Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 oktober 2013

Dagens Nyheter rekommenderar horbeteendet




Varför rekommenderar nu DN att läsarna ska läsa om en obalanserad kvinna som tycker spekulation i pengar - dvs. aktiehandel - är så viktigt?

Frågan behöver inte ens besvaras. Före detta utvikningsbruden i Playboy bekräftar på ett ypperligt sätt den tydliga trend som noterades i genomgången av de kvinnor som attraherats av lätta pengar under tidningens första 25 år. Sällan har väl Jungfruns symbol - en kvinna med en rik skörd av sädesax i famnen - blivit så tydlig. 

Som jag nämnt tidigare kan merkantilism, denna intellektets sjukdomstillstånd, helt klart placeras med den JORDBUNDNA Merkurius, härskare i Jungfruns tecken. Det är Jungfruns besatthet av vinst för vinstens, räkneexerciser för deras egen skull, som gör att det här skenbart så försynta tecknet är den onda kärnan till både rovkapitalismen och prostitution. 

Ja, prostitution eftersom Jungfrun inte fäster vikt vid MEDLEN. Allt och alla kan utnyttjas i ambitionen att se vinsten öka. I mitt oavlönade fas 3:ande åt en detaljhandlare har jag rekommenderat honom att dumpa ett antal varor ur sortimentet, vars tillverkningskvalitet och ockerpris drar vanära över hans verksamhet. 

Men han förstår inte ett ord av vad jag säger - Sol-Jungfru och Mån-Oxe - den totala materialisten! Behöver jag tillägga att företagaren har Kräftan i ascendenten så att Oxen - materiella tillgångar - blir det högsta ideal hans klent (dyslektiska faktiskt) sinne förmår omfatta. När det kommer till samvete, tycks det också saknas i krämarens horoskop. Kräftan i öster ger Jupiter som ägare till nionde samvetshuset, men det här året befinner sig den planeten i 12e onda huset. 

Han har haft mycket svårt att få sin verksamhet att expandera och jag har förstått varför: han hatar som antisocial Jungfru sina kunder, och hans ideal - Oxen/Pengar - gör honom till en av de girigaste och dyraste i sin bransch. Är det då konstigt att han inte ens har självbevarelsedrift att rensa bort rena bondfångarprodukter ur sortimentet? Och visst, hans himmel rymmer också storkorset i Mörkrets kvalitet, samma dystra grundton som också finns hos finansminister Anders Borg, som verkligen hatar det goda samhället där alla bidrar via skatt för att alla ska få både en och tre chanser i livet.

Jungfrun symboliserar i värsta fall ett intellekt som gått så snett att det är kalkylerande för kalkylens skull som fångat in själen. Silvstedt är "besatt" av sina aktier och det för direkt tankarna till den onda andens sektor i ett horoskop, till det tolfte huset.

När födelsetiden är känd, indikerar det stigande tecknet hur individen relaterar till omvärlden. Inte sällan ser man att det tolfte huset då fylls av ett tecken som står för något annat som måste offras.

Men vad händer om detta offer inte görs? Vad händer om den dolda och onda "daimonen" är så stark i personens undermedvetna att den medvetna inriktningen (ascendenten) havererar pga omedvetna drifter?

Victoria Silvstedts födelsetimma är inte känd, men det är rätt fantastiskt hur väl hennes Måne i Vågen ger ett budskap som strax kollapsar av ett omedvetet som inte vill ge upp sin linje eller sitt motiv.

På ytan ler Silvstedt och är personlig till tusen. Sinnelagsascendenten (Månen) i Vågens tecken, med Venus i dominanta och sceniska Lejonet, gör henne till en exhibitionist och hon har verkligen det här miljondollarsleendet som verkar vara allt USA frågar efter.


En Venus i Eldtecknet Lejonet genomsyrar Månen i Vågen så vi får den karismatiska Eld/Luft-kombinationen. Venus som pengarnas signifikator och Lejonets dragning till lyx och det storvulna gör det här Vågsinnet till en precis lika ytlig människa som Fredrik Reinfeldt, som har samma position. 

Han måste dock dölja sin lättjefulla och till lyx attraherade sida eftersom hela hans maktplan byggde på att spela vanlig svensson för att locka över obildad arbetarklass på sin sida. De blev grundlurade eftersom Reinfeldts hemliga plan hela tiden var att berika de verkligt rika, men några brödsmulor (jobbskatteavdrag) lurade en stor del av svenska folket att låta en högerregering förstöra landet rejält.

Tolfte huset som ett "reningsbadets hus" fungerar uppenbarligen inte i alla horoskop, och det var väl i vetskapen om detta indisk astrologi deklarerade det tolfte som en av de onda sektorerna. ATT DET ÄR NÖDVÄNDIGT ATT RENA SJÄLEN FRÅN TOLFTEHUSSTOFFET ÄR EN SAK. MEN KOMMER SJÄLEN VERKLIGEN ATT GÖRA DET UNDER SITT LIV?

Reinfeldts tolfte "onda daimon" håller uppenbarligen greppet om honom eftersom hans fysiska Jungfruascendent styrs rakt inifrån tolfte huset via handelsmannen Merkurius. Reinfeldts vinstjagande Jungfru drivs alltså från ett inre och sjukt Lejon som borde offras om Reinfeldt verkligen ville bli en liten knegare som de väljare hans falska Moderaterna lockade till sig. Men allt tyder på att det lyxiga Lejonet som innefattar pengarnas Venus i dolda tolfte huset i själva verket är Reinfeldts hemliga "bakom ridåerna"-sida. Han har inte alls någon ambition att bli den lilla tjänare som Jungfruascendenten spelar upp för det dumma folket. 

Reinfeldts onda demon i det hemliga tolfte huset är i själva verket precis samma hora som Victoria Silvstedt. Det är bara det att hon hymlar inte om det.

Reinfeldts "egen plånbok" - det 2a ekonomihuset - innehåller t.ex. Månen, alltid girig eftersom Månen har med snabba kickar och förbränning att göra. Att ett sinnelag så tajt kopplat till frågor om privatekonomi skulle vilja "offra" lyxiga pengars Venus-Lejon i tolfte befrielsehuset, det är bara att glömma! Istället genomförde regeringen Reinfeldt en serie åtgärder som PLUNDRADE DE FATTIGA, SJUKA OCH ARBETSLÖSA - och det är dessa "samhällets svaga" som 12e huset hos Reinfeldt kan stå för.

Reinfeldts tolfte således: INGEN LYX (Venus + Lejon) OCH INGA KUNSKAPER (Merkurius) åt dem som stämplats som samhällets förlorare. Från dem ska vi ta deras Lejon, deras känsla av välmående!

Arbetslinjen var från början till slut enbart designad för att pennalisera de svaga och indirekt skrämma den fega medelklassen att hårt hålla i sina jobb och inte klaga hos chefen. Men svenskarna är ett så penibelt ointellektuellt folk att de inte ens klarade av att genomskåda den här strategin från Storfinansens sida. 

Och nu sitter vi där med paret Löfven & Andersson, så kåta på makt att de inte förmår säga dessa sanningens ord till väljarna i rädslan att hela svenska folket faktiskt är genomkorrumperat och så högervridet att dess motstånd mot vårdvinster och att profitera på barnens skolgång bara är tillfälliga ljusglimtar i en svart dynghög.

Jag måste erkänna att jag ännu inte hittat någon metod att avgöra om horoskopet som helhet tenderar att använda tolfte som ett reningsbad eller om huset istället verkar just som en osund dold demon från ens eget omedvetna! Tolkningstips kan ha förekommit i ett eller annat inlägg - inte minst vikten av att fråga sig om 12e husets tillfälliga ägare själv är god/ond samt verksamt god/ond och i vilket hus den befinner sig. Men nu är vi så nära ÖDET i kontrast till individens påstådda fria vilja ("Är vissa destinerade till att vara rötägg?"), att en födelsetid och en fysisk ascendent är nödvändig. 

Likväl är det fascinerande att se Silvstedts månascendent peka på att hon borde göra sig kvitt den antisociala Jungfrun som bara tänker på sin egen vinst om det är Vågen - gruppsociala harmoni - hon är intresserad av. Uppenbarligen är Silvstedts Sol i Jungfrun så stark att hon inte har någon lust att överge sin "besatthet av aktier"! Det tyder i sin tur på att det verkliga horoskopet, det som är baserat på födelsetiden, INTE har Jungfrun i tolfte.

Sol-Jungfrun Victoria Silvstedt är således, precis som Jungfruascendenten Reinfeldt, en räknenisse, just dem som aldrig ska betros med makt eftersom de snöar in på räknandet i sig och glömmer bort varför de räknar och hur det påverkar andra människor och hur det påverkar andra värdegrunder än Satans penning. Hon uppfyller således bloggens häpnadsväckande upptäckt att Jungfruns tecken är den arketypiska horan. 

Det kan ha förekommit något inlägg i bloggens början där jag trodde Fiskarna fyllde den rollen, men genom den ena ministudien efter den andra har fokus hamnat på den kvinnan som håller vinsttänkandets sädesax i famnen. Fiskarna styr fötterna och notera hur en kvinna i Bibeln tvättar Jesus fötter. Den "fallna kvinnan" Venus i Jungfrun (hon som horar efter pengar eller leker med siffror utan att förstå vad hon sysslar med) friköps i fötternas tecken Fiskarna där Venus återigen "upphöjs", nu till de föga lönsamma allkärleken! Eller kanske Venus t.o.m. löses upp i Vatten, precis som Fiskarna associerar till 12e huset där själen löser upp sin smuts i renande (fritt strömmande) Vatten, inte Skorpionens igenslammade Vatten.

Är det i själva verket den upphöjda Venus i Fiskarna som fått sig tilldelat ett eget Tarot-kort? Kortet Stjärnan är ett av de vackraste motiv jag vet. Man skulle kunna tro att folk går ner till floden för att hämta vatten, men den här kvinnan tycks offra och häller tillbaka en volym vatten som för en tid varit bundet till hennes båda materiella krus. Henne högre själ överinser sitt eget offer av den låga instinktssjälen i formen av en fågel i trädet en bit bort. Herakleitos, 500-talet fvt: "Den torrlagda själen är den bästa."


Den fallna själen på väg
mot upprättelse - Venus
lyser klart efter sitt tidigare fall


PS. Bloggen avbröt granskningen av Playboybrudar efter tidningens första kvartsekel (det tog två dagar att samla in och granska all data). Victoria Silvstedt tillhör modern tid men visst är det lustigt hur hon genast knyter an till det tema som visade sig för 50- och 60-talets utvikningsbrudar. 

Ett uppföljningsstudium med resternade Playboymodeller som bekräftar trenden i det första, skulle väl räknas som ett mycket starkt indicium på astrologin. Men, som nämnt tidigare, Playboygrundaren Hugh Hefner har en mycket stark Jungfru i sitt horoskop och kanske är det han personligen som utövat så stark dragning på landlollor som velat ta den snabba vägen till pengar... 

Det är fritt fram för spekulation eftersom ingen har sista ordet om varför astrologin faktiskt fungerar. T.o.m. romerska filosofen Plotinius hade problem att förklara det hans skarpa intellekt noterade. Han nöjde sig med omen-teorin. De astrologiska indikationerna ÅTFÖLJER livets skeenden men är inte någon slags fysikaliska orsaker till dem. Stjärnorna har också sitt liv i Världssjälen och spelar samma melodi som Människan, fast i en högre stämma.

Inga kommentarer: