Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 oktober 2013

Borgar-Sveriges förfall - strömlöst, håglöst

När hela Gotland plötsligt är utan ström (DN, SvD, SR) kan högerpaddorna på fastlandet använda händelsen - av magnitud! - att kontemplera det groteska förfall landet utsatts för i deras, privategoisternas och profitjägarnas händer. Här är SJ-helvetet i ny form och allt som krävdes var en liten attack från Satan (ständigt på plats för att söka förmå oss att vakna). 


Att det här är samma attack från den onda stjärnan som då Breivik massmördade socialdemokratisk ungdom leder dock till insikten att inte ens den utsände Korrumperaren kan få ett verkligt dekadent folk att fatta sanningen om sig själva. Norge svarade på varningsignalen genom att bli ännu värre, genom att byta ut offren för högermentaliteten i dess värsta skepnad och faktiskt närma sig Breivikandan flera steg!

Här i Sverige tyder opinionsundersökningar ändå på att det sovande folket har vaknat och nu förstår vilka de verkliga skurkarna är... "Den som sa' det han va' det" - sovande och mentalt efterbliven!

Astrologiskt är det intressant att den första dagens Nobelpriskommuniké skedde med sinnets Måne i den harmoniska Vågen. Igår och idag passerar istället Månen missnöjets Skorpion och igår fördröjdes Nobelkommitténs presskonferens en timma pga. inre oenighet under i princip samma horoskop, med en Skorpionascendent, som illustrationen av dagens sammanbrott då hela Gotland tappar strömmen.

Visst kan man fundera över vad den lilla illgärningsmannen Mars har för sig uppe i offentlig position och i attack mot sitt eget negativa tecken, och i vilken utsträckning Mars har kidnappat godheten från kungastjärnan Algol. 

Jämför i storpolitiken just nu: hur den amerikanska högern kidnappat president Obama och håller nationen gisslan eftersom djävlar alltid har hatat det goda och generösa samhället, varigenom medborgarna är vänliga mot sig själva och varandra. Högern i USA, precis som i Norge och Sverige, är via äganderättsfiktionen kreatur som söker mänsklighetens undergång, och ju förr de lyckas och vi kan starta om med en helt ny civilisationstyp, inte baserad på ekonomism utan en annan och bättre värdegrund. En vuxen värdegrund.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ju inte se ljusets styrka förrän det är riktigt mörkt och ljuset kommer nog att slockna fler gånger under den närmaste framtiden. Allt hänger ju ihop så det är väl ett uttryck för naturens elektriska sida. Det som larven ser som en total undergång kan vi efter en tid betrakta som en vacker fjäril. Tack för en intressant blogg.

Anonym sa...

"Opinionsundersökningar tyder på att det sovande folket har vaknat..." - ja, Alliansen minskar och oppositionen går framåt i opinionsundersökningar på sistone, men än är det tydligen många som sover... Själv såg jag inte partiledardebatten i söndags, men efter att ha läst ditt inlägg om det trodde jag självklart att Reinfeldt fetförlorade den, så döm om min förvåning och besvikelse när jag läser i Expressen att Reinfeldt fick högre betyg än Löfven i tidningens egen opionionsundersökning efteråt. Arrogans och dryghet i teverutan brukar ju annars inte gå hem, tänk t ex på Palme och Fälldin på sjuttiotalet. Men "folksjälen" kanske har besmittats av Reinfeldts arrogans... En detalj som jag la märke till var förresten att antalet svarande i Expressens/Demoskops intervju var 666 stycken!
S

Seaward sa...

Mänskligheten har stort tålamod med sig själv... Ser det över en tidplan på många, många hundratusentals år... Men nu måste det till en ny värdegrund, planeten kanske redan utstått så mycket att "hämndaktionen" redan är spikad. Sen kommer den där fjärilen, som en reaktion på jordens reaktion...

Seaward sa...

"666" :-) Skriv upp att det var någon liten skribentnisse som hade roligt där.
Det är möjligt att Löfven, som i ärlighetens namn inte är den vassaste jag mött i hans skrå, inte förmår charma blasé och alltför brainy "city slickers" eller typiska nätmänniskor, sådana som klickar på alla sådana där enkäter...

Anonym sa...

PS: Blogglänkningen i Svd tycks inte fungera, det står "Bloggat (0)"
Jag såg en kommentar som undrade när första kommentaren om att det är alliansens eller invandrarnas fel kommer... :-)

Anonym sa...

PS om PS:et: Nu ser jag att det var DN jag varit inne på. Och där är du väl svartlistad... på SvD funkar länkningen.

Anonym sa...

Om undersökningen: Det tycks inte ha varit en "klickenkät" utan de har antagligen kontaktat ett statistiskt urval, de kallar det nämligen för "intervjuer" i artikeln.

Seaward sa...

Ja, Interaktiv Säkerhet AB som sköter kunden DN har uppenbarligen synnerligen strikta direktiv från uppdragsgivaren - censur utan pardon. Låt borgaren sova sött. :-)