Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 31 oktober 2013

Radiotjänst AB och Storebrorsamhället

När man läser pressmeddelandet från Kammarrätten om tv-licensplikt för datorer tror man knappt sina ögon. Det sätt varpå det vinstdrivna tv-licensindrivningsföretaget Radiotjänsts läsning av högergeringens lag från 2007 ges rätt, det sättet är så sökt att man förstår att ett annat intresse ligger i bakgrunden och inte får hotas. 

Det här är bara ett spel för gallerierna. Vanliga människor luras tro att de har en chans när de följer de demokratiska spelreglerna och överklagar Radiotjänst konstiga logik. Men människorna har ingen chans, Makten - i det här fallet näringslivet som erövrat Rosenbad och SVT - har redan bestämt sig. Näringslivet, med IT-fascister som en produktframdrivande gren, behöver mer pengar. Näringslivet behöver alltid mer pengar, har ni märkt det? Vilken konstig kronisk näringsbrist de verkar bära på.

För vilken förnuftig människa (och förnuft är väl vad man måste tillskriva lagmänniskor) skulle komma på tanken att hävda att en dator fortfarande är en tv fastän alla mjuka organ på insidan som krävs för mottagning av tv rivits ut eller aldrig funnits där till att börja med? Som tv skulle Kammarrätten tydligen också räkna ett halvantikt skåp av trä, så som tv:n såg ut i dess barndom, men med teknikskrotet borttaget.

Nej, man förstår bättre när man följer frågan i SvD:s artikelserie om varför Radiotjänst valt att läsa lagen så att varje dator undantagslöst nu också är en tv, om man följer Eva Hamilton, händelsevis högst beroende av att licenspengar rinner in för hennes allt mer ihåliga schlager-tv - bekostat av folket! - och samtidigt förmånstagare i formen av aktieutdelningar ju fler apparater Radiotjänst AB lyckats brännmärka som "statens  egendom" därför att de via krystade resonemang kan liknas vid ett Seende Öga (och vad Ögat symboliserar skall strax klarna). 

SvD har artiklarna i sin Näringslivsavdelning vilket säger allt: det handlar bara om pengarna. Och det är därför alla rättsliga instanser som den ena efter den andra går på Radiotjänsts linje producerar så sökta argument - förolämpningar, faktiskt, för varje människa som förstår något om en dator, vad det är för apparat och vilken funktion den har i sitt "naturliga" tillstånd. (Den är en "generisk räkneapparat" enligt allmänt vedertagen definition, inget mer.)
Vem tillber hon?

Uppenbarligen finns det också lagmän som sålt sin själ till Djävulen och tjänar det dolda direktivet att säkra de ekonomiska medel staten behöver (läs: Eva Hamilton behöver för sina älsklingsprojekt, schlagerfestivaler inte minst) för att driva sin så kallade "tjänst till allmänheten". Just ett sätt att tjäna, att tvinga på licensavgift på människor som aldrig intresserat sig för tv-mediet!


Därför är det befogat att säga att Sverige, med en plattskärm på väggen i snart varje hushåll, nu hamnat i exakt samma ohyggliga situation som George Orwell beskrev i boken "1984". 

I Orwells deprimerande dystopi kunde Storebror både se och hjärntvätta dig. I Orwells bok var monitorn på väggen också ett öga som såg in i de privata hushållen. Även den delen har nu besannats sedan regeringen Reinfeldt bjudit in SPIONER att via en gigantisk datorhall märkt Facebook (spel för gallerierna!) registrera ALLT som det svenska folket tänker och säger via sina tv-apparater/datorer. 

Att SVT används för att sprida högerpolitiska "expertkommentarer" i nyheterna är tydligen ett faktum. Det är närmast obegripligt att Sveriges har misslyckats så med att utbilda folket att man fortfarande i läsarspalter ser SVT anklagas för vänsterpropaganda. 

I verkligheten började Eva Hamilton sin chefsgärning på SVT med att rensa ut alla journalister och anställda, inklusive en redan då före detta flickvän till mig. Det kallades "omorganisation" men var i själva verket ett sätt att få bort människor med vänstersympatier, människor som arbetat på företaget under många socialdemokratiska år. Bara för det politiska våldsingreppet borde Eva Hamilton åtalas. 

Man skulle också kunna fråga sig om utrensningen från SVT av gamla trotjänare med socialt demokratiska sympatier det var ett åtalbart utslag av den åldersdiskriminering svenskarna ägnar sig åt och som inte går att bota så länge fascismen driver stora delar av det här folket inifrån, som deras eget sjukliga blodsjukdom! Se Satans stjärna invid Mars i nationalhoroskop, i landsbygdens tecken Oxen. En mer korrumperad förankring kan inte föreställas för det "nationella blodet" (Månen/blod i Väduren ett Mars-tecken).

Eva Hamilton och Nationalhoroskopet:
"Liten tuva stjälper ofta stort lass."
Satan i äganderättsfixeringens Oxe
vanställer ett helt folk - svenska folket -
och därmed också alla deras makthavare.

Att Vattumannen, "den samfällda ideologin", inte automatiskt ger ett berömvärt samhällsklimat ser vi vid kombinationen av Eva Hamilton som den rådande högerideologiska Statens spegelyta. Nationalhoroskopet med synförmågans Sol i folkets tecken Vattumannen blir, när Hamilton med sitt sinne (Månen) återspeglar Statens vilja, till Djävulsstaten. Hon lyckas nämligen med sin kärlek till korrupta Pengar återkoppla till nationalhoroskopets egen olyckliga fäbless för Djävulens alla simpla lockbeten av vilka pengar och t.o.m. småsnask till förtäring är de effektivaste.

Hela svenska folket är fångar under Djävulens simplaste sätt att lulla den tänkande tanken till sömns: fladdrande bilder. Som när man svänger en skallra framför spädbarnet och fångar dess uppmärksamhet och får slut på gråten! På den nivån befinner sig svenska folket som helhet. 

Spädbarn som låter sig nöjas med detta försjunkna konsumtionsträsk och nyheter som numera bara är ideologisk hjärntvätt! Och allra mest typiskt för spädbarn är att de inte bryr sig! De har inga referensramar ännu utan saker glider in och ur fokus. Större krafter än dem själva styr vad de skall bli. Likt minstingen jollrar de om sin "valfrihet" som marknaden och högersamhället ger dem men det har inte ens förmåga att avgöra om något av de ord de lärt sig verkligen stämmer!

Eva Hamilton har beslagits med lögner även tidigare, men i sin kommentar till Kammarrättens ja till Radiotjänsts lagtolkning börjar hon närma sig sanningen. Pengarna för att driva sitt lilla Storebror-företag kommer inte alltid att rinna till från en åldrande befolkning som har en platt-tv kvar. 


Att 97% fortfarande äger en tv och bara 3% saknas i hennes dataregister över licensbetalande medborgare duger inte. Det gäller att säkra de framtida intäkterna redan nu. Därför den djävulskt ohållbara logik som lagvrängarna i nu två olika rättsinstanser ägnat sig åt för att hjälpa den sämsta sidan av Vattumannens tidsålder [1] att rota sig i Sverige. 

Så långt är Hamiltons därmed mer något mer ärlig nu än tidigare om det nu kan vara till någon tröst för den som upptäckt vilken korruption och röta som råder i toppen av vårt samhälle. Man kan t.o.m. säga att det är först nu, i högerns regi, som Staten fått blodad tand för att övervaka folket via deras Storbror-ögon - tv/datorerna.

I dessa tider ser vi i England, USA och i Sverige hur högern i maktställning alltmer börjar likna den kommunistdiktatur de genom historien älskat att klandra! 

Ja, Obama är distinkt höger! Att en sådan som Mona Sahlin hyllar honom säger väl allt om var hon befinner sig på vänster/höger-skalan och hur perverterad svenskens utblick blivit under de gångna 30 åren av marknadsliberalism. "Marknadsliberalism" = fritt fram från de styrande för de girigaste att söka utnyttja alla andra. T.o.m. Rosenbad och lagstiftningen gick att köpa till ett pris visade det sig, så fort Reinfeldt installerat sig och sitt folk.


________

Not 1. För den som inte sett matematikern, helikopterns uppfinnare och astrologen (!) Arthur M. Young få något dystert i sin åldrade blick när Vattumannens tidsålder förs på tal, sök hans muttranden om "Age of Aquarius" från detta filmklippsarkiv. Det är en längre intervju "snuttifierad" i små ämnesutläggningar.

Youngs tankar om astrologin i den här essän från domänen som bär hans namn är fascinerande. Inte minst för att han verkar anta en naturalistisk förklaringsmodell! Den som minns hans horoskop och Månen i Jordtecknet Stenbocken förstår direkt varför han "drar ner" från dess verkliga hemvist och söker förankra det i en fysikalisk förklaringsmodell.

När jag för första gången på länge ägnar Young en tanke ser jag att en intervju med honom dykt upp som köp-dvd i USA. I den intervjun fortsätter han att framlägga sin förståelse av planeterna och där tycks han plötsligt åter öppen för ett scenario där planeterna verkar på en nivå bortom de gränser naturvetenskapen satt för sina teoribyggen!

Jag översätter produktpresentationen:
I astrologin representerar planeterna viktiga distinktioner som rör de olika verklighetsnivåer som vetenskapen ofta rör ihop. I del 1 av det här tvådelade programmet fastslår Arthur M Young att hans utvecklande av helikoptern till stor del byggde på insikter om relationen mellan olika vinklar och fick honom att utveckla en modell där fysikens måttformler uttrycktes på ett sätt som var isomorfiskt med zodiakens tecken. (Sideriska: Samma tankar finns att läsa i hans lilla och förbisedda bok "The Geometry Of Meaning" som fortfarande kan gå att hitta i boklådor på nätet.)

I programmets andra del resonerar Young om skillnaderna mellan Saturnus, Uranus och Neptunus och förklarar hur Saturnus planetära cykler har haft betydelse för hans eget liv. Han diskuterar bruket av (väst-)astrologins progressiva horoskop ur perspektiv av systemteori, för vilken hela cykler ligger inbäddad i varandra (Sideriska: jfr. bloggens få granskningar av den indiska dasha-läran som likaledes bygger på den urgamla tanken om "cykler inom cykler", makro- och mikrokosmos.)

Astrologin, förestår Young, är ett större och mer omfattande system än dagens vetenskap. Vetenskapsmän kan dra lärdom från studier av den helt oberoende av bruk vid ställandet av personhoroskop. Young var också grundaren av Institute for the Study of Consciousness i Berkeley, Kalifornien, och författare till böckerna "The Reflexive Universe" och "The Geometry of Meaning". 
Den dagen Sveriges makthavare börjar närma sig den här typen av litteratur och tänkande - det filosofiska tänkandet - då kommer Sverige på fötter igen och en ny svenskhet, integrerad med kosmos ser dagens ljus. Människor som inte längre drivs av Penningen utan av Människan. Först då. Tills dess kommer vi att se den onda sataniska nidbilden av Vattumannen som Arthur Young delvis verkar ha anat vid horisonten...

Kapitalismen och med den västerlandet är redan dött, konstaterade den norske freds- & konfliktforskaren Johan Galtung dystert helt nyligen. Men Medelsvensson är så upptagen av att frossa skräp via platt-tv:n att han inte märkt att soffan, ja hela Titanic, redan lutar betänkligt. Medelsvensson svullar sig i graven utan att någonsin ha fött en enda egen tanke. Allt köpte eller prenumererade han på. 

Arma slaktboskap!


PS. Folksjälens lägre instinkter - Månen i Väduren i nationalhoroskopet - förbinds med bedragaren Satan via Vädurens härskare Mars. Via kreaturets tecken Oxen kan detta översättas både som "slaktboskap", "nyttiga idioter" och som ett helt folks "missriktade materialism". 

Svenskarna tror de ska få det bättre materiellt och kanske faller några brödsmulor dem till del genom Reinfeldt och Borgs jobbskatteavdrag, men lite längre fram på vägen - längre än ett "sovande folket" kanske fundera över - ser vi en hemsk historia utspela sig, ett Sverige i fullt krig mellan de rika och fattiga, hungriga zombies som gör räder in på Solsidan för att försörja sig och sina barn. 

Eva Hamilton är högerns fula tryne i dess mest urvattnade och förställda form - den monetära maktens mellanchef med uppdrag att arrangera svindyra glamourshower typ Eurovision FÖR den simpla folkmassan och FÖR deras skattepengar! 

Det är allt hon är, Eva Hamilton, själv en duperad och förledd nyttig idiot. Hon tillhandahåller med sitt SVT bara ett "folkens opium" (som Karl Marx kallade religionen i dess uppgift att pacificera och söva folkmassorna).

Inga kommentarer: