Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 30 oktober 2013

Mytologins desinformatör var lobbyist

En gammal klassiker från familjebibeln i repris:


Anden drev honom ut i öknen och han var i
öknen 40 dagar  och sattes på prov av Satan.

(Markus 1:12-13)


Att profitera på hela världen och förlora sin själ. Det är precis vad en lobbyist på DN/Debatt gör genom konventionella dimridåer som för tankarna till Djävulen, frestaren. Det är fascinerande att se opinionsmätningsföretaget Novus ("allt kan bevisas med statistisk") i kombination med det horoskop som följer här nedan.

Genom att förringa folks leda vid folk som söker tjäna pengar på andras ohälsa och låtsas prata om vårdkvalitet, lyckas lobbyisten Torbjörn nånting, vd för Novus nånting att effektivt smussla bort sin fula uppdragsgivares - eller är det sitt eget? - intresse i riskkapital som lagts ner i något av de nya snålvårdsföretagen. Dessa, som baserats på grundtanken att ge ägarna vinst, inte att bästa möjliga vård för de nedplöjda investeringarna!

(Se Novus hemsida för exempel på deras uppdragsgivares önskemål vid anlitandet av en lobbyist och siffertrixare.)

Dorian Gray i sanningsspegeln

Det finns inget sätt att komma runt det faktum att Profiten står i centrum för sådan här verksamhet. Så när opinionen är emot råttlika profitörer blir det nödvändigt för den Store Lögnaren själv - Satan - att träda fram. Man måste räkna med att vd:n nånting har ett psyke precis lika infekterat som Storfinansens språkrör Anders Borg (genom en ofattbar olycka för närvarande finansminister) - av Satan.


"Devil or Angel?"
Fixstjärnorna Algol och Regulus
indikerar valet mellan de två vägarna


Vid midnatt infiltrerar Ondskans stjärna Algol gradexakt lobbyistens psyke (Månen) och enligt antik astronomi verkar en fixstjärna på någon av de sju lägre sfärerna tills sfärens signifikator (planeten) hunnit sju grader bort från den räta linjen mellan fixstjärnan och Jorden. 

Det innebär alla som föddes fram till cirka 13.30 den här dagen bär på ett inflytande från Djävulen - förnekelsen av objektiva värden och en av människan oberoende morallag, en slags kod inbyggd i vårt universum.
Tidiga morgonfödslar naturligtvis mer än när satanssymboliken börjar ebba ut.
Exkurs. Som vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith pekat på, har Stephen Hawking för en gångs skull rätt när denne menar att heliocentrismen inte är mer sann än geocentrismen, den är bara en mer bekväm modell eftersom beräkningarna av solsystemet blir enklare om man antar solen i mitten. Det betyder i sin tur att anrika vetenskaper som astrologin äger lika stor giltighet, och därtill större, eftersom de också befattar sig med den moraliska koden, vilket inte fysiken gör. Det är västerlandets smitning från den moraliska aspekten i världen enligt Jordens perspektiv som förklarar vår kulturs undergång just nu, mitt inför våra ögon.

Det här innebär nu inte att alla med ett öra mot jordandens vanartiga avkomma Python (eller Djävulen) väljer att sälja sin själ. Illustrationen från Nya testamentet ovan påminner att Gud satt Satan att pröva människans själ. En del trillar dit (som lobbyisten i DN), andra står emot och vaknar ur den världsliga sömnen.
Eftersom lobbyisten redan bekänt färg och vinklar verkligheten som vore den Lustiga huset på ett tivoli (Satan har en förmågan att skeva till perspektiven!), är det pikant att se hur även den preeminent goda fixstjärnan Regulus ("kungamakaren") har maximal styrka på denna himmel. 

Men se vad den förstärker! Venus, vars spektrum av betydelser nu drar märkbart i riktning mot PENGAR eftersom den samtidigt är disponent över Månen i äganderättsinstinktens och pengarnas tecken Oxen. Här kan vi nog tala om Venus i hennes lägre bemärkelse, Aftonstjärnan eller skökan som i skymningen lurar av arbetarna deras surt förvärvade daglön för tjugo minuters tjurskallig urladdning. (Arbets-)Oxen är så simpel. 

Det är därför Aftonhoran, ursäkta Aftonbladets, arbetarprofil under högerns ägande enbart handlar om spel och dobbel och pengar, pengar och mer material om pengar. Och så kroppar och sex. På den förskolenivån lobbar den här mannen: rätten att tjäna pengar på kroppars behov av att hitta sin homeostatiska balans. De utan intelligens förutom den som är inbyggd i kroppen med förunderligt komplexa system och ändå utåt sett så få och enkla behov, kanske övertygas av hans illusionstrick, men inte tänkande människor. 

Eftersom det här är ett horoskop baserat på Månen, en planet som förutom att teckna sinnets elementära rationalitet också kan stå för ren kroppslig instinktivitet om tecknet är rätt (eller fel) och andra faktorer samverkar till en mindre intellektuell färdväg, så är det intressant att notera hur Månen som föreställning och fantasi uppmålar Jupiters STORA FÖRMÖGENHET i tionde makthuset. 

Månen i materialistiska Oxen förstärks här genom att drömma om stora och lätta pengar som sin karriärhöjdpunkt eller syn på vad som utgör MAKT. Visst fan älskar den här mannen klippare - profitörer på gamla och sjuka - och han ser sig säkert som en själv. Solen i Lejonet är en chefstyp men ganska lat och som gärna låter kapitalet jobba åt sig. En vinstjägare. (Lejonets naturliga femte hus illustrerar som ett uttryck för lek också spekulation.)

Kungavärdighetens stjärna i det här horoskopet ser allt mindre imponerande ut i sina effekter. Den här figuren vill bli kung över dem som gör sig en enkel hacka på de sjuka och vårdbehövande...

Och då har vi ändå inte vägt in den indiska astrologin som underkänner Månen i Oxen som ägare av första egohuset. Att som Oxen IDENTIFIERA SIG MED DET MATERIELLA gör ingen människa väl, åldrande sjukdom och död blir en så mycket större ångest för dem som samlat sina skatter på Jorden och ingenting i Himmelen. Oxen som ägare av första huset är tämligen unik i indisk astrologi genom att inte bara sinnelaget blir "ont" (de egna tankarna ett problem!) utan också den underliggande disponenten Venus!

Och Oxen har också välgöraren Jupiter emot sig - stora pengar blir här OND FÖRMÖGENHET - exakt som i Fredrik Reinfeldts horoskop.

Jag har inte gjort det omfattande testet av moderata politikers Jupiter, men nog vore det fascinerande om den här sortens undermänniska som grupp uppvisade en statistisk överrepresentation av "onda lätta och stora pengar" i nyckellägen på himmelen, även i ett så vagt horoskop som det som baseras på Månen!

David Cameron i England, som nu helt förlorat sin legitimitet som premiärminister sedan han hotat den engelska pressen med repressalier om de fortsätter rapportera om hans och USA:s skändligheter, är ännu en högerman med en formidabelt ond Jupiter... 

*****

Storfinansen har anledning att känna sig rädda och söka stänga till kommunikationsvägarna på nätet för vanligt folk (nästan alla tidningar har nu stängt bloggsfären ute från sina läsare för att bättre kontrollera högerindoktrineringen). 

För nu har det högerdrivna Fort Europa så vanskött sin del av världen att man återigen måste fråga sig om man borde lagstifta mot politiker födda i Kräftan - den nutritiva eller vegetativa själen. Är protektionismens princip i zodiaken illa lämpad att sköta det externa? Är det sant, det som antikens astrologer ritade upp? Stenbocken som statens beskyddare, Kräftan som de små och privata angelägenheternas beskyddare? 

Se kaoset i världen just nu och representanterna för de stora länderna:

Obama/USA: Solen i Kräftan
Cameron/Storbritannien: Solen i Kräftan
Merkel/Tyskland: Solen i Kräftan
...och så spionsatelliten Sverige
Reinfeldt: Solen i Kräftan

...och om han byts ut har Storfinansen redan arrangerat så att svenskarna kommer att rösta på precis samma sak 2014:
Löfven: Solen i Kräftan

Hollande/Frankrike: Solen i Kräftan - men han är socialist och därför en paradox, precis som Stefan Löfven. Men trenden är tydlig. Och lyssna efter protektionismens princip Kräftan i den föga smickrande beteckningen Fort Europa - befästningens eller själviska självbevarelsedriftens Europa som låter flyktingar drunkna i tiotusentals i vattnen runt vår Borg, Anders.

Kräftan symboliserar också "frågans slut" eller "frånfälle". Jag vet inte varför de gamla traditionerna är så försiktiga med ordvalen när det är döden de talar om även i anslutning till detta Vattentecken. 

Det är inte underligt att européerna enligt enkäter känner extremt missmod. De här all anledning till det när t.o.m. de stora europeiska ledarna tecknar "död bakom lyckta dörrar". Det här är så Kräftans andra sida, för den står ju också för privat välmående bakom samma lyckta dörrar - och det är den sidan som blir snuskig och anstötlig när vd:ar som den i DN går ut och predikar Solsidans evangelium: välstånd men bara för oss få i klubben. Ni andra ska bara köpa vår bedyran att vi är intresserade av kvalitet. 

Det är pengarna som är "the bottom line". Och är inte vinsten tillräcklig för blodsugarna, då åker kvaliteten ut direkt.

Nästa Europa, efter det som snart går under (med enormt lidande för alla) kommer förhoppningsvis att bygga på lite mer allsidiga principer än de som tog över med Margaret Thatchers marknadsliberalism. Vi har sett en hel kontinent gå ner i helvetet tack vare män som Torbjörn Sjöström. Vilken show det var!

Inga kommentarer: