Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 oktober 2013

Skorpionen, två fula moderater och Meg Ryan!

Aftonbladets journalister sitter och stirrar på twitterflöden istället för att bedriva undersökande journalistik. 

Men när någon noterar fel tonläge i två tweets från moderater apropå Washingtonpolisens dödsskjutning av en mentalsjuk kvinna (AB), då finns i den iakttagelsen en liten matnyttighet även för astrologin.

Carl Bildts tweet är inget annat an motbjudande, det är maktens arrogans som talar. Spelad irritation över att bli störd på fin middagsbjudning av problem med pöbeln ute på gatan, ungefär. Moderaten Catharina Elmsäter-Svärd uttrycker i stället själv en opassande pöbelmentalitet. "Wow! Blod! På riktigt", är ungefär vad hon säger som den simplaste av sensationalister.



När en anonym källa tillsände bloggen Carl Bildts födelsetimma var jag, som man bör vara, en smula kritisk. Men en djupt dysfunktionell och genomkorrupt Skorpion i öster stämmer bara bättre för varje enskild incident man tar notis om. 

Att det är inte är en god utan en ond Skorpion framgår av "dissociationen" - svamlandet och försöken att blanda bort korten som den här mannen ständigt ägnar sig åt. 


I Carl Bildts första hus blandas här Skorpionens gröna vatten med en klick blått och det är Skorpionhärskaren Mars position i luftblå Tvillingarna som indikerar, inte en "röd-grön röra" som Bildt en gång sade på sin grötiga svenska utan hans egen störning mellan intellektet och det per definition giriga och om-sig-och-kring-sig Vattenelementet.

Lägg till detta att den förtegna Skorpionen i öster av nödvändighet mörklägger den pratglada Tvillingarna och dess härskare kommunikatören Merkurius. Carl Bilds språkliga stil är verkligen ett värdigt studieobjekt! Mannen har kallats "slingrig" och framgångsrikt undanglidande ("teflon" i svensk folkmun).

Det stärker den anonyma uppgiften att Bildt har Skorpionen i öster när Elmsäter-Svärd faller in i samma (negativa) nyhet och så snyggt visar sig vara född under nymånen i Skorpionen - Carl Bildts ledande personlighetstecken!

Men här har vi inte Luft/Vattnets tendens att söka dissociera sig från varandra och mörka eventuella samband mellan närighet (Vatten) och de rationella (Luft) åtgärderna individen tar för att berika sig själv (Bildts konsekventa utnyttjande av politikerkarriären för att skapa sig en privat förmögenhet via afrikanskt blod och smutsig olja). 

Moderatkvinnan (vars horoskop kort kommenterades redan 2011) har istället en orangefärgad fläck Eld bakom sin Skorpionen eftersom Mars ligger i pigga och utåtriktade Skytten - som definitivt har en högre växel inlagd än Skorpionen och de facto drivs av en helt annan anda. Det här är en positiv form av "sensationalism" och förklarar perfekt hennes korkade tweet och att det har en diametralt motsatt känsla jämfört med Bilds släpigt och drygt negativa (och mer typiskt skorpioniska), "Well..."

(För den negativa typen av "sensationalism", där Eld baseras på Vatten, se stycket om Aftonbladets chefredaktör i föregående inlägg.)

Eftersom hennes Mars i Skytten står i opposition till Carl Bildts Mars i Tvillingarna får vi en så tydlig skillnad det är möjligt. Elmsäter-Svärd låter barnsligt förtjust över att vittra blod ute på gatan. "Tänk, moi i händelsernas centrum!" Sådana här underbegåvningar väljer svenskarna att sköta politiken åt sig - ger inte detta också en skrämmande bild vilket inskränkt land det här är? Hur har ett folk lyckats stå still ända sedan Fattig-Sveriges dagar? 

Det var socialdemokratin som rätt omgående lade sig i sängen med Storfinansen, och kapitalisterna tröttnade på sin drängiga sängkamrat och lanserade medelklassdiskreta Nya Moderaterna inför valet 2006 brast alla fördämningar. Aftonbladet med fler högertidningar ägnar sig nu åt den värsta ego- och pengapropaganda jag sett i hela mitt liv. Det är motbjudande hur medierna söker hjärntvätta nästa generation till ett liv i mentalt slaveri, "working for the Man"...

Den mer förrädiska men på ett sätt äkta Skorpionen Bildt är, till skillnad från Elmsäter-Svärd, ENBART störd över att få sina cirklar rubbade! Det har kanske inte med ascendenthärskaren Mars i Tvillingarna som sådan att göra, men definitivt med dess position i det åttonde "låsta" huset. Om det huset noterade brittiske 1900-talsastrologen Charles Charter ett negativt och surmulet känsloliv som återkommande uttryck. 

Indisk astrologi betecknar två av de tre vattenrelaterade husen (åttonde och tolfte) som onda, men ser man det tolfte som frivillig försakelse av världsliga människors ambitioner blir det istället den själsliga reningens hus. Något lika gott att säga om det åttonde korruptions- och dödshuset har jag inte hittat, annat än att det står för "arv" när döden nått någon betydande närstående hos den med ett aktivt åttondehus. Tanken om ockultism i det åttonde saknas, vad jag förstår, helt i indisk tradition. Huset är ont, punkt slut.

Obs. ALLA har ett aktivt åttondehus - är det tomt på planeter så uppsök bara dess tillfälliga härskare och läs berättelsen där. Åttondehusägarens egen husplacering ger ytterligare nycklar. 

Ta moderata Carl Bildts Mars till exempel. Precis som i fallet med moderata partiledaren Fredrik Reinfeldt, har han onda omen knutna kring sin egen personlighet. Reinfeldts privatistiska och vinstjagande Jungfruascendent vänds till det sämre, ja blir en omoralisk Jungfru genom att den naturliga illgöraren och omoraliska Mars existerar i hans egen kropp och person (första huset). Det är extra illa eftersom just Jungfrun i öster förvandlar Mars till verksam illgörare. Eftersom Jungfrun är merkurisk och har ovanligt mycket med exakt fakta att göra, blir resultatet en människa med tydliga lögntendenser!

Carl Bildts åttonde hus ägs tillfälligen av kommunikatören Merkurius vilket redan det ger anledning att vara vaksam på beslöjade ord och dubbeltydigheter hos den mannen. Merkurius är "neutral" eftersom budbäraren varken ska lägga till eller dra bort något från meddelandet. Men här "samverkar" Merkurius med Carl Bildts egen karriärväg - Solen - som också sker i det dolda, onda åttonde huset. "Dold diplomati", som han älskar att tala om, är ett legitimt uttryck för dessa små budskap på papperslappar som dessa pojkar utbyter under skolbänkarna med varandra. 

Men tyvärr gör, som sagt, Skorpionen i första huset Merkurius till verksam illgörare. Carl Bild är både en tjuv och en lögnare, och jag är inte alls övertygad om att Narasimha Rao har rätt som säger att en verksamt ond planet neutraliseras om den befinner sig i ett ont hus. 

Eftersom åttonde är ett mörkläggningens hus, ser det ut som om Carl Bildt kommer att lyckas gå i graven utan att någon lyckas avslöja honom som en slemmig och korrupt politiker. På något sätt är åttonde huset "skyddat" på samma sätt som Skorpionen ger tendensen att söka säkra sitt liv mot obehagliga överraskningar. 

Skorpionen kan för övrigt vara det enda tecken som är negativt i dubbel mening - dess negativa betydelse - döden, utsikten att allt har ett slut, blir samtidigt det som utlöser dess negativa vägran. Skorpionen symboliserar "invändning mot invändningen mot livet". 

*****

Samma Aftonhora som publicerar moderaternas tweets har en lika näringsfattig artikel om hur Hollywoods mesta aktris i romantiska komedier "straffade ut sig" ur Hollywood genom groteska plastikoperationer (AB2).

Det är naturligtvis ren smörja som publiceras - förenklade tidningsmyter som inget med sanningen har att göra. Djuppsykologiskt förstår man dock perfekt operationerna som Meg Ryans tilltagande desperation inför åldrandet och skräcken att tappa sin födkrok - de romantiska rollerna när hon inte längre ser lika ung och fräsch ut - OM MAN BESINNAR ATT DET ÄR SKORPIONEN - vägran att acceptera livets/projektets slut - som är hennes soltecken.


Intressant nog står Sol-Skorpionen i tolfte huset för "världslig försakelse" så det är just hennes OVILJA ATT TAPPA GREPPET OM LIVET OCH SKÖNHETEN som hon ska befria sig från. Plastikoperationerna som gjort hennes ansikte ALLTMER SATANISKT (se stjärnan Algol i Olyckans och Fiendens hus!) visar att hon valde helt fel väg och förhållningssätt till tolfte huset. 

Som den brittiske tv-pesonligheten Parkinson erinrade sig från sin långa karriär: en värre människa än Meg Ryan hade han aldrig mött i tv-studion. Från första stund kände han att hon var fullständigt negativt och blockerad. Som vi strax ska se hatar hon Saturnus - ålderdomen - och Parkinson blev troligen bara ett "gubbslem" för den här klent begåvade kvinnan - hon hängav sig åt oprofessionell sinnesrörelse i ett läge där hon borde tänkt mer på sitt "varumärke"! Notera "den onda daimonens" tolfte hus och Meg Ryans Sol, hennes "hjältegloria" och den suicidala Mars i uppoffringens hus.

Parkinson som en gammal, saturnisk man för tankarna till Meg Ryans Skyttpersonlighet och hur bloggen misstänkt att generation 1961 är ett stolpskott ur astrologiskt perspektiv (se senaste kommentaren om detta, om Ryan Airs Michael O'Leary). Här visar Meg Ryan med sin egen person hur den generösa och befriande Jupiter som borde utmärka hennes Skyttpersonlighet är helt blockerad av den surmulna och trångsynta Saturnus i negativt härskarläge i kroppsfixerade Stenbocken. Saturnus befinner sig dessutom i andra huset, "dörren in till dödsriket" enligt antik grekisk astrologi. 

(Det slår mig att grekerna kallade andra PORTEN till dödsriket inte dödsriket som sådant. Distinktionen för tankarna till att Oxen har mycket med det naturliga livet på Jorden att göra, medan Hades naturligtvis visualiseras som "en trappa ned". Fysiologiskt är PORTEN människans mun och dödsriket lokaliseras således mittemot nere vid anus, i Skorpionens - Dödens - område. Det är den materialistiska konsumtionen som är dörren till synden och döden. Därför hatade Jesus kapitalister som inte tog enkelt folk på allvar och talade med dem utan utnyttjade deras okunskap för sina egna pekuniära syften.)

Om första huset är "jaget" eller upplevelsen av att vara ett ego, står andra huset för kroppsidentifikationen (att identifiera sig med kroppen är det samma som syndafallet och att tappa kontakten med sitt inre), så det är troligen i den här delen av horoskopet vi ska fatta Meg Ryans påfallande obegåvning och oförmåga att "släppa taget" när inte längre ungdomen räckte till och karriären sviktade. Indisk astrologi pekar visserligen ut vilka hus som har med hög intelligens att göra, men den som förstår de bakomliggande argumenten och tänker efter kan därför också se vilka husplaceringar som gör en människa dummare. 

Sådana läropunkter skulle ingen idag sätta på pränt eftersom frågan om intelligens och byfånementalitet är känslig - enligt samtidens falska myt är det "generna" som avgör begåvning och individen kan inte hjälpa vilken intelligens man fötts med. Ur den ålderdomliga vishetens perspektiv är vi visst ansvariga för vår intelligensutveckling över många liv! 

Avsaknad av skolning kan göra att en begåvad själ inte upptäcker sin potential, men sanningen är att en Mozart säkert jobbat länge och väl i flera tidigare liv för att, när alla faktorer stämde in, explodera i en kreativ urladdning som gjorde honom historisk. Han hade ett sinne för komposition skyhögt över majoriteten. (Nick Cave är en samtida artist som också visar prov på ett ständigt tillflöde av kreativitet, många många album musik senare. Jämför det med artister som bara hade en idé och brände av den redan i början av sin karriär...)


Man kan också se Meg Ryans karriäristiska Sol i tolfte huset som en negativ förbittring över att filmstjärnestatusen dalar, men missa aldrig en negativ Saturnus för frågor om bråk kring ens status och position. Saturnus ger ofta uppblåsta typer, lättsårade om de inte möts med den respekt de anser sig vara förtjänta. Här möts en svår Saturnus och den "svåraste" typen av Skorpion - den som i tolfte huset ska lära sig dö och inte kämpa mot upplösningen.

Men visst kan det ligga något i hennes hjälplösa klaganden om att ha fastnat i det romantiska facket - Saturnus är en formalist som låser människan. Faktum är att denna dödsrikesplacerade Saturnus ÄR MEG RYANS EGEN SJÄLSLIGA FORM. Hon var inte förutbestämd att vara mycket mer än en kassako i genren "lätt sensuell kvinnas öden och äventyr" (märk att det är Venus som associerar nära till andra huset).

Hur kunde Meg Ryan bli så berömd och ändå ha en så lång serie av filmer om horoskopet är så uselt? Det är inte uselt, här har vi bara tittat på den kritiska "skorpionpunkten" när dess "vägran att dö" sätter in. Ett bättre mått på publik acceptans är tionde offentliga (karriär-) huset. Och här ser vi direkt varför Meg Ryan fick titeln "America's sweetheart": ungdomliga, rent pojkflickiga Merkurius äger tionde och befinner sig i konjunktion med skönhetens Venus i härskarläge i den platonisk kärlekens Vågen i ELFTE IDEALHUSET. Sådan var kvinnan amerikansk film idealiserade och marknadsförde!

Ja, man kan förstå att offret för ett sådant ideal stavas SKORPIONEN i tolfte offerhuset - mörk sexualitet, vrånghet, alla otrevliga och tvära personlighetsdrag. Vad Aftonhoran kallar hennes misslyckade "försök att växla in på ett annat spår" var ju mer explicit erotisk film med en åldrande Meg Ryan i nakenscener. Inte konstigt att det försöket misslyckades i ett Hollywood som låter typ tjugoåringar spela roller av färdiga advokater, brottsundersökare och jag vet inte vad!

Till och med hårt plastikfixade Demi Moore sänkte sina aktier rejält när hon försökte samma sak och tackade ja till flera manus på raken med naket/erotiskt i. USA:s nationalhoroskop kan man fördel studeras ur landets européiska, rent puritanska förflutna. Åttonde sex- och dödshuset i USA-horoskopet är problematiskt! Skorpionen ÄR faktiskt zodiakens Problem och det är talande att Död (8e) och Fiendskap (egentjänande, 6e) flankar solnedgången i väster. Gång på annan anas några centrala tankar som byggs in i det astrologiska hjulet och som söker lära mänskligheten vilken meningen är med att vara människa.


Tillägg. 

Efter att ha publicerat detta surfar jag vidare och hittar på DN ett kåseri signerat Hanna Hellquist om just Meg Ryans problem! Hellquists horoskop kommenterades också 2011 och en liten minnesuppfriskning avslöjar, just det, den "fallna" Månen i Skorpionen.

Hellquist skriver med sin härliga skorpioniska svärta att hon inte tänker åldras med någon som helst värdighet! Underskatta inte Solen i passionerade och slängiga Kräftan som källa till "skev" humor!

Inga kommentarer: