Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 oktober 2013

Merkel, Övervakaren Obama & Landsförrädaren

Inte undra på att Agneta Merkel skälver av ilska över att ha fått en tung överrock vid namn USA på sig när hon använder sin enligt morgonnyheterna "älskade" mobiltelefon (även: AB, SvD, DN). 

Se bara hur Obamas Saturnus, planeten som kan urarta till en diktator med anspråk på hela världen, kopplar sin indiska 270-gradersaspekt till den dess position i sitt upphöjda läge i den sociala jämlikhetens tecken, där den stod när Merkel föddes. 

Merkel i inre kretsen med Obama
i yttre som ett freudianskt Överjag runt sig

Det är Stenbocken, världshärskaren, som söker kontrollera på sitt klassiska vonOben-sätt och fingrar på det mänskliga och sociala blå Luftelementet. Merkel, uppfödd med statlig STASI-övervakning i det forna Östtyskland kör nu ett trauma i repris och ringer upp Obama - som blånekar, vilket den sociopatiska typen alltid gör. (Obama har en bara aningen smartare version av Fredrik Reinfeldts horoskop.)

Det var nu inte Obama som initierade USA i dess nya roll som både mördarnation nummer ett och Superspion, men när Merkel nu lyfter luren och gör det till en personfråga är det naturligt att vårt globala problem med Rovkapitalisterna också avspeglas i horoskopen för de två inblandade statsHuvudena. För det är naturligtvis pengar spionaget handlar om, det sade bloggen direkt när Snowdens avslöjanden började rulla ut - och det krävs inget större geni för att inse det.

Europas växande aversion mot dess vanartiga avkomma, USA, utspelar sig just nu via Agneta Merkel - Tyskland, Europas ekonomiska motor - och det paranoida USA:s nuvarande huvudperson.

Se även: The Stockholm Riot and the Accountability of the Head of State, för några tankar om att statshuvudet är lika personlig ansvarig som en chefredaktör som t.ex. Aftonbladets Jan Helin är ansvarig för att svenska folket dummifieras av tidningens oavbrutna fixering vid pengar, ännu mer pengar, sex och underklassens förströelse: spelverksamhet av olika slag - ofta om, tänka sig, pengar!

Samma Aftonblad har paradoxalt en handfull skribenter med ett genuint och socialt demokratiskt hjärta, bl.a. länkade Wolfgang Hansson, som, senkommet kan det tyckas om man missar hans didaktiska uppsåt, noterar att Edward Snowden med varje nytt avslöjande alltmer framstår som en hjälte snarare än en simpel landsförrädare. Landsförrädare däremot kan man verkligen kalla Fredrik Reinfeldt, högst ansvarige för att Sverige bjudit in Facebooks datorhangar, en ren täckmantel för NSA:s spion. 

Regeringen Reinfeldt virussmittade hela Sverige - först med själviskhetens "egna plånbok och inget därutöver" - en ideologi bara kräk skulle kunna tänka ut - och sedan med den amerikanska frihetsdrömmen i dess allra mest mest förljugna form. Friheten att som arbetsslag ränna mellan osäkra korttidsanställningar med sin smarta nalle som enda trygghet på den nya Onda Marknaden och t.o.m. då vara övervakad av Storebror!

Folk lever och dör som de råttor de är, inkapabla att fatta vilka hemskheter de går med på genom att rösta på högern eller den genomkorrupta och högervridna socialdemokratin. Rösta på Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna så att vi får en ny maktaxel 2014. Som Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, säger: bättre att ha verkat för det onda (SD) om man nu inte mäktade vara god (V). Men att vara en ljummen mittenfis, det är en garanti för att bli "utspydd" på Domens Dag.

Apropå att utspy, minns hur bloggaren häromåret fröjdade sig över upptäckten att hans hemsnickrade "satansaxel" existerade som begrepp även i senantiken? 

