Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 oktober 2013

DN om dagens judenhet (samt: En medial människa)

Sverige är fortfarande så litet att nätmedierna släcker ner titthålen ut mot bloggosfären som de tidigare erbjöd sina läsare och nu, likt både Expressen och Aftonbladet, istället hänger på egna bloggar som krimskrams på julgranen. Bättre kontroll över Propagandan på det viset.

DN svartlistade visserligen den här bloggen redan för flera år sedan men det finns tekniska sätt att komma förbi sånt. Troligen orkade inte tidningen leka katt- och råtta när den återvände med sitt antikapitalistiska budskap och utopiska vision om en mänsklighet som vuxit ur sådana civilisationsnedbrytande dumheter som sittande högerregering ägnat sig åt under sju år.

Samtidigt kan man inte annat än undra om folket på landets redaktioner oförminskat sitter och tjuvläser ett gäng bloggar, på jakt efter idéer att stjäla. Jag menar, det SvD eller DN skriver har ju Aftonbladet en timma senare skamlöst stulit, skrivit om och försämrat (kortat) en smula. Man får ångest av litenheten i den svenska delen av nätet om man bevakar skeendena någon längre stund.

Men jag kunde inte låta bli att notera den här för svenska läsare fullständigt ointressanta nyhet som DN idag vid lunch lade ut på nätupplagans förstasida:



Absolut inget i Sverige har hänt den senaste veckan som motiverar en pseudo-nyhet om amerikanska judars tilltagande sekularisering. Förutom att den här bloggen dagen innan tog upp ämnet och kontrasterade en förfallen sort med den hedervärda jude som faktiskt gav mänskligheten det kommunistiska egendomsidealet och världshistoriens mest berömda individ: Jesus. 

Inlägget Silbersteinsk ondska genetisk var något yvig och följdes därför upp idag med texten Jesus hat mot kapitalisterna som förklarar att poängen med att intellektet inkarnerar är inte att det ska stanna som en lågsinnad materialistisk profitjägare utan höja sig igen, och gärna ta med sig några nyfrälsta. 

Men DN, inklusive dess judiskättade chefredaktör tillhör tydligen varken de som kallats eller är utvalda. Nu ska inte begråta det ödet eftersom själen lever många liv. Bättre lycka vid nästa lottdragning... 

Själv har jag från säker källa (en dröm) hört att jag redan gjort den judiska upplevelsen, för mer än tvåtusen år sedan. Stämmer det att stora grupper reinkarnerar kollektivt bör det finns en rätt stor kontingent själar med ett judiskt liv i Sverige just nu. Eller kanske bara några i den trängre familjegrupp som lockade tillbaka undertecknad (jag har hört talats om att man bad inför min födelse i någon frikyrka). 

Samtidigt kan man fråga sig vilka själar som ockuperar kropparna som betecknas som dagens sekulära judenhet Wolodarski själv verkar känna det angeläget att pusha för. Enligt Shirley MacLaines medium Kevin Ryerson bestod för åtminstone något årtionde Knesset av en grupp politiker som närmast innan varit rabiata antisemiter under Vichyregimen. Nu återfödda till judiskt blod för att känna hur det känns att vara hatad från alla håll och kanter! 

Att det finns många återfödda nazityskar bland dagens svenska moderater är uppenbart - första gången jag hörde om Reinfeldts, Littorins och Borgs "arbetslinje" förstod jag vilken anda som låg bakom den nya högerpolitiken. Men var ska man placera Wolodarski? Välan inte nazistisk fångvakt han med?


Bonusspaning

Horoskopet för Kevin Ryerson har obegripligt nog aldrig diskuterats, trots att ämnet medialitet dykt upp många gånger.




Intressant här är att det kända klockslaget ger budbärarens tecken Tvillingarna åt transkanalen! Det är lätt i det svenska medieklimatet av korrupta eller bara ofärdiga merkurier att glömma att den här planeten också representerar något mycket högre än enbart en kommunikatör. Något av det berörde jag i inlägget om Jesus kapitalisthat, som jag hoppas förklarar många "doktrinära punkter" som kanske varit oklara fram till idag, den 1 oktober.

Kevin Ryerson kan tydligen också operera i klarvaket tillstånd - han får ingivelser ungefär på samma sätt som folket som anlitas av programmet Det okända. Undertecknad har också haft några få och rätt anspråkslösa erfarenheter av att i vakentillstånd bli medveten om ytterligare ett lager verklighet som dubbelexponerar sig på (innanför? utanför?) den normala verklighet sinnena bygger upp för manas, Månen eller det inre sinnet, att reagera på. 

I nattliga drömmar händer det ofta någon slags telepatisk "undertext" finns med i drömmarna och att frågor hos drömmaren besvaras. Jag förmodar att den egna Tvillingascendenten åtminstone tecknar ett rudiment till synskhet som kanske, kanske inte, kommer att blomma ut i ett senare liv - allt beror på vad man gör med sitt liv från gång till annan...

Givet det amerikanska transmediets ascendenthärskare Merkurius, är det svårt att föreställa sig en bättre placering än i det upplysta tecknet Lejonet och dessutom i ett av Merkurius egna hus - det tredje för intellektuell verksamhet och kommunikation!

Och vad säga om att "kungamakaren" Regulus, den goda stjärnan, välsignar denna definitivt högt utvecklade Merkurius? Södra "halshuggande" månnoden bryter kopplingen Merkurius kunde ha haft med Venus, men vad det betyder förstår jag inte.

Däremot är det intressant att Ryerson är ett visuellt medium - han kan "se" med ögonen öppna och den enormt förhöjda energinivå som "Eld/Vatten-kriget" kan ge. Här baserar sig den intellektuella verksamheten i det visuella elementet Eld, men ägaren och disponenten till detta intellekt är Solen i Vatten i Kräftan. En överjordisk klarhet som opereras lite bättre än Fredrik Reinfeldts Sol-Kräftan från ett undervattensläge. Säg inte att inte Vatten också kan vara en kunskapskanal, förutsatt att det är ett renat vatten och inte de grumliga begärsvatten som man för se övernog av om man studerar skurkar och missbrukspersonligheter.

Tvillingarna är Ryersons eget tecken - vad än det solära livsuppdraget pekar på, eller vartåt själen hungrar (atma karaka) eller vad som tecknas i de femte och nionde dharma-husen för själens plikt mot sitt sanna jag. Det har sannerligen hopat sig en serie märkliga punkter att studera fast bloggen knappt ens skrapat på ytan av indisk astrologi! 

Tvillingarna är ett "upplyst" tecken, vilket indisk astrologi diskret markerar genom att placera filosofi här (trots att det är den opposita Skytten och dess naturliga nionde hus som betecknar filosofi). Skälet är att filosofi - kärlek till vishet - behöver ett språkrör, en agent. Och det är här Tvillingarna (och dess härskare Merkurius) kommer in. 

Den luftburna Merkurius är sinnebilden för ängeln (budbäraren) som samtidigt, när en människa orienterar sig uppåt, är hennes eget intellekt. Den som bara stirrar i marken och räknar stenar (eller kronor och ören) har gruvligt handikappat sig själv från ett högre kunskapsområde - i inlägget om Jesus som kapitalisthatare nuddade jag vid det största mysteriet i zodiaken: varför Merkurius är "upphöjd" i Jungfrun trots att tecknets koppling till Jordelementet predisponerar det till att peaka som föga mer än en som räknar på saker och ting.

Kevin Ryerson har definitivt en änglalik Merkurius och hela hans person kopplas samman med det tredje huset - de märkliga ting han förmår med sin "kommunikation" - men operatören är således Lejonets härskare Solen. Och Solen ligger sublunärt, nära människornas kroppsliga verklighet och i den kroppsliga kunskapens sfär - jag erkänner min svaghet här och har bara misstankar om att ett RENT VATTENELEMENT representerar ett rent sinne (Månen) - vilket också är önskvärd för en väl fungerande synskhet på högre nivå.

Nu blir horoskopet genast intressant eftersom Tvillingarna, för att vara den rena kanal intellektuellt, måste offra jordiska band: Tvillingarna i öster förpassar av nödvändighet den jordbundna och fixerade Oxen till "avsägelsens hus", det tolfte för världsliga uppoffringar. Det här är det mest spännande av de tre "vattenhusen" eftersom det visserligen klassas som "ont" i indisk astrologi men välan inte om perspektivet är att kapa banden till det världsliga för att uppnå något högre, eller kanske som en visselblåsare eller martyr söka driva fram ett ideal som ännu inte är, men ligger väntande i ödesplanen för mänskligheten. 

Kevin Ryerson har nu Månen, det lägre medvetandeinstrumentet i detta uppoffringens hus. Lustigt nog förklenar detta det lunära sinnets normala tjocka i det mest materiellt fixerade (och därmed andligt blinda) av alla tecken! Månen placerar sig självuppoffrande så att Tvillingascendenten och Merkurius blir mer direkta i förhållande till den indirekta (reflekterande) Månen. 

Samtidigt pågår en utvidgad "ömsesidig reception" mellan Solen, Månen och Merkurius - mellan de tre nyckelplaneterna i ett personhoroskop. Notera att Merkurius här också är individens personliga ascendenthärskare så att vi verkligen har att göra med en person som fungerar som medlaren (Merkurius) av gudarnas budskap (Solen) till människorna (Månen = massan) - i synnerhet då människor som valt det tolfte husets väg: människor som VILL göra upp med det så kallat världsligt goda. En bistrare kvinna än Shirley MacLaine har man väl aldrig sett. 

Att hon dragit Ryerson och hans tjänster till sig, stämmer perfekt. Tolfte husets bästa representanter är alla stoiker, människor som renar sina låga instinktssjälar så att Skorpionens svarta Mars inte längre bränner dem nedifrån. Sublimeringen av basal lusta är det som återföder den gudomliga själen redan under ett jordeliv. Det sägs att det bara är medan den biologiska kroppen ännu lever detta är möjligt. Syndafallet måste repareras medan själen är fallen, i perioderna mellan jordeliven kan inget göras.

Frågan är vad man ska göra med Guds fiende Satan i horoskopet. Båda bloggens fixstjärnor dyker ju upp i transmediets karta, aktiva. Regulus välsignelese av Ryersons högre kognitiva fakulteter (Merkurius) är inte ett särskilt komplicerat budskap, men vad göra med den onda stjärnan i det tolfte huset för själens rening? Tidigare har ju bloggen preliminärt tänkt sig att Satans huvud kan läsas som bålgetingen som stinger den tröga Oxen och mitt i den andliga slummerns och världstillvändhetens tecken verkar för att öppna åtminstone några med Oxen som starkt motiv. 

Men för vissa lär Satans huvud visa sig som en Frestare, särskilt de som har Venus på rak linje med den. Detta visades sig också stämma: homosexuella har i högre grad än andra dessa två tillsamman. Eller som katolska kyrkan säger: det är inte en synd att känna den felkopplade dragningen, det är bara den utlevda homosexualiteten som går emot naturens norm. 

I det här fallet är Satan uppenbarligen maskerad till en Frestare som söker bringa själen att fördjupa vad det nu är för problem som ledde till homosexualitet till att börja med. Katolska kyrkan öppnade sig under Andra Vatikankonciliet (1960-talet) för själavandringsläran, men eftersom Kyrkan långt tidigare hade kättarförklarat den saknar kristendomen idag nycklarna till själens mysterier...

Att Oxens motiv försvagas i "denna världen" genom tolftehusplaceringen är uppenbart. Men på samma sätt borde också Kevin Ryersons Algol tappa inflytandet att väcka det eventuellt materialistiska som ännu slumrar? Eller är det så att man ska fokusera Månen i Oxen och det reningsbad den genomgår i tolfte befrielsehuset? Eller att Kevin Ryerson redan vid födelse tillhörde en av dem som befriat sig från Oxens materiella bindning?

Ska man rangordna planeterna är Månen verkligen inte dominant utan lever sitt liv en bit upp, i andevärlden. Nu kallas förvisso tolfte också "de onda andarnas hus" - detta är sektorn för "osaliga andar" som behöver vädras ut, men Ryerson är inte djävulsutdrivare, vare sig av sina egna inre demoner eller andras. Han är synsk och kan berätta i god detalj genom en ovanligt nära kontakt med en ovanligt seende Merkurius...

Han har själv beskrivit sig som att han går i den stora amerikanska synskhetstradition som började med Edgar Cayce och vars horoskop finns här på bloggen. Vad jag förstår är inte Ryersons förmågor i närheten av Cayces och det kanske är hans Sol i Kräftan - en känd copycat - som talar här. Kräftan tar gärna en modell som dess härskare Månen söker en Sol att låna sitt ljus från...

När jag kollar Ryerson håller på med just nu, hittar jag fånigt nog ett nyligt blogginlägg där han skriver just om Edgar Cayce:
September 28, 2013

Hi Folks, Venture Inward, the Edgar Cayce Foundation's Magazine, published my article Channeling, Mediums and The SuperConscious in their October-December, 2013 Issue. Hope you have a chance to read it. I will be teaching a seminar at the ARE in Virginia Beach in November. See my Events Calendar for the details. Sincerely, Kevin Ryerson

http://kryerson.com/blog

På förstasidan också ett citat av en av mina favoriter, filosofen och barnboksförfattaren C.S. Lewis, som dock definitivt sorterar under copycat-beteende - och det är svårt att säga något nytt i sådana här ämnen. Lewis ska tydligen ha sagt: "Du har inte en själ, du ÄR en själ. En kropp HAR du." Det är är närapå ordagrant den romerske 200-talsfilosofen Plotinus precisering av Platon och jag har svårt att tänka mig att Oxfordprofessorn C.S. Lewis inte skulle ha läst Plotinus - på latin dessutom.

Kevin Ryersons horoskop är långt ifrån uttömt. Andra punkter värda en granskning är den hörnplacerade (prominenta) Saturnus som är en verksam välgörare ur det nionde husets perspektiv, det gudomliga huset för själens högsta dharma (det som t.o.m. går bortom det femte husets dharma där själen lär känna sig själv som individuell entitet - det nionde huset visar själen även hur den hänger samman med andra själar eftersom Gud både är en och månghövdad samtidigt.) Men det kanske kan bli anledning att plocka fram den här kartan vid något senare tillfälle.

Inga kommentarer: