Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 september 2013

Norgevalet - kollektiv sinnessjukdom!

En astrologisk diskurs, trots lärans ärorika förflutna på Europas universitet under många hundra år (studerad sida vid sida med Aristoteles och den sylvassa logiken) är per definition utfryst i ett sekulärt land som Sverige eller Norge. Detta trots att den materialistiska människans fundament - darwinismen - är ren bluff (Expr). 

"Väck mig inte ur min reinfeldska, ignoranta sömn! Låt mig slicka min valfria glasspinne - som branschen valt ut åt mig - i fred."

Betraktar man det här dygnet ur perspektiv av Norges horoskop är det dock onekligen ett tydligt omen som himlarna skriker ut: 

Norrmän, ni är inte vid sunda kroppsvätskor idag, ni är faktiskt mentalsjuka! Var väldigt noggranna med hur ni lägger era röster!

Bete er inte som den irrationella vattensjälens ebb och flod, aldrig i full kontroll utan ständigt förfallen till nyckfull jakt på nya och fräscha sinnesupplevelser.

Norrmännen lider just denna valdag över en verkligt elakartad attack från olycksbringaren och rasisten, den fallna Mars i småaktighetens och protektionismens tecken Kräftan! Norrmännen uppvisar idag typ av samma störning som drivit den svenska moderaten Fredrik Reinfeldt sedan den olyckliga dag då den här själen tilläts sätta fot på jorden. (En obalans mellan balansens Vågen och protektionismens Kräfta.)

Gissa om den norska folkidiotin kommer att välta ut socialdemokraterna och inrätta borgare, trots att högern enligt Leif Pagrotsky (s) använder Anders Borg och Fredrik Reinfeldt som dåliga exempel på hur norsk höger INTE kommer att göra! (Expr 2)

Katastrofdagen den nionde i nionde
i Norges historia

Vid upplösningen av unionen Sverige/Norge tycks Satans förbannelse ha kluvit sig och fortsätter oberört att verka genom båda folken. Norrmännen "blir sina egna", men fortsätter enligt samma trend som i 1809 års svenska nationalhoroskop, som en materialistiskt orienterad Oxe, ett tema inom vilket Satans stjärna infekterar intellektet vilt. Det här är den tjurskalliga och trotsiga sidan i norskheten och en illustration av deras fanatiska EU-vägran.

Mer olycklig är folkets rasistiska och inskränkta sinne - hade de inte hatat de invaderande nazityskarna så våldsamt hade Månen i rasbiologiska och den begränsade sympatins Kräfta knappast fått dem att hjälpa judar. Vad om ABBA-Frida, "tyskbarnet", som det norska packet mobbade ut ur landet? 

Och idag, på själva valdagen, lägger sig den onda krigaren Mars i sitt fallna läge i den småaktiga Kräftan och aktiverar, gradexakt, den här olyckliga utstötningssidan i den norska låga folksjälen. Vad kan väl landets (kollektiva) högre själsfakulteter göra - Stoltenberg och socialdemokraterna saknar filosofi i lika hög grad som Stefan Löven och de svenska, hypermaterialistiska högersossarna.

Det är en slemmig materialistisk soppa och varje folk vars "Svenskt näringsliv" predikar att filosofi är ett olönsamt ämne, förfaller mentalt och blir småaktiga och inskränkta materialister.

Grattis skandinaver. Ni har snart straffat ur er från världshistorien genom er utsiktslösa kamp mot den Vuxna Människans ideal - det s.k. Kristusidealet som inte ens de kristna själva i sin upptagenhet av ägande och komfort längre vet vad det handlar om.

*****

Om Stortingsvalet i DN och SR
Kritik mot Høyre i SvD 2



PS. Delar av Norge började rösta redan på söndagen, men det ändrar knappt något. Mars befinner sig ändå i attack mot norska folkkynnet (Månen) och attackerar via 90° negativt norrmännens känsla för balans, rättvisa och proportioner. Landet uppvisar detta val hur ett obildat folk beter sig i viktiga lägen: de tappar helt huvudet.

Åtminstone vill medierna få oss att tro att det är folket som "tröttnat" på sossarna. Men jämför vi Arbetsgivarnas (Svenskt Näringsliv) horoskop med dubbelkartan förstår vi snart vad som egentligen pågår. Skendemokratin råder även i Norge och det är Storfinansen som fixat detta regeringsskifte.


Inga kommentarer: