Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 oktober 2013

Ryan Air och självdestruktiva ledare


Michael O'Leary - homosexuell flygbolagschef
eller en pr-mässig katastrof?

När bloggen använder Månen (sinnelaget) som ascendent kan det tyckas ett högst osäkert förfarande. Två till två och ett halvt dygns nyfödda delar ju alla samma månplacering! Ändå verkar (den indiska) metoden fungera väldigt väl när den provas på horoskopen för berömda eller rubrikskapande människor. Det kan vara så att dessa, som ju i praktiken redan visat sin förmåga att sätta ett avtryck i samtidens sand, på något sätt är tydligare representanter för den "allmänna tidsanda" som tecknades då de föddes.

Ta Michael O'Leary, Ryan Airs vd från helvetet. På DN en krönika om en man som visserligen är enormt skicklig på makt- och pengahunger men ändå verkar sakna varje form av vettigt omdöme. I Sverige är Ryan Air svartlistat av Konsumentverket och i England har företaget jumboplacering när det kommer till varumärkets klang. Folk anser kort och gott att det som utgår från O'Learys företagshjärna är ren smörja.


Låt oss titta en gång till på horoskopet för hans födelsedygn och fundera över tecknen och planeterna enbart ur perspektivet "PR" eller renommé. Där födelsetimman är känd tecknas detta primärt av det tionde publika huset, men här räcker det med en månascendent - psykets fantasi om tiondehusets karriär och status inför omvärlden - hur viktigt det var för den här irländska bondläppen att "bli någon" inför världen. Mannen tillhör den kritiska årgång som uppstår varje gång framgångens Jupiter och formalistiska snåljåpen Saturnus delar zodiaktecken.

Året 1961 såg den kanske mest ogenerösa kombination av förmögenhet och kontroll som astrologin kan teckna, mest för att det är Saturnus som nu är på hemmaplan och verkar från det snåla och själsdödande Jordelementet och så enfaldigt fixerar sig på "resurser". Jag tror inte det är en slump att världen just nu genomgår en själviskhet som är helt ofattbar. Bölden motsvarar i stort de år när 61:orna nådde sina karriärpositioner i livet och det är typiskt att den alltigenom onda regeringen Reinfeldt motsvarar Bibelns "sju goda år för sju onda år" - Saturnus fyra sjuårscykler på sitt varv är välkända genom att ett fullt varv har identifierats som människans 30-årskris.

Finns det själ att påstå att samtidens mörker kommer från den fula kombinationen runt 1961 då Saturnus ströp generösa Jupiter och Stenbocken (Slavägaren) söker behålla allt för sig själv och sin egen maffialiknande grupp av Rovkapitalister (se Cronemans tv-krönika, också i DN händelsevis).

Ja. Se bara det enkla faktum att Sverige på regeringen Reinfeldts sjunde år av fiffelåtgärder för att gynna dem som redan har genom att krossa den svenska välfärden - inklusive "små" människor som redan hade det svårt. Alla medier verkar redan ta den extremt högervridna socialdemokratin för nästa års valsegrare efter att den ena opinionsundersökningen efter den andra alla visar att regeringen Reinfeldt (läs: Moderaterna) i sin sjuårskris (den första krisen sedan maktövertagandet) tydligt tappat folkets respekt för den bedräglighet de konsekvent visar prov på! 

Det började ju från första dag med alla Reinfeldts illa tillsatta ministrar men här ser man hur långsamt tidens kvarnar mal. "Folk" är per definition en hop av idioter, det ska mycket till innan denna sovande köttlump i sitt kollektiva psyke börjar registrera de förändringar som skitstövlar i härskarläge ställer till med. 

Det här sammanhänger ju med att den röta högern ställt till med börjar i underklassen, bland samhällets svaga. Socialdemokraterna protesterade t.ex. lite pliktskyldigt i riksdagen mot Fas 3 och sedan gick alla på semester. Reinfeldts svarta folk trixade lite med lagskrivningarna för att ta udden av riksdagens uppmaning att skrota Fas 3 och de folkvalda ACCEPTERADE regeringen Reinfeldts falska manövrer. Idag, flera år senare, säger Magdalena Andersson ("s") att "Fas 3 bör monteras ner". Hör ordet: " bör". Värre kapitalkramare än Andersson och Löfven är svåra att tänka sig - de har ingen ideologisk ryggrad alls, de är sådana pragmatiker att bara förakt återstår hos den här bloggaren.

Pragmatism eller blicken stint fästad på det materiella är också problemet hos Michael O'Leary. Kontrollen över resurserna är benhård med Saturnus i härskarläge i Jordtecknet Stenbocken och den generösa Jupiter har ingen chans när den gästar en så främmande miljö. Likväl förhåller sig planeterna neutrala inför varandra enligt indisk astrologi och logiken är naturligtvis den att kontroll och frihet, begränsning och expansion, är komplementära koncept, det ena skulle sakna mening utan det andra. 

Men 1961 är det som sagt var den snåla onkel Scrooge ur Charles Dickens moralitet En vintersaga som dominerade. Ryan Air har kapat varenda tänkbar och otänkbar kostnad för att stjäla marknadsandelar utan att tumma på vinsten åt höjdarna. Det är helt klart SATURNUS fyra krislägen som sammanhänger med att Fredrik Reinfeldt inte längre är vatten värd och att sittande svenska regering tappat folkets förtroende. 

"Disclosure: The Cost of Being Cheap"


Relativt en avstampspunkt i det snåla 1961 har vi just nu Saturnus i det "indiska" trekvartsläget i den sociala rättvisans tecken Vågen - och här avslöjas då äntligen högerns orättfärdighet i breda folklager. Varför högern demaskeras i Sverige medan norrmännen dök rak in i helvetet och Merkel fortsätter att dominera i Tyskland är en annan fråga som involverar nationalhoroskopets sätt att svara på tidens signaler. Här diskuterar jag bara snålheten (ibland bara armodet) i Stenbocken som den nådde ett symboliskt maximum 1961. (Se också inlägger om Kubakrisen.)

Med egocentriska Månen i Väduren hamnar den här snåla och kontrollgalna tendensen i tionde PR-huset. Redan det säger att O'Leary och allt han rör vid löper risken att dra på sig dåligt rykte. Eftersom det hårda slitets Saturnus dominerar över frihetens och behagets Jupiter är det här en ren slavdrivare och som företagsledare skulle ingen utom rena självplågare söka arbete under honom!

Dessutom angriper omoralens Mars från ett rent flygplansläge den här tvivelaktiga ryktbarheten. Olycksplaneten och naturliga illgöraren Mars i Tvillingarna i tredje huset för kommunikationer och färdmedel! Som sagt, när det kommer till känt folk blir t.o.m. månhoroskopen ibland knivskarpa. Det är ett under att Ryan Air inte drabbats av en verkligt svår olycka ännu, för den är inskriven i vd:ns horoskop.

Men det är naturligtvis hans usla förmåga att kommunicera sig som drabbar hela företaget som första DN-länken handlar om. Mars kan kasta en 210-gradersaspekt enligt indisk astrologi, "det onda ögat". 210 grader motsvarar talvärdet "8" och åttonde huset i astrologin är förknippad med korruption, dekadens och död - en negativ spiral som nått så långt att den måste tillåtas att värka ut innan en ny och bättre föresats kan födas. Människor under "åttans förbannelse" har bara grämelse eller ångest - kanske dödsångest - i sina liv. De känner oftast inte ens till det onda som äter dem inifrån eftersom själavandringen och ödet kräver deras lidande för att en ny förståelse ska vakna upp. 

Det vore helt meningslöst om de föddes med exakt kunskap om vilka egna tidigare överträdelser som i detta liv kommer att utvecklas till lidande - hela poängen är att FÖRST KÄNNA HUR DET KÄNNS och därigenom ändra attityd. Sedan, i detta eller ett senare jordeliv, kommer själens minnen att börja sippra igenom och individen förstår SIN LÅNGA VANDRING på jorden.

O'Leary har alltså sitt ryktbarhetshus angripet av Mars, så att tredjehusets kommunikation (t.ex. medierna) är till SKADA (Mars) för hans eller hans verksamhets renommé. Nu kan man visserligen tänka sig att mannen är en så sjuk psykopat att han tänker sig att all PR är bra PR och skälet för den misstanken ligger i den egocentriska Månen-i-Väduren som här är inhoppare för hans ego. Det är verkligen en idépruta, den här mannen, Mars i Tvillingarnas Luft interagerar kraftfullt med Vädurssinnet, som krigaren äger. Mannen är troligen oerhört rapp i sina repliker, och säkert ofta alltför snabb i sina reaktioner. En sådan som ofta får äta upp överilade och hätska kommentarer.

Men även Solen har en inverkan på en människas anseende, som den "motor" genom livet den är. Med det som sagts så här långt är det inte svårt att se hur bedrövligt illa irländarens Sol i Fiskarna fungerar. Dels är Fiskarna det tecken som tar lätt på alla heroiska manövrer, det är ett tecken som gärna offrar sin ryktbarhet eftersom världslig position inte är en prioritet. Här står nu två tendenser mot varandra i sinnelagshoroskopet: "motorn" eller livsuppdraget ser ut att indikera någon som söker avsäga sig världen och konventionella framgångar. Fiskarna/12e huset kan som bäst stå för "martyrer" eller "visselblåsare" som själva drar sig undan en ond värld men inte utan att första ha varnat för vad som pågår.

Men det goda tolftehusbudskapet om en som går i exil och taggar ner på sin världslighet infrias inte! För Solen är bara den synliga showen, den dagaktiva energin - den dolda ägaren (lika hemlig som Moderaternas bidragsgivare från Storfinansen) talar om något helt annat, fånge som framgångens Jupiter är i det status- och härsklystna tionde huset!

Förmögenhetens Jupiter är helt enkelt kidnappad av sin egen äregirighet och maktlystnad (notera hur Jupiter inte kan läsas som "godhet" och "frihet" i det här horoskopet) - och detta förändrar också vår uppfattning av vad Solen i den onda daimonens tolfte hus egentligen betyder. 

Tolfte har som bekant ett spektrum av betydelser: från helgonet i ett kloster till straffade brottslingar som tvingas i exil eller fängslas. Indisk astrologi kastar t.o.m. in "sängkammarens njutning" som en aktivitet som inte passar ute i samhället (hånglande västerlänningar ute på gator och torg visar hur extremt degenererat det västerländska samhället blivit).

O'Leary har definitivt ett ovanligt ont tolfte hus - det är husägaren Jupiter, angripen av båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus som antyder detta. Och därmed påverkas Solen som "hjälteglorian" ytterligt negativt redan av sin ägares eller disponents bekymmer. Och här, som sagt, placeras Solen dessutom i fängelse - svartlistad av Konsumentverket i Sverige och O'Leary som det värsta varumärke britterna kan tänka sig!

Säg inte att inte precis allting tycks peka på att den 20 mars 1961 var ett riktigt lågvattenmärke i Tidsanden inre liv. Det vore intressant att hitta både ytterligare rötägg som bekräftar denna tanke, men ännu mer intressant individer som artat sig väl TROTS planeterna.

Skulle en människa "överleva" en födelse under dessa omständigheter och bli en bra varelse, måste det bero på den exakta födelsetimman. Den måste helt motverka den berättelse som ges av månascendenten i Väduren med de husplaceringar den resulterar i.

O'Learys horoskop beskriver sinnelaget - vilket tyder på att alla som föddes dessa dygn bär på en självdestruktivitet, deras MÅNE VILL FÄNGSLA SOLEN - DE VILL SKÄMMA UT SIG VIA SIN STREBERMENTALITET. 

De är med andra ord drivna av en ond ande, den "onda daimonen" som hör hemma i den låga sublunära sfären och här vinner kontroll snarare än att individen renar sig från den. Dessa är alltså själar som blir skadade i samma ögonblick de träder in i Vattenelementet, på väg mot fysisk inkarnation. 

Det går att ta den här diskussionen mycket längre, Vatten som närighetens ande, men det temat har bloggen redan ältat om och om igen apropå Fredrik Reinfeldts elftehusideal med Solen i Kräftan, det passionerat, ständigt skattesänkarhungrande och näringsnedbrytande tecknet - en av de tärande i samhället, inte en av de givande eller skapande. Se Reinfeldt som vad han var: en hungrig glufs som höjde sin statsministerlön åt sig själv år efter år och urholkade Sverige totalt på område efter område. Att ha VATTEN i 11e idealhuset kan vara kritiskt!

Ryan Airs vd har intressant nog kollektiva transporter i sitt sinnelags 11e hus: Vattumannens organisation av individer och bevingade flygresenären Merkurius (tredje transporthusets ägare) som ett 11e hus-ideal. Som sagt, när celebra människors horoskop fingranskas verkar ofta deras Måne - deras fantasiliv - ha utvecklat sig till precis det vi ser dem göra i verkliga livet!

Inga kommentarer: