Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 oktober 2013

Reinfeldts hånflin & aktiv illvilja



Jag noterar hur SvD (borgerlig) inför valet gradvis fasar ut läsarnas möjlighet att ta del av bloggsfärens kommentarer genom att steg för steg introducera en ny layout som EXKLUDERAR kompletterande analyser till de som tidningen själv ger. 

Den omdömesgilla skribenten Göran Erikssons krönika är det enda ställe efter gårdagens politiska debatt där nätdemokratin fungerar förutom en trivial "artikel" som bara är ett formulär för läsare att "tycka till" om tv-debatten. Vilken bloggare behöver kommentera en åsiktsruta i SvD?

Å andra sidan är SvD:s implementation av blogglänkar trasig. Trots att undertecknad felanmälde detta för över ett år sedan struntade tidningen högaktningsfull i att reparera systemet som kraschar när antalet bloggar överstiger tio.

Högerstyrda AB, Expressen har helt stängt dörrarna mot bloggosfären och DN låter ibland allra nådigast bloggosfären kommentera något ofta harmlöst ämne. Men dessa mediegrepp mot den nätdemokrati som börjat växa till sig, kommer för sent. Högerregeringen har redan kört förtroendet i botten och om de politiskt intresserade bloggarna såg det här direkt, har nu Reinfeldts "mentalt störda" och sovande folk börjat se saker med egna ögon.

Den här bloggaren upptäckte haveriet i svensk politik för bara några år sedan och följden blev att DN genast svartlistade bloggen under dess egentliga namn siderisk.blogspot.com! Och det på grund av analytiskt material som följande, baserat på en äldre världsbild när människor ännu kunde se skillnaden på sanning och lögn, ont och gott. I Sverige tycks sanningen göra alltför ont så man dödar hellre budbäraren än tar till sig visa råd.



*****

Genom att ett givet zodiaktecken stiger i öster kommer resterande elva zodiaktecken och deras härskare att tilldelas tillfälliga ägarskap över återstående elva hus. Det bäddar för komplicerade perspektiv som man helt slipper så länge man enbart funderar över zodiaktecken som idéer - Fiskarna och försakelsen, Jungfrun och vinsten, Lejonet och dominansen...

Helt plötsligt tudelas planeterna och behåller sin grundläggande natur - Mars som en olycksskapare och krigsherre, en som splittrar endräkten och husfriden - men de färgas också av det hus eller livsområde de tillfälligen blivit härskare över.

Låt oss apropå Reinfeldts stora sammanbrott i en tv-debatt nyligen. Jag såg den inte men har läst och hört på radio om att statsministern helt tappade kontrollen inför hela den del av svenska folket som tittar på det under högerinflytande tydligen allt mer korrupta SVT. 

Av några radioklipp hör man en motbjudande människa tänka högt och över huvudet på Stefan Löfven. "Jaså nu kör du "... och så försöker Reinfeldt göra sig märkvärdig genom att IDENTIFIERA EN TYP AV STRATEGI som han tillskriver Löfven.

En liten struntviktig översittare på skolgården, sådan lät Reinfeldt! Aldrig har väl Sverige avslöjat sig som en byfånarnas bakgård på världskartan. Detta var alltså den "bäste av svenskarna" som folket i två val på raken valde att ge förtroendet att styra landet. Skrämmande.

Låt oss ännu en gång förklara, så långt astrologin så mäktar, vad det är i Reinfeldts exakta födelsetid som gör honom till ett skådebröd att iaktta och ta varning av. Här är det perfekta exemplet på ett intellekt som är helt genomsyrat av ondska och illvilja, den kanske falskaste politiker som det är möjligt att uppbringa. Här i Sverige, där objektiv sanning inte längre förmodas existera pga. sekularismen och dess många falska antaganden om verkligheten. 

Sverige: Ett land där alla därför tror det står dem fritt att söka slå moderatblå dunster och rena lögner i ögonen på varandra. Ett land på akut glid, i Djävulens, den stora korrumperarens våld. Falska människor som spelar dubbelspel inför varandra och sig själva. Psykologisk misär!

Och vår Missbildare nummer ett är alltså vår egen statsminister!




Det som knäcker det här horoskopet är det olyckliga sammanhanget mellan andra huset för "min ekonomi" och det elfte huset för ideal. Den begärliga Månen befinner sig i Vågen, i tänkande Luft, och är således hårt bundet till mänsklighetens simplaste frågeställning: var är dagens mål mat och var är pengarna till denna. En fråga som ingen i ett tryggt välfärdssamhälle behöver ställa sig.


Men Reinfeldt är en sjuk människa och vill inte se trygghet. Han vill sprida sin egen otrygghet - vilket ses i hans aktivism (Solen) för Kräftan som ideal - otryggheten och närigheten som ideal. Den ständiga jakten på en skugga av verklig existens, en ständigt flängande och ätande varelse som ändå aldrig blir mätt! 

Kopplingen mellan Sol-Kräftan och den egna ekonomin via Kräftans ägare Månen är solklar. Här har vi den ynkligaste mentalitet som en människa på jorden kan ha. En som inte kommit någonstans i sitt liv i mognad och överblick över de olika strategier mänskligheten skulle kunna följa för att gemensamt nå "himmelriket på jorden". Reinfeldt är faktiskt så långt efter genomsnittsmänniskan att han inte ens bryr sig. Han är alltför primitiv!

Men det här är alltså "arbetslinjen" där den pennalistiska sidan, avsedd att skrämma medelklassen till flit och lydnad (jfr Reinfeldts beteende mot sina egna enligt boken "Knapptryckarkompaniet"), emellertid kan utläsas av andra otrevliga ställen i horoskopet.

Som t.ex. den genuint otrevliga sida som ogenerat gick i dagen under tv-debatten, en idiot som skrävlar högt om hur mycket smartare än motståndaren är genom att överrösta den andre med sin egen sönderdelande analys av motståndarens argument och argumentets syfte SAMTIDIGT SOM DEN ANDRA FÖRSÖKER PRATA. Reinfeldt var inte bara "övertaggad" som mediekommentarerna söker lindra hans övertramp. Det var en GALNING som avslöjade sig inför hela svenska folket. Precis vad den är bloggen sagt utifrån människans beklämmande simpla horoskop.

Ja, hans Jungfru i öster ger honom en dos  intellektuellt kvicksilver, men mannen förstår inte sin egen kommunikation! Hans personlighetshärskare Merkurius står oåtkomlig i det dolda tolfte huset, "den onda demonens hus" och om man inte tar det området på allvar och upplöser de onda ting som ligger där, kommer ens egen omedvetenhet att förstöra egots ambition. Man blir ett delat hus - en krigsskådeplats mellan ett oklokt ego och en inre orenhet. Själar med så svåra horoskop som Reinfeldts, har troligen gjort mycket ond i tidigare liv. När de når ett liv avsedd för det omedvetnas rening står de i en vägkorsning. Reinfeldt har uppenbarligen förvärrat sina utsikter inför nästa återfödelse på jorden...

Jungfrun i öster gör förvisso den idealt sett neutrala kommunikatören Merkurius till en verksam välgörare. Men välgärningarna kan ifrågasättas när Merkurius står i ett världsligt ineffektiv hus som det tolfte förlusthuset! Reinfeldt, heter det nu, har övergått till att ljuga ihop dikter om att ett femte jobbskatteavdrag NU ger fördelar SEN. Tur att svenskarna vaknat och opinionen så tydligt vänt, för så här låter det i Reinfeldts inre - allt är lögn och dikt, han är så galen av sin högerideologi att SANNING inte ens existerar för denna, den sämste av sekulära människor. 

Merkurius i blåsväder är känd för att fiffla med information och att ha Merkurius som sin ascendenthärskare men i tolfte huset är så pass kritiskt att man nu måste söka säkerställa varför personens hela kommunikationsförmåga placerats i karantän och ringats in som en smutsig verksamhet som kräver rening!

Fastän Reinfeldts intellekt är en verksam välgörare (för sina egna ska tilläggas, minns hans extremt ynkliga Kräft-ideal - trygghet bara för mina närmaste och våra plånböcker), så tappar intellektet verkningskraft i det tolfte huset. 

Eller rättare sagt, hans förstahusframträdanden är, vad den intellektuella verksamheten beträffar, besmittade av Merkurius fångenskap hos den onda demonen. Samma missöde har också drabbat hans Venus, ägaren till det andra huset för "min plånbok". 

Reinfeldt är en neurotisk människa som hatar sjuka och arbetslösa eftersom de tullar på innehållet i hans plånbok. Han är en sjukt snål människa som snarare än att fått bli statsminister borde ha tagits in för psykologisk behandling. Någon gång i barndomen började hans själviska ideologi inplanteras i honom av hans moderata föräldrar och han hade egentligen aldrig någon chans. Det är en djupt störd och hjärntvättad människa som antyds av ett horoskop där Måne och Sol - barndom och egen individualitet glappar i insikt om sammanhanget pga. den tendens till dissociation eller separation som naturligen följer när Luft och Vatten tvingas samman. (En MÄNNISKA - en essentiell Luftvarelse - kan inte ANDAS I VATTEN.)

I Reinfeldts fall spelar SOLEN ROLLEN AV OND DEMON. Det är hans eget ideal om det lilla Kräft-livet som bara handlar om att hålla magen mätt och fri från kurrande (och oro) som förklarar varför hans Merkurius inte gynnar någon utom de egna, men med egna gäller han inte bara Reinfeldts egen familj (som föll i bitar häromåret) utan naturligtvis alla elftehusideologiska partivänner.

Detta innebär för närvarande cirka en fjärdedel av svenska folket, de som själva befinner sig långt under en genomsnittlig människas mognad, intellektuella underpresterare som bara jobbar för sin egen framgång och blundar för att samhället är en komplex helhet där alla är beroende av varandra. För vad är Solsidans tomter värda om de införskaffats på bekostnad av Förorten och Förorten utnyttjas så grovt att den hämnas genom att bränna ner Solsidan? 

Nej, Reinfeldts horoskop uppvisar en sjuk och skev världsbild och 11e idealhuset fungerar extremt illa i dess snäva koppling till 2a huset för "min plånbok". Läs detta som "oss moderater och hur mycket pengar vi lyckas sno åt oss så länge vi lyckas klänga kvar vid regeringsmakten". Reinfeldts horoskop illustrerar en ren parasit! En samhällets fiende nummer ett.

Solen i Kräftan är här således den onda demonen och den verkar som Reinfeldts explicita ideal. En fjärdedel av svenskarna följer således en väg som bär raka vägen åt helvetet, och ALLA andra drabbas av denna skock besatta zombies.

Men det är illgärningsmannen Mars som är sista spiken i kistan för Reinfeldt som person. Här blir astrologin skoningslös - den pekar ut en människa och anklagar denne för att vara en verksamt ond splittrare! För Jungfrun i första huset är Mars också VERKSAMT ILLVILLIG.  

Här befinner sig Mars i Jungfrun och blir således Reinfeldts alldeles egen framtoning - han är som framgår av den avslöjande tv-debatten SADIST. 

Det är denna, den allra fulaste sortens Jungfru han visade i går: arrogant och socialt avknäppt (Jungfrun är ett av de antisociala och privatistiska tecknen): Reinfeldt recenserar med Jungfruintellektets negativa nedbrytande stil motpartens argument - medan den senare håller på att tala. Så sjukt. Den här mannen har verkligen överhuvudtaget inga statsmannakvaliteter, det är en gatsmart tölp om ens det. Rösta bort honom med besked!



PS. Reinfeldts omedvetna och onda demon är således hans eget soltecken, hans eget ideal och symbolen för hans egen strävan mot att bli en ledande ideolog! 

När Jungfrun, hårklyveri, detaljpedanteri och räknenisseri äger första huset spelar Solen visserligen rollen av "verksamt neutral", solljuset gör varken till eller från. Jungfrun måste offra Solens upphöjda överblick eftersom man inte båda kan ha överblick och sköta detaljerna samtidigt. Men som jag skrev i gårdagens inlägg, fejkar Reinfeldt bara denna Jungfruroll, en liten byråkrat som vem som helst.

I själva verket är den omoraliska och falska Mars i första huset ett tydligt tecken på att han är en desinformatör och att han inte alls offrat Lejonet, lyxen och rikedomen - eller chefskapet. Han är en hora och det är Storfinansen som kommer att representerar Reinfeldts inbillade alter ego, hans Sol. Sin egen individualitet kommer han aldrig att nå i detta liv. Månen i Luft fabulerar bara eftersom Solen i Vatten saknar nobless, pga den oinspirerande kopplingen mellan ideal och det triviala andrahuset.

1 kommentar:

Anonym sa...

man känner sig själv genom reinfeldt