Senkommen läsning av den romerska poeten Manilius astrologiska lärdomsdikt (omöjlig att översätta från latinet på versmått och därför presenterad i rak engelsk översättning) visade att Oxen/Skorpionen också i antiken sågs som suspekt men presenterades som Tyfons axel, Jordmodern Gaias vanartiga son. Är detta Jesus "denna världens herre", av hans samfund De Fattiga även benämnd Belial (Den Värdelöse) eller Djävulen?

För sin romerska läsekrets passade det Manilius syften att framkalla en bild av en eldsprutande djävul genom att peka ut vulkanen Etna på Sicilien som sinnebild för denna eruptiva ondska som bor i det materiella.

Det är rimligen satansaxelns närvaro i Edward Snowdens horoskop som den här intellektuella hjälten vänder sig mot, men man kan heller inte missa den extrema DESINFORMATION som skulle kunna resultera ur ett bedrägligt sinne (Månen) som bara söker sin egen fridfulla trygghet.

Snowden har häpnadsväckande nog samma störning mellan Vågen och Kräftan som landsförrädaren Fredrik Reinfeldt, mannen som alltid gömmer sig och söker rädda sitt eget skinn! Hur kan astrologin skildra både en hjälte och en skit med samma symbolik? Svaret är att det gör den inte.

Medan "dissociationen" eller "desinformationen" (=lögn) genomsyrar Reinfeldts hela väsen - Sol och Måne är involverade - hittar vi hos visselblåsaren Snowden "ren" intellektualitet.  Han är nästan besatt av en "kommunikationens eller intellektualitetens daimon" som inte ger honom någon ro om inte det merkuriala sköts anständigt.

Titta på kartan enligt "naturlig zodiak", ska jag säga vad jag tycker mig se:


Obs. Felaktigt kallas Tyfon "Pyton" på bilden.

Snowdens sinnelag är ytterligt komplext och med tanke på att han nu flyr för sitt liv och har tvingats lämna sitt hemland och flickvän för att han tror på MÄNNISKANS FRIHET förvånar inte om man ser att den separativa "dissociationen" utspelar sig mellan Venus (den käresta) och Månen (hemmet, sinnet, tryggheten, etc).

Men vad är det som driver fram denna potentiella reva? Jag kan bara se den upphöjda Saturnus i rättvisans Våg. Planetens potentiellt förädlande influens verkar helt havererad hos marknadsliberalen Annie Lööf som ljuger som få men den märks tydligt hos miljöpartisten Gustav Fridolin - som faktiskt också delar en upplevelse av Satans inflytande med Edward Snowden.
 

Det är faktiskt lite av en gåta att förstå hur vissa VÄCKS ur materialistisk slummer av Satan, den store trakasseraren och anklagaren, och hur en del istället hör hans falska budskap som en ljuv lockelse och snärjer sig ännu djupare i sin syndfulla lusa och simpla argumentation! 

Födelsetiden som "finjusterar" planeternas yttringar är ett absolut måste!

Enligt den "naturliga zodiaken" ligger Fridolin egentligen närmare ett skurkhoroskop med den korrumperande Satans stjärna som ett centrum som attraherar såväl Solen som intellektets Merkurius, men något på himmelen måste uppenbarligen fungera, och längs denna goda linje väver han sitt liv och verksamhet.

Miljöpartism är ju en ideologi som växt fram ur insikten om att det existerar en stor Satan som ödelägger vår värld och dess miljö för att bara vissa ska kunna berika sig. Det är med andra ord den socialistiska insikt högersosseriet förlorat som kommer åter i SOM EN REINKARNATION.

Utan klockslag går det inte att utesluta att Fridolins horoskop tecknar en dubbelspelare, en av de makthungriga, men jag vill ändå tro att Algol, den onda stjärnan, saknar kraft att helt destruera den kreativa spänning Fridolins "upphöjda" Sol i Väduren i opposition med en "upphöjd" Saturnus i Vågen tecknar. Det här är verkligen en "förädlande" opposition där den sataniska axeln bara är degraderande. 

Fridolin företer i mina ögon samma idealism som Edward Snowden, och torde vara en framtida svensk statsminister, efter att svenskarna dumpat den oärliga och korrupta Reinfeldt och har fått nog av Löfvens extrema högertendenser. Ni läste det först här.

Snowdens idealistiska Saturnus i Vågen kontrollerar eller t.o.m. sågar av den gren (Venus) där den vilar. Saturnus rättvisa och sanning kastar ut 270-gradersaspekten (precis som Obamas Saturnus träffar Merkels Saturnus i Vågen) och skadar då - på grund av den undanglidande tendensen mellan Luft och Vatten - Snowdens förhållande till hemmet de egna (Venus-Kräftan i fjärde huset för hemmet). Exakt denna aspekt kan tolkas som svek mot USA - om man är helt hemmablind för att USA begick det första brottet.

TILLÄGG 131026

Snowden uppmanar amerikanerna att demonstrera under parollen "Stop watching us" (SvD). Här är det faktiskt Kräftans tecken i Snowdens horoskop som aktiveras med dess förtegenhet och slutenhet och önskan om privatism. Fredrik Reinfeldt hade fram till Alliansfritt Sveriges granskning 2012 hunnit stiftat 69 nya lagar för att hindra mediernas och allmänhetens insyn i hans och regeringens arbete inne i Bunker Rosenbad! Kräftan som sjuklig privatism och i det här fallet uppenbart maktmissbruk av en patologisk regering!

Det är en ödets ironi att just talet 69 dök upp - det är hemlighetsmakaren Kräftans egen symbol. Det är kanske också därför Reinfeldt inte litar på folket - hans egen identitet (Solen) gör honom nämligen till ett barn av den ständigt skiftande Månen.

Saturnus i Luft är en mäktig storm och den tvingar tillbaka de korruptionsbenägna Vatten som Kräftan och komfortabla Venus tecknar. Snowden gjorde det besvärligt för sig själv för att han inte, till skillnad från Reinfeldt, glömt bort vad människans storhet är för något. För notera - både Snowden och Reinfeldt har samma sinnelag, Månen i freds- och samförståndstörstande Vågen. 

Men Reinfeldt blev, med Anders Borg, Storfinansens bitch. Snowden föddes inte i näringssjälens tecken Kräftan utan i Tvillingarna. Därför är kommunikation och frihet - luftens frihet - viktigare för honom än att låta matlobbyn muta honom till 5 miljarder i skattesänkningar. De här två figurerna spelar inte ens i samma liga.


****

Detta alltså enligt den "naturliga zodiaken" som egentligen bara studerar de tolv tecknen (och planeterna) som rena idéer, utan några försök att binda dem till uttryck i denna världen. Dessa ges först med tid och etablerandet av de tolv husens innehåll.
 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Obama kanske inför "martial law" för att behålla makten och ta bort valet som annars skulle varit 2016
http://www.commdiginews.com/politics-2/ben-carson-might-obama-cancel-the-2016-election-28523/

Om det skulle hända skulle vi få en oerhörd bekräftelse på de galenskaper som Saturnus i första ego-huset ("världen kretsar kring mig") tillsammans med expansiva Jupiter i äregiriga Stenbocken! Månen i ("denna världens") Oxen och Sol plus Merkurius i nionde (högsta goda) i ("försvara mitt fort") Kräftan! Plus han har ju hungriga demonen Rahu plus lilla aggressiva illgärningsmannen Mars i tionde offentliga huset! Venus i åttonde korruptionshuset...

Det bådar inte gott...

Seaward sa...

Hinduisk astrologi verkar ju en smula vinklad mot en mörk och dyster syn på jordelivet, vilket den här bloggen tacksamt utnyttjat för att påpeka den vridna verklighetsuppfattningen mot många politiker och makthavare. Din läsning av Obamas karta visar onedkligen att det finns en ruskig sida i den mannen! NÄr man tänker Obamacare får man inte glömma att många människor lyckas med konststycket att vara både ängel och djävul samtidigt.

http://ockult.blogspot.se/search/label/Barack%20Obama

Av några gamla inlägg om Obamas kinesiska födelseomen framgår att han är "den milda/dröjsamma vinden som föregådar himmelen/krigaren". Detta födelseomen om en som inte tillhör historien något alls, reducerar dock ditt skräckscenario till något mindre sannolikt, men mindre himmelen/krigaren är Obama själv - ulven i fårakläderna. Jag övergav det kinesiska omensystemet för att det inte gick djupt nog. Det kanske var jag som inte förmådde gräva djupt nog för att se på vilken nivå bilderna berättade...

Anonym sa...

Obama On San Bernardino Shooting: 'We Have A Pattern Now Of Mass Shootings'
"We should never think that this is something that just happens in the ordinary course of events."
http://www.huffingtonpost.com/entry/obama-san-bernardino-shooting_565f4c23e4b079b2818cec1a

Obama har ju länge velat lägga vantarna på alla vapen folk äger i USA men vapenlobbyn har varit för stark. Frågan är väl nu om de kommer genföra någon "martial law" efter den här nya dödskjutningen och beslagta alla vapen. Att han är en "dröjsam vind" kan man väl säga eftersom det ju är nytt presidentval nästa år och han har då en kort tid på sig nu om han verkligen vill göra det... Och den här händelsen lär han väl se som ytterliggare ett "omen" (bland andra skjutningar) att göra något...

Obamacare är jag inte insatt i men vad jag förstått så har det väl inte blivit någon jättesuccé i vart fall... Deras sjukvårdssystem är väl lite i sitt eget slag tror jag...

Seaward sa...

Obamacare syftar bara på att Solen i Kräftan i allmänhet har en instinktiv empati med de svaga - se Merkel och Löfven, båda Kräftor, som initialt tog en "moderlig" position i flyktingkrisen. Englands Cameron (Kräfta) valde istället att sluta sig som Kräftorna också gör när de istället uppfattar ett hot... Hollande (Kräfta) vet jag inte var han stod i flyktningkrisen, men hans uppblossande krigshets efter Paris-terrorn är definitivt tanklös och instinktiv försvarsinstinkt plus lika tanklöst hämndbegär. Hämnden kan man se på hans Måne, Mars och Rahu i åttonde "skorpionhuset" - ett hatiskt hus. (Jfr hans impopularitet bland fransmännen - folkets Måne och Marsi åttonde kan tolkas som att han verkligen inte har folket med sig)

Anonym sa...

Okej då förstår jag.. Men nu har vi båda sett fel på mannens karta!

Månen är ju i Oxen i femte politiker-huset, Venus i Tvillingarna i sjätte fiendehuset, Solen och Merkurius i Kräftan i sjunde partnerhuset, Mars och Rahu i åttonde Skorpionhuset i ledartecknet Lejonet (dock ingen Måne här som du beskrev)

Seaward sa...

Jag har inte talat om något femte hus i detta sammanhäng. (Däremot i ett nyligen publicerat inlägg.) Jag säger bara att det mot din konspiratoriska läsning av horoskopets första hus finns en human sida - uttryckt via Obamacare - som helt och hållet kan knytas till Kräftans symbol. Svårare var det inte.

I övrigt måste jag kanske backa tillbaka en smula och ta tillbaka med medhåll om det du ser i Obamas första hus. Jo, Saturnus står världsligt illa där - för mycket känsla av att man ensam måste hålla koll och bära världens bördor på sina axlar. Men samtidigt är Saturnus i härskarläge och en "verksam välgörare". Detta är inte Saturnus som diktator, vilket du antyder, även om Saturnus + 1a husego kan tolkas så av alla med mindre makt själva.)

Jupiter plockar upp temat och expanderar på detta, men inte med de önskat goda effekter man kunde tänka sig (Jupiter en "verksam illgörare" när Stenbocken stiger i första). Obamas år vid makten liknar därför i hög grad Reinfeldts (verksamt ond Jupiter i det horoskopet också). Intentionerna föll inte ut som tänkt.

Det kinesiska födelseominat summerar väl dessa svåra turer. Han var inte den store befriare alla hoppats på, bara en liten vindpust, en liten formativ faktor i USAs större historiska rörelse. HSIAO CH'U, "den lillas tämjande inverkan", eller "smärre fostran", dvs. inte rätt kaliber eftersom stora ting kräver "stör fostran, TA CH'U. Nå, det är ett annat ämne.

Anonym sa...

Okej jag förstår han har en omvårdande sida (Obamacare).

"Hämnden kan man se på hans Måne, Mars och Rahu i åttonde "skorpionhuset" - ett hatiskt hus. (Jfr hans impopularitet bland fransmännen - folkets Måne och Marsi åttonde kan tolkas som att han verkligen inte har folket med sig)"

Jag ville här bara komma med en rättelse eftersom du sa att Månen var i åttonde huset när den egentligen var i femte.

Jag hoppas såklart också att Obama bara är en vindpust som åker förbi (som Kineserna menar).. Och jag är inte alls säker på att det verkligen kommer bli "martial law" i USA (även om det spekuleras på nätet om att det).. Detta trots att det är väl nästan politiskt självmord att gå ut med att man "ser ett mönster" och sen inte göra någonting.. Men sen kommer ju snart ett nytt presidentval så så han vill nog bara förvalta sista tiden väl..

Seaward sa...

Du såg fel om Månen i åttonde - jag räknade upp fler Kräftor som styr västvärlden för närvarande och det åttonde jag nämnde är Hollandes månhus. Det var en liten "bonusutvikning" men du tuffade på i dina tankelinjer om Obama och missade avfarten :-) Obamas Måne ligger i ett lyckosamt hus som den som ur ett makthavarhus förfogar över hans ledarskaps Sol. men Solen sjunker i väster så återigen är det mixade och lite oklara besked om mannens ledarskap. Vi vet ju nu att han inte lyckats med i princip något, utan har haft kongressen stenhård mot sig. Som kineserna sade: "en liten vindpust men inte det regn man räknat med".

Anonym sa...

Nu såg jag Siwert! ;-)

Jag var lite förblindad av mitt konspiratoriska tänkande där.. Vapenlobbyn kommer nog segra mot vindpusten Obama oavsett vilka "mönster" han ser.. Han har ju inte heller kongressen med sig så hans enmansrace håller ju inte när man ska styra hela det stora USA..

Anonym sa...

Vindpusten har dragit in i California nu i alla fall men det går nog segt för den i resten av landet..

http://www.wnd.com/2015/12/new-law-lets-cops-confiscate-guns-without-notice/#Z2M8SYvWDbJEbzDr.01
http://www.truthandaction.org/californias-new-gun-confiscation-squads/

Anonym sa...

Det var nära storm i hela USA men det kan inte skyllas enbart på Obama eftersom vi har UN också..

"Senate votes against hr 4269 - U.N. weapons collection/disarming Americans | Alternative
UPDATE ON HR 4269 – SENATE VOTES IT DOWN BY NARROW MARGIN!!! U.N. weapons collection/disarming Americans The 2nd Amendment Saved .. 53-46 vote! The U.N. Resolution 2117 lists 21 points dealing with firearms control, but perhaps of most interest is..."

http://collectiondisarming-americans.beforeitsnews.com/alternative/2015/12/senate-votes-against-hr-4269-u-n-weapons-collectiondisarming-americans-3266284.html