Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 oktober 2013

Främlingshatarna - ett återbesök




Efter blogginlägget "Horoskop för 165 xenofober och rasister" (sep 2012) upplevde bloggaren att ämnet kunde läggas till handlingarna. Främlingshatare hade på ett chockerande sätt bekräftat den antika babyloniska zodiaken via dess avtryck i såväl indisk som egyptisk (hellenistisk) astrologi. 

Fler personer än slumpvariationen medger hade ett sinnelag av just den typ som de här gamla traditionerna förknippar med fiendskap och olycka: Månen i Jungfrun. Läs gärna om inlägget - dataunderlaget gav upphov till ytterligare några intressanta signaler.

När jag läser en ledarartikel i SvD om att chockerande 20% av finländarna befinner sig på den obildade massans nivå - trots lovord över det finländska skolväsendet - och föredrar Sannfinnländarna, beslutar jag mig för ett nytt stickprov. Jag väljer det första namnet i artikeln, en alls inte purung och intellektuellt omogen man med det underliga finska namnet James Hirvisaari. Ska en sådant kulturellt halvblod verkligan få ha finskt medborgarskap? "Ha ha, det var bara svart humor."

Som slumpen ville ha det, har inget förändrats sedan jag stängde akten med små och hatiska människor. Ännu ett fall av den diskriminerande Månen i Jungfrun, en position som också visat sin negativa sida genom flera ledande språkrör hos förhoppningsvis snart självdöda Humanisterna, inte minst ordföranden Sturmark och dess glamourpropagandist, ABBA-Björn - skräckfyllda religionshatare alltsedan 11 september-dådet, om inte redan tidigare.


Har Månen i Jungfrun då någon positiv sida? Strikt talat, nej. Vart zodiaktecken är en sinnebild som tecknar en princip men sin komplementära motbild på zodiakens opposita sida. De två måste balanseras!

Om inte Jungfrun sätts ur spel genom astrologiska kontraindikationer ligger det i principens innersta väsen att söka maximera skörden (vinsten) på sin egen åkerlott genom en konstanta men negativ uppmärksamhet på ogräs i rabatten eller ohyra i odlingarna. Den rensar och rensar, och som Moderaterna, särskilt de i Stockholm, kan man rensa på många sätt. Låta polisen jaga mörkhyade i tunnelbanan t.ex.!

Nya Moderaternas horoskop har, som vi sett, en problematisk version av Jungfrun stigande i öster vid partiets "pånyttfödelse" med reklammannen Schlingmann - Solen i Jungfrun - som chefsarkitekt och Fredrik Reinfeldt - Jungfrun stigande i öster - som dess förste ledare. De här två tillsammans författade som bekant den kryptofascistiska boken om det mentalt efterblivna svenska folket. 

Tyvärr verkar de ha haft en poäng eftersom det var så lätt att lura till sig regeringsmakten med dubbelspråk och lögner och en uppmaning att bli som Jungfruns symbol: sky relationer (sånt ansvar orkar inte moi med) och satsa bara på din egen vinst. Baksidan var den gamla svenska proggvänstertexten, "Är du lönsam lille vän?", men nu yttrat mellan raderna som ett förtäckt hot om armod och utstötning till Fas 3-slaveriet för den som inte kniper käft när chefen kräver mer övertid utan ersättning.

Den här rasistiske finnländaren som söker maskera sin groteska natur genom att kalla sina synsätt "svart humor" visar sig perfekt bekräfta bloggens tidiga tes om att konflikter mellan död Jord och levande Eld ofta ger en primitiv och förråad natur, en best som man knappast skulle bjuda hem, annat än om man själv var en grottmänniska av lägsta och mest primitiva sort. Samhället tar hand om de här barnen genom att ge dem idrott eller något enkelt arbete att avreagera sig på - hamra på saker brukar vara populärt. 

Men det är just de här som också har så nära till fördomsfullhet eftersom de inte är några större tänkare och analytiker och därmed ett lätt byte för rasistiska partier. Och tänk sedan när några formidabla djävlar med bara aningen högre IQ går samman - under den här förråande störningen - och bildar parti! Jag hänvisar tillbaka till svenska Jimmie Åkessons horoskop för ännu ett exempel på ondskan som bor i Jordelementet om inget finns på himmelen den dagen som skulle kunna frigöra själen ur den blackout som en synnerligen svart materialistisk besmittelse förorsakat.

Om Sannfinnländaren Hirvisaaris horoskop kan återigen noteras hur Skytten - tecknet för långväga färder (Homeros som uttryck för Skyttens tecken?) och i förlängningen "människor av främmande nationalitet" - inte alls är ett trevligt tecken när den direkt hamnar i konflikt med det begränsade och lokalt bundna Jordelementet. (Se vidare moderaten Tobias Billström för en problematisk låsning mellan Eld och Jord.) Hos Hirvisaari har vi troligen den mest fientligt inställda av alla kombinationer: redan från början negativt diskriminerande och utmönstrande sinnelaget/Månen i Jungfrun baserad på en Merkurius i Skytten.

Den här hatiska själen upprepar en direkt konflikt i sitt väsen på ytterligare ett ställe, och den här är om möjligt ett ännu värre budskap: Solen disponeras för alla födda i Stenbocken av Saturnus vilket paradoxalt gör att Stenbocken (och Vattumannen) som soltecken illustrerar en ovanlig drivkraft framåt eftersom Saturnus är Solens fiende (och vice versa). 

Solen tillåts inte gå framåt länge än den historiska förankrade Saturnus tillåter. Saturnus som själens medhavda karma in i detta jordeliv (egentligen är hela horoskopet ett "karmiskt fingeravtryck") är en annan synvinkel och som förklarar varför begränsningar följer de här två tecknen. De har båda gravitas för de lutar sig bakåt närhelst de föreslår något i nuet. Eftersom Saturnus själv är livets termination och död i materien, den är materiens princip, tittar den aldrig framåt - tillförsiktens och visionens gåva tillhör Jupiter.

De två saturniska soltecknen är lillgamla redan från början (om inte Solen är djupt begravd i horoskopet och mer lättsinniga budskap dominerar) och de tänker alltid innan de talar. En bekant den säregna årgången 1962 när exceptionellt många planeter låg i Stenbocken samtidigt, är faktiskt så långsam i tanken och replikskiftena att han har uppfattats som mentalt efterbliven av en del. Sanningen är att han har fotografiskt minne och absolut perspektivseende - kan rita tekniska kartor på fri hand som "mäter" exakt rätt. Uppenbarligen processar han sådana enorma mängder information innan han svarar att han upplevs just som indierna kallar Saturnus: Shani, Den Långsamma!

Men den finske rasisten har en ömsesidig reception mellan Solen och dess disponent Saturnus, och det är nu taveldukens sammansättning kommer fram. Solen och Saturnus målas ovanpå en skrovlig sammansättning av Jord och Eld, det basala och det nobla i ohelig allians. I en del fall förmörkar materialismen individens klarsyn och andliga sida, i några fall har man att göra med en stor själ (mahatma) vars överlägsna intelligens kan kasta ljus över det materiella och göra det begripligt på ett nytt sätt (en uppfinnare är en typisk orientering eftersom ljus över mörkret leder till konkreta ting).

Sannfinländarens diskriminerande psyke är problematiskt eftersom Månen är med den både i grunden och här också verksamt onda olycksbringaren Mars (Mars blir ett formidabelt problem när Jungfrun äger första huset - se Fredrik Reinfeldts Mars-Jungfru i första huset). Och problem finns både i den lunära och solära halvan av horoskopet. här blir den tvivelaktiga ömsesidiga receptionen mellan Sol och Saturnus, mellan Sol och dess disponent, bara ytterligare en del i ett Jord/Eld-drama som skriker av friktion och ursinnigt motstånd. 

Hugskott: Ursinnig !!! Månen upphöjd i Oxens 3° exakt vid Satanshuvudet eller den onda stjärnan Algol. "Ur-oxen" är också ur-sinnet - tanken om att Månen är en lägre medvetandenivå som kommer ur kontakten med världen. Oxens brölande och omvittnade tvärhet som människa, är i själva verket vreden själen erfar när den upplever men ännu inte förmår inse att den gått vilse in i materien. Den känner begränsningarna och fylls av vrede! Att som feminist börja gapa på patriarkatet visar exakt hur låg och okunnig själen nu har blivit. Se socialdemokratin och dess Omar-drev, som involverade ett antal kvinnor med Jordelementet som börda och gemensam nämnare.

Jordelementet är en terminal - likt den kortslutande Satan står Jordelementet för absolut negativitet och det räknas inte ens som en del av människan i antik grekisk tanke. Den här bilden har använts många gånger och den är lika tankeväckande varje gång man återvänder till den. 



Antikens lärde hade hittat en mer heltäckande beskrivning av en människa än dagens plottriga naturvetenskap som enbart verkar inom den bruna lägsta fjärdedelen av universum. Människans subtila kroppar "ovanför" (eller "innanför") den grova "kroppskroppen" vet vetenskapen i väst fortfarande inte ett dyft om! 

T.o.m. den förundran över den irreducibla komplexitet forskare inom molekylärbiologin hittat (och som satt ny fart på argumenten för intelligent design) betraktas ur västerlandets förfallna horisont - Jordelementet i illustrationen. Så bereds väg för låga materialister att förklara att pengar (och jobb för att komma åt slantarna) är livets mening. Djävlar från underjorden som ljuger en obildad befolkning full av skit. 

I slutändan finns det några som tjänar på att hålla världen sekulär och materialistisk. Bakom Dagens Nyheters scientistiska och religionsfientliga hållning på inte minst vetenskapssidorna finns hungriga kapitalister som kan tjäna pengar så länge du inte ser igenom västerlandets korrupta världsbild.

Som f.d. matematikern och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith noterar i "Science & Myth" (2a uppl. 2012) existerar människans subtila kroppar av Vatten, Luft och Eld i själva verket utanför tid och rum - elementen är eviga väsen - och eftersom den empiriska vetenskapen satt ribban lågt och bara intresserar sig för det som sinnena kan registrera existerar inte "Moder Natur" (Vattenelementet) för dagens vetenskap. 

Lika meningslös för en materialist är ordet "själ" - vare sig vegetativ Vattensjäl, förnimmande sinnessjäl (Eld) eller tänkande, rationell själ (Luft) - den här tredelningen signerad kyrkmannen och 1200-talstänkaren Thomas av Aquino har en antropologi som anknyter till antikens och österlandets!

Märk att Thomas tre själar inte strikt matchar de tre högre elementen som de används på den här bloggen. 200-talsfilosfen Plotinus var lyrisk över Elden eller Ljuset och tycks ha betraktat detta som rent gudomligt. Det är således en annan Eld han talar om (i anslutning till ljuset som når oss från stjärnorna - synliga uttryck på natthimlen för de levande Formerna) än den medeltida skolastikerns sinnessjäl. 

Minns hur "ljus" används i ytterligare en bemärkelse i indisk astrologi och kosmologi/antroplogi: den materiella världen - och således de fyra elementen - är vävda av tre trådar i olika grovlek och den finaste tråden är den mest medvetna. Sattva guna eller lätthetens/godhetens kvalitet. Den förknippas gärna med ett arketypiskt Ljus precis som Tamas guna liknas vid okunskap/dårskap eller arketypiskt Mörker. 

I samband med den finska rasisten ser vi vådan av att samma beteckning återanvänds - vad är det egentligen för Eld vi talar om och kallar förgrovad eller perverterad? Jo, Eldelementet som Plotinus såg saken: som den ytterligt fina materia som utgör "navelsträngen" mellan vårt sanna jag (som aldrig lämnat den tid- och rumslösa himmelen) och den charad vi håller på med här nere. Beroende på vilken kosmolog man läser - en Aristoteles eller en Plotinus - kan man hamna i berättelser om de fyra elementen i vitt skilda bemärkelser. 

Jag har i allmänhet talat om Eld/Jord-kriget som en brutalisering av naturen i termer av den skada det grova Jordelementet åsamkar människans osynliga subtila kroppar - i synnerhet vår Eldkropp som är vår livlina tillbaka till vårt verkliga himmelska jag.

När moder Teresa bekände att hon gjort alla sina goda gärningar bland de fattigaste av de fattiga i Indien utan att kunna känna Guds närvaro alls eller få någon påfyllning från högre nivå, då beskrev hon i ord vad som händer då Plotinus INKRÄKTARE (Jordelementet, den grova materialisten) har korrumperat själen under dess inkarnation här på jorden. Och ändå var hennes problematik rätt mild!

(Teresa har en förnämlig Skyttascendent i Eld men där ascendenthärskaren Jupiter "gått ner i Jordelementets mörker", men där jobbar i den ljusaste typen av mörker, Jungfrun eller materialism av Sattvas kvalitet, fin, flink och fingerfärdig - den senare gåvan blir tjuveri om det är en ond Jungfru, men Teresas Jungfru gjorde uppenbarligen gott, Skyttascendentens härskare Jupiter i Jungfrun gör i hennes fall Jungfrun till en tjänare med nobla motiv.) 

Livlinan och "Vägen Upp" tycks avskuren och moder Teresa fick kämpa på i beckmörker och på reservkrafter. När själar dör andligen måste det vara den ultimata prövningen, vare sig nu astrologin lyckas pricka in en liten koppling till Satans stjärna eller inte! Det finns en osynlig värld bortom astrologins lilla system, helt klart.

Sannfinnländaren, vars hela horoskop är en enda konflikt mellan den andliga världen och INKRÄKTAREN, den materialistiska mentalitet som västvärlden söker påtvinga människorna, har valt att projicera sin betydande andliga korruption på en annan sorts "inkräktare". Så kan också främlingshat uppstå, inte pga. rädsla och okunskap eller en gemen och självisk natur som inte vill betala skatt för att finansiera allmän välfärd eller hjälp till nödlidande, utan för att själen helt enkelt är genomkorrumperad! 

Ja, det finns onda varelser som tagit mänsklig skepnad och enligt den här himmelen verkar den finske rasisten vara närapå en demon i mänsklig kropp. ALLT SOM MANIFESTERADES PÅ JORDEN vid denna tid har samma brutalisering inbyggd - Eld och Jord i konflikt.

Inga kommentarer: