Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 oktober 2013

Ben Affleck - den goda Kräftan

Jag är ingen stor cineast men har sett så pass många filmer med Ben Affleck i att jag gradvis insett att han var mer än bara en hunk för tjejerna att stirra på. Genom de roller han valt att göra har jag blivit övertygad om att han är en mycket god människa med  ett uttalat patos för samhällets svagare skikt, kanske kommer han själv från enkla förhållanden.

Men det är först när jag räknar ut hans horoskop - med känd födelsetid - som jag inser hur korrekt intuitionen är. Samtidigt är det här ett roligt horoskop eftersom det är den hemska människan Fredrik Reinfeldts goda motbild !!! Både Reinfeldt och Ben Affleck har nämligen Solen i Kräftan och Månen i Vågen och det spännande blir att se hur den här kombinationen lett till en så låg och självisk människa i svenskens fall, men en så ädel och hedervärd natur i amerikanen.


Det är förstås ascendenten som skiljer männen åt och inte minst den planet som aviserar respektive barns födelse genom att stiga i öster. Reinfeldt har hatets och olyckans Mars i separatistiska Jungfrun. Affleck föddes med kärlekens Venus i förbindliga och kommunikativa Tvillingarna! Båda männen har således Merkurius som sin ascendenthärskare, men även här skiljer de sig radikalt åt.

Den svenska lögnaren har sin Merkurius i tolfte huset för "förluster" - närhelst Reinfeldt öppnar munnen finns risken att han inte har kontroll på vad han säger. Jag säger bara: "stridshingst"!

Ben Affleck däremot har sin Merkurius i Kräftan, vilket i och för sig ger honom en andra Luft/Vatten-dissociation (Solen i Kräftan baserad på en Måne i Vågen är den första). Men ska vi komplicera bloggen mer än någonsin tidigare, går skådisens kommunikationsplanet på Valium (och i sanningens namn är han lite av ett sömnpiller, ingen stor dramatiker). Merkurius i Kräftans Vatten absorberas nämligen av andra husets "jordiga" natur så att Kräftans hypernerviga tendenser hamnar under den till synes solida ytan. 

Och det är också den grejen Affleck verkar bäst på: att spela en man som försöker hålla masken utåt medan det stormar på insidan. Jag har sett flera rollgestaltningar som i princip bygger på just detta. Nu kan man visserligen hävda att också Reinfeldt är en människa som likt psykopaten försöker ha total kontroll över sin kommunikation: den rigida Saturnus aspekterar via 270° hans tredje kommunikationshus, vilket kan förklara varför hans svenska är så styltig och konstruerad - ofri och formalistisk. 

Svenskens horoskop har således två väldigt olika bud om kommunikationen: en Merkurius "omedveten" i tolfte huset och Freuds repressiva Överjag som från Fiendens sjätte hus söker forma hans tredjehuskommunikation. Notera att det är Fienden (det socialdemokratiska välfärdssamhället) som formar hans intellekt! Han är en plagiatör som stjäl andras ord och kostymstorlekar.


Ben Afflecks ascendent är istället den kommunikativa Tvillingarna och Venus är bästa vän med det här tecknet. Hur lyckosamt då att den stiger i öster!


Men mot sig har Affleck det sjunde huset där den stora lyckobringaren Jupiter befinner sig i härskarläge i Skytten. Skytten som bl.a. står för utlandet och utlänningar. Problemet är nu att Jupiter är en illgörare för Tvillingarna och fastän den inte helt släpper sin grundläggande goda natur, uppstår här ett väldigt mixat budskap i sjunde äktenskapshuset. 

Man behöver bara inse att Afflecks absolut värsta karriärmiss var att försökte göra romantiskt drama mot sin "utländska" hustru Jennifer Lopez för att inse hur den här mannens jakt på en troféhustru (Jupiter) bara kan skada honom. HAN SKA INTE ÄGNA SIG ÅT YUPPIEFASONER, han är för god för det! Jämför åter Afflecks naturligt goda OCH verksamt goda Venus i första huset med Reinfeldts naturligt onda OCH verksamt onda Mars i första huset!

Så jag skarvade en smula i rubriken, men det var för att jag tycker synd folk födda i Kräftan - den bild som bloggens undersökningar är inte helt smickrande! Men det är inte primärt fråga om att Ben Afflecks Kräfta i sig är så mycket godare än Reinfeldts, det är hans personliga utblick som förädlar den i sig rätt näriga och klängigt osäkra Sol-Kräftan.

Kräftans väl fungerande koppling till andra huset hos Affleck tyder också på en rätt rejält materialistisk läggning, men skulle mina tankar stämma kring hans motivval som både skådis och filmregissör, kommer han troligen från fattiga förhållanden. Och den som inga pengar har fixerar sig naturligtvis vid det problemet. 

Man skulle kunna säga att Afflecks Sol i Kräftan i andra huset för ekonomi visar hans själs "projekt" för detta liv: att nå en position där han kan känna sig ekonomiskt trygg. Han måste ha varit ett svältande gatubarn i sitt förra jordeliv! 

Men återigen: han har inte som svensk medelklass gjort, förträngt att de var obildade och fattiga en gång, utan valde för sin regidebut att skildra verklig vit fattigdom i USA idag! Ämnet Affleck dök upp när jag såg att någon tv-kanal sänder en film där han spelar en man som blir arbetslös när ett satans företag inte tycker deras vinst är tillräckligt god utan skär bort personal.

När jag ska till att tagga inlägget ser jag att jag redan skrivit om Affleck. Hoppas inte det här blev en ren upprepning!


Inga kommentarer: