och statssekreterare Ackum kombinerar Kräftan och Jungfrun och hur också statsministern arbetar med hot och skrämsel som sina primära verktyg, inte minst är Piskan i "arbetslinjen" mer omsorgsfullt uttänkt än Moroten - de universellt förkastade jobbskatteavdragen. Detta omvittnar samma otrevliga ledarskapsstil som avslöjades i boken "Knapptryckarkompaniet" och ytterst en otrevlig personlighetstyp.

Ackum upprepar i princip Reinfeldts horoskop genom att kombinera deras delade Sol i självbevarelsedriftens Kräfta med vinstfixerade sinnelaget i Jungfrun. Det här är dessutom årgång 1961 som jag tidigare funnit vara något slags lågvattenmärke i modern historia. Generositetens Jupiter hålls här kidnappad av den strama och klasstänkande Saturnus i materialistiska Stenbocken och när Ackum gör sig medskyldig till regeringen Reinfeldts brott mot svenska folket genom sitt vanstyre, ser man naturligtvis tecken på kopplingarna till de stora och mäktiga. 

Jupiter och Saturnus anknyter via Jupiters triangulära aspekt till så mycket död materia (Jordelementet) i horoskopet att man blir alldeles mörk i själen av att bara studera den här materialistiska fixeringen. Hon är verkligen en passande högra hand till Anders Borg, med ett sinnelag som troligen är tydligt påverkat av Satan själv. (Se tidigare inlägg och många diskussioner om "den onda stjärnan" Algol, en faktor som bara tycks ge två utvägar: "är du inte mot mig är du för mig".)

Så långt horoskopet för ett dygn kan säga något, stämmer det att de stora och mäktiga Saturnus och Jupiter löper via pengarnas Venus och hittar ett utlopp under Månen - i denna världen - via sinnelaget i självtjänande Jungfrun. Den här kvinnan har alltid vetat att man ska liera sig med Makten för att själv få det bättre. Och nu står hon där och försvarar ytterligare ett jobbskatteavdrag för dem som redan har det bra!

Det här horoskopet är till och med andligt mer nedfruset än Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs. Och det paradoxala är, att så långt ett sinnelagshoroskop sträcker sig (inte särskilt långt), ger den här himmelen klartecken för en så låg och inskränkt attityd. Dessa är de som valdes ut att representera det låga i detta nollsummespel, så att de höga, nobla och fria skall ha något att peka på och säga ut till folkmassan: "Är det verkligen som sådana här själviska, knuffande svin ni vill leva era liv?" 

I själva verket är Ackums låghet sanktionerad från högre ort. Jordelementet i stigande i öster (här dock bara Månen som en sinnelagsascendent) säger att individerna uttryckligen är utvalda för ta tag i smutsen med sina egna händer och arbeta med den. Jordelementet anknyter till materialistiskt tänkande och ekonomi (resurser).

Till och med de naiva stockholmarna, med deras fixering på ett egna lilla livsstilsprojektet, har börjat vakna till liv över ovärdigheten i moderat politik. Stockholms borgarråd Sten Nordin lät i DN nyligen smått resignerad sedan opinionsvindarna nu visar hur folk flyr moderaterna som råttor flyr det sjunkande skeppet. Han insåg att den moderata korruptionen i stadshuset och utförsäljningarna av invånarnas gemensamma välfärd blev för mycket. Jobbskatteavdrag till DET priset?


PS. Att heta "Profit" i efternamn och ägna sig åt ekonomi är ett sådant kosmiskt skämt att jag inte kan låta bli att leta upp födelsedata!

Är sinnelaget i Luft verkligen i ärlig och sann
kontakt med sin disponent, den logiska Merkurius?
Eller är det här ett skriande exempel på desinformation
som lägger om pusslet och plockar bort vissa bitar?
("Dissociationssyndromet")

Kungamakaren Regulus (en god stjärna) gynnar den välbeställda Jupiter i välmågans tecken Lejonet. Så långt tecknas en gammaldags välmenande kung eller feodalherre - Lejonet är diametralt motsatt Vattumannen, ett tecken som kan sägas härbärgera demokratins och jämlikhetens - folkstyrets - princip.

I ekonomen Annika Winsths horoskop förfogar denna förnämliga (om än obsoleta typ av ledarskap) över en otrolig mängd fattighjon: hela fem planeter lyder under Jupiter genom sin placering i Fiskarna, världens fattiga!

Det betyder att Winsth faktiskt har ett ömmande hjärta och att hennes formulering i det inledande citatet är så långt det nu är möjligt för en människa på den välbemedlade högerkanten att gå utan att bli stämplad som klassförrädare! Därav hennes kriminellt flummiga formulering om att ett femte jobbskatteavdrag skulle göra mindre nytta än de tidigare. 

Samma hopplösa oförmåga att tala klarspråk har vi tidigare hört hos den moderata försvarsministern och vapenindustritillskydaren Karin Enström med hela fyra planeter i Fiskarna, inte minst en nymåne!

Nu är visserligen Fiskarna också kända som visselblåsare, martyrer och sanningssägare, men precis som med alla tolv Grundprinciper finns ett spektrum av uttryck, allt beroende på den helhet ett enskilt horoskop tecknar.

Samtidigt kan Annika Winsths godhet och medkänsla med de sämre lottade (Fiskarna) vara påfallande sval: Solen nära iskalla Saturnus i ett kallt och närigt element som Vatten omvittnar snarare en annan sida av den svenska borgerligheten: ur reinkarnationsperspektivet tecknar alla dessa kalla och låga horoskop (till vilket också Winsths ytterst måste räknas) en bild av en svensk borgerlighet som verkar vara själar som direkt återvänt till jorden från urbota fattiga och sorgliga liv.

Deras materiella hunger är som ett stort svart sår i själen och de är nu här bara för att berika och berika sig själva. De är i sanningen mänsklighetens underklass, vilket Sveriges behandling av romer och invandrare i stort (undantaget britter och amerikaner) bekräftar. Ringa människor måste alltid ha någon ännu mindre att sparka på - likt regeringen Reinfeldts sätt att försvåra livet för arbetslösa och sjuka.

Inga kommentarer: