Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 oktober 2013

Moderaternas fascistiska historia

Efter Moderaternas avslutade årsstämma berättar SvD om röster som anser att partiets största man alls inte är Reinfeldt utan Gösta Bohman samt om fyra nyanser av Moderaterna. Åsyftas möjligen fyra nyanser av brunt - fascismens färg?

Se även den lilla empiriska studien Ett knippe bruna högermän

I sökandet av en illustrativ bild på Gösta Bohman ser jag hur mycket gammelmoderaten liknar den narcissistiska och typiska "post-politiska" moderata stockholmaren Pontus Gårdinger - mediekåt representant för den typ vars egen person och hur man groomar den är deras enda projekt i livet.





Dröm om min fascination när båda temana sammanfaller i just det zodiaktecken som öppnade mina ögon för svensk rasism i den tidiga (2009) ministudien av svenska rasbiologer - Kräftans tecken. 


Bloggen har sedan, med större dataunderlag, kunnat bekräfta att moderaten Fredrik Reinfeldts soltecken verkligen stämmer väl in med idén om Naturens skyddsinstinkt. Om en människa låtit den låga irrationella själen ta kontroll över hennes liv reduceras hon till en otänkande människa som t.o.m. tänker och talar på basis av primitiva instinkter och som sluter sig kring sig själv och sina närmaste inför varje tecken på turbulens. Ren och skär rädsla kan vara en förklaring till Reinfeldts fascistoida och härsklystna tendenser, hans 69 (!) lagändringar som ökat sekretessen kring regeringen och deras förehavanden. 

Kräftans symbol matchar väl hans påfallande rädsla att empatisera med människor som skadats - ja, han t.o.m. smutskastar dem som drabbas av hans eget djuriska snarare än mänskliga politiska system. Det är blotta tanken på mänsklighet och sårbarhet som får musslan att sluta sig - att se skador ger en obehaglig rysning hos en irrationell varelse eftersom den importerar allt den ser och införlivar med sig själv. 

Kräftan är den tärande - därför Reinfeldts påfallande tendens att plagiera allt från socialdemokraterna till Obamas slipsknut! Vattenelementet är nu ett element som bara kan reflektera de bilder som kommer från Elden. Stackars Kräftans tecken - "visioner är farligt" sade Reinfeldt på en tidigare moderatstämma, samtidigt som Kräftan hungrar efter något från Elden som kan värma dess kalla och näriga inre!

Exkurs. Kräftan, musslan, krabban - det är fascinerande hur oklart det är vilket ryggradslöst skaldjur som egentligen representeras av tecknet som på latin benämns Cancer. Har t.o.m. denna variation att göra med Vattenelementet och det otrogna i tecknets innersta natur - de flagranta otroheter jag känner till i min närhet har alla utom en begåtts av människor med Kräftan som sol-, mån- eller ascendenttecken!


Den onde fascistledaren Benito Mussolini var likt Fredrik Reinfeldt Sol-Kräfta och hans dyrkan av styrka och duglighet ledde till sist att normala människor fick nog av honom och hängde honom! Kräftans princip är att enbart skydda sig själv eller den art tecknet för tillfället verkar genom hittar sin illustration i en mjuk och blödig varelse som stänger in sig bakom ett skyddande skal och försvarar sina privilegier. 

Reinfeldt måste dras ut med tång ur skalet Rosenbad! Det enda han vill nu är att överleva i nuvarande ställning, politik är inte ens ett intresse för honom längre!). Ibland gör Kräftan också en dygd av det faktum att den lyckats överleva - allt enligt sin egen myt om "den bäst anpassades överlevnad". 

Inte undra på att det är under Reinfeldts styre svenska folket har lockats att trampa på dem som redan ligger och som enligt hans och Mussolinis sociala darwinism inte verkar vara av "rätta virket" och ämnade för Solsidan. Det är värt att notera att Kräftan står för Hemmet (trygghet) och i indisk astrologi också för dyrbara kapitalvaror (där just hem och bil är vad medelklassen aspirerar på).

Signifikationerna är i linje med moderaten Reinfeldts hemkommun Täby som inte ens vill ta emot folk som inte kan KÖPA sina HEM. Det är åter Kräftans rasbiologiska diskriminering fast nu klädd i ekonomiskt diskriminering - en direkt parallell till Reinfeldts och Borgs framgångsrika försök att återskapa ett trasigt samhälle av fattiga och rika.

Urmoderaten Gösta Bohman bar på sin tid kniv i rent trots mot svenska staten och dess lagstiftning. Han har skär- och stickverktygens planet Mars i dödande Skorpionen. Han har också gränsdragningens Saturnus "fallen" (dysfunktionell?) i egotrippade Väduren och i samma tecken har vi också den giriga demonen Rahu (norra månnoden). 

Det här blir intressant eftersom knivplaneten Mars härskar över både den introverta och avvisande Skorpionen och den extroverta och erövrande Väduren. Bohman har med andra ord en komplex härva av planeter som alla kretsar kring våld (Mars) - astrologins tre värsta illgörare samlade i ett tema, och fast Eld och Vatten sammanförda vanligen urladdar sig genom att fräsa och föra ett helvetes liv, är elementens ordningsföljd hos Bohman tecken på den kallaste och närigaste typen: det är iskalla Mars i Vatten som förfogar över den aggressiva Väduren - det är en människa panikrädd som maskerar sig genom att burra upp fjädrarna och se hotfull ut. Därför bära kniv. 

Sådan är alltså den moderna moderaten: en kall närig och rädd människa. Inte konstigt att Sverige gick åt helvete under Reinfeldt och Schlingmanns Nya Moderaterna - det är ju gammelmoderaterna som ligger kvar i botten - Rovkapitalet - alltmedan de aningslösa och psykologiskt naiva svenskarna köper varenda reklamkampanj eller stylingprogram - vare sig produkten är politisk eller en kolonialvara. 



"Produktutveckling" eller "remake" för byfånar

Folk som inte kan tänka lever sina liv genom stimulerande sinnesupplevelser istället! Och Kräftans planet är Månen - otrogen i sin böljegång mellan tom och full och i princip alltid lite småsugen på nya sinnesintryck. Just den Urprincip som tecknar brist på karaktär.

Härvidlag var Gösta Bohmans horoskop rätt intressant, för han hade faktiskt karaktär. Det är fullmåne mellan Kräftan och Solen i Stenbocken, och här har vi en andra indikation på varför han likt dagens korrupta nymoderater flagrant struntade i lagstiftningen och bar kniv: Solen i makthungriga Stenbocken baseras på Saturnus, som vi sett fallen i egocentriska Väduren. Den här kombinationen har bloggen betecknat "egenmäktighet", en karaktärsdefekt som stämde synnerligen väl in på Gösta Bohman. 

Undertecknad minns från barndomen partiledarens slafsiga och eruptiva psykologi vid tv-intervjuer, både exakt i genmälena och sluggeraktiga samtiden. Bloggaren har också mött en påfallande främlingsfientlig latinsk människa med just Bohmans fullmåneaxel och fått inblick i hur "den lågt rankade latinaren" minsann också håller sig med en hackordning och spottar på och ser ner på negroida människor. 

Minns att den rasism som är instinktiv hos Kräftan FORMALISERAS hos Stenbocken i en "objektiv" hack- eller samhällsordning. Även om det var Jordtecknet Jungfrun som, med Kräftan, utmärkte sig för främlingsfientlighet under bloggens fortsatta undersökningar, har jag alltid misstänkt att Jungfrun är tjänaren som gör sin JORD-herre Stenbockens ärenden. Stenboken ligger också bakom diskriminering genom att vara den ultimata Gränsdragaren, men den visar sig inte själv i resultaten utan bara genom tjänsthjonet Jungfrun.

Det här kan bero på - och nu spekulerar jag bara utifrån zodiakens grundprinciper - att Stenbocken handlar om yta och skenet inför allmänheten och därför är skickligare på att dölja sina verkliga sentiment. Jungfrun har inte samma överblickande orientering och röjer därför sin politisk inkorrekta inskränkthet och negativism gentemot alla främlingar som stör dess eget gebit: att odla sin åker för maximal skört (profitmentalitet eller som partiet med Jungfruascendenten säger: "det måste löna sig att vara arbeta". 

Bakom jönseriet för den breda massan säger istället gammelmoderaterna: "det måste löna sig att vara rik", och så låter de en procenten i vart land i västvärlden pengarna jobba åt sig själv. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg är bara nyttiga idioter - det pågår ett helt annat spel i bakgrunden, ett spel som helt ignorerar i folket, i demokratin, och som man ibland kan glimta genom de mest inkompetenta av moderaterna: män som självberikarna Carl Bildt och Tobias Billström. Den senare nu föremål för en ekobrottsundersökning och den förre själva sinnebilden för svenskarnas dåliga samvete. Vi skrattar nervöst och roas av hans gröna råttkavaj men vi vet ju vilken röta de "folkvalda" lider av...

Jakten på ett foto av Bohman ledde också till det makalösa fyndet (för en politisk novis som bloggaren) av Demokratbloggen om moderaterna bruna, fascistiska historia. Vilken parad av rötägg den kunnige bloggaren lyfter fram ur moderaternas VERKLIGA historia! Notera den verkliga historien, inte den lögnpropaganda Reinfeldts högra hand Arkelsten var dum nog att söka försvara och som partiet nu återigen stryker ur sitt manifest. 

Att inlägget på Demokratbloggen har några uppenbart obegåvade läsare av invandrarfientlig typ förhindrar inte artikelns förtjänstfulla avslöjande av högerns fula historia. Som någon säger: är det därför Reinfeldt är en så fanatisk förespråkare för fri arbetskraftinvandring - är det hans partis historiska bakgrund som äter honom inifrån som ett dåligt samvete? 

Sideriska siktet har tidigare sett hur nionde huset för utlandet (och samvetet) i Reinfeldt horoskop ockuperas av en VERKSAMT ONT FÖRMÖGENHETSPLANET (Jupiter). Här får vi en ny pusselbit till den placeringen i formen av det fascistiska svenska Storkapitalet i vår historia. Se också 1809 års svenska horoskop där Satan direkt angriper Solen i ägandets tecken Oxen!

*****



Se även tidigare inlägg (okt 2011) om Gösta Bohmans horoskop: Historisk moderatledare och rasist


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med Zoegas verkade så konstigt så jag var osäker på om det verkligen var sant, eller om det bara satir från din sida - jag menar, fruktigt kaffe, hur i h-e ska det smaka!? Men nu har jag kollat... och jag säger bara - försöker dom lura i folk att det är vin dom säljer...

Demokratibloggen - man blir ju lätt chockad när man går in på en sida som länkats till från det här stället, och ser länkar till Breiviks manifest, Breiviks försvarstal, samt en massa annat suspekt... :-) Bloggaren må vara kunnig, men han angriper moderaterna från rakt motsatt håll än ditt, det är helt klart...
S

Seaward sa...

Med den nivån av analys av Demokratbloggen skulle man också kunna titta in och förfärat lämna den här bloggen övertygat om att ha hamnat någonstans där solen inte skiner! Jag menar, alla dessa studier av mördare, missbruksnaturer och moderater!
:-)

Jag noterade bara att bloggaren kallade sig politiskt obunden, och för den som undersöker fascismen är en länk till Breiviks manifest lika legitim som utdrag ur Mein Kampf... Spontant kände jag att det var en författare vars vetgirighet översteg en eventuell mörkad preferens för SD, men den känslan var inte starkare än att det skenbara försvaret lika gärna kunde läsas som "och se vilket indignerat väsen högeralliansen för om SD med tanke på sin egen smutsiga byk". Kanske det t.o.m. är deras egen lortiga historia som får både sossar och höger att fördöma SD så hårt. Makten behöver en syndabok.

Jag har f.ö. alltid betraktat moderaterna och sd som syskon, moderaterna den lite äldre och med förståndet att linda in sin fascistiska politik som t.ex. "arbetslinjen".

Sossarnas gamla rasbiologi och brist på den verkliga socialismens internationalism avslöjar sig också ibland, som i Omar-affären... Illa skött och Veronica Palms 5 av 7 planeter i Jord (och Mars i negativa Skorpionen) berättar en historia i sig om vägran att lyfta blicken uppåt och förankra den socialistiska politiken i den eviga lagen (som också anbefaller människan att vara social och inte materialist).

Anonym sa...

Det går inte att jämföra, för den här bloggen propagerar ju inte för mord och hemskheter, bara för att den analyserar brottslingars horoskop. Men man ska ha bra stora skygglappar om man inte ser att "Demokratibloggen" är propaganda för högerextremism. Det finns ju inget som hindrar att undersökningen om svenska 30-talsnazister är hur eminent och "vetgirig" som helst.
S

Seaward sa...

Du kan säkert ha rätt om DemokratBloggen (utan "i" i mitten). Jag använde mig bara av artikeln och kommenterar här dess innehåll.

Jag har inte läst fler av dess inlägg. Jag invänder mig bara mot det klassiska greppet att bedöma bokens innehåll utifrån en blick på omslaget (= bloggens förstasida).