Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 oktober 2013

Bankväsendet, missbrukaren


SvD väljer affischflickan Annika "Fallskärm" Falkengren som illustration till sin artikel om att den skamlösa girigheten gjort sig ett HEM i bankvärlden. Det är tid för kvartalsrapport i den sjunkande västkulturens fixering på "snabba cash" - de burgna kretsarnas oansvariga kvartalskapitalism driven av giriga intressenter som med varje landad miljon redan har börjat hungra efter tio till!

NOTERAT.

SvD inser snart sitt misstag att ge bloggvänstern kommentarutrymme! Efter några timmar lägger de en omväg runt artikeln där det här och två andra blogginlägg (typ: vänster) syns. Går man in via SvD:s förstasida nu ser det ut så här! Kan de inte bara stänga av bloggosfären om de vill ha monopol på rapporteringen, som Shibsted har gjort med Aftonbladet!

Det finns en poäng med den västerländska astrologins zodiak, den som rivs ner från himlen och gudarna och kopplades till jordmänniskans begränsade perspektiv och det hon upplever som sina fyra årstider (en fullständigt likgiltig cykel ur gudarnas och de vakna själarnas perspektiv). 

Men de kardinala årstidstecknen bevarar lustigt nog en koppling till Indiens sideriska zodiak där Väduren (vårdagjämningen), Kräftan (sommarsolståndet), Vågen (höstdagjämningen) och Stenbocken (vintersolståndet) illustrerar den mellersta kvaliteten mellan dårskapens Mörker och medvetenhetens Ljus: alla fyra är slitna mellan ytterligheterna, de tillhör Rajas guna eller Lidelsens kvalitet. 

Att tala om Rajas som passion kan kanske stämma i samband med den positivt polariserade Väduren och Vågen, men de kalla och negativa Kräftan och Stenbocken indikerar snarare rajas som ett enda långt lidande för det är de här två som söker driva på och utsträcka själens fångenskap i ett rent materialistiskt tänkande. 

Särskilt Kräftan, vars symbol är Månen, det vill säga Platons och Aristoteles obeständiga liv, ständigt på jakt efter mer näring att förbränna på mat och konsumtion. 

Varför Annika Falkengren är den perfekta symbolen för bankvärlden beror på att ödet givit henne den mest näriga version av Kräftan som tänkas kan: Månen i kombination med den hungriga demonen, Drakhuvudet. 

Varför Filippa Reinfeldt, ansvarslös med pengar som kanske ingen annan i svensk politik kan bero på att hur patetiskt konsumtionsfixerad och vegeterande i livsföringen hon än är, slipper hennes Kräfta den där extra fanatismen som Drakhuvudet ingjuter i en människas lägre själsnivå. Och detta återspeglas i skillnaderna i uttryck mellan individernas ögon - dessa är ju själen spegel:








Annars är det påfallande hur tydligt Filippa Reinfeldt i sin blick påminner om ex-maken Fredrik, Sol-Kräfta. Båda har FRUKTAN som en grundton i blicken, vilket inte kan förvåna någon som funderat över KRABBAN som symbol för den irrationella lägre naturens galna kamp för att överleva i en verklighet där alla bara ränner runt och följer blinda instinkter. Vattenelementet representerar Naturen oförlöst av sann mänsklighet och det som ett högre ideal om kooperation kan innebära. 

Konkurrerande eremitkräftor i lidelsens våld


Bankväsendet beskrivs definitivt väldigt väl av krabban. Indisk astrologi instämmer med väst och ser här hemmets välstånd, och i den meningen är Filippa en lika god kålsupare med båda komfort- och lyxbringande välgörarna Venus och Jupiter placerade i den privata komfortens tecken. Förstå vilket förfall ett land skulle störtas ner i om den här Principen upphöjdes till norm för alla och envar. Alla skulle råka in i en furiös "crab fight" på stranden över tillgångarna. 

Och just detta civilisationsförfall valde svenskarna 2006 och en gång till 2010 när de valde att identifiera sig med Fredrik Reinfeldt, vars 11e idealhus just beskriver instinktivt krafsande för att säkra bara sitt som livets högsta ideal! 



Det är fascinerande hur väl horoskopet stämmer på denne civilekonom som helt saknar kultur. Kräftans energiförbränning ("den tärande") för att rädda sitt eget skinn - sitt biologiska liv - äger hos "Landsfadern" rum i 2a sektorn för den egna plånboken. Från civilistens mest basala frågeställning, plånboksperspektivet kontrollerar sedan sinnelaget den agerande Solen i idealhuset och matar på med mer av samma simplistiska och egoistiska dumprat om att ett samhälle skulle kunna bygga på enskilda kryp i kamp mot varandra!

Så här sjuk är en obildad människas syn på människans väsen. Fredrik Reinfeldt har visserligen Månen i ett av de tre genuina mänskliga Lufttecknen men andra resurshuset är långt ifrån mänskligt! Grekerna kallade det tvärtom för "Dödsrikets port" och det handlar bara om resurser, som t.ex. mat eller pengar. 

Men den korrupta bindningen mellan ex-klanen Reinfeldt och skräpmatskedjan McDonalds är så oändligt begriplig när man ser Landsfaderns och hans före detta hustrus horoskop. För där Fredrik har andra huset som basen för sina lågt satta ideal (går det ens att tala om ideal när Kräftan står för blind instinkt?), där kompletterar Filippa med Solen i Oxen, tecknen som motsvarar andra "plånboks- och födohuset"! 

Det här såta presidentparet lyckades verkligen degenerera landet, men när svenska folket har sopat bort dem, kommer likväl Kräftans princip i sitt girigaste skede att oberörda fortsätta dominera. Figurerna kommer och går men Principen är tidlös och består. Efter den gigantiska fallskärmen Falkengren kommer flera av samma sort - ända tills dess att något mirakel styr in svenskarna på en ny kurs och högre ideal.


Bonusspaning

Av f.n. 7,788 personhoroskop hittar jag utöver Fallskärm Falkengren ytterligare sju individer som föddes i Fiskarna ett år när den giriga demonen befann sig i Kräftan och ett dygn när Månen nådde sitt hem i samma tecken.

Finns något i dessa livsöden som indikerar den irrationella fallna Naturens omättlig hunger? 

Obs. Antikt filosoferande om Naturen ser en lägre fallen och en högre, alltjämt vis sida. Den goda Naturen kallas ibland Sofia, Visheten och motsvarar Själen eller Livet i klassisk idealistisk filosofi. Den lägre Naturen är en vederstyggelse och en definitiv byggsten i den s.k. missbrukarpersonligheten (se t.ex. framlidna sångerskan Whitney Houstons horoskop med Fallskärm Falkengrens Sol och Måne i ombytta positioner). Kräftan kan ömsom indikera den högre eller lägre naturen, men Månen hemma i Kräftan är alltid svårbedömd eftersom den här råder över sig själv, dvs. saknar underliggande disponent.

Min horoskopsamling tunnas ut ju längre tillbaka i tiden man går och norra månnodens cirka 19 år långa cykel finns bara representerad under dess två senaste besök i Kräftan, olyckliga årgångar som i teorin innebär att den lägre materialistiska naturen är onaturligt uppsvullen hos dessa individer.


Terence Trent d'Arby;15.3.1962
Lars Vikinge;16.3.1962
Gunnar Kusoffsky;17.3.1962
Agneta Blom;17.3.1962
Casten Almqvist;17.3.1962
Annika Falkengren;12.4.1962
Veronica Maggio;15.3.1981
Lovisa Tod;15.3.1981


Artisten Trent d'Arby hade en kort tids popularitet men individen var så egen och "svår" som personlighet att han föll under radarn. Numera utger han sin musik under ett nytt namn, lite som Prince strulande med sitt varumärke. Namnbytet är ganska typiskt den obeständiga lunära personlighetstypen!

För att komplicera saken förklaras Prince/Roger Nelsons namnbyten inte av Månen eller Kräftan men väl av halshuggandets södra månnod som kombineras med hans ascendent/persona-härskare Venus! En man på kant med sin Våg-persona! (Venus i Väduren opponerar dessutom Våg-personan!)


Trent d'Arby har visserligen en osäker månplacering nästan hela första halvan av dygnet har istället en Måne i Tvillingarna... Hans födelse i början av Fiskarna det här året skiljer sig dock en hel del från Fallskärmens födelse i slutet. Artisten har en betydligt starkare planetär betoning av den konceptuella Vattumannen, planeter som när Solen är klar att lämna Fiskarna dykt ner i Vatten.

Lars Vikinge är centerpartistisk politiker som skrev en sympatisk artikel på Newsmill om att Annie Lööf och hennes högermaffia föraktar de svaga. Född ett dygn efter Terence Trend d'Arby kan man bara spekulera i vad slags ascendent i kombination med den starka betoningen på humanistiska Vattumannen som producerar en sådan rättrådig protest mot det partiets genomkorrupta ledarskap! Är det kringbudskapen som vänder den annars giriga sinnelagskräftan till det goda här?

Nästa dygn är det i vilket fall platt fall igen. Gunnar Kusoffsky är en typisk högermänniska, en direktör från Liidingööö som ägnar sig åt oetisk bostadsspekukation. Nu är vi direkt inne på samma obefintliga karaktär som bankvärlden - den giriga vegetativa själen som pådrivande princip och ingen solär vilja som styr upp den lägre naturen. Det finns en avgjord risk med att ha också Solen i Vatten om en Måne i Vatten har problem!

Intressant nog ser man samma andliga röta drabba det intellektuella planet hos Agneta Blom, född samma dygn. Näringslivet uttrycker just det kalla Vattnets ständiga hunger efter mer, men som statsvetare avslöjar den här kvinnan det kollapsade Livet genom sitt medlemskap i Humanisterna, en nihilistisk religionshatarsekt som just tillber Vatten- och Jordelementet, dvs. förnekar att Livet är en högre princip än den biokemi de döda studerar i sina mikroskop.

Den 17 mars 1962 var ett energiskt dygn - ett fjärde fall, Casten Almqvist, har hamnat i min horoskopsamling! Och girigheten står som spön i backen. Detta är vd:n för strikt vinstjagande skräpkanalen TV4. Vattenelementets association till sorgens sinnestillstånd kan väl illustreras av Almqvists nära vänskap med förlustmaskinen Jonas Bonnier, numera sparkad från familjeföretaget.

Så följer referensobjektet, Fallskärmen, och sedan ett hopp till 1980-talet.

Veronica Maggio är spännande, om än lika osäker i månplaceringen som Trent d'Arby. Skulle hon ha Månen i Kräftan med Solen och Mars i Fiskarna får hennes enkla och låga texter, med deras koppling till basal libido ("Jag kommer") sin förklaring. Kvinnan har också en oerhört sexuell magnetism som jag kommit att förknippa med Vattenelementet. Det är inte bara Mars negativa brand i skrevet (Skorpionen) som ger människor med sug i blicken! 

Samma dygn som Veronica en person som uttalade sig i någon tidning om att akupunkturen hade botat henne från svår migrän. Medicinsk astrologi är en vetenskap i sig och som jag aldrig kommer att gå in på, men det är ändå intressant att fundera på den astrologiska naturen hos migrän. 

Anfallen och värken utspelar sig i hjärnan och det måste väl kallas en neurologisk åkomma. Det är Mars som "kontrollerar" hjärnan i indisk astrologi medan Saturnus härskar över nervsystemet. Veronica Maggio och den migrändrabbade har båda Mars och Saturnus i direkt opposition! Välgörande Jupiter, planeten som vill befria oss, är tyvärr blockerad genom att vara infångad av Saturnus 1981. 

En blick på Wikipedia visar att läkarvetenskapen inte ens kan förklara en åkomma som man hör nämnas hur ofta som helst. Man "tror" den är ett resultat av "miljö och arv", att den kan bero på skiftande hormonnivåer.

Översätt "hormon" som "libido" eller "sexuell energi" så klarar det direkt! Saturnus är en dödare eller strypare och Mars är förstås hjärnan som den punkt där människans själ först tar emot prana - livsenergi - från Solen. Dessa "solvindar" kan representeras av Mars härskarskap i Väduren, platsen där Solen (själen) är "upphöjd" - huvudet är själens säte enligt Platon!

Denna energi transponeras sedan och faller i energi tills vi plötsligt hittar Mars på en lägre nivå, som sexualdriftens och spermans signifikator: Mars i negativt härskarskap i det förfallna Vattnet, i Skorpionen - människor som går på drift och instinkt och ibland aldrig gör mer med sina liv än rationalisera sina dunkla drifter. 

De kan t.ex. söka sig till porrfilm för att få agera ut sin styrande princip eller bli obducenter för att få brottas med Vattenelementets naturliga association till det ändliga livet i köttkroppen (till skillnad från Livet med stor bokstav).

I horoskopet för den migränbotade är det därför passande att Saturnus stryper eller pressarner Mars på dess låga Vattennivå - motsvarande de sänkta hormonnivåer som medicinvetenskapen antar utlöser migrän. Skulle asexualitet kunna kopplas till migrän? Eller åtminstone till en Mars hårt hållen av Saturnus?

Man skulle kunna spekulera i att migrän är exakt styrt av planeternas rörelser och att Mars position i förhållande till Saturnus inklusive Månen som vätskornas planet (nervsignalerna behöver ett fluidum) som tillsammans reglerar de här periodiska nivåsänkningarna som utlöser migränanfallen. Den här hypotesen överlåter jag till en kommande generation att upptäcka - f.n. är medicinvetenskapen avskuren från det större sammanhang som skulle kunna förklara mycket.

Som synes halkade vi in på en diskussion om ett särskilt problem 1981 och det är uppenbart att den här Sol-Fisken och Mån/Rahu-Kräftan INTE kan jämföras med Fallskärm Falkengrens. 1981 års Fiskar har en mycket mer hämmande och komplicerande berättelse runt sin Sol. 

Men i bankchefens egen årgång såg man helt klart tendenser till den fallna och korrumperade vattennaturen. Månens dagar med demonen Rahu ledde genast till hungriga människor. I ett långt mer ambitiöst studieprojekt skulle man kunna studera om en starkare Sol än en i Vatten skulle kunna motstå den här girigaste typen av Kräfta och använda tendensen till något mer ärbart att att bara berika sin egen maffialiknande klan av aktieägare...




Inga kommentarer